Cha, pavadinimą pakeitė 
                
                                    
                
                
                
            QUOTE(mmelyne @ 2012 11 19, 15:32)
tikrai taip,tik puta su tm...bet niekada nebuciau patikejus,kad reikialingas tik 1% riebumas...siaip juk visur plakamas pats riebiausias 3.5. Tik geriausia ji pries plakant siek tiek atsaldyti. As kartais kokiom 5 min dar i saldikli imetu,bet tik kai netingiu  
Plakat su ta vadinama "plastake" ar drugeliu?
QUOTE(krika @ 2012 11 20, 08:16)
bet man įdomu, kas ten sakė, kad daug nutelos receptų bandė, kol išsirinko tą pačiausią, o va šitas iš bendros knygos nepatiko? būtų gerai, pasidalinti kitu Nutelos receptu.
beje, pastebėjau, kad pagal šį receptą gaminta nutela, pastovėjusi šaldytuve labai sunkiai tepasi. mes su vaikais mėgstam užsitepti ant šilto batono (kepto kiaušinio ir pieno plakiny), bet va tepasi sunkiai ir tepant nesitepa tolygiai, lyg sviestas norėtų atskirai išsiskirti....
beje, pastebėjau, kad pagal šį receptą gaminta nutela, pastovėjusi šaldytuve labai sunkiai tepasi. mes su vaikais mėgstam užsitepti ant šilto batono (kepto kiaušinio ir pieno plakiny), bet va tepasi sunkiai ir tepant nesitepa tolygiai, lyg sviestas norėtų atskirai išsiskirti....
o kaip tas Sokoladinis riesutu krema? sudetis ta pati, tik proporcijos skiriasi:
100g sokolado, 100g pieno, 60g riesutu, 70g minksto sviesto, 90g cukraus.
Gal jis labai skystas gaunasi? as dar nebandziau.
O kas turite senaja pagrindine knyga
QUOTE(norkele @ 2012 11 22, 14:10)
o kaip tas Sokoladinis riesutu krema? sudetis ta pati, tik proporcijos skiriasi:
100g sokolado, 100g pieno, 60g riesutu, 70g minksto sviesto, 90g cukraus.
Gal jis labai skystas gaunasi? as dar nebandziau.
O kas turite senaja pagrindine knyga
   labai noreciau medaus torto recepto  
  
100g sokolado, 100g pieno, 60g riesutu, 70g minksto sviesto, 90g cukraus.
Gal jis labai skystas gaunasi? as dar nebandziau.
O kas turite senaja pagrindine knyga
to recepto neužmačiau.
vakar dariau košę citrinos+medus+imbieras. 10 s ir gatava
va dabar skanauju ir galvoju gal nereikėjo citrinos žievelės, nes nuo jos kartumas jaučiasi
QUOTE(KatYnas @ 2012 10 25, 14:26)
mes tai neesam dideli miegejai bulviniu patiekalu tai pati nedariau bet receptas virtu bulviu blynams yra pagrindineje knygoje:)
tai jusu dar senoji knygos versija? sakau nerandu, bet kad tikrai tokio recepto nera
QUOTE(norkele @ 2012 11 23, 17:00)
tai jusu dar senoji knygos versija? sakau nerandu, bet kad tikrai tokio recepto nera  
pas jumi tikriausiai yra nauja su kietu virseliu? as thermomixa jau kelis metus turiu tai pas mane dar "sena" pagrindine knyga zaliu virseliu, bet zinau kad dar yra senesnis egzempliorius:)
                Medaus torto receptas, kazkas prase:
Teslai: 200g cukraus pudros, 1 pak vanilinio cukraus, 2 kiausiniai, 3 saukstai grietines, 50 g margarino, 2 saukstai skysto medaus, 500 g miltu, 2 s. kelimo milteliu.
Kremui: 500 g pieno, 200 g cukraus pudros, 7 sausktai manu kruopu, 200 g margarino.
Kremas:
Uzdeti "drugeli", supilti piena ir kruopas. Virti 12min/80C/3 Kose atvesinti.
Sudeti i kose margarina, cukraus pudra ir maisyti 2min/3 Isimti krema i kita inda ir pastatyti i saldytuva.
Visus teslos ongrodoentus sudeti i inda i maisyti 5 min/Varpelis
Tesla padalinti i 3 dalis. Kiekviena blyna kepti 15 min/ 190C
Atvesintus paplocius pertepti kremu. Apibarstyti cukraus pudra ir leisti tortui subrinkti. Geriausia valgyti kita diena
Skanaus visoms!!! As dar i krema deciau citrinos ar apelsino zieveles bus jauciamas lengvas rugstumas
 
  
  
                
                                    
                
                
                
            Teslai: 200g cukraus pudros, 1 pak vanilinio cukraus, 2 kiausiniai, 3 saukstai grietines, 50 g margarino, 2 saukstai skysto medaus, 500 g miltu, 2 s. kelimo milteliu.
Kremui: 500 g pieno, 200 g cukraus pudros, 7 sausktai manu kruopu, 200 g margarino.
Kremas:
Uzdeti "drugeli", supilti piena ir kruopas. Virti 12min/80C/3 Kose atvesinti.
Sudeti i kose margarina, cukraus pudra ir maisyti 2min/3 Isimti krema i kita inda ir pastatyti i saldytuva.
Visus teslos ongrodoentus sudeti i inda i maisyti 5 min/Varpelis
Tesla padalinti i 3 dalis. Kiekviena blyna kepti 15 min/ 190C
Atvesintus paplocius pertepti kremu. Apibarstyti cukraus pudra ir leisti tortui subrinkti. Geriausia valgyti kita diena
Skanaus visoms!!! As dar i krema deciau citrinos ar apelsino zieveles bus jauciamas lengvas rugstumas
QUOTE(Taikute @ 2012 11 23, 17:25)
Medaus torto receptas, kazkas prase:
didelis aciu
bet cia jokio teslos kaitinimo, kaip paprastai buna
                aš ir randu tik bulvinius blynus. bet virtų bulvių bkynų - ne
                
                                    
                
                
                
            
                o vat man su TM nesigauna suplakti grietineles madaus tortui 
 bandziau daug kartu ir vis sviestas gaunasi, arba per skista 
 Daugiau neeksperementuoju, su mikseriu man paprasciau
                
                                    
                
                
                
            QUOTE(krika @ 2012 11 23, 21:19)
aš ir randu tik bulvinius blynus. bet virtų bulvių bkynų - ne
matyt pas mane stebuklinga knyga
bet pas mane zalioje knygoje 68 puslapy yra virtu bulviu blynu receptas.
Papildyta:
QUOTE(Packa @ 2012 11 24, 12:04)
o vat man su TM nesigauna suplakti grietineles madaus tortui 
 bandziau daug kartu ir vis sviestas gaunasi, arba per skista 
 Daugiau neeksperementuoju, su mikseriu man paprasciau
jei nuimti dangteli tai matyti konsistencija ir suplakti labai lengva.
jei per skysta, galima daplakti.
    




