[b]
Taip juokiausi is sito zodzio

kodėl MARMALAS????
Ta druska nieko absoliuciai nestabdo. As kepu sita duona, tiksliau bandauuuu, dave drauge receptuka is labai senos senooooviskos knygos. Tai kvietine plikyta duonele, beje, laaabai skani.
Tikrai sitas raugas (nu ne marmalas joks ten

) juodai duonai netinka, jis nepajegia matyt ruginiu miltu iskelti, iseina iskepti tik is stambiai kapotu rugiu, girnom pamaltu, o is paprastu miltu nebe
Na, parasysiu jos tikra recepta
PLIKYTA DUONA (originalus receptas iš knygos)
Imame 2 kg miltų.
Paimame didelį dubenį ir dedame:
4 saujas miltų (iš tų 2 kg)
1 saują kmynų
1 šaukštą druskos
2 šaukštus cukraus
ir užplikome 1,7 l verdančio vandens, išmaišome ir paliekame atvėsti.
Į šiltą, bet ne karštą sudedame apie 250 ml raugo ir išmaišius paliekame 2 paroms.
Po 2 parų dedame stiklinę cukraus ir paimame raugo kitam kartui (apie 250 ml).
Tada sudedame likusius miltus ir išminkome tešlą. Rauginame kildiname šiltai 6-10 val.
Skardą patepame plonai riebalais ir atsargiai sukrečiame tešlą.
Kepame 40 min 200 C ir 70 min 150 C.
Išėmus patepame saldžiu vandeniu ir suvyniojame į plėvelę ar rankšluostį. Padedame atvėsti, geriausiai per naktį.

Štai ir visas 'marmalas'

manau rauginimas priklauso nuo kambario ir nam7 temperat8ros
marmalas? nu nezinau pirma man gavosi jis ziauriai skystas turbut del to.... o dabar paemiau didesnes tas saujas ziu jau ir tirstas gavosi.... bet kodel marmalas nezinau
tiesa kad kuo silciau tuo geriau kyla... dabar man namuose vos ten veiksmas vyksta o pas mama ant siltu grindu uch kaip vyksta viskas grazu ziuret buna