Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų veisimas nuosavoje valdoje

QUOTE(Agakira @ 2010 09 13, 17:17)
Bokseriai, rotveileriai iš viso mažai loja. Na, aišku, ir reikia neleisti jiems be reikalo loti. Beje, reikia pasidomėti, ar tie žmonės, kurių šunys neramūs, juos pakankamai šeria. Jei šunys alkani, jie erzeliuoja ir vampsi.

Bokserių paprastai niekas ir nelaiko lauke, o rotveileriai, kaip taisyklė, visada alkani, kad ir kiek juos bešertum... lotuliukas.gif Bet pvz. maniškė pradeda vampsėti tik vakare, kada artėja šėrimo laikas, kad kartais nepamirštume...
Nors šiaip dėl to rotveilerių nelojimo - mitas. Loja, ir netgi labai ilgai ir nuobodžiai, jei girdi kitą šunį lojantį kur nors tolumoj...O kartais netgi kaukia... doh.gif
Atsakyti
Faktiskai jus bejege pries kaimynus. pastaruoju metu keletas straipsniu Lietuvos ryte buvo. Tai buvo gvildenamos panasios situacijos. pagal dabartini istatyma privacioj valdoj zmogus gali daryti viska ko pageidauja. ir siuksles tempti, ir sunu begales laikyti, gali katinu nnnn kniaukti.... o kaimynas kencia ir yra niekas, nes valstybej nera normalaus istatymo.
http://www.lrytas.lt...8...d=99&view=2
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evases: 13 rugsėjo 2010 - 16:37
QUOTE(evases @ 2010 09 13, 17:30)
Faktiskai jus bejege pries kaimynus. pastaruoju metu keletas straipsniu Lietuvos ryte buvo. Tai buvo gvildenamos panasios situacijos. pagal dabartini istatyma privacioj valdoj zmogus gali daryti viska ko pageidauja. ir siuksles tempti, ir sunu begales laikyti, gali katinu nnnn kniaukti.... o kaimynas kencia ir yra niekas, nes valstybej nera normalaus istatymo.

Jei diskutuojam apie tuos žmones, apie kuriuos aš galvoju, tai jie tikrai malonūs, nepiktybiški ir tikiu, kad su jais pašnekėjus būtų atrastas kažkoks sprendimas be jokių policijų, skundų ir įstatymų...
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2010 09 13, 17:37)
Na, nepardavei visų šuniukų, tai jau nepardavei. Mikdyt nereik. Bet juk jie auga, auklėti reikia, socializuoti, o ne visko ant krizės ir pirkėjų trūkumo suverst... Juk tie šuniukai auga, triukšmauja daugiau, dergia daugiau, tai ir žmogui atsakomybės prisiimti reikia daugiau.

O as manau gal deretu kaina nuleisti jei jau neparduodi suniuku doh.gif Ar cia tik mano nuomone verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2010 09 13, 17:34)
Jei diskutuojam apie tuos žmones, apie kuriuos aš galvoju, tai jie tikrai  malonūs, nepiktybiški ir tikiu, kad su jais pašnekėjus būtų atrastas kažkoks sprendimas be jokių policijų, skundų ir įstatymų...

as nezinau apie kokius zmones eina kalba ir man neidomu, sioje temoje klausia ka daryti, tai as ir parasiau kad skustis yra beprasmiska, nes zmogus pries istatymus nepakovos. o del susitarimu .... tegu tariasi, bet kazkodel abejoju, nes suns neisauklesi per diena ar dvi, lojo ir los..
Atsakyti
QUOTE(milla22 @ 2010 09 13, 17:36)
O as manau gal deretu kaina nuleisti jei jau neparduodi suniuku  doh.gif  Ar cia tik mano nuomone  verysad.gif

Dažniausiai taip ir daroma. Nuleidžiama kaina, atiduodami į bendrasavininkystę ar giminėms sodybas saugot. Na, nabent koks šuniukas būtų spuer-duper ir ypač perspektyvus, tada gali būti kaina laikoma ir laukiamas tas tikrasis šeimininkas. bet tikrai ne visa vada gali būti tokia super-duper...
Bet- kiek žmonių, tiek nuomonių. Kiti gal daro kitaip, už visus tikrai negaliu kalbėti... ax.gif
Atsakyti
Auginu ir as savo valdoje sunis.Kaimynai tai daznai pasako,kad kai musu didzke nakti loja,reikia eiti ziureti,kas vyksta ir jei loja i ta puse,vadinasi netvarka pas ji valdoje.O vakar Kauno parodoje,gan zynomas parodu dalyvis su VA visas musu pastangas ginti zmones auginancius sunis,pribloske savo pasakymu.Diena grazi,daug ziurovu ir ant zoles netoli ringu isitaise grazi seimyna su keliais vaikais,pasitiese paklota,susedo ir taip graziai tevai aiskina apie suniukus o pro sali tas veikejas su savo VA eina ir sunelis pradeda kakoti,tas sustoja,palaukia ir ....NUSIVEDA suni o TORTA Palieka,nesusivaldziau ir daviau pastaba-atsakymas ir dar pakeltu tone buvo toks,NESIKABINEK ne tavo kieme pasi...ko o cia uz vyska yra sumoketa.Dabar galiu tik tiek pasakyti-tas zmogus kad ir kokius gerus sunis turi ir koks geras dresuotojas bebutu,bet su tokiu elgesiu ............GEDA.
Atsakyti
QUOTE(milla22 @ 2010 09 13, 17:36)
O as manau gal deretu kaina nuleisti jei jau neparduodi suniuku  doh.gif  Ar cia tik mano nuomone  verysad.gif

Na ne veisėja esate ir nelabai suprantate... tai gal ir nekomentuoti tokiais klausimais. Dar už dyką atiduoti šunis, o gal jie tyčia pasilieka šuniukus, o jau kaimynams iš karto atrodo, kad neperka... na neesmė, bet yra pas mus kitokia situacija, viena bobela ištisai eina raminti visus amsinčius šunis ir iš akmenų dar aplaido blink.gif paleistu į mano šunį, tai aš jai iš plytos atgal, bet į mano daržą nesikėsina biggrin.gif bet ji eina dieną pvz. kokia 14 val. tipo jai poniai miegoti neleidžia, jai ligų milijonas... o va vakarop ji drinkteli gurkšnelį ir ne vieną ir pradeda ant kiemo tokius barnius kelti, kad visus amsinčius perrėkia. Tai ką man dabar daryti ??? Va šunis tramdyti galima ir ieškoti teisybės, o kaip tramdyti pušę kaimynę ar vaikus, kurie cypia ir kelia triukšma daugiau nei šunys ? Pas mus nėra vaikų čia pavyzdys toks. Draugė bute augina šunis ir iš apačios atėjo kaimynė su pretenzijomis, kai buvo vada pakėlė didžiausia triukšmą, o dabar sako jau pusmeris kaip naktį jų vaikas 1 val. klykti kaip skerdžiamas, tai ką daryti tokioje situacijoje. Visiems užkliūva šunys, o va kiti garsai, tai yra natūralūs ir leistini....
Atsakyti
QUOTE(sniegosunys @ 2010 09 14, 01:11)
Na ne veisėja esate ir nelabai suprantate... tai gal ir nekomentuoti tokiais klausimais. Dar už dyką atiduoti šunis, o gal jie tyčia pasilieka šuniukus, o jau kaimynams iš karto atrodo, kad neperka... na neesmė, bet yra pas mus kitokia situacija, viena bobela ištisai eina raminti visus amsinčius šunis ir iš akmenų dar aplaido  blink.gif  paleistu į mano šunį, tai aš jai iš plytos atgal, bet į mano daržą nesikėsina  biggrin.gif  bet ji eina dieną pvz. kokia 14 val. tipo jai poniai miegoti neleidžia, jai ligų milijonas... o va vakarop ji drinkteli gurkšnelį ir ne vieną ir pradeda ant kiemo tokius barnius kelti, kad visus amsinčius perrėkia. Tai ką man dabar daryti ??? Va šunis tramdyti galima ir ieškoti teisybės, o kaip tramdyti pušę kaimynę ar vaikus, kurie cypia ir kelia triukšma daugiau nei šunys ? Pas mus nėra vaikų čia pavyzdys toks. Draugė bute augina šunis ir iš apačios atėjo kaimynė su pretenzijomis, kai buvo vada pakėlė didžiausia triukšmą, o dabar sako jau pusmeris kaip naktį jų vaikas 1 val. klykti kaip skerdžiamas, tai ką daryti tokioje situacijoje. Visiems užkliūva šunys, o va kiti garsai, tai yra natūralūs ir leistini....

Siaip cia forumas ir yra tam kad komentuoti , reiksti savo nuomone bei pasidalinti patirtimi rolleyes.gif
O jau kad jus sunis ir vaikus lyginat tai jau as be zoodziu, tikriausiai pati vaiku neturit doh.gif
Papildyta:
Pritariu ZAY ji tikrai supranta kad visiems reikalinga ramybe. Saunuole, kad visi taip mastytu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(milla22 @ 2010 09 14, 07:38)
Pritariu ZAY ji tikrai supranta kad visiems reikalinga ramybe. Saunuole, kad visi taip mastytu  tongue.gif

tai būtent - visiems, bet visi ir skirtingi. Rokerį labai nervins garsiai leidžiamas senukų Pūko radijas, šunininkus - vaikų klyksmai, mamytes - šunų kiauksėjimai. O lyginti reikia, nes kas ką myli... rolleyes.gif O jau ką myli ir ką su kuo lygina, tai niekieno reikalas cool.gif Jūs jau gavote patarimų kur galima kreiptis, ką galima patikrinti, taigi tema jau kaip ir išsemta. Dabar tik pati žiūrėkite, kad gimus jūsų vaikui - būtų ramybė mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(milla22 @ 2010 09 14, 07:38)
:
O jau kad jus sunis ir vaikus lyginat tai jau as be zoodziu, tikriausiai pati vaiku neturit  doh.gif

Tai aš be žodžių ... doh.gif O kas yra šuo interjero detalė? Signalizacija? Kiemo puošmena ? Tai yra žmogaus DRAUGAS ir ŠEIMOS NARYS. Turiu ir vaiką ir tikrai neleidžiu nei vaikui klykauti cypauti be sustojimo ir šunims. Tik pasakiau pavyzdį, kaip vienai būsimai mamytei neleido šuniukai gyventi ramiai, o kai pati pasigimdė ir vaikas naktymis visa laiptinę prikeldavo, tai jau gerai, nes mat tai vaiko triukšmas... Triukšmas yra triukšmas ir nesvarbu kas jo kelėjęs. O jūsų akivaizdu, kad kaimynams šypsotės, o už akių kalbate. Nueikite ir tiesiai gražiai pasakykit, jei jie yra protingi žmonės ( beje kažkas rašė, kad geri žmonės ) tai tikrai supras. Įsivaizduoju dabar save tų kaimynų vietoje, sau koks kaimynėlis vis tyli viskas gerai ir atvažiuoja kokia policija nu ot gražu būtu. Tada tikrai "geri" santykiai su kaimynais visiems laikams....
Atsakyti
QUOTE(sniegosunys @ 2010 09 14, 12:53)
Triukšmas yra triukšmas ir nesvarbu kas jo kelėjęs.

Visiškai sutinku. Nors pati auginu šunis, tačiau nėra taip, kad šunų augintojus ginčiau. Jei triukšmas man trukdo, man visiškai dzin, kas jį sukėlė, kaimyno iš viršaus šokinejantys ir krykščiantys vaikai, ar iš už sienos cypiantis šuo. Esmė vis tiek ta pati - pailsėti aš negaliu.
Kai kaimyno šuo cypavo visą dieną ir tikrai varė vežį, paprasčiausiai mandagiai pakalbėjau su šeimininke. Problemas jie spęs ar ne, čia kitas klausimas, bet bent jau būsiu pasakius...
Atsakyti