http://www.alnatura....e/produkt/30083
AlNATURA firma vadinasi.
QUOTE(gike @ 2010 11 05, 23:38)
Tai is siu grudu mali ir gamini duonele???

vakar pabandžiau spagečius išvirt TM'e
Patiko man labai labai tas virimo būdas, ir makaronai gražiai išvirė, nesulipo, oi geras daiktas tas "čiudo puodas"
Kiekvieną kartą negaliu atsidžiaugt



QUOTE(paprikutė @ 2010 11 15, 09:38)
vakar pabandžiau spagečius išvirt TM'e 

kaip virt reikia ?
QUOTE(paprikutė @ 2010 11 15, 11:38)
vakar pabandžiau spagečius išvirt TM'e
Patiko man labai labai tas virimo būdas, ir makaronai gražiai išvirė, nesulipo, oi geras daiktas tas "čiudo puodas"
Kiekvieną kartą negaliu atsidžiaugt 



As irgi kazkada skaiciau toje TM knygoje kaip virti reikia, bet nesiryzau, galvojau sukibs nesamone gausis, tai irgi idomu paliko, kaip virei?

Spageti virimas
1500g vandens
1 a.s. aliejaus
2 a.s. druskos
250g spageti
Supilti vandeni, druska, alieju ir virti 12 min./100/1poz.
Per dangtelio anga pamazu sudeti spageti ir virti 8-10min/90/1poz.
Nukosti.
Virimo laikas priklauso nuo spageti rusies. Jis nurodomas ant pakuotes.
As viriau spagecius, ant kuriu pakuotes buvo nurodyta 4 min., bet viriau 6 min. Gavosi super, nesulipo nei vienas spagetis, birus grazus
1500g vandens
1 a.s. aliejaus
2 a.s. druskos
250g spageti
Supilti vandeni, druska, alieju ir virti 12 min./100/1poz.
Per dangtelio anga pamazu sudeti spageti ir virti 8-10min/90/1poz.
Nukosti.
Virimo laikas priklauso nuo spageti rusies. Jis nurodomas ant pakuotes.
As viriau spagecius, ant kuriu pakuotes buvo nurodyta 4 min., bet viriau 6 min. Gavosi super, nesulipo nei vienas spagetis, birus grazus

QUOTE(paprikutė @ 2010 11 17, 01:22)
Spageti virimas
1500g vandens
1 a.s. aliejaus
2 a.s. druskos
250g spageti
Supilti vandeni, druska, alieju ir virti 12 min./100/1poz.
1500g vandens
1 a.s. aliejaus
2 a.s. druskos
250g spageti
Supilti vandeni, druska, alieju ir virti 12 min./100/1poz.
O tai kam tą vandenį virti 12 minučių?
QUOTE(vabite @ 2010 11 17, 11:08)
O tai kam tą vandenį virti 12 minučių?
Kad užvirtų matyt. Bet, manau, galima verdančio įpilt iš arbatinuko

Kadangi siais metais uzderejo daug moliugu, tai pasidalinsiu isbandytais skaniais receptukais su jais.
Klasikinė moliūgų sriuba
Ingredientai
800 g moliūgų (Hokkaido)
2 didelės bulvės
1 vnt imbiero (pagal skonį)
50 g sviesto
1000 g sultinio
20 g baltojo vyno
1 šaukštas Crème F.
100 g grietinėlės
70 g pomidorų pastos,
2 šaukštelių druskos
Juodųjų pipirų
1 valgomasis šaukštas skrudintų moliūgų sėklų
1 šaukštas moliūgų sėklų aliejus
Rengimas
Moliūgus nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite gabaliukais.
Nulupkite bulves ir imbierą bei supjaustyti gabaliukais.
Susmulkinkite svogūną ir česnaką 5 sek. / 6 poz..
Sviestą, moliūgų gabaliukus, bulves, svogūnus, česnakus ir druską sudėkite į TM ir apkepinkite 4 min / Varoma / 2-3 poz. Maišydami mentele.
Supilkite sultinį ir baltąjį vyną ir virkite 25 min. / 90 ° C/ 2 poz..
Tada viską trinkite 1-2 min / poz. 9-10
Sudėkite pomidorų pastą, grietinėlę, Crème F. , pipirus ir maišykite 1-2 minutes / 2 poz..
Galiausiai, pridėti moliūgų sėklų ir aliejaus, supilstyti į lėkštes ir puošti petražolėmis.
Moliūgų sriuba su keptom krevetėm
Ingredientai
100g svogūnų, supjaustytų
30g sviesto
400g Hokkaido moliūgų gabaliukais
100g morkų, supjaustytų
100g bulvių gabaliukais
700g daržovių sultinio
Muškato riešuto
Kario
2-3 arb. Šaukšt. Žalumynų druskos (aš dedu druskos ir prieskoninių žalių žolelių petražolių, krapų, baziliko, mairūno ir pan.)
100 ml grietinėlės
1 pakuotė šaldytų krevečių su prieskoniais. (aš perku paprastas lukštentas ir apkepu su druska ir prieskoniais.)
Balzaminio acto pagal skonį (dedu 1,5 šaukšto)
Rengimas
Svogūnus 5 sek./5 poz.smulkinti. Pridėkite sviesto apkepinti 2 min./ Varoma/poz. 1.
Moliūgus, morkas ir bulves supjaustykite 10 sek./ 5 poz..
Supilkite sultinį, pridėti prieskonių ir virkite 25 min./ 100 ° C /2 poz.
Plakti 10 sek./poz. 7 , supilti grietinėlę ir maišyti. 5 sek /poz.4.
Tuo pat mretu krevetes kepti keptuvėje.
Sriubą pilti į lėkštes, įpilti balzaminio acto į kiekvieną lėkštę, ir įdėti keptų krevėčių.
Moliūgų pyragas
Ingredientai
Tešla:
250 g miltų
150 g sviesto, supjaustyti į gabalus
1 kiaušinis
1 šaukštas baltojo vyno actas
1 šaukštelis druskos
Įdaras:
120 g šveicariško sūrio, gabaliukais
Sauja petražolės lapelių
1000 g moliūgų, gabalikais
2 svogūnai, i 4dalis
100 g kumpio, supjausto gabaliukais
20 g aliejaus
4 kiaušiniai
400 g Crème fraîche
2 šaukštai susmulkintų česnako laiškų
1 šaukštelis druskos
1 / 2 šaukštelio pipirų
1 / 4 šaukštelio muskato
Rengimas
Tešlai:
Įdėkite tešlos ingredientai į TM ir minkyti 40 sekundžių / 5 poz. Tešlą suvyniokite į polietileno plėvele ir leisti pailsėti vieną valandą šaldytuve.
Įdaras:
Sūrį ir petražolių lapelis sudeti į TM , smulkinti 12 sek / 7 poz. ir išimti.
Moliūgą sudeti į TM , smulkinti apie 6 sek./ 5 poz., naudojant mentelę ir išpilti.
Svogūną smulkinti 4 sek./ 5 poz.ant besisukancių peilių..
Šoninės spirgučius sudėt i į TM, įpylti aliejaus ir kepkite 3Min./Varoma/1 poz.
Sudėti kiaušinius, Crème fraiche, česnaką, prieskonius, sūrį ir maišyti 15 sek./ 4 poz.
Iškočiokite tešlą ir iškloti į skardą pateptą aliejumi arba ant kepimo popieriaus..Ant viršaus dkite moliūgą, supilkite likusį sumaišytą įdarą ir kepkite įkaitintoje 200 °C orkaitėje 30 min.. Pyragą padalinkite į dvylika gabaliukų.
Moliūgų sriuba
1 / 2 nedidelis svogūnas
20 g sviesto
300 g moliūgų, gabaliukais
1 vnt imbierol azdyno riešuto dydžio
1 / 2 šaukštelis saldžios paprikos
1 žiupsnelis raudonųjų pipirų
1 žiupsnelis muskato
200 g vandens
1 kubelis daržovių sultinio (aš visur dedu šaukštą džiovintų ir smulkintų daržovių mišinio)
200 g grietinėlės
Druska
Pipirai
Svogūnų dėti į TM ir smulkinti 3 sek./ 5 poz.
Pridėkite sviesto ir apkepinti 3 min / Varoma / 2 poz.
Sudėti moliūgus ir imbierą ir 5 sek./ 5 poz. smulkinti.
Sudėti papriką, karį, juoduosius pipirus, muskato riešutą, sultinio kubelį, įpilti vandens ir 100 g grietinėlės. V irti 12 min./100 ° / 1 poz.
Suberti druską ir pipirus, supilti likusią grietinėlę ir trinti 45 sek./ 9 poz.
Moliūgų sriuba
2 askaloniniai česnakai (dėjau paprastus)
1 čili pipirai
6 melisos lapeliai
30 g sezamo aliejaus
300 g moliūgų, gabaliukais
1 (apie 400 g) mango, gabaliukais
1 poro, supjaustyto ziedeliais (apie 120 g)
2 šaukštai kario
100 g baltojo vyno
500 g vištienos sultinio
200 g kokoso pieno
¼ šaukštelis druskos
2 žiūbsnelis piprų
1 šaukštas laimų sulčių
1 arbatinis šaukštelis cukraus
70 g kremo fraîche
20 g moliūgų sėklų aliejus
Česnakus, čili ir melisą sudėti į TM ir 4 sek./5 poz.
Įpilti aliejaus ir kepkite 2 min / Varoma / 1 poz.
Moliūgas, mango ir porai sudedami ir kepama 5 min./ Varoma / 1 poz.
Suberti karį, supilti baltą vyną, vištienos sultinį, kokosų pieną ir virkite 20 Min./100° / 2 poz.
Sudėti druską, pipirus, laimo sultis, cukraus ir trinti 1 ½ minu. / 7 poz.
Sudėti Crème fraîche plakti 20 seku,/8 poz.išpilstyti į lėkštes ir įpilkite moliūgų sėklų aliejaus.
Moliūgų sriuba su kokosų pienu
1 svogūnas, perpus
1 skiltelė česnako
1 vnt imbieras, graikinio riešuto dydžio,
be žievės, plonais griežinėliais
20 g sviesto arba aliejaus
800 g moliūgų, nulupti, supjaustyti
250 g vandens
400 g kokoso pieno
400 g nuluptų pomidorų savo sultyse
1 žiubsnelis saldžios paprikos
1 žiubsnelis kario milteliių
1 žiupsnelis raudonųjų pipirų
3 kubeliai daržovių sultinio
Kokoso drožlių
- Svogūnus, česnaką, imbierą į TM ir 3 sek./ 5 lpoz. sumalkite
- Pridėkite sviesto ar aliejaus ir 2 min / Varoma / 1poz. apkepinkite.
- Sudėti moliūgą ir smulkinkite 5 sek / 5 poz.(8 sek / 4poz.).
- Sudėti likusiusproduktus - išskyrus kokosodrožles - ir virkite 20 min./100 ° / 2poz.
- Trinkite palaipsniui 8 sek / poz. 6-8-10 (10 sek / poz. 5-7-9) ir išpilstykiteį lėkštes.
- Paibarstykite kepintų kokoso drožlių.
Pastaba:
Palaikius sriubą ilgesnį laiką ar per naktį, ji sutirštės. Ją lengvai galite skiesti sultiniu iki norimos konsistensijos.
Šiandien vakarienei virsiu Rissoto su moliūgais, jei patiks, ryt įdėsiu receptuką.
Klasikinė moliūgų sriuba
Ingredientai
800 g moliūgų (Hokkaido)
2 didelės bulvės
1 vnt imbiero (pagal skonį)
50 g sviesto
1000 g sultinio
20 g baltojo vyno
1 šaukštas Crème F.
100 g grietinėlės
70 g pomidorų pastos,
2 šaukštelių druskos
Juodųjų pipirų
1 valgomasis šaukštas skrudintų moliūgų sėklų
1 šaukštas moliūgų sėklų aliejus
Rengimas
Moliūgus nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite gabaliukais.
Nulupkite bulves ir imbierą bei supjaustyti gabaliukais.
Susmulkinkite svogūną ir česnaką 5 sek. / 6 poz..
Sviestą, moliūgų gabaliukus, bulves, svogūnus, česnakus ir druską sudėkite į TM ir apkepinkite 4 min / Varoma / 2-3 poz. Maišydami mentele.
Supilkite sultinį ir baltąjį vyną ir virkite 25 min. / 90 ° C/ 2 poz..
Tada viską trinkite 1-2 min / poz. 9-10
Sudėkite pomidorų pastą, grietinėlę, Crème F. , pipirus ir maišykite 1-2 minutes / 2 poz..
Galiausiai, pridėti moliūgų sėklų ir aliejaus, supilstyti į lėkštes ir puošti petražolėmis.
Moliūgų sriuba su keptom krevetėm
Ingredientai
100g svogūnų, supjaustytų
30g sviesto
400g Hokkaido moliūgų gabaliukais
100g morkų, supjaustytų
100g bulvių gabaliukais
700g daržovių sultinio
Muškato riešuto
Kario
2-3 arb. Šaukšt. Žalumynų druskos (aš dedu druskos ir prieskoninių žalių žolelių petražolių, krapų, baziliko, mairūno ir pan.)
100 ml grietinėlės
1 pakuotė šaldytų krevečių su prieskoniais. (aš perku paprastas lukštentas ir apkepu su druska ir prieskoniais.)
Balzaminio acto pagal skonį (dedu 1,5 šaukšto)
Rengimas
Svogūnus 5 sek./5 poz.smulkinti. Pridėkite sviesto apkepinti 2 min./ Varoma/poz. 1.
Moliūgus, morkas ir bulves supjaustykite 10 sek./ 5 poz..
Supilkite sultinį, pridėti prieskonių ir virkite 25 min./ 100 ° C /2 poz.
Plakti 10 sek./poz. 7 , supilti grietinėlę ir maišyti. 5 sek /poz.4.
Tuo pat mretu krevetes kepti keptuvėje.
Sriubą pilti į lėkštes, įpilti balzaminio acto į kiekvieną lėkštę, ir įdėti keptų krevėčių.
Moliūgų pyragas
Ingredientai
Tešla:
250 g miltų
150 g sviesto, supjaustyti į gabalus
1 kiaušinis
1 šaukštas baltojo vyno actas
1 šaukštelis druskos
Įdaras:
120 g šveicariško sūrio, gabaliukais
Sauja petražolės lapelių
1000 g moliūgų, gabalikais
2 svogūnai, i 4dalis
100 g kumpio, supjausto gabaliukais
20 g aliejaus
4 kiaušiniai
400 g Crème fraîche
2 šaukštai susmulkintų česnako laiškų
1 šaukštelis druskos
1 / 2 šaukštelio pipirų
1 / 4 šaukštelio muskato
Rengimas
Tešlai:
Įdėkite tešlos ingredientai į TM ir minkyti 40 sekundžių / 5 poz. Tešlą suvyniokite į polietileno plėvele ir leisti pailsėti vieną valandą šaldytuve.
Įdaras:
Sūrį ir petražolių lapelis sudeti į TM , smulkinti 12 sek / 7 poz. ir išimti.
Moliūgą sudeti į TM , smulkinti apie 6 sek./ 5 poz., naudojant mentelę ir išpilti.
Svogūną smulkinti 4 sek./ 5 poz.ant besisukancių peilių..
Šoninės spirgučius sudėt i į TM, įpylti aliejaus ir kepkite 3Min./Varoma/1 poz.
Sudėti kiaušinius, Crème fraiche, česnaką, prieskonius, sūrį ir maišyti 15 sek./ 4 poz.
Iškočiokite tešlą ir iškloti į skardą pateptą aliejumi arba ant kepimo popieriaus..Ant viršaus dkite moliūgą, supilkite likusį sumaišytą įdarą ir kepkite įkaitintoje 200 °C orkaitėje 30 min.. Pyragą padalinkite į dvylika gabaliukų.
Moliūgų sriuba
1 / 2 nedidelis svogūnas
20 g sviesto
300 g moliūgų, gabaliukais
1 vnt imbierol azdyno riešuto dydžio
1 / 2 šaukštelis saldžios paprikos
1 žiupsnelis raudonųjų pipirų
1 žiupsnelis muskato
200 g vandens
1 kubelis daržovių sultinio (aš visur dedu šaukštą džiovintų ir smulkintų daržovių mišinio)
200 g grietinėlės
Druska
Pipirai
Svogūnų dėti į TM ir smulkinti 3 sek./ 5 poz.
Pridėkite sviesto ir apkepinti 3 min / Varoma / 2 poz.
Sudėti moliūgus ir imbierą ir 5 sek./ 5 poz. smulkinti.
Sudėti papriką, karį, juoduosius pipirus, muskato riešutą, sultinio kubelį, įpilti vandens ir 100 g grietinėlės. V irti 12 min./100 ° / 1 poz.
Suberti druską ir pipirus, supilti likusią grietinėlę ir trinti 45 sek./ 9 poz.
Moliūgų sriuba
2 askaloniniai česnakai (dėjau paprastus)
1 čili pipirai
6 melisos lapeliai
30 g sezamo aliejaus
300 g moliūgų, gabaliukais
1 (apie 400 g) mango, gabaliukais
1 poro, supjaustyto ziedeliais (apie 120 g)
2 šaukštai kario
100 g baltojo vyno
500 g vištienos sultinio
200 g kokoso pieno
¼ šaukštelis druskos
2 žiūbsnelis piprų
1 šaukštas laimų sulčių
1 arbatinis šaukštelis cukraus
70 g kremo fraîche
20 g moliūgų sėklų aliejus
Česnakus, čili ir melisą sudėti į TM ir 4 sek./5 poz.
Įpilti aliejaus ir kepkite 2 min / Varoma / 1 poz.
Moliūgas, mango ir porai sudedami ir kepama 5 min./ Varoma / 1 poz.
Suberti karį, supilti baltą vyną, vištienos sultinį, kokosų pieną ir virkite 20 Min./100° / 2 poz.
Sudėti druską, pipirus, laimo sultis, cukraus ir trinti 1 ½ minu. / 7 poz.
Sudėti Crème fraîche plakti 20 seku,/8 poz.išpilstyti į lėkštes ir įpilkite moliūgų sėklų aliejaus.
Moliūgų sriuba su kokosų pienu
1 svogūnas, perpus
1 skiltelė česnako
1 vnt imbieras, graikinio riešuto dydžio,
be žievės, plonais griežinėliais
20 g sviesto arba aliejaus
800 g moliūgų, nulupti, supjaustyti
250 g vandens
400 g kokoso pieno
400 g nuluptų pomidorų savo sultyse
1 žiubsnelis saldžios paprikos
1 žiubsnelis kario milteliių
1 žiupsnelis raudonųjų pipirų
3 kubeliai daržovių sultinio
Kokoso drožlių
- Svogūnus, česnaką, imbierą į TM ir 3 sek./ 5 lpoz. sumalkite
- Pridėkite sviesto ar aliejaus ir 2 min / Varoma / 1poz. apkepinkite.
- Sudėti moliūgą ir smulkinkite 5 sek / 5 poz.(8 sek / 4poz.).
- Sudėti likusiusproduktus - išskyrus kokosodrožles - ir virkite 20 min./100 ° / 2poz.
- Trinkite palaipsniui 8 sek / poz. 6-8-10 (10 sek / poz. 5-7-9) ir išpilstykiteį lėkštes.
- Paibarstykite kepintų kokoso drožlių.
Pastaba:
Palaikius sriubą ilgesnį laiką ar per naktį, ji sutirštės. Ją lengvai galite skiesti sultiniu iki norimos konsistensijos.
Šiandien vakarienei virsiu Rissoto su moliūgais, jei patiks, ryt įdėsiu receptuką.
QUOTE(vabite @ 2010 11 17, 11:08)
O tai kam tą vandenį virti 12 minučių?
parašiau kaip knygoje parašyta

QUOTE(spiglys @ 2010 11 17, 11:48)
jo, aš irgi pyliau verdančio vandens, neviriau tu 12 min. tik vandenį
Gike, super
kiek receptuku prikrovei, kaip tik turiu moliuga reiks nabydti kazka daryti
O tau patiko ta moliugu sriuba su kokoso pienu???


QUOTE(Taikute @ 2010 11 19, 13:16)
Gike, super
kiek receptuku prikrovei, kaip tik turiu moliuga reiks nabydti kazka daryti
O tau patiko ta moliugu sriuba su kokoso pienu???


Kadangi mes laaaabai mėgstam kokosus, tai patiko.

