Įkraunama...
Įkraunama...

Oro kondicionierius

GAl kam teko susidurti su MINI rekuperatoriais kaip:
http://www.rubisolis...-reco-100.htmls
https://daikaras.lt/...tric-vl-100u5-e
ar pamasiais?
Kokie atsiliepimai?

 

Iš rubisolio teko pirkti drėkintuvą. O oro kondicionierių į biurą ir mini rekuperatorių į namus statė City Line įmonė. Gavome gerą nuolaidą. + labai greitai reagavo ir sumontavo. Tad drąsiai rekomenduoju https://www.specdarbai.lt/

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamyciukazzz: 13 gruodžio 2017 - 09:20

Aha, man irgi būtų įdomu kokie ten montuojami į duris ir langus....  :unsure: į langus montuojamus tai tik orlaides žinau (dar kitaip vadinamas fortkes) :D

Atsakyti
QUOTE(linuxox @ 2017 04 06, 03:55)
Mane domina montuojami į langą  (duris) kondicionieriai, kurie ir šaldo ir šildo. Apie tokius yra daug kur aprašyta, bet va pardavime-nematau, gal aš blogai ieškau. Tiesa šis įrenginys būtų naudojamas darbe, patalpos yra senamiestyje,tad įtariu kad normalaus kondicionieriaus nebus galimybės įsirengti, todėl ieškau alternatyvos. Kadaise dirbau Vln, senamiestyje, ten virš durų buvo būtent toks kondicionierius, kuriam nereikia išorinio bloko. Turėjome mobilų kondicionierių, bet mane tas vaizdas su žarnom, iškištom per langą-pjauna, ypač kai aplinka yra estetiška.

Tik pradedu dometis,tai i duris dar negirdejau,bet i langa deda Lunos. Nezinau ar pastatytam name eis padaryt,new skyle reik daryt,o leidina vargu ar duos
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2018 03 19, 19:35)
Tik pradedu dometis,tai i duris dar negirdejau,bet i langa deda Lunos. Nezinau ar pastatytam name eis padaryt,new skyle reik daryt,o leidina vargu ar duos

Soriukas,biskis ne ten parasiau,maniau apie rekuperatorius smile.gif Bet gal ir kondicionierius Lunos deda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sense: 19 kovo 2018 - 21:35
Sveiki, ar galima kondicionierių montuoti virš šaldytuvo?
Atsakyti

Sveiki, rekomenduokite į ką kreiptis dėl kondicionieriaus pastatymo Šiauliuose. 

Į dvi rastas internete kreipėmės: vieni jau metai važiuoja, kiti atvažiavo, bet dingo nepateikę pasiūlymo. Gal ir gerai, nes tokie nekelia pasitikėjimo.

Atsakyti

Sveiki,

naujame bute ~90 kv.m. norime įsigyti oro kondicionierių (butas yra namo viduryje, t.y. nėra viršutiniame/apatiniame aukštuose ir nėra kampinis). Ar galite padėti įvertinti kokio biudžeto reikalauja kondicionieriaus sistemos priežiūrai per metus ar pasidalinti savo patirtimi?

Siekaint išvengti didelių gedimų kondicionierių prašėme parinkti iš premium klasės gamintojų. Įmonė mums pasiūlė: Mitsubishi Heavy Industries. Truputį apie kondicionierius skaičiau internete ir iš tos informacijos supratau, kad geriausi ir patikimiausi yra arba Daikin arba Mitsubishi Heavy Industries. Ar su tuo sutinkate?

Kiekviename buto kamabryje atitinkamai pagal kambario dydi pasiūlė montuoti šias dalis:

SRK20ZS-W Mitsubishi Heavy Industries 2.0/3.0 kW kondicionieriaus vidinė dalis

SRK35ZS-W Mitsubishi Heavy Industries 3.5/4.5 kW kondicionieriaus vidinė dalis

SCM80ZM-S Mitsubishi Heavy Industries 8.0/9.3 kW lauko blokas

Mums kondicionieriaus reikia patalpoms vėsinti vasaros karštomis dienomis. Šildymo funkcija privalumas, tačiau nebutinybė. Ieškome kuo paprastesnio kondicionieriaus ir jų valdymo (nereikai jokios automatikos pagal judesio daviklius ir pan.).

Ką manote apie šį kondicionierių? Gal kas naudojatės tokiais kondicionieriais? Kokios jūsų patirtys?

Kondicioniariaus įrengimo kaina nemaloniai nustebino. Ar kodicionieriaus įrengimas (su įranga) virš 6000 Eur yra normalu, ar manote kad tai pinigų švaistymas ir siūlytumėte geresnį kainos ir kokybės variantą? 

Kažkaip pagalvojus, kad dėl tų 20-30 karštesnių dienų per metus investuoti 6000+ Eur yra daugoka. 

Taip pat vertinome ir ekonominį variantą statyti paprastą kondicionierių su vienu vidiniu bloku svetainėje, tačiau šį variantą atmetėme. Trumpai tariant arba pilnai kontroliuoji temperatūrą bute, arba tiesiog nieko nedarai. Tarpinis variantas, kai viename kambaryje žiema, o kituose Sauna pasirodė pinigų išmetimas į balą. 

Iš anksto dėkoju už atsakymus! 

Atsakyti

Taip pat dar pasidalinsiu patirtimi bandant kovoti su karščiais vasarą 10 metų senumo bute. Bute 3 langai į rytus ir 1 į vakarus (du balkonai). Kondicionieriaus neturime ir per metų metus jau esame daug visko išbandę. Nors ir langų į pietų pusę nėra, tačiau atsakymas vienas. Jei norite atvėsinti patalpas ir jaustis konfortiškai karštomis dienomis, niekas kitas kaip kondicionierius nepadės. Patikėkite ir negaiškite laiko žaidimams.

 

Užuolaidos iš vidaus (saulę atspindinčios užuolaidos, roletai, žaliužės ir pan.) tikrai neturi skirtumo, kad ir kaip gerai išreklamuoti būtų - kambario temperatūra ta pati ir pojūtis vienodas. Problema ta, kad viskas kas darome viduje įkaista, taip pat įkaista lango rėmai ir stiklai. Tokiu atveju turime lango dydžio radijatorių atiduodantį šilumą į kambarį. 

 

Ventiliatoriai ar skersvejis - tai padeda pojūčiui ir oras atrodo vėsesnis. Tačiau, tai visiškai nesumažina kambario temperatūros. Tai tik judina orą kamabryje. Be to ventiliatoriaus garsas yra didelis ir po visos dienos veikimo jaučiamas nuovargis. Tai geriau negu nieko, tačiau jokio konforto nesitikėkite.

 

Langų plėvelė klijuojama ant išorės -  veikia tikrai neblogai prie langų, tačiau kambarys vistiek prišyla nuo pastato konstrukcijų - pertvarų, perdangos ploksčių, kaimynų ir pan. Plevelės ant išorės veikia daug geriau, nei bet kokios užuolaidos. Net pakėlus roletus, su plėvele ant išorės langas, ar grindys šalia lango yra tokios pat temperatūros kaip kambario šešėlyje. Tai tikrai padeda išvengti lango dydžio radiatoriaus kambaryje. Tačiau temperatūra sumažėjo tik 1 laipsniu kambaryje uždėjus plėvelę ant išorės. Kitaip sakant, 29 laipsniai geriau, nei 30. Bet ar tai komfortas? Atsakyti klausima galime kiekvienas sau. Be to, plevelė praleidžia mažiau šviesos. Saulėtą vasaros dieną, jokių problemų. Tačiau, kai lauke apsiniaukę, tai kambariuose daug tamsiau. Diena net ir šviesos prireikia... Pagalvojus, kad metuose yra daug daugiau apsiniaukusių dienų, nei karštų vasaros dienų, tai tikrai nerekomenduočiau apklijuoti langų.

 

Taigi, vienintelė išeitis kovoti su karsčiais yra kondicionierius. Neprarandama šviesos kamabriuose, yra daug tylesnis nei ventiliatorius ir svarbiausia leidžia kontroliuoti temperatūrą pagal poreikį. Vienintelis kondicionieriaus minusas yra tas, kad jis yra brangus malonumas. Niekas kitas neprilygsta kondicionieriui. 

 

 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grift: 14 rugpjūčio 2019 - 09:12
Ar kas turėjo reikalų su šitos firmos kondicionieriais? Techniniai parametrai už 500 pinigų visai neprasti: http://www.elkondas....ldymas-iki-25c/
Atsakyti

Sveiki,

 

Mūsų daugiabutyje daro renovaciją ir reikia nukabinti kondicionierių (lauko pusėje). Gal kas žino kas Vilniuje atlieka tokius darbus?

Atsakyti