Įkraunama...
Įkraunama...

Fantastikos mėgėjai

QUOTE(Sorceress @ 2013 06 07, 13:30)
Saintlina, nu čia dabar, man visai nei aukštoji, nei epinė fantastika ne prie širdies, apie mokslinę fantastiką net nekalbu, bet savęs tikrai mažesne fantastikos gerbėja nelaikau dėl to. Kiekvienas skaito tai, kas jiems patinka smile.gif

Vaižgante, imk bet kurias fantastines knygas, kurių veikėjai nėra suaugę žmonės, t.y. per 18-ka ir turėsi jaunimui skirtą fantastiką. Iš neblogai žinomų knygų šiai kategorijai galėtum priskirti visą Twilight seriją, Hunger Games, Mortal Instruments, Infernal Devices, Daughter of Smoke and Bone, Percy Jackson serija, Divergent serija, kas čia dar iš geriau žinomų - Morganville Vampires ir t.t., ir pan.

Aš gi aiškiai parašiau, kad paaiškinimas reikalingas senai blondinei lotuliukas.gif
Dabar turiu vienintelę išeitį -pasikviesti kurį nors iš vaikų, kad išverstų biggrin.gif Rusiškai aš puikiai moku, o su anglų k nekas. schmoll.gif Kai FB koks negras pašnekina, susišnekam, bet, matyt, šiame gyvenime šios kalbos gerai jau nemokėsiu ax.gif Rusų k irgi daug labai gerų knygų yra, džiaugiuosi, kad teko laikyti rusų literatūros egzaminą ir buvau priversta perskaityti nemažai rusų autorių knygų. iš bėdos galiu skaityti ir lenkiškai. Va latvių kalba man labai sunki pasirodė ax.gif
Atsakyti
Labos smile.gif
As tai siuo metu "Paveldejima" skaitau smile.gif Ir beja, kol kas man tai geriausia is visu keturiu, knyga ax.gif Dar is fantastiniu neseniai Persio Dzeksono 5 knyga perskaiciau, bet kazkaip man dar ta serija nepanasu, kad baigtusi, bent jau toks jausmas liko, kad dar ne pabaiga.
Atsakyti
Zis, kas per Paveldėjimas? Čia Eragonas ir t.t.?

Percy Jackson neskaičiau ir visai kažkaip netraukia. Gi filmas antrasis rugpjūtį pasirodys, bet manęs, kaip minėjau, visokie dievai ir pusdieviai nekabina, nors treileriukas gana įspūdingas. Kalbant apie serijas, kurios nežino, kada baigtis, mane tokios knygos nervina, nes, toks jausmas, kad autoriai tempia tiek, kiek jiems leidyklos moka, nors siužeto įdomaus jau seniai nebėra. Cassandra Clare darosi viena iš tų autorių. Mortal Instruments pirmosios trys knygos buvo super, tolesnės, nors ir neblogos, bet neprilygsta pirmosioms trims, kurios iš pradžių turėjo būti triologija. Infernal Devices irgi kliuvo, o dabar planuose trečia serija tame pačiame pasaulyje, tai jau nebežinau, kas ten gausis, nors vistiek skaitysiu lotuliukas.gif
Atsakyti
Labos smile.gif
QUOTE(Sorceress @ 2013 06 07, 23:37)
Zis, kas per Paveldėjimas? Čia Eragonas ir t.t.?

Percy Jackson neskaičiau ir visai kažkaip netraukia. Gi filmas antrasis rugpjūtį pasirodys, bet manęs, kaip minėjau, visokie dievai ir pusdieviai nekabina, nors treileriukas gana įspūdingas.

Tas pats smile.gif
O pirmas Persio Dzeksono filmas mane nuvyle, zymiai idomiau susiskaite knygos.
Atsakyti
QUOTE(Sanema @ 2013 06 01, 18:33)
Sveikos merginos.
Atsiprasau, kad tai isibraunu, bet laaabai ieskau 2 knygu: PFAF 242 ir 249. Vyras turi surinkes visa kolekcija 490 knygu, truksta tik siu 2. Pirkciau uz gera kaina  ax.gif

Deja, neturiu.

QUOTE(vaižgantė @ 2013 06 05, 15:44)
Laba diena  4u.gif
Jungiuosi prie fantastikos mėgėjų. Kažkoks užplaukimas pavasarinis- vasarinis: norisi skaityti tik fantastines knygas. Ir dabar du kartus išsidūriau: perskaičiau "Divergentę", paaiškėjo, kad trečia knyga dar tik rašoma, o kol išvers, būsiu tokią knygą gal ir užmiršus, dabar perskaičiau "Tušti žmonės" dvi knygas, trečiosios lietuvių kalba nėra  doh.gif

Sveikutė 4u.gif Fantastikos mėgėjai gerai biggrin.gif

QUOTE(Sorceress @ 2013 06 05, 16:06)
O kur visos mūsų fantastės dingusios? Saulė už lango, tai knygos neskaitomos, ar kaip? biggrin.gif

Skaitomos knygos, skaitomos, tik atsiliepimai nerašomi blush2.gif

QUOTE(zis @ 2013 06 07, 22:41)
Labos smile.gif
As tai siuo metu "Paveldejima" skaitau smile.gif Ir beja, kol kas man tai geriausia is visu keturiu, knyga ax.gif Dar is fantastiniu neseniai Persio Dzeksono 5 knyga perskaiciau, bet kazkaip man dar ta serija nepanasu, kad baigtusi, bent jau toks jausmas liko, kad dar ne pabaiga.

Va, va aš irgi Persio Džeksono 5 dalį perskaičiau ir nors ir patiko, daug nuotykių, pranšysčių ir visokių paslapčių išsirišo, bet liko toks įspūdis, kad tai dar ne pabaiga.

O dar aš perskaičiau Dmitry Glukhovsky "Metro 2033" - rašytojo kuriamas pasaulis labai įdomus, neįprastas, na, patinka man postapokaliptinės istorijos, ypač rusų rašytojų, ir pagrindinio veikėjo Artiomo nuotykiai, apmąstymai įtraukė, ir veiksmo, ir filosofijos kiekis man kaip tik subalansuotas, graužiau šitą knygą vakar visą vakarą, o šiandien baigiau ir... pabaiga, pabaiga taip nuvylė, kad verkti norisi, perdedu aš, perdedu.... bet išties jaučiuosi nusivylusi. Po knygų mugės rašiau apie knygą, kurią nepaisant ištęstumo ir vietomis nuobodumo, rekomendavau perskaityti vien dėl pabaigos, kuri atperka viską ir nušviečia knygą kitomis spalvomis, tai va, man asmeniškai Metro 2033 knygos pabaiga buvo žiauriai panaši į Orson Scott Card „Enderio žaidimo"pabaigą, na, labai panaši. O gal tiesiog blogai, kad abi knygas neseniai skaičiau ir viskas taip susišaukė, ech... Lukjaneno "Atspindžių labirintas" baisiai priminė Enderio kompiuterinį žiadimą, bet tai atleidau, nes Atspindžių labirintą seniai skaičiau, seniai juo susižavėjau, o dabar dar ir Metro 2033 su Enderio žaidimu susišaukia...
Dar ir Dmitry Glukhovsky "Metro 2034" - perskaičiau, bet... Metro 2033 labiau patiko, nors ir su nuvylusia pabaiga, o Metro 2034 ne tokia ryški, nea...
Dar žinau, kad dovanų gausiu "Geležies princesę" ir Pegaso kuponą dovanų gavau - žino vyras, ko ma reikia, tai eisiu naujienų ieškoti biggrin.gif Gaila, kad lietuviškai viskas lėčiau atsiranda. aš irgi Divergentės 3 knygos laukiu ir dar Perėjos tęsinio ir Kaulų miesto, ir Vėjo vardo... žodžiu, daug serijų pradėjusi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SOFIJA5: 10 birželio 2013 - 09:14
Žinot, kas nuostabu? Pamačiau, kad yra S. Lukjanenko "Naujoji sargyba". Reiks turbūt nieko nelaukiant internete skaityti. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2013 06 10, 12:25)
Žinot, kas nuostabu? Pamačiau, kad yra S. Lukjanenko "Naujoji sargyba". Reiks turbūt nieko nelaukiant internete skaityti.  thumbup.gif

Oi. Kodėl aš ieko nežinau. Einu ieškoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2013 06 10, 13:45)
Oi. Kodėl aš ieko nežinau. Einu ieškoti  4u.gif

Aš tau padėsiu rasti http://bookz_ru/book...rgei-luk_anenko
Atsakyti
gal kas parekomenduotų kokį tikrai gerą fantastinį filmą?smile.gif)
Atsakyti
Sofija paminėjo Vėjo Vardu, nu nesuprantu aš tos serijos nors tu ką. Jeigu čia apie Patrick Rothfus rašliavą kalba eina. Išliaupsinta iki negalėjimo, santrauka ant knygos nugarėlės irgi gerai skamba, bet nusipirkus pirmąją knygą buvau ir mečiau lauk. Bandžiau du kartus skaityt, abu kartus iki 150psl. sugebėjau šiaip ne taip nusikabarot per kančias ir šnipštas finale vistiek gavosi. Rašymo stilius baisinis, ne Tolkien'o baisumos, bet šlykštus vistiek. Skaitai sakinį ir tris kartus iš naujo reik skaityt, kad nepamiršt apie ką perskaitei doh.gif Nepatinka man tokios knygos. Va, išsiliejau biggrin.gif

Dabar baigiu skaityti Michelle Sagara "Silence", taip ieškojau tos knygos, bet kadangi amerikiečių leidmo, kainos baisiai kandžiojosi, bet va netyčia užtikau ją vienoj fantastinėj parduotuvėlėj ir griebiau ilgai negalvojus. Iš aprašymo turėjo būt labai įdomu, apie merginą, kuri mato mirusius, limpa man tokios tematikos knygos, tai galvoju bus jau dabar gerai. Nu ir ką, likau nusivylus. Parašyta neblogai, nors laaaabai daug sakinių su krūva įterptinės informacijos, kuri visą reikalą paverčia sunkesniu skaityti, nei reikia (pvz. Petriukas susiruošė eiti į mokyklą, į ją jis ėjo kiekvieną rytą, o pakeliui sutiko draugus, su kuriais mokėsi nuo pirmos klasės, ir jie visi nemėgo tos pačios mokytojos, dėsčiusios vokiečių kalbą. Ir t.t. ir pan.). Viskas į vieną sakinį sugrūsta. Žodžiu, ne stiliuje esmė, o siužete. Nors knyga nedidelė nei formatu, nei pasakojimo ilgiu, sugebėti aprašyti tik vieną esminį įvykį 300+ puslapiuose reikia sugebėt. Man labai trūko veiksmo. Atrodo, tokia įdomi tema, tik imk ir rašyk, o va čia ne, lėtai lėtai viskas vystėsi, taip kad pabaigsiu ir tolimesnių knygų serijoje pirkti, deja, nežadu.
Papildyta:
QUOTE(shushushkin @ 2013 06 10, 12:12)
gal kas parekomenduotų kokį tikrai gerą fantastinį filmą?smile.gif)

Ką reiškia geras fantastinis filmas? Plačiau savo reikalavimus prašom papasakot wink.gif
Atsakyti
Neperku knygų, nes vietos lentynose nebėra...Arba imu bibliotekoje, arba skolinuosi iš draugių.
Kelias dėžes gerų knygų atidaviau mokyklos bibliotekai.
Atsakyti
O aš bibliotekų nemyliu visai, knygas perku arba popierines, arba elektroniniu formatu, priklausomai nuo to, kuris pigiau. Labiau mėgstu popierių, nes smagu ant lentynos matyti mėgstamas knygas, o nemėgstamų nekaupiu, atiduodam labdarai, kitaip irgi vietos namuose nebeturėtume.
Atsakyti