Įkraunama...
Įkraunama...

Gaminame su Thermomix'u

QUOTE(KatYnas @ 2011 10 30, 14:11)
Vakar dalyvavau Arojos seminare, gamino ispanishkus receptus:) nu zinokit labai patiko  ax.gif  siap farso nemegstu bet gamino labai skanius teftelius  wub.gif

As labai megstu is farso patiekalus, kas ten per teftleiai gal koki receptuka atiminsi 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(KatYnas @ 2011 10 30, 13:11)
Vakar dalyvavau Arojos seminare, gamino ispanishkus receptus:) nu zinokit labai patiko  ax.gif  siap farso nemegstu bet gamino labai skanius teftelius  wub.gif

Gal gali receptuku pasidalyti?

Čia laaaabai skanus varškės pyragas, kaip mano vyras sako "ir liežuvį praryt galima" thumbup.gif

Varškės pyragas

tešla:
30 g cukraus (aš dedu 20g, ir visiškai pakanka)
1 kiaušinis
120 g margarino
250 g miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C.
Sudėkite visus ingredientus į TM ir 50 sec /varpa minkyti. Tešlą iškočiokite kepimo skardoje (diametras 28cm arba 40x24x6cm)

Įdaras:
5 kiaušiniai
1000 g varškės, (kuo riebesnė, tuo skaniau, naudoju 9 proc.)
600 g pieno
350 g cukraus, (dedu 250g)
120 g saulėgrąžų aliejaus
2 pakeliai vanilinio pudingo miltelių
1 žiupsnelis druskos

Atskirkite kiaušinių.trynius ir baltymus. Kiaušinių trynius, varškę, pieną, 250g cukraus, aliejų ir pudingo miltelius sudėti TM ir 1,5 min /6poz..sumaišyti. Šią masę supilkyte ant išklotos tešlos ir kepkite orkaitėje 50min.TM išskalauti ir sausai iššluostyti.
Sumalkite likusi 100g. cukru 10sek./ poz.10..
Įdėkite drugelį, supilkyte kiaušinių baltymus, druską ir plakite iki standžių putų 5 min./ poz.3. Po 50 min kepimo išimkite pyragą, paviršių gražiai aptepkite išplaktais kiaušinių baltymais ir dar kepkite 10 min. 180 laipsnių orkaitėje. Iškepusį aušinkyte tojo pacioje kepimo formoje ir valgykite, kai visiškai atauš. Skanaus!

O šį pyragą vakar valgėm pas draugus. Tai dabar jau orkaitėj pas mus kepą. biggrin.gif

Migdolų pyragas "Santiago"

250g. migdolų be žievelės
250g cukraus (dėjau 200 g)
Citrinos žievelės geltonoji dalis
4 kiaušiniai

Orkaitę iįkaitinti iki 180 laips,
Sudėti migdolus ir 15 sek/poz.5 susmulkinti. Išimti.
Sumalti cukrų 15 sek./ poz.10. Išberti.3 Šaukštus atsidėti atskirai pabarstymui.
Sumalti citrinos žievė 15sek./poz. 10
sudėti kiaušinius ir plakti 2 min./poz.4.
Sudėti migdolus, cukraus pudrą ir viską maišyti 5 sek./ poz.3. Mišinį išdėti į kepimo formą (skersmuo 24 cm)ir kepti orkaitėje 25-35 min. Aušinti kepimo formoje kambario temp. Pabarsyti cukraus pudra.
Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(gike @ 2011 10 30, 14:23)

250g cukraus (dėjau 200 g)
Citrinos žievelės geltonoji dalis
4 kiaušiniai

va šitas sudomino biggrin.gif atrodo labai lengvai paruošiamas biggrin.gif

o miltų nereikia?
Atsakyti
QUOTE(paprikutė @ 2011 10 31, 09:38)
va šitas sudomino biggrin.gif atrodo labai lengvai paruošiamas biggrin.gif

o miltų nereikia?

Ne, nereikia
Vakar jo ir nebeliko verysad.gif Atejo draugu vakare ir ... prase dar eit kept. nes laaabai greit buvo patvarkytas thumbup.gif Bet, kai pasakiau, kad bus galima valgyti, kai atves, kad reiks keleta valandu paluketi, uzsiprase, kad kitam savaitgaliui iskepciau zymiai didesni biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(KatYnas @ 2011 10 30, 14:11)

As irgi buvau uzsirasiusi, bet sumaisiau dienas - sestadieniais dirbu, teko atsisakyti seminaro. Kaip gaila buvo! Ir mes kaip tik nesenai grizom is Ispanijos.... Taip but gera sudalyvauti!
Alina, o kaip tu gamini ryziu pudinga?

gike

Butinai pabandysiu ir as! Ziauriai idomu! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Reja26 @ 2011 10 31, 16:12)
As irgi buvau uzsirasiusi, bet sumaisiau dienas - sestadieniais dirbu, teko atsisakyti seminaro. Kaip gaila buvo! Ir mes kaip tik nesenai grizom is Ispanijos.... Taip but gera sudalyvauti!
Alina, o kaip tu gamini ryziu pudinga?

gike

Butinai pabandysiu ir as! Ziauriai idomu!  smile.gif

niu nieko, gal kt karta iseis sudalyvauti:) siaip ju seminarai buna darbo dienom vakare bet kai atvaziuoja sveciai is Latvijos tada daro savaitgali ax.gif
o apie kuri ryziu pudinga klausei? nes yra Thermomix knygoje bazinis aprasytas, dar yra ryziu pudingas pagal amerikecius:) tailandeciu lipnus ryzia (irgi pudingas), italu...smile.gif

bazinis tai butu toks:
1000g pieno kambario temperaturos;
50g cukraus
ziupsnis druskos
220g. ryziu (trumpu apvaliu)

piena, cukru ir druska dedam i thermomixa ir kaitinam 8min 100C 1gr. be mp
ideti ryzius ir virti 30min 90C reversas 1gr. be mp
isdeti i dubeni ir palikti brinkti dar 15min. pateikti silta arba salta apibarsyta cukrum arba su uogiene.
Atsakyti
KatYnas

Aciu!

QUOTE(gike @ 2011 10 30, 16:23)

Atsiprasau, ka reiskia migdolai be zieveles?... Kaip ja nulupti?... blush2.gif
Atsakyti
Aciukas GIKE uz receptuka, dabar valgome migdolini pyraga ir giriame 4u.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Reja26 @ 2011 11 02, 08:10)
KatYnas

Aciu!

ir man tas klausimas iškilo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paprikutė: 02 lapkričio 2011 - 19:16
QUOTE(Reja26 @ 2011 11 02, 09:10)
KatYnas

Aciu!

smile.gif siap ji labai lengvai nusilupa, tik tai uzima laiko.
migdolus blanshiruojame - uzpilame verdanciu vandeniu ir paliekam~ 3min. tada nukosiame ir spausdami lupame ax.gif jie patys turi vos ne ishsokti is odeles.
veliau isdzioviname ir pakepiname orkaiteje apie 10min 160C (kas ne butina, bet as darau).
Atsakyti
noriu padaryti ziemaiciu blynus, bet noriu kad bulves man sutrintu TM, tik neissivaizduoju ar pavyks g.gif , ar neapsiklejos visos seneles g.gif Gal kuri bandete, pamokikyt mane, su kokiu greiciu ir kaip? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Packa @ 2011 11 04, 22:37)
noriu padaryti ziemaiciu blynus, bet noriu kad bulves man sutrintu TM, tik neissivaizduoju ar pavyks g.gif , ar neapsiklejos visos seneles g.gif Gal kuri bandete, pamokikyt mane, su kokiu greiciu ir kaip? blush2.gif

Apsiklijuos. Tada atidarysite dangtį ir mentele nustumsite prilipusią masę žemyn link dugno. Tada permalsite dar kartą ax.gif
Atsakyti