Labukas
Na jus cia linksmu plauciu visos
Saldzius rutuliukus galima gaminti ivairiai. Vienas is budu:
1 puodelis įvairių džiovintų vaisių (ypač puikus derinys: datulės, razinos, abrikosai ir figos)
1/2 puodelio įvairių riešutų (pistacijų, lazdyno riešutų, migdolų, graikinių,)
1 valg. šaukštas šilto vandens
1/2 puodelio kokoso drožlių
Visus ingridientus, išskyrus kokoso drožles, sudėkite į virtuvės kombainą (jei neturite, galite naudoti "mėsmalę") ir sumalkite į tirštą, vienalytę pastą (jei vaisiai labai sausi, gali prireikti įmaišyti truputį vandens, kad masė taptų šiek tiek minkštesnė, bet ji turi likti pakankamai tiršta ir standi). Supilkite kokoso drožles į didelę lėkštę. Iš pastos suformuokite mažus rutuliukus ir pavoliokite juos kokoso drožlėse. Prieš patiekiant kelias valandas palaikykite šaldytuve.
Anksciau rutuliukus darydavau is riesutu pieno isspaudu, dabar su vitamixsu viska taip sutrina, kad tirsciu praktiskai nebelieka. Isgeriam piena su visais tirsciais.
I saldainiuku vidu galima ideti riesutuka, dedu anakardzio arba migdolo riesuta. Vietoj vandens kartais pilu anakardziu mases, skonis nerealus. Razinas tai pat kartais dedu nemaltas .
Moliugu sriuba gaminu pagal si recepta :
issunkite puse litro morku sulciu(as dar sunkiu moliugo-svelensnis skonis) pilame i blenderi-kokteiline,dedame
paprika raudona ar geltona juostelemis,siek tiek avokado del tirstumo,pomidora,cesnakiuko skiltele,imbiero
saknele mazute,druskytes(patartins himalaju rausvos) pipiriuku pagal skoni.Viska gerai sumalti iki vientisos mases.
Dar prisiminiau, kad turiu raugintu balandeliu receptuka. Reiks susirasti.