Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Raw food

QUOTE(Marzde @ 2010 09 28, 12:53)
Lazdyno, graikiškų riešutų (pastarųjų tai gavau dovanų iš užsienio, tiesiai nuo medžio, labai gardūs ir 0% chemijos, tai gal ir kevalai panaudojami). Su kavamale manau lengvai susimalčiau.


o nebijai, kad kavamale is rikiuotes iseis?
Atsakyti
QUOTE(Marzde @ 2010 09 28, 11:53)
Lazdyno, graikiškų riešutų (pastarųjų tai gavau dovanų iš užsienio, tiesiai nuo medžio, labai gardūs ir 0% chemijos, tai gal ir kevalai panaudojami). Su kavamale manau lengvai susimalčiau.



nesuprantu to noro malti su kevalais, jei as tokio gerio gauciau, tai gliaudyciau su malonumu, o kevelus palikciau gelem kai persodinsiu pavasari drenazui, per laika jie superine organine trasa pavirsta
sakei kad augalas isauga is viso grudo, tai nelabai sutinku kevalas yra apsauga nuo isores veiksniu, namai pilsiui, prasikalus jis tampa trasa, o ne paciu augalu

bet cia tik pamastymai, gal is tiesu tai labai sveika graikisku riesutu kevelai g.gif

QUOTE(faustluk @ 2010 09 28, 12:36)
o nebijai, kad kavamale is rikiuotes iseis?


man butu baisu, nebet vitomixa tureciau, tada tik rizikuociau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(faustluk @ 2010 09 28, 12:36)
o nebijai, kad kavamale is rikiuotes iseis?


Na jei ji sumala muskato riešutą.. g.gif
Ne su kevalu malti, o vien kevalą. Visada išmesdavau kevalus,nežinodama, akd galima kur nors panaudoti.
O noras malti kevalus, nes turiu gerų riešutų, tai sakau pačiai suvartoti būtų naudinga, jei jie vartojami išvis.
O dėl kitų dalykų, tai susigalvočiau, užpilą galima daryti, susimalti ir panaudoti kaip kokį pylingą arba kaip sakėt gėlėms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marzde: 28 rugsėjo 2010 - 13:16
QUOTE(Marzde @ 2010 09 28, 13:43)
Dar klausimukas dėl riešutų kevalų. Radau tiktai trinktūras iš jų daryti, o gal galima susimalti ir į maistą kokteilius dėti? Pagalvojau, kad geriau pirkti riešutus kevale (turguje), jie mažiau nupurkšti negerumais. Manau jie kur kas geresni, nei pirkti prekybcentriuose gliaudytus.


As tai bijociau apendicita ar dar ka nors blogiau nuo tokio gerio, kaip riesutu kevalai gauti biggrin.gif

Man regis faustluk apie mano vyra kuris 1.5 metu mono zaliavalgiskai maitinasi buvo klausus, bet kadangi ta zinute istrinta, tai tiksliai neatsimenu, ko klause, tai ka prisimenu parasysiu. Svorio jis numete labai daug, gal kokiu 12 kg per metus, nors ir siaip tikrai nebuvo apkunus, pradzioj vaizdelis buvo nekoks, bet paskui pradejo aktyviai sportuoti ir dabar atrodo jau visai neblogai. Ar jam nenusibodo taip valgyti? - jis tokiu dalyku labai nesvarsto, jei mano, kad taip valgyti teisinga, tai taip ir valgo, siaip jis niekada nebuvo didelis gurmanas. Nuo tos dienos kai pradejo zaliavalgiskai valgyti, nei karto ir neparagavo nieko kito, gali gundyt visokiais skanestais negundzius biggrin.gif Maista jis uzpirkineja bazej dideliaaaaais kiekiais, taip kad visokiu vaisiu, riesutu ir pan. turim i valias, dar perkam ekologiskus dziovintus vaisius, kaip skanesta. Dar daiginam saulegrazas, lesius, mungo pupeles, avinzirnius, kartais rugius, kanapiu seklas, darze auginam grazgrastes, o is laukiniu augalu vyrui visai patinka garshvos. Kodel valgo mono? - mono zaliavalgiai mano, kad skrandis taip geriau isisavina maista, kiekviename maiste yra savi fermentai, padedantys ji suvirskinti. Sveikata jo pagerejo, nes neskauda sanariai - anksciau buvo pradeje skaudeti alkunes ir kelio sanariai ir gana rimtai, bet persalimo ligos kol kas dar nedingo visiems laikams.
As tai kol kas esu ieskojimu kelyje, aktyviai skaitau knygas apie zaliavalgyste ir pan. ir po truputi stengiuosi atprasti nuo pieno produktu, visokiu kepiniu ir pan. Kaip gerai kai kitose seimose buna sveiki iprociai nusistoveje (kaip rase regis Silwer) ir zmogui nesunku pakeisti mityba, as tai niekada nemegau darzoviu, viskas man turejo buti su pienuku, sviestuku, apkepinta, bet tikiuosi, kad laikui begant pavyks atsisakyti situ geriu smile.gif
Sekmes ir jums siame kelyje 4u.gif
Atsakyti
Labas rytelis 4u.gif

Uzsisakiau is Moldovos 3kg. graikiniu riesutu. Tai dabar galvoju receptelius, kur galesiu juos naudoti. Sake, kad saldytuve drobiniam maiselyje juos galima laikyti, kad ir iki pavasario. Mergaites, ka jus gaminat is graikisku, lazdyno riesutu- pagal maistinguma jie skaitomi sveikiausiais. Dar idomu ka naujo gaminat is kruopu? Mes tik i smocius dedam mirkytas avizu kruopas- tipo avizu pienas. Tu kruopu neissunkiu, o viskas sueina i smociu.
Kaip jums sekasi 4u.gif
Atsakyti
labas rytas!!! 4u.gif

britule, aciu uz issamius parasymus! Man truksta info del Jusu dziovintuvo bigsmile.gif Juk turit? Tad, gal i AZ, lad vel nieks nieko netrintu

Silwer, as paskutiniu metu (2 sav) visai nernoriu jokiu kruopu. Del to, kazkaip pradeda kirbet mintys, kad reikia nuoseklumo mano row gyvenime. uzsiciklinau ant to pacio. Smuciai ir salotos. Visa kita nepasigendu, sudyksta, surugsta, ismetu..
Ir dabar jau kaip kuniguii eteri: savaitgali parveze vyras is uosvienes skersta vista. Sventas daiktas: is uosvienes ir dar ekologiska cool.gif Viena vakara, kita- ir ziuriu jau reik keliais aplink Raudos siena eit lotuliukas.gif Sunkus sapnai, rankas vel pradejo nieztet!!!!Tokia nekalta ta vista atrode, o vis tik netinka. VA, tau ir eksperimentuok...Gailiuosi gailiuosi gailiuosi..
Spalio 1 d. po vyro sveikinimu su sushi duodu izadus vegetarizmui ir total row drinks_cheers.gif
Atsakyti
Palaikysim tave faustluk, tesek izadus 4u.gif
Gal reiketu temos pradzioje surasyti musu vartojamu produktu sarasa. Bet, kad tikriausia ir taip aisku- visi produktai zali arba kaitinti iki 42 laipsniu. Cia as garsiai mastau blush2.gif
Girdejau, kad galima pasigaminti vis pica is zaliu produktu. Visai butu fainiai svecius nustebinti. Gal kuri turit recepteli ar bent girdejot apie tai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silwer: 29 rugsėjo 2010 - 10:20
QUOTE(Silwer @ 2010 09 29, 10:17)
Palaikysim tave faustluk, tesek izadus  4u.gif
Gal reiketu temos pradzioje surasyti musu vartojamu produktu sarasa. Bet, kad tikriausia ir taip aisku- visi produktai zali arba kaitinti iki 42 laipsniu. Cia as garsiai mastau  blush2.gif
Girdejau, kad galima pasigaminti vis pica is zaliu produktu. Visai butu fainiai svecius nustebinti. Gal kuri turit recepteli ar bent girdejot apie tai.



su tais laipsniai balamutinuosi pats kesminas vienur 47 kitur 42, dar kitur 45 tai kaip is tikruju?


youtobeje maciau ta pica, tik sveciam kazi ar tiks, salta nevarvanciu suriu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(faustluk @ 2010 09 29, 10:43)
labas rytas!!! 4u.gif

britule, aciu uz issamius parasymus! Man truksta info del Jusu dziovintuvo bigsmile.gif Juk turit? Tad, gal i AZ, lad vel nieks nieko netrintu



britule, o gal visgi surizikuokim dar kartą viešai? mirksiukas.gif Nu gal moderatorė šįkart nesupyks (Rasma, please... 4u.gif ). Nors niekad nebūsiu 100proc raw, mintį savo šeimos racioną praturtinti džiovintais vaisiais, paplotėliais ir kt raw produktais (dabar tuo vis laiko turėdama domiuosi) puoselėju... smile.gif

QUOTE
Maista jis uzpirkineja bazej dideliaaaaais kiekiais, taip kad visokiu vaisiu, riesutu ir pan. turim i valias, dar perkam ekologiskus dziovintus vaisius, kaip skanesta


britule ir kitos merginos, o kaip jūs tuos džiovintus ir šviežius vaisius, riešutus, kruopas nuplaunate nuo chemikalų, kuriais yra apipurkšti? vaisiai džiovinami kokia ten siera, ant džiovintų slyvų, pakuočių rašo, kad yra E202 http://www.sveikasva...duct?id=6160390, ant abrikosų dar ten kažkokie kiti E... Riešutai, sėklos irgi nešvarios limpančios tokios atrodo, lyg kažkuo nupurkštos... Esu girdėjus, kad vaisius reik pamerkti į sodos tirpalą, kad reik nušveisti, o kaip darot jūs?

Ir kitas klausimas - dideliais kiekiais užsiperkant ar nebijot kandžių? blink.gif Va išmečiau prieš mėnesį maximoj pirktų razinų maišelį, nes pamačiau jame pora kirmėliukų - kandžių lervų blink.gif labai tikiuos, kad nespėjo iššliaužinėt ir pasislėpt spintelės tarpuose, nu taip bijau užsiveist šių gyvių savo namuos doh.gif
Skaičiau, kad kitos nusipirktas krupas, vaisius, saldainius ir kt. tiesiai į šaldomą kamerą kiša, nes šaltoj temperatūroj žūva kandžių kiaušinėliai ir lervos... gal tikrai reik taip daryt? blink.gif
Atsakyti
Dziovintus vaisius pries vartodama visada nuplikau, paskui merkiu i vandeni kuri kelis kartus per val pakeiciu, kruopas tik perplaunu kaip ir seklas, riesutus kadangi baze prie pat darbo tai neperku nezmoniskais kiekiais , o ir dziovintus vaisius, naudoju kaip saldiklius ir ju kiekis nera labai dideli
Atsakyti
Bet picos be džiovintuvo nepasigaminsi.Pagrindui reiks raw paplotėlių.
Atsakyti
Is tikruju net siek tiek nudziugau, kad Rasma zinute istryne - paskelbus pagalvojau, kad turiu ir taip daug uzsiemimu ir labai mazai laiko, kam dar cia i sita veliuosi ax.gif Na bet jei yra daugiau norinciu to xx daikto, parasykit i AZ savo pageidavimus, paziuresiu, ka imanoma padaryti. Nors siaip siulyciau pasinaudoti kaunieciu paslaugom - manyciau jie suteikia garantija, isverstas instrukcijas, ko as pasiulyti negaleciau.

As dziovintus vaisius pastaruoju metu naudoju ekologiskus, nes man regis, kad naudojant konservantais ''pagardintus'' gaunasi ne nauda, o zala. O visokius lesius ir pan. perku pvz. rimi is eko serijos, ner labai jau jie brangus, ypac per akcijas, nes kai valgiau kazkada skanejos iveztus lesius su tarp dantu girgdzdanciais akmenukais, tai buvo fui fui. Svieziu vaisiu siaip neplaunam kazkaip ypatingai, siek tiek pamirkom vandeny ir tiek, gal reiktu su kokiu svelniu plovikliu nuprausti, bet kol kas man kazkaip ranka nekyla, nors gal veltui, gal taip ir reiketu.
Atsakyti