QUOTE(linaslinelis @ 2010 10 07, 16:21)
Neturiu nei mikserio, nei džiovintuvo, darau šimurliaką iš kavamalėje maltų miltų arba pravarau per mėsmalę viską. Džiovinu orkaitėje pastačiusi pūtimo režimą.
Labai žaviuosi, kai žmonės apsieina su paprastais turimais prietaisais, aš irgi bandžiau orkaitėje ant pūtimo ir 30 laipsnių džiovinti, tai palietus ranka maistą jis buvo karštas, tikrai ne 30 ir ne 40 laipsnių. Tai nutariau, kad šis būdas netinka.
Papildyta:
QUOTE(Silwer @ 2010 10 07, 17:30)
Kaip su tais rudais grikiais ir man neaisku. Kai buvau Tatulos mugej, vyrukas, kuris prekiavo grikiais, sake, kad Lietuvoj auga ruduju grikiu rusis ir jie nekepinti. Savaitgali vaziuosim pas draugus. Ju kaimynai maciau augina grikius, reiks prazonduoti. Be to jei jie dygsta vadinasi ir yra nekepinti.
Sanpaulija, mes nusprendem nelaukti kol atves, nes butu atvaziave po menesio ar veliau, o pas mane laaabai daug darzoviu ir norisi isbandyti kuo greiciau. Nusprendem pirkti 9 padeklu, be laikmacio.
Sanpaulija, darzoves duonelem sutrini su blenderiu? Derini pasirenki pati?
Jo, sutrinu daržoves duonelėms blenderyje. Derinį kol kas pasirenku pati, o paskui mėginsiu pagal receptukus daryti, kai nusibos tokie kaip dabar darau.
Būtinai parašyk kai sužinosi apie tuos grikius, labai norisi aiškiai žinoti.