QUOTE(sinuhė @ 2010 12 02, 16:44)
Pritariu, aš taip pat pasiryžęs važiuot vienas, ir save labiau pažinsiu ;]
Kaip sekas su darbais?
Aš kolkas gavau keletą neigiamų atsakymų ir vieną gana rimtą. Darbas būtų Aliaskoje,
tokioje kaip ir turizmo sodyboje ;D kitchen assistant ir šiaip visokie įvairūs darbai kai prisireiks.. Moka 10$/h, overtime 15$/h. Apgyvendinimą ir maistą tikriausiai duos nemokamai.
Kaip galvojat ką daryt? Ne per anksti būtų tvarkytis jau dokumentus?
Nežinau ar laukti dar ar ne... Ar jūs daug pasiūlymų gaunat?
Pirma issiaiskink kitas detales, ne tik atlyginima. Pvz. ar tikrai nemokamas apgyvendimas ir maistas, kaip kur ir keliese apgyvendina, ir kokios salygos (man praeta vasara siule palapinese gyvent, nors ir geras atlyginima bet 4 menesiu palapinej praleist menkas malonumas). Taip pat issiaiskink lokacija, Aliaskoje daznai buna "remote area" (atokiose vietose, kur nors kalnuose, toli nuo civilizacijos). O tai labai ribos laisvalaiki. Jei esi klubu mergaite, gali pamirst Aliaska. Kur nepasisuksi visur lokiai (as cia imu konkreciai truputi atokesnes vietas). Visa vasara teko nesiotis duju baliona lokiams ir peili. Jei noresi galesiu placiau papasakot kaip elgtis susitikus su lokiu ir t.t. Aisku labai neissigask, tie lokiai nera piktybiski.
Siaip tavo vietoje, jei vaziuociau pirma karta, tai imciau toki pasiliuma, net negalvojes.
As praeita vasara dirbau Aliaskoj kalnu viezbuty. Gerai bent tiek, kad aplinkui buvo gyventoju, kuriems prireike pagalbininko vasarai, tai darbu turejau sociai. Jei grubiai imant tai nepersidirbdamas, neatmetus islaidu mokesciu ir t.t. kazkur 30 000LT uzsidirbau. Bet atmink, aliaskoje ziauriai brangus maistas.
Darbdaviai maldauja sugrizt, nes jiems patiko mano dirbas. Pigi ir efektyvi darbo jega

. Siais metais vel i Aliaska vaziuosiu, nes susirgau kalnu liga, dar ir dabar vos ne kiekviena nakti sapnuoju slenius ir kalnus, kurios isnarsiau per 4 men...
Visi labai megsta rytine pakrante, nes sutaupo 1000lt ant bilietu, bet atminkn kad rytinej pakrantej pilna europieciu, tokiu paciu zmoniu kuriuos gali cia vietoj sutikt (vokietijoj, lenkijo ir t.t.) O va vakarinej pakrantej daugiau egzotisku saliu gyventoju (begale japonu, zelandieciu, australu). Daug malonesni zmones, nei europieciai

. Dar yra ir rusu, kuriu as labai nekenciu. Buvo bendradarbe ruse... Baisus zmogus... Per pirma savaite atleido.
Ai per daug as jau cia isijauciau, kada gal rasineli koki parasysiu su nuotraukomis ir video

.
O del darbu, tai as pradejau darbo ieskotis pacioje pabaigoje. Is 150 issiustu laisku parejo kokia 20 atsakymu ir 8 realus pasiulymai. Viso to esme - Aliaska ir kaip save pateiksi motyvaciniam laiske...
Nu ir paskutinis dalykas, keliaujant i Aliaska - patirsi daugiausiai ispudziu. Vilnius - Amsterdamas, Amsterdamas -Sietlas. Tada mazesniu jetu Sietlas - Juneau (officiali sostine) tada is Juenau i Miesteli prie kurio dirbau keturviciu lektuveliu, kalnais....

ir galiausiai iki darbovietes laivu (aplink banginiai ir ruoniai pliuskenasi)

zodziu daug skirtingu keliavimo etapu ir visi ispudingi.
P.S. keliauk vienas/a kaip ir as - patirsi maximalu kaifa, ir pazinsi save nuo A iki Z.