Įkraunama...
Įkraunama...

Oro kondicionierius

Dar klausimas Formai ir kitoms, kas darė atskirą automato oro kondicionieriui rolleyes.gif. O kaip jūs laidus vedėte iki automato? Sienoje griovelius darėte? O grindyse neteko griovelių daryti? Nes pas mus toli nuo kondicionieriaus iki buto durų, prie kurių yra visi automatai g.gif. Ir kas papildomą automatą statė - tiesiog elektrikas, ar iš elektros tinklų reikėjo kviesti?

Kristital, pas tave rozetė prie kondicionieriaus - kur pasislepia laidas, kai kondicionierius išjungtas iš rozetės? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Saja @ 2007 06 13, 11:34)

Kristital, pas tave rozetė prie kondicionieriaus - kur pasislepia laidas, kai kondicionierius išjungtas iš rozetės?  unsure.gif

Tu supranti, as su tom rozetem tai pati nesigaudau biski. Ispradziu man liepe kiekvienam kambaryje padaryti po rozete. Bet paskui kadangi viena rozete gaunasi dviem vidiniams, tai taip ir liko laisvos rozetes. Ir jau nebuvo kaip ju panaikinti, tai taip ir palikau. O kitoj psej tai daryta buvo rozete, bet paskui laidas prei laido prijungta ir tada kadangi klijavosi tapetai, tai ir uzklijavau ta rozete. O jei kas, tai atskirai yra automatukas atjungti elektra. Tai dabar dviejuose kambariuose matosi rozetes, nes dazyta, o kituose dviejuose tapetuota, tai uztapetuota ant ju.
Laido isviso niekur nera matomo.
Atsakyti
Kristital, tai tu rozečių nenaudoji? Tai tada atsakyk, prašau, į pirmą mano klausimo dalį smile.gif - kaip buvo vedami laidai nuo kondicionieriaus iki automatuko, ar teko vesti per grindis? Ar pas tave automatukas atskiras kondicionieriui yra, ar kartu su kita kambario elektra? Nes mums elektrikas aiškina, kad labai sudėtinga pas mus padaryti atskirą automatuką, nes didelis atstumas, ir siūlo daryti ant bendro automato unsure.gif. Bet tada teks visą laiką budinčiam režime kondicionieriui būti, net jei nenaudosiu jo kelis mėnesius g.gif. O gal ant pačio kondicionieriais yra koks pilnas išjungėjas? Ar pas tave yra, ar tik distancinis valdymas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saja: 13 birželio 2007 - 14:50
QUOTE(undinėle @ 2007 06 12, 22:16)
Gal kas galite patarti? radom pirkti naudota kambarini kondicionieriu, toki kur slanga i lauka per  fortke issikisa ir ten pucia karsta ora, bet kaip patikrinti ar jis tikrai geras? zmogus sako kad jam nereikalingas ir del to parduoda ir vienintelis dalykas kas zinoma apie ji (patys pamatem ir pamatavom) tai ,kad kai patalpoje ~27 laipsniai , tai i patalpa pucia ~12 laipsniu ora, o per ta slanga ispucia ~50 temperaturos ora. dar ant jo parasyta ,kas elektros vartoja 900W .dar pas ji yra kakzokia bonka vandeniui, termostatas ir laikrodis...  anga per kuria pucia ora i kambari yra ~30x15 cm ir oro srautas kaip nedidelio vejelio . Reikia kazkiek numusti vieno kambario (16m^2) temperatura, nes net kompas normliai nebeveikia, kaukia net nieko smarkaus nedirbant  smile.gif  tai va, ar jis cia normalios temperaturos ta ora pucia?

As nekompetetinga atskineti, nes patirties neturiu. bet kiek girdejau ismananciu zmoniu nuomones, tai neapsimoka zaisti su tokiais. daugiau argumentu nepateiksiu, bet mane atkalbejo.
p.s. gal ne kambario temperaturoj esme, o kompiuteryje? kai sugenda tas ausintuvas , pradeda smarkiai uzti, tai ji reikia keisti smile.gif cia tik prielaida.
Papildyta:
QUOTE(gegutis @ 2007 06 12, 15:33)
filtrus galima valyti. tik aukštesnio lygio  kondicionieiriai , kuriuos filtrai ten visokie jonizuojantys, buna keiciami, juos reiktu keisti kas 3-4 metai. bet iš patirties galiu pasakyti kad niekas ju nekeičia.
na jau labai alergiskiems zmonems kurie pirksit tikrai brangų kondicionierių- siūlyčiau pasidomėti ar ta firma turės tu fitrų po 3-5 metu smile.gif

kazin kaip jei garantuos, kad tures..
Atsakyti
QUOTE(Saja @ 2007 06 13, 14:45)
Kristital, tai tu rozečių nenaudoji? Tai tada atsakyk, prašau, į pirmą mano klausimo dalį  smile.gif - kaip buvo vedami laidai nuo kondicionieriaus iki automatuko, ar teko vesti per grindis? Ar pas tave automatukas atskiras kondicionieriui yra, ar kartu su kita kambario elektra? Nes mums elektrikas aiškina, kad labai sudėtinga pas mus padaryti atskirą automatuką, nes didelis atstumas, ir siūlo daryti ant bendro automato unsure.gif. Bet tada teks visą laiką budinčiam režime kondicionieriui būti, net jei nenaudosiu jo kelis mėnesius  g.gif. O gal ant pačio kondicionieriais yra koks pilnas išjungėjas? Ar pas tave yra, ar tik distancinis valdymas?

Pas mane dare nauja elektros instaliacija. Tai automatukas bendrau to kambario rozetems, kondicionieriai neisskirti atskitai. Per grindis niekas nevede, viskas sienose ir ten dar prie lubu kazkaip. O tos kitos dvi rozetes, tai jos normaliai veikia, tik kad jos aukstai, tai kaip tik bus ziema girliandoms pajungti languose.

O del to budincio rezimo tai nezinau. Nu pas mane kaip ten yra tai jau nezinau, bet kada kondicionierius isjungtas tai niekur jokia lempute nedega. yra ir ant pacio kondicionieriaus mygtukas. Bet kazkaip kaip su distanciniu isjungiu, tai gali buti taip, kad isjungta, bet dega ant kondicionieriaus lempute, o dar karta paspaudi tai ji uzsigesina, tai nezinau kaip cia skaitosi. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KristiTal: 13 birželio 2007 - 21:02
Ačiū už atsakymą, Kristital 4u.gif. Jei kondicionierius įsijungia su distanciniu valdymu, reiškia jis budinčiame režime (jis šiame režime ima truputį elektros). O jei prieš tai reikia paspausti mygtuką ant kondicionieriaus, ir tik po to veikia nuo distancinio valdymo, tai reiškia buvo nebudinčiame režime. O mygtuką ant kondicionieriaus tu kada naudoji?

Pavyzdžiui, aš paskutiniu metu mėgstu išjungti televizorių visai (paspaudus ant jo mygtuką), jei žinau, kad negreitai jį žiūrėsiu ax.gif. Kai reikia, vėl jį įjungiu ir tada jau su distanciniu valdymu galiu junginėti kanalus ir pan. Čia dėl saugumo (nes budinčiame režime televizoriai kartais užsidega fear.gif; nors ir labai retai tai atsitinka, bet gi man nesunku išjungti irnesakyk.gif). Be to, taupau pasaulinius energijos resursus didis.gif. Juk artimiausiu metu net planuoja uždrausti gaminti televizorius su budinčiu režimu smile.gif.
Atsakyti
Gal kartais ir buvau panaudojusi ta mygtuka. g.gif Vadinasi pagrinde jis pas mane budinciam rezime g.gif nors ir jokia lempute ant jo nedega.
Atsakyti
na nemazai cia tu firmu radau internete, kurios irengineja. gal galit parekomenduoti kokia Vilniuje. negi per visas dabar eit? ar jus internetu joms uzklausimus duodat?
Atsakyti
QUOTE(zoske @ 2007 07 24, 11:58)
na nemazai cia tu firmu radau internete, kurios irengineja. gal galit parekomenduoti kokia Vilniuje. negi per visas dabar eit? ar jus internetu joms uzklausimus duodat?

as tai LG rekomenduoju smile.gif mums pastate be problemu, greitai ir labai fainas kondicionierius va ten sone matosi toks sidabrinis prie balkono duru.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Milde @ 2007 07 25, 00:29)
as tai LG rekomenduoju smile.gif mums pastate be problemu, greitai ir labai fainas kondicionierius va ten sone matosi toks sidabrinis prie balkono duru.

Labai fainas thumbup.gif
Bet man idomiau kokio dydžio būna ta kondicionieriaus dalis, kuri kabinama lauko pusėje ir kaip ji ten kabinama. Nes kai kur matau ant namo sienos būna pritvirtinta. Bet mes 8 aukšte gyvename, tai kaži ar būtų įmanoma pritvirtinti pie namo sineos (balkone tai nenorėčiau blush2.gif ) ? 4u.gif
Atsakyti
Mes naujam bute irgi mąstom apie koniką. Dėsim jį ant stogo.. Tik man įdomu, o tai gręžia kiaurai sieną, kad sujungtų išorinį su vidiniu tuos aparatus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(zoske @ 2007 07 24, 11:58)

kondicionieriu nusipirk o ji statyt kviesk kondicionieriu meistra, bus tikrai pigiau
Atsakyti