Ir aš šiandien pabandžiau pakepint lavašą mikrobangėj pagal green_eyes patarimą  
  prieš tai supjausčiau jį juostelėm plonom  
  O po to, uždėjau sūrio Gouda trupučiuką ant kiekvienos juostelės ir dar biškučiuką pašildžiau mikrobangėj  
  gavosi labai puikiai, prie sriubytės turėjom tokias traškias juosteles su sūriu  
                
                                    
                
                
                
            
                aš mėgstu tortiliją ištept lyditu sūreliu, susmulkint ir apibarstyti krabų lazdelėmis, marinuotą agurkėlį supjaustyt ir apibarstyt, ir kokią nors dešrelė supjaustyt ar daktarišką dešrą ir apibarstyti. tada sulankstyt tortiliją ir apšildyti mikrobangėje. greita ir skanu 
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            QUOTE(s u m m e r @ 2009 11 01, 18:31)
aš mėgstu tortiliją ištept lyditu sūreliu, susmulkint ir apibarstyti krabų lazdelėmis, marinuotą agurkėlį supjaustyt ir apibarstyt, ir kokią nors dešrelė supjaustyt ar daktarišką dešrą ir apibarstyti. tada sulankstyt tortiliją ir apšildyti mikrobangėje. greita ir skanu 
kazkodel niekada ju nesildau
QUOTE(mamakarolina @ 2009 10 21, 19:07)
Ir aš šiandien pabandžiau pakepint lavašą mikrobangėj pagal green_eyes patarimą  
  prieš tai supjausčiau jį juostelėm plonom  
  O po to, uždėjau sūrio Gouda trupučiuką ant kiekvienos juostelės ir dar biškučiuką pašildžiau mikrobangėj  
  gavosi labai puikiai, prie sriubytės turėjom tokias traškias juosteles su sūriu  
Būtinai ir aš pabandysiu pasigaminti
o aš iš lavašo esu kepusi pica ir sukusi kaip šaltą užkandį.
                Pirmą kartą vakar padariau šaltas tas užkandėles su lavašu ir lašiša, - pertepiau lavašą "Ryto" man rods varškės kremu, tuo su žalumynais, išdėliojau lašišą (šaltai rūkytą, nepernešu sūdytos  
 ), pašlaksčiau citrina, petruškom pabarsčiau, druskytės, pipiriuko, - nu super, žinokit  
                
                                    
                
                
                
            
                Iš tikrųjų, prisiskaičius čia visokiausių įdėjų, nulėkiau ir dar padariau tris suktinius  
  Pasinaudojau Šarlotos idėja su kiaušiniais ir tunu, smulkiai juos supjausčiau, raudono svogūno pasmulkinau ir dar alyvuogių juodųjų papjausčius įdėjau, ištepliojau lavašą (beje, naudoju Etnia, visai jis man nieko  
 ) majonezu ir visą košę malošę vidun. Jau pašauta į šaldytuvą, žiūrėsiu, kas gausis  
  
                
                                    
                
                
                
            
                Temos atgaivinimui:

                
                                    
                
                
                
            
                
                                    
                
                Sveikos,
Aš taip pat turiu nebloga receptuką:
3 paplotėlių lakštai, sojų padažo, 50 g fermentinio sūrio, 50 g džiūvėsėlių, 0,5 kg mėsos faršo, džiupsnelis druskos, pipirų, česnako, šaukštas aliejaus. Susmulkintus svogūnus, faršą, sumaišytą su česnaku, druska, pipirais, pakepinti. Karščiui atsparų indą ištepti aliejumi, kloti sojų padažu apšlakstytą paplotėlio lakštą, dėti pusę faršo. Ant viršaus dėti antrą sojų padažu apšlakstytą paplotėlio lakštą, sudėti likusią paruoštą faršo masę. Uždėjus paplotėlio lakštą, viską suspausti, viršų apibarstyti sutarkuotu sūriu, sumaišytu su džiuvėsėliais. Kepti apie 10-15 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje.
Ir aš tai perku lavašus tiesiai iš kepyklos, yra Elektrėnų sav. Pylimų k. kepykla, ten gamina tikrai nepakartojamus lavašus, manau gamina pagal ritietiškas tradicijas, dėl to jų geras skonis, dar internete radau jų skelbimą http://www.skelbiu.lt/6879014.html ir šis receptas buvo pateiktas ant jų gaminio, ten dar ir daugiau yra receptu, nekantraudama meginsiu ir juos pasigaminti.
                
                
            Aš taip pat turiu nebloga receptuką:
3 paplotėlių lakštai, sojų padažo, 50 g fermentinio sūrio, 50 g džiūvėsėlių, 0,5 kg mėsos faršo, džiupsnelis druskos, pipirų, česnako, šaukštas aliejaus. Susmulkintus svogūnus, faršą, sumaišytą su česnaku, druska, pipirais, pakepinti. Karščiui atsparų indą ištepti aliejumi, kloti sojų padažu apšlakstytą paplotėlio lakštą, dėti pusę faršo. Ant viršaus dėti antrą sojų padažu apšlakstytą paplotėlio lakštą, sudėti likusią paruoštą faršo masę. Uždėjus paplotėlio lakštą, viską suspausti, viršų apibarstyti sutarkuotu sūriu, sumaišytu su džiuvėsėliais. Kepti apie 10-15 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje.
Ir aš tai perku lavašus tiesiai iš kepyklos, yra Elektrėnų sav. Pylimų k. kepykla, ten gamina tikrai nepakartojamus lavašus, manau gamina pagal ritietiškas tradicijas, dėl to jų geras skonis, dar internete radau jų skelbimą http://www.skelbiu.lt/6879014.html ir šis receptas buvo pateiktas ant jų gaminio, ten dar ir daugiau yra receptu, nekantraudama meginsiu ir juos pasigaminti.
                tai lavasa pries sukant reikia pjaut pusiau?  
  ir sukt toki pusmenuli? 
(radau cia forume) esu sukus viena karta, tai sukau visa, gerai gavosi, bet noriu daryt gimtaideniui, tai noriu zinot "kaip reikia"
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            (radau cia forume) esu sukus viena karta, tai sukau visa, gerai gavosi, bet noriu daryt gimtaideniui, tai noriu zinot "kaip reikia"
    






