Na aš jau taip senai planuoju išsikepti duonytės. Šiandien žiūrėjau Z.Kelmickaitės vedamą laidą, tai ten kepė duonytę su raugu dėjo lašinukų, tai taip jau skaniai atrodė.
QUOTE(Ingridamis @ 2010 10 23, 19:55)
Tai taip iseina,jeigu sudejusi visus produktus pasisveriu inda ir zinau kokio svorio duonele bus,taip?Ir tokiam svoriui programa parinkti kiek sveria visa produktu mase(aisku minusavus indo svori)
taip tokim svoriui ir programą užstatinėkit

Aš dar dėl tos mamytės duonos paklaust noriu
kas kepat, tai ir darot kaip ten surašyta, per kelias programas, su viena kildinat, paskui atskirai kept statot? ar tiesiog užstatot vieną programą, kuri minko/kildina/kepa ir viskas?

Siandienine mano Bociu duona
nelabai valgoma
vietoj salyklo dejau giros misini (skysta) ir namini rauga. Pirmoji duona kuri nepavyko ir nelabai valgoma
Reikes kazkam atiduoti, kad gyvuliukams sumaitintu, nors kazin ar ir jie valgys




QUOTE(keistuole @ 2010 10 23, 19:01)
aciu labai,o as vis bandydavau atspet kiek ta duonele galetu sverti,dabar zinosiu,

Papildyta:
QUOTE(Sinuhas @ 2010 10 23, 19:10)
Aš dar dėl tos mamytės duonos paklaust noriu
kas kepat, tai ir darot kaip ten surašyta, per kelias programas, su viena kildinat, paskui atskirai kept statot? ar tiesiog užstatot vieną programą, kuri minko/kildina/kepa ir viskas?

Plikini uzpyliau karstu vandeniu duonkepes inde,tada ijungiau makaronu programa,viska gerai ismaise,ir palikau kol atveso siek tiek,tada sudejau likusius ingredientus ir paleidau pilno grudo programa...
QUOTE(Ingridamis @ 2010 10 23, 21:34)
aciu labai,o as vis bandydavau atspet kiek ta duonele galetu sverti,dabar zinosiu, 

aš iš pradžių irgi vis bandydavau atspėt tą svorį, o paskui pamasčiau, o ko nepaskaičiavus to ką dedu

QUOTE(keistuole @ 2010 10 23, 21:10)
aš iš pradžių irgi vis bandydavau atspėt tą svorį, o paskui pamasčiau, o ko nepaskaičiavus to ką dedu 

as mazdaug ziuredavau pagal tas kur yra parasytas svoris,tai pagal ju miltu kieki ir daugmaz atspedavau,neskaitant pirmuju kartu.(rinkausi tik issamiausius receptus,kur viskas parasyta )

Jei nesunku gal galit paaiskinti kaip elgtis su starteriu,jeigu noriu dar ir kitam kartui atsideti,tai as ji irgi turiu paauginti kelias dienas pries kepima ar kaip?
Atrodo viskas aisku,bet cia man kazkaip neaisku,jeigu turiu tik 80gr.,tai is kur gauti dar kitam kartui?

QUOTE(Ingridamis @ 2010 10 23, 22:46)
as mazdaug ziuredavau pagal tas kur yra parasytas svoris,tai pagal ju miltu kieki ir daugmaz atspedavau,neskaitant pirmuju kartu.(rinkausi tik issamiausius receptus,kur viskas parasyta )
Jei nesunku gal galit paaiskinti kaip elgtis su starteriu,jeigu noriu dar ir kitam kartui atsideti,tai as ji irgi turiu paauginti kelias dienas pries kepima ar kaip?
Atrodo viskas aisku,bet cia man kazkaip neaisku,jeigu turiu tik 80gr.,tai is kur gauti dar kitam kartui?

Jei nesunku gal galit paaiskinti kaip elgtis su starteriu,jeigu noriu dar ir kitam kartui atsideti,tai as ji irgi turiu paauginti kelias dienas pries kepima ar kaip?
Atrodo viskas aisku,bet cia man kazkaip neaisku,jeigu turiu tik 80gr.,tai is kur gauti dar kitam kartui?

išsiimat maždaug parą prieš kepimą, pamaitinat (vienodu kiekiu miltų ir vandens) tada gerų porą šaukštų atsidedat kitam kartui

QUOTE(Vasara gimusi @ 2010 10 23, 15:25)
Siandien bandziau pagal sita:
380g kvietiniu miltų (vietoj ju - Spelta ir truputis ryziu miltu)
250ml vandens
45g moliūgų sėklų alėjų (pyliau 20 ml. moliugu seklu,nes daugiau neturejau ir 20ml alyvuogiu)
2v.š. cukraus
1a.š. druskos
1.5a.š. mielių (dejau nepilna arbatini)
Ir ka. Mano dziaugsmui - duona pakilo ir bent jau nesukrito,bet vis dar nelabai valgoma




Šita "bulka" mano mėgiamiausia, praktiškai visada pavyksta, tik sykį (kai namie buvo šaltoka) reikėjo ilgiau pakildinti, kepu 2 programa (balta duona). Vasara gimusi, gal tavo duonkepė su broku?

Man tai neseniai buvo toks liapsusas: duonelę norėjau ilgiau pakildinti, išjungiau programą, o kai iškilo apsižioplinau ir nenustačiusi KEPIMAS įjungiau duonkepę



QUOTE(keistuole @ 2010 10 23, 21:58)
išsiimat maždaug parą prieš kepimą, pamaitinat (vienodu kiekiu miltų ir vandens) tada gerų porą šaukštų atsidedat kitam kartui 

Tai jeigu receptas praso kokius 200 gr. raugo tai man tiek ir maitinti deti 200 gr,miltu ir 200 ml vandens ar maziau...
QUOTE(Ingridamis @ 2010 10 24, 00:23)
Tai jeigu receptas praso kokius 200 gr. raugo tai man tiek ir maitinti deti 200 gr,miltu ir 200 ml vandens ar maziau...
po 100 g, jei pamatinsit po 200, turėsit 400

galit po kokį 110 -120, kad atsidėjimui tikrai liktų

QUOTE(keistuole @ 2010 10 23, 23:27)
po 100 g, jei pamatinsit po 200, turėsit 400
galit po kokį 110 -120, kad atsidėjimui tikrai liktų

galit po kokį 110 -120, kad atsidėjimui tikrai liktų

ir su juo visada taip,daugiau niekad nebereiks augint kelias dienas(t.y.paraugint)?
Aciu labai uz info,