QUOTE(norkele @ 2012 11 24, 21:59)
matyt

galiu parasyt, kas pas mane yra, gal kam labai reikia

nors man susidare ispudis, kad ji keista idedant nemazai receptu is anksciau prenumeratoriams siustu receptu. Siuo atveju man gaila, kad neturiu galimybes pamatyt, kas buvo senosiose, gal ten man naudingesne info

stai kaip ir su tom bulvem. Anksciau kai maisiau is pradziu daug gabalu liko, paplakiau dar tada pliurze padariau, dar pameginsiu karta, jei nesigaus mesiu si reikala.
Grietinele ir man nesusiplaka. Tiksliau sakant namine nesusiplake, o parduotuvine kazkaip (zinoma reikejo daugiau laiko, nei cia merginos raso ar ju receptuose), bet ir tai kazkokia ne tokia

o baltymu reikejo be cukraus tai irgi plakiau plakiau jau atrode turiu puta, o po minutes kitos pasirodo kazkoks skystis atsiskyre. Nors man ir su cukrum nepavyko, galvojau gal del to, kad tik 2 baltymus

puode gaminant dar taip nebuvo, kad kaitinant piena su plaktais tryniais mase netirstetu, o cia kazkaip gavosi, nesuprantu
Zodziu yra kur jau perkandau, bet tai kas ir negali nepavykt

o va kas man svarbiausia tas ir stringa
labas,
senokai čia lankiausi... Uch kiek čia visko daug jau prirašyta.
Nenusimink, ir man išpradžių ne viskas gaudavosi įdealiai, kol viską perpratau.
Tad pabandysiu padėti.
Norint suplakti grietinėlę, ji, turi būti kuo šaltesnė, o indas idealiai sausas. Pirmiausiai reikia susimalti cukrų, tada supilti grietinėlę, įstatyti drugelį, nustatyti poz. 3 ir laiką. Kuo didesnį kiekį grietinėlės norėsite išplakti, tuo daugiau laiko prireiks. Aš nusistatau 2,5-3 min. plakant grietinėlę, pasikeičia plakimo garsas. Aš jau orientuojuosi pagar garsą. Jis pasidaro duslesnis. Pradžiai siūlau, karts nuo karto sustabdyt lai pasižiūrėt ar užtenka tirštumo, kad nesigautų sviestas.
Baltymus išplakti taip pat labai paprasta. Baltymai turi būti laaaabai šalti, TM idealiai sausas ir šaltas (aš įdedu trumpam į šaldyklį). Supilu baltymus, uždedu drugelį, įberiu šiek tiek druskos ir plaku be MP, kad gautų daugiau oro - čia seminare mus taip mokė. Jei reikia saldžių baltymų, tada pirmiausiai susimalu cukrų.
Plaku 3-3,5 poz. Laikas priklauso nuo baltymų kiekio. Dažniausiai plaku 5 baltymus, tai plaku 5 min.
Tryniai su pienu kaitinami tikrai sutirštėja, nes irgi esu bandžiusi, tik paprasčiausia reik pasirinkt temperaūrą ir laiką. Vėl gi, jei pienas ir trynai buvo laaabai šalti, gal reikėjo šiek tiek daugiau laiko arba auštesnės temperatūros.
Tikiuosi, viską paaiškinau išsamiai, jei kils klausimų, pabandysiu atsakyt ir padėt, kad būtų lengva ir malonu gaminti.
Ir dar - salotos su moliūgu. Tai buvo man kažkos nerealus atradimas. Kiekviena dieną dabar jau valgau.
300g moliūgo
100 g morkų
1 didelis obuolys
30 g švelnaus aliejaus
10 g citrinos sulčių
0,5 š. grudėtų garstyčių
0,5 š medaus
truputėlis druskos ir baltųjų pipirų
Viską į TM ir 6 s/ 5 poz. Laikas priklauso nuo gabaliukų dyžio ir daržovių kietumo. gali būt, kad dar prireiks sekundėlės.
Kartais dar įmetu saują razinų ar riešutų.
Skanaus.