Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Raw food

Čia yra įvairių duonelių receptukų angliškai, kai atsivalgysiu moliūginės, bandysiu ką nors iš čia:
http://www.rawmazing...ers-and-breads/

Beje, pas mane virtuvė šiuo metu kaip po karo, nes kol padarau visiems valgyt, tvarkytis laiko nebelieka. Tada vežu į būrelius, o grįžus vėl visi valgyt nori smile.gif O pusrytinį mano kokteilį tai visi mielai geria, bet neužskaito kaip pusryčių patiekalo doh.gif
Tai taip kol kas ir gaminu kelis variantus pusryčių, pietų ir vakarienės.... O kaip jūs prasisukat, kurios turit vaikų ir vyrus, kurie reikalauja ir virto maisto? Pas mane labiausiai reikalauja vaikai, apetitus turi ohohooo.....
Atsakyti
Aš PC iš R raidės mačiau kepimo popieriaus tipo pagerinto, naujoviško, parašyta, kad prie jo mažiau limpa, ir kaina, atatinkamai didesne. pati nebandžiau, nes man ir ant paprasto popieriaus gerai. Gal toks popierius pagelbėtų, kol parafleksai atkeliaus.

aš duoneles darau ivairiai - ką turiu tuo metu, tą ir sukraunu, bet stengiuosi neperkrauti. Šiaip labai mėgstu miltų primaišyti - ruginių, ar avižų, kartais tiesiog mirkytų grikių. Dar įmaišau razinų, vaisių įvairių. Tik būtinai visur dedu linų sėmenų. Nededu jokių prieskonių.

Neturiu nei mikserio, nei džiovintuvo, darau šimurliaką iš kavamalėje maltų miltų arba pravarau per mėsmalę viską. Džiovinu orkaitėje pastačiusi pūtimo režimą.

Kiek mačiau džiovintuvo reklamoje, tai sudžiovintus vaisius ir daržoves galima prieš naudojimą užpilti vandeniu, tai viskas išbrinksta, ir tada blenderuoti, bet sumalti miltai man skamba skaniau:)
Papildyta:
Veganams nelabai tiks, bet čepsėjau vakar šokoladinį sviestą: Naminį sviestą palaikiau kambario temperaturoje, prikrėčiau kakavos (pirkau ekologišką) ir šiek tiek medaus įdėjau. Viską išsukame iki vienalytės masės ir tepame ant duonelės:) Skanaus
Atsakyti
QUOTE(linaslinelis @ 2010 10 07, 16:21)
Neturiu nei mikserio, nei džiovintuvo, darau šimurliaką iš kavamalėje maltų miltų arba pravarau per mėsmalę viską. Džiovinu orkaitėje pastačiusi pūtimo režimą.



O kiek laiko Tu puti, kad duonyte padziutu? Ir buna traski? Gal bandyt man irgi..
Atsakyti
QUOTE(faustluk @ 2010 10 07, 09:41)
Labas rytas!

jus cia skanaujat viska, o as jau nusiskanavau...+2 kg. del mmm uzkirtau visokiu sokoladiniu datuliniu kremuku ir jau pyyykstu. Uzsimerkiau grikius ir valgysiu, kad ir savaite. Nieks cia man nekrenta, nors jauciuosi svaikutele, energinga, kad ir sloguojanti

Faustluk, o tu valgai tuos nekepintus grikius? Aš irgi buvau užsimerkusi, bet kažkaip neskanu jie man. Gal tu kokį derinį atradusi su kuo jie skanu? Tie rudieji kepinti aišku būtų skaniau, bet tai jau nieko panašaus į gyvą maistą....
Atsakyti
Kaip su tais rudais grikiais ir man neaisku. Kai buvau Tatulos mugej, vyrukas, kuris prekiavo grikiais, sake, kad Lietuvoj auga ruduju grikiu rusis ir jie nekepinti. Savaitgali vaziuosim pas draugus. Ju kaimynai maciau augina grikius, reiks prazonduoti. Be to jei jie dygsta vadinasi ir yra nekepinti.
Sanpaulija, mes nusprendem nelaukti kol atves, nes butu atvaziave po menesio ar veliau, o pas mane laaabai daug darzoviu ir norisi isbandyti kuo greiciau. Nusprendem pirkti 9 padeklu, be laikmacio.
Sanpaulija, darzoves duonelem sutrini su blenderiu? Derini pasirenki pati?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silwer: 07 spalio 2010 - 16:30
QUOTE(linaslinelis @ 2010 10 07, 16:21)
Neturiu nei mikserio, nei džiovintuvo, darau šimurliaką iš kavamalėje maltų miltų arba pravarau per mėsmalę viską. Džiovinu orkaitėje pastačiusi pūtimo režimą.

Labai žaviuosi, kai žmonės apsieina su paprastais turimais prietaisais, aš irgi bandžiau orkaitėje ant pūtimo ir 30 laipsnių džiovinti, tai palietus ranka maistą jis buvo karštas, tikrai ne 30 ir ne 40 laipsnių. Tai nutariau, kad šis būdas netinka.
Papildyta:
QUOTE(Silwer @ 2010 10 07, 17:30)
Kaip su tais rudais grikiais ir man neaisku. Kai buvau Tatulos mugej, vyrukas, kuris prekiavo grikiais, sake, kad Lietuvoj auga ruduju grikiu rusis ir jie nekepinti. Savaitgali vaziuosim pas draugus. Ju kaimynai maciau augina grikius, reiks prazonduoti. Be to jei jie dygsta vadinasi ir yra nekepinti.
Sanpaulija, mes nusprendem nelaukti  kol atves, nes butu atvaziave po menesio ar veliau, o pas mane laaabai daug darzoviu ir norisi isbandyti kuo greiciau.  Nusprendem pirkti 9 padeklu, be laikmacio.
Sanpaulija, darzoves duonelem sutrini su blenderiu? Derini pasirenki pati?

Jo, sutrinu daržoves duonelėms blenderyje. Derinį kol kas pasirenku pati, o paskui mėginsiu pagal receptukus daryti, kai nusibos tokie kaip dabar darau.

Būtinai parašyk kai sužinosi apie tuos grikius, labai norisi aiškiai žinoti.
Atsakyti
As paklausiu. Bet manau jei dygsta, vadinas gyvi.

Sanpaulija, ar vienoda temperatura renkiesi dziovindama vaisius , duoniukus?
Nes jei raw reiktu rinktis ne aukstesne 42 laipsniu, o ant dziovintuvo raso vaisiai dziovinami 52 laipsniu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silwer: 07 spalio 2010 - 17:09
QUOTE(-Sanpaulija- @ 2010 10 07, 17:20)
Faustluk, o tu valgai tuos nekepintus grikius? Aš irgi buvau užsimerkusi, bet kažkaip neskanu jie man. Gal tu kokį derinį atradusi su kuo jie skanu? Tie rudieji kepinti aišku būtų skaniau, bet tai jau nieko panašaus į gyvą maistą....


kol kas tik su cesnakeliu ir be druskos. Man visai nieko- valgoma
Atsakyti
QUOTE(Silwer @ 2010 10 07, 16:40)
As paklausiu. Bet manau jei dygsta, vadinas gyvi.

Sanpaulija, ar vienoda temperatura renkiesi dziovindama vaisius , duoniukus?
Nes jei raw reiktu rinktis ne aukstesne 42 laipsniu, o ant dziovintuvo raso vaisiai dziovinami 52 laipsniu  g.gif


Turiu knygą "preserve it naturally", tai jie rašo, kad raw produktus galima ir net rekomenduojama džiovinti vadinamuoju "fast dry" metodu, tai yra, pradėti džiovinti 145 F (63 C) temperatūroje, taip padžiovinti 2-4 valandas ir baigti nustačius 105 F (41 C). Taip daroma todėl, kad dėl džiovinamo produkto drėgmės, jo vidaus temperatūra ir oro temperatūra ne iš karto pakyla iki nustatytų 145 F. Taip džiovinant smarkiai sutrumpėja džiovinimo laikas ir sumažėja pelėsių ar bakterijų augimo produkte tikimybė. Beje, jie rašo, kad fermentai pradeda irti ir maistinės savybės ima blogėti, ilgą laiką džiovinant aukštesnėje kaip 118 F (apie 47 C) temperatūroje.
Atsakyti
QUOTE(Silwer @ 2010 10 07, 17:40)
As paklausiu. Bet manau jei dygsta, vadinas gyvi.

Sanpaulija, ar vienoda temperatura renkiesi dziovindama vaisius , duoniukus?
Nes jei raw reiktu rinktis ne aukstesne 42 laipsniu, o ant dziovintuvo raso vaisiai dziovinami 52 laipsniu  g.gif


Na aš tai džiovinu viską 42 laipsnių temperatūroje. Aš irgi kažkur skaičiau kad pradžioj galima aukštesnėj džiovinti, bet kažkaip man kažkokio trūksta užtikrintumo.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Per nakti pridziuvo duoneliu is moliugo, pomidoru, bananu. Dabar sudejau dziovinti migdoliniu sausainiu su cinamonu. Visi namai kvepia kaledom smile.gif .Receptas is cia http://www.geragyven...utu-sausainiai/ , tik papildomai dejau cinamono.
Pusryciams geriam mirkytu linu semenu, sezamo pieno. Labai skanu, tirsciu praktiskai nelieka, viskas susismulkina.
Atsakyti
kaip skanu!!! Kaip geeera bent jau skaityt! 4u.gif

(a as uzsiemus dabar ne skanumynais, a svoriuko metimu cool.gif Tai datuliu ir visokiu riesutuku kelias savaites nevalgysiu)
Atsakyti