Įkraunama...
Įkraunama...

Nica

QUOTE(gintirija @ 2012 05 16, 21:44)
na labai dekui  mergaites uz info 4u.gif  as jau sturmuoju interneta del butuku,kontaktuoju seimininkus ir laukiu emailu biggrin.gif  nes lekiam tai paciu ikarsciu rugpjucio pradzioj tai  gali buti daug kas uzakyta doh.gif  dar klausimas kokios maisto ir gerimu kainos ten supermarketuose? g.gif kokie ten suvenyrai vyrauja,mastau lauktuviu draugytei parvezti ax.gif  4u.gif

musu Villefranche sur Mer kaimelyje tai maisto kainos parduotuvelese normalios buvo.. mes duonyte pirkdavome salia esancioje Boulangerie (kepykleleje), tai nerealus prancuziski batonai (lietuvoje tokiu nera), butinai nusipirkite duonos su alyvuogemis.. ir t.t.. berods po 1 eura kainuoja batonas.. duonele keli eurai jei gerai pamenu... turguje kuris netoliese budavo, mes pirkdavome alyvuoges, darzoves ir suri.. nors suris yra ir supermarketuose, tik mazesnis pasirinkimas (musu atveju)... pirkdavome jogurtus ir man labai patiko vaisiu tyreles (atrodo kaip jogurtukai) ir kainuoja berods 1 euras keturi ir kai karsta pats tas... vynas tai skirtingomis kainomis bet tikrai nesikandzioja... musu butas buvo su milziniska terasa (senamiestyje pati didziausia), tai musu ten visi vakarai budavo prie zvakiu su suriais, vynu ir alyvuogemis.. na ir kaimynais aplinkui (siauros gatveles) smile.gif) linksma...
Restoranuose brangu valgyti... realiai naudokites Michelin knygele, ten nemazai informacijos kur galite pavalgyti (ne tik nicoje bet ir netoliese esanciuose miesteliuose) ir kainos surasytos ir ivertinimas... realiai as vazinejau su draugais is LUX i skirtingus miestelius ir visur eidavom valgyti pagal rekomendacijas, tai jei domins, galesiu parasyti kelias vietas, kur tikrai skaniai ir uz normalia kaina pavalgysite.. bet tik tuo atveju, jei vazinesites, o ne tik Nicoje busite..

Tiesa, penktadieniais Italijoje, Ventimiglia miestelyje, vyksta didelis turgus.. jis yra is karto uz sienos, vaziuoja traukinys ten tiesiai... dauguma gyventoju is nicos, kanu ir kt vaziuoja ten apsipirkti.. ne tik maisto, bet ir daiktu... jei noresit atrakcijos, nuvaziuokite! smile.gif ten viskas pigiau, nei prancuzijoje... na ir isgersite tikros italiskos kavos puodeli.. nes atsiprasau tu, kas gyvenate prancuzijoje... bet prancuziska kava tai ne kava ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2012 05 16, 20:26)
musu Villefranche sur Mer kaimelyje tai maisto kainos parduotuvelese normalios buvo.. mes duonyte pirkdavome salia esancioje Boulangerie (kepykleleje), tai nerealus prancuziski batonai (lietuvoje tokiu nera), butinai nusipirkite duonos su alyvuogemis.. ir t.t.. berods po 1 eura kainuoja batonas.. duonele keli eurai jei gerai pamenu... turguje kuris netoliese budavo, mes pirkdavome alyvuoges, darzoves ir suri.. nors suris yra ir supermarketuose, tik mazesnis pasirinkimas (musu atveju)... pirkdavome jogurtus ir man labai patiko vaisiu tyreles (atrodo kaip jogurtukai) ir kainuoja berods 1 euras keturi ir kai karsta pats tas... vynas tai skirtingomis kainomis bet tikrai nesikandzioja... musu butas buvo su milziniska terasa (senamiestyje pati didziausia), tai musu ten visi vakarai budavo prie zvakiu su suriais, vynu ir alyvuogemis.. na ir kaimynais aplinkui (siauros gatveles) smile.gif) linksma...
Restoranuose brangu valgyti... realiai naudokites Michelin knygele, ten nemazai informacijos kur galite pavalgyti (ne tik nicoje bet ir netoliese esanciuose miesteliuose) ir kainos surasytos ir ivertinimas... realiai as vazinejau su draugais is LUX i skirtingus miestelius ir visur eidavom valgyti pagal rekomendacijas, tai jei domins, galesiu parasyti kelias vietas, kur tikrai skaniai ir uz normalia kaina pavalgysite.. bet tik tuo atveju, jei vazinesites, o ne tik Nicoje busite..

Tiesa, penktadieniais Italijoje, Ventimiglia miestelyje, vyksta didelis turgus.. jis yra is karto uz sienos, vaziuoja traukinys ten tiesiai... dauguma gyventoju is nicos, kanu ir kt vaziuoja ten apsipirkti.. ne tik maisto, bet ir daiktu... jei noresit atrakcijos, nuvaziuokite! smile.gif ten viskas pigiau, nei prancuzijoje... na ir isgersite tikros italiskos kavos puodeli.. nes atsiprasau tu, kas gyvenate prancuzijoje... bet prancuziska kava tai ne kava  ax.gif

jetaus labai tau aciu uz tiek informacijos mirksiukas.gif as kadangi esu vyno ir surio fane tai man ten turetu buti rojus wub.gif drinks_cheers.gif na reikes kazka pabandyti ir kokiam restoraniuke pavalgyti koki nors ju firmini isbandyti kad zinoti kokia ju ta virtuve tongue.gif bus smagiau papiknikauti kur pajury su brangiausiu romantiskai biggrin.gif
Reikes is oro uosto prisiimti lankstinuku kas kaip ir kas ten vyksta,noriu iki Monako nulekti iki kaktuso sodo ir japonisko parkelio ax.gif o ka pvz Kanuose verta pamatyti,daugelis sako geriau pirma iki Kanu lekti o poto i Monaka,nes Kanai nublanskta pries Monaka g.gif o kaip toli iki Italijos?kiek uztruktu traukinuku iki ten? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(gintirija @ 2012 05 17, 11:26)
jetaus labai tau aciu uz tiek informacijos mirksiukas.gif  as kadangi esu vyno ir surio fane tai man ten turetu buti rojus wub.gif  drinks_cheers.gif na reikes kazka pabandyti ir kokiam restoraniuke pavalgyti koki nors ju firmini isbandyti kad zinoti kokia ju ta virtuve tongue.gif bus smagiau papiknikauti kur pajury su brangiausiu romantiskai biggrin.gif
Reikes is oro uosto prisiimti lankstinuku kas kaip ir kas ten vyksta,noriu iki Monako nulekti iki kaktuso sodo ir japonisko parkelio ax.gif  o ka pvz Kanuose verta pamatyti,daugelis sako geriau pirma iki Kanu lekti o poto i Monaka,nes Kanai nublanskta pries Monaka g.gif o kaip toli iki Italijos?kiek uztruktu traukinuku iki ten? rolleyes.gif

man kanai nepadare ispudzio.. grazu.. bet realiai kelis psl atgal, as surasiau ka mes aplankeme ir kur gyvenome.. ir jus taip pat apvazinekite.. realiai is musu kaimelio traukinuku nuvaziuosite visur.. tiek i kanu puse tiek i italijos puse (pravaziuoja ir monaka).. pasiziurekite zemelapi patys, paziurekite miesteliu pavadinimus (kur buvau surasiusi), pagooglinkite apie juos... ten tiek graziu vietu yra... neapsistokite ties nica ir kanais ar monaku, neverta...

tiesa, patariu paragauti ju zuvienes Bouillabaisse... ir dar - nusipirkite ivairiu suriu ir ivairiu dzemu skirtu suriams (is vysniu, kalvadoso su sidru, svogunu ir pan.) ... realiai visus surius turite palikti ant stalo lekstese kambaryje 30 min iki valgymo ir nepjaustyti ju.. kiekvienas atsipjauna tiek, kiek nori... tie dzemukai tepasi ant virsaus... labai skanus tie "smirdantys" suriai, ant prancuzisko batono ir su tuo dzemuku nerealu... aisku su vynu smile.gif

as nelabai pamenu visu pavadinimu suriu, tai gal kas ten gyvena parasys jei kam bus idomu...
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2012 05 17, 10:14)
man kanai nepadare ispudzio.. grazu.. bet realiai kelis psl atgal, as surasiau ka mes aplankeme ir kur gyvenome.. ir jus taip pat apvazinekite.. realiai is musu kaimelio traukinuku nuvaziuosite visur.. tiek i kanu puse tiek i italijos puse (pravaziuoja ir monaka).. pasiziurekite zemelapi patys, paziurekite miesteliu pavadinimus (kur buvau surasiusi), pagooglinkite apie juos... ten tiek graziu vietu yra... neapsistokite ties nica ir kanais ar monaku, neverta...

tiesa, patariu paragauti ju zuvienes Bouillabaisse... ir dar - nusipirkite ivairiu suriu ir ivairiu dzemu skirtu suriams (is vysniu, kalvadoso su sidru, svogunu ir pan.) ... realiai visus surius turite palikti ant stalo lekstese kambaryje 30 min iki valgymo ir nepjaustyti ju.. kiekvienas atsipjauna tiek, kiek nori... tie dzemukai tepasi ant virsaus... labai skanus tie "smirdantys" suriai, ant prancuzisko batono ir su tuo dzemuku nerealu... aisku su vynu smile.gif

as nelabai pamenu visu pavadinimu suriu, tai gal kas ten gyvena parasys jei kam bus idomu...

na va pagaliau radau apartmentus is savininko thumbup.gif vakar jau uzsakiau nes rugpjuti ten daug turistu tai kad nelikt be nieko arba su bet kuo biggrin.gif paziurejau zemelapi tai eiti iki juros 15min ir iki senamiescio Ville tiek pat,tai gan nebloga vieta aplink parduotuvytes.Jetau kaip laikiu jau,o jau del suriu tai is vis pasaka,jau reikes prisipirkti tongue.gif bus surio ir vyno dieta tas dienas drinks_cheers.gif as planuoju prma dienele po Nica prasivaksciti,ant kalno to uzlipti ir i senamiesti nueit,fainos tos gatvytes wub.gif o jau kita diena patraukti kazkur g.gif dar labai noreciau koki pasiplaukiojima su jachta ar siaip kokiu laiveliu palei pakrante,dievinu plaukiojimus ax.gif kazin kaip kainos g.gif
Atsakyti
Sveikos, klausimelis, kokiu reisu planuojat skrist i Nica? Musu ten draugai laukia, o tiesioginio skrydzio nerandu sad.gif o gal nemoku sad.gif o reik tik tiesioginio kad ir is varsuvos ar rygos nes skris ir lelius puses metuku smile.gif
aciu uz pagalba
Atsakyti
Kaip tik vakar pirkau sūnui bilietą per Rygą. Tiesa, jis skirs iš Vilniaus į Rygą, o iš ten - į Nicą.
Per skrendu.lt pirkau.
Bet dabar žiūriu ten pat ir nematau, kad iš Rygos būtų tiesioginis... Gal aš irgi nemoku žiūrėt. g.gif
Atsakyti
o sakykit, kaip geriau daryti.. liepos pab. planuoju atostogas į nicą. tai ar geriau dabar viešbutį užsirezervuoti ar nuvykus ten nusipirkti, paskui nuvarius į Kanus gal ten kokią naktį nakvoti..? ar nieko nebus?
apskritai aš niekur iš lt kojos nesu kėlusi, tai nieko nenusimanau..
Atsakyti
QUOTE(simisimi84 @ 2013 05 06, 11:32)
o sakykit, kaip geriau daryti.. liepos pab. planuoju atostogas į nicą. tai ar geriau dabar viešbutį užsirezervuoti ar nuvykus ten nusipirkti, paskui nuvarius į Kanus gal ten kokią naktį nakvoti..? ar nieko nebus?

bandyk pasižiūrėti jau dabar, nes vasarą sezonas ir kainos gali būti didesnės nei rezervuojant jau dabar iš anksto. Žiūrint ko nori, mes gyvenome netoli Nicos (Villefranche sur Mer) ir iš ten važinėjome (puikus susisiekimas traukiniu) ir į Monaką, ir Nicą, tiek į Italiją.. į Cap Ferrat ir Kanus ir kitus nuostabius miestelius važinėjom su mašina (apsiribojom ne daugiau 50 km spinduliu).
Atsakyti
QUOTE(simisimi84 @ 2013 05 06, 12:32)

o Nicos akmenuoti pliazai negazdina? Gal Kanuose bazuotis geriau ir i Nica pavaziuoti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sindiokas: 06 gegužės 2013 - 20:40
QUOTE(sindiokas @ 2013 05 06, 21:40)
o Nicos akmenuoti pliazai negazdina? Gal Kanuose bazuotis geriau ir i Nica pavaziuoti

O ka jus norite kanuose pamatyti? Ten grazu bet nieko ypatingo o mokesit uz pragyvenima daugiau nes ten kanai.. Akmenukai negasdina, siaip akmenukai man atrodo ten visur bet nesu tikra, gal kas bandete papludimius ir kitur.. berods frejus buvo smelis..
Atsakyti
Nakvynes, siuo metu labai brangios..
papludimiai:
Nica-dideli akmenys ir fantastiskos bangos. bigsmile.gif
Antibes-smeliukas pagrinde, bet yra ir akmenuku ax.gif
Kanai-ivairiai yra...bet yra ir svelnaus smeliuko smile.gif
Monakas-smulkus akmenukai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Anchela @ 2013 06 30, 14:04)
Nakvynes, siuo metu labai brangios..
papludimiai:
Nica-dideli akmenys ir fantastiskos bangos. bigsmile.gif
Antibes-smeliukas pagrinde, bet yra ir akmenuku ax.gif
Kanai-ivairiai yra...bet yra ir svelnaus smeliuko smile.gif
Monakas-smulkus akmenukai 4u.gif

Prancuzija is vis palyginus brangi.Mes tai visada apsistojame Nicoj bet uz stoties.Ten viezbuciai pigesni(o mums su masina nesvarbu kur).Ir pati graziausia visos rivjeros vieta ( mums ) - Eze kaimas.Pries sita viduramziu grozi nublanksta ir Nica,ir Monakas,ir Kanai. thumbup.gif
Atsakyti