bandžiau elektrinėj orkaitėj keleta parų Pravertom durim, ant mažiausios temperatūros, susimeistravus tokius grotelinius padėklus... Išdžiūvo, bet sąskaita už elektrą mėn. pabaigoj išgąsdino , su specialiu džiovintuvu gal būtų pigiau
QUOTE(witulee @ 2011 02 02, 22:44)
gal galite imesti nuoroda tokiu dziovintuvus uz 100lt?
O kur ir kokias Jus perkate seklu daigyklas?
už 100 lt maždaug turėjau galvoj tas, kur visuose PC, senukuose ir pan yra. Čia toks kažkoks gal kažkiek geresnis http://www.zagiena.lt/67.
Bet nežinau, pati nenaudoju
Sveikos pradingeles Dabar kaip tik mastau apie seklu daigykle, galvoju ar man jos reikia, o gal uzteks kiauraindzio kaip iki siol . Mastau apie tokia http://www.ukjuicers...acotta-sprouter arba tokia http://www.ukjuicers.com/geo-sprouter. Plastmasiniu yra ir Lietuvoje, bet moline reiktu uzsisakyti. Idomu ar uztenka tiems zeldinukams sviesos dygti kai tie moliniai indeliai sudeti vienas ant kito
Sveikos pradingeles
Dabar kaip tik mastau apie seklu daigykle, galvoju ar man jos reikia, o gal uzteks kiauraindzio kaip iki siol . Mastau apie tokia http://www.ukjuicers...acotta-sprouter arba tokia http://www.ukjuicers.com/geo-sprouter. Plastmasiniu yra ir Lietuvoje, bet moline reiktu uzsisakyti. Idomu ar uztenka tiems zeldinukams sviesos dygti kai tie moliniai indeliai sudeti vienas ant kito
As tai kaip tik daiginu seklas ir pan. sudejus indelius i orkaite, kur gana tamsu (esu girdejusi, kad taip geriau), tai manyciau moliniai indeliai pats tas.
Beje, gal zinot kur Vilniuje nusipirkti koki maiseli riesutu pienui ir pan. perkosti, gal kokius filtrus kavai geriausia tokiu tikslu naudoti?
As tai kaip tik daiginu seklas ir pan. sudejus indelius i orkaite, kur gana tamsu (esu girdejusi, kad taip geriau), tai manyciau moliniai indeliai pats tas.
Beje, gal zinot kur Vilniuje nusipirkti koki maiseli riesutu pienui ir pan. perkosti, gal kokius filtrus kavai geriausia tokiu tikslu naudoti?
už 100 lt maždaug turėjau galvoj tas, kur visuose PC, senukuose ir pan yra. Čia toks kažkoks gal kažkiek geresnis http://www.zagiena.lt/67.
Bet nežinau, pati nenaudoju
Noriu išsakyti savo kaip gydytojo ir biochemiko požiūrį į žalią maistą. Dėja, kai vidinis balsas sako: "noriu mėsos", tada akys ir ausys nepadeda matyti realybės. Bet kaip žinoma: akys ir ausys - proto vartai, ir jų niekada nereikia uždaryti. Tai kas gi atsitiks, jeigu mes išgirsime ir pamatysime? Įvyks tai, kad mes sugebėsime perskaityti klasikinius gydytojo Bircherio - Benerio darbus apie maisto bioenergiją. Pasirodo nevirtų augalų vertė yra adenozinfosfatų jungtys, kurių dėka mūsų kūnas maitinasi, atsistato ir klęsti. Pasirodo maisto vertę sudaro ne kalorijų kiekis, o būtent šios - gyvo augalinio maisto jungtys. Pasirodo, kad kalorijos, kurios atsiranda nuo virimo procese nužudytų n - kiekio baltymų, riebalų ir krachmolo, yra pati chaotiškiausia energija, o organizmas, kaip aukštai organizuota struktūra, savo funkcionavimui reikalauja aukštos kokybės cheminės ir elektros energijos, kuri yra tik žaliuose - nevirtuose augaluose.
Jeigu ir toliau sugebėsime matyti
Jeigu ir toliau sugebėsime matyti ir girdėti, perskaitę suprasime, kad verdant bet kokius produktus, jie tampa nebenatūralūs, baltymas sukietėja, jo koloidų struktūra pakinta, iš produktų pasišalina gyvasis vanduo, kuris yra tik gyvuose audiniuose. Verdant, kepant kinta vitaminų, angliavandenių ir riebalų struktūra, o mineralinės dalelės, be kurių neįmanomas gyvenimas, iš joninės būsenos virsta mineralinėmis druskomis, kenkiančiomis mūsų organizmui, nes jos sukelia inkstų akmenligę, cholecistitą, radikulitą, stuburo osteochondrozę, poliartritus ir t.t. Apie šiuos teiginius prirašyti ištisi tomai. Todėl apie tai pakaks. Cholesterinas
Sukelia cholesterinas aterosklerozę ar ne, naudingas jis ar ne? Patanatomo I. Dadidovskio padarytos išvados, ištyrus neteisingai, kenksmingai besimaitinančių žmonių organus, negali būti taikytinos tiems, kurie maitinasi natūraliai. Šiuo metu yra gentys: chunza, tubu, kel - kušerų, kurių nariai iš vis neserga. Tai ne mistika, o realūs žmonės. Valgydami tik nevirtus vaisius ir daržoves, jie sulaukia gilios senatvės stiprūs ir sveiki. Yra aprašomos istorijos, kaip senelė krūtimi išmaitino savo anūką, ir nieko ten tuo nenustebino. Vietoje stebėjimosi protingi žmonės ... mąsto: o kodėl civilizuotas pasaulis toks paliegęs?
Virškinant mėsišką maistą žarnyne susidaro lavoniniai toksinai (nuodai)
Kraujagyslių ir organų sienelėse kaupiasi cholesterinas, kuris vėliau sukelia hipertoniją ir kitas širdies - kraujagyslių ligas, ir tame nėra abejonės. Bet kas verčia cholesteriną kauptis ir griauti elastingumą?Ir dabar, jeigu atsimerksite, tai pamatysite kito klasiko, I. Mečnikovo darbus, kuris vieniems gyvūnams sukeldavo ankstyvąją sklerozę, įvesdamas kitų gyvūnų žarnų turinį. Jau 2 - tro medicininio kurso studentas žino, ir tai parašyta biochemijos vadovėliuose, kad virškinant mėsišką maistą žarnyne susidaro lavoniniai toksinai (nuodai): putrescinas, kadiverinas, promainas ir t.t., atsirandantys irstant negyvam kūnui. Bet iš kur gyvame organizme lavoniniai nuodai? Akivaizdu, kad jie susidaro, kaip jiems ir priklauso - irstant lavonams: šašlykams ir visiems kitiems mėsos gaminiams...
Kodėl skauda kepenis
Bet koks gi yra tikrasis šių nuodų vaidmuo,ir kodėl mes iš karto nuo jų nemirštame? O gi todėl, kad gamta surėdė organizmą taip, kad kraujas teka iš žarnyno į bendrą apykaitą ne iš karto, o pradžioje pereina "sargybinį" - kepenis, ir jeigu jos yra sveikos, niekada neleis, kad lavoniniai nuodai patektų į apykaitos ratą. Todėl kepenys dažniausiai ir nukenčia - cholecistitai, cirozė. Štai kodėl žmonėms dažnai skauda kepenis, kurias jie be pasigailėjimo žudo, valgydami negyvą maistą, o kepenys silpsta, gindamos organizmą.
Inkstai
Kepenys - tai pirmas barjeras, sulaikantis toksinus. Inkstai turi išvalyti iš kraujo visą blogį, susikauptą medžiagų apykaitos procese, tame tarpe ir kepenų atidėtus nuodus. Inkstai tai daro. Bet ilgainiui jie nusilpsta, kol galiausiai nebesugeba šalinti medžiagas, kurios neturėtų patekti į mūsų organizmą.
Kokios yra tokio organų nusilpimo priežastys? Kodėl mes sergame?
Todėl, kad valgome ne tai, kas Gamtos duota žmogui: vaisiai, daržovės, riešutai, o maitinamės pačių susigalvotu maistu, gadindami jį virdant ir kepant. Gamtos duotas maistas yra tas, kuris yra pritaikytas žmogui evoliuciniame homo sapiens atsiradimo procese.
Iki ugnies
Ugnies atradimas davė didelį postūmį gamybiniam vystymuisi, socialinei žmogaus raidai. Tačiau žmogaus, kaip rūšies, formavimasis įvyko daug anksčiau už ugnies atsiradimą. Tęsiant galima teigti, kad žmogus, kaip rūšis, iki ugnies atsiradimo baigė savo formavimąsi ir įėjo į ekologinę nišą, ir jo biologinei sveikatai nėra būtinas virtas maistas ir mėsa. Visi kiti pasikeitimai, kurie įvyko žmogaus organizme po formavimosi, buvo nukreipti tik vienam tikslui - nukenksminti jo valgomo maisto nuodus. (vert. pastaba. tai vyksta ir dabar jaunų žmonių , kurių maistas yra kokakola ir traškučiai, kepenyse, kurios jau pakitę, kad išgyventų. Tačiau reikia įvertinti, kad žmoguje, kuris savo neišmanymu gimdo organų mutaciją, keičiasi proto ir mąstymo ypatumai).
Aterosklerozė
Aterosklerozė atsiranda kaip bendros medžiagų apykaitos sutrikimo pasekmė, kurią iššaukia į kraują iš žarnyno patenkančios mėsos baltymo irimo medžiagos, t.y. mėsos puvimo produktai. Gyvulinės kilmės baltymas - tai didelis blogis tiek jaunam, tiek senam, tiek augančiam organizmui. Visos tos nepakeičiamos amino rūgštys, kurias nesintezuoja organizmas, ir kurias tarsi gauname iš gyvulinės kilmės baltymo, yra gaminamos tik augaluose, ir gyvūnų organizme jos nesintezuojamos. Kur gi gauti mums reikalingą cholesteriną?
Augalai turi daug cholesterino ir net hormoninių medžiagų, pilnaverčių baltymų ir pilną, mums reikalingų aminorūgščių sudėtį. Augaluose daug angliavandenių, kurie nesukelia diabeto, (o ne dirbtinio cukraus), nes natūralūs augaliniai angliavandeniai neiššaukia insulininės įtampos. Augalai turi pilnaverčius riebalus, kurie nesukelia aterosklerozės. Augalai turi visus mums reikalingus mikroelementus vieninteliame žmogaus organizmui tinkančiame joniniame būvyje. Augalų ląstelėse esantis gyvasis vanduo reikalingas būtent gyvo žmogaus organizmo ląstelėms, veikia biostimuliaciją. Augalai kaupia savyje saulės energiją, kuri yra makroerginėse jungtyse, ir kuri teikia kūnui aukščiausio lygio chemines jungtis bei elektinį potencialą. Štai ką gali augalai, jeigu teisingai juos įvertinti. Štai ką mes turime žinoti apie augalus ir teisingai juos naudoti, nežudydami gyvą augalo organizmą šilumos poveikiu.
Apie bėgimą
Bėgimas - tai natūralus žmogaus judėjimo būdas, užmirštas civilizuotame pasaulyje.
Bėgimas ir žalias - nevirtas maistas tampriai susiję, nes ir vienas,ir kitas yra fiziologinis žmogaus poreikis. Visi žmonės, kurie sveikai maitinasi - žaliais augalais, atranda savyje malonų poreikį bėgioti.
Kaip būtų nuostabu, jeigu medikai išgirstų nesergančių, valgančių sveiką maistą žmonių balsą, ir vietoje savo reklamų bei straipsnių, parašytų "užmerktomis" akimis, rekomenduotų "atmerktomis" akimis parašytus straipsnius.
Morkų masė, likusi išspaudus sultis (200 g) Graikiniai riešutai (120 g) Per naktį pamirkytos datulės (250 g) Malti avižiniai dribsniai (3 4 šaukštai) Medus (1 šaukštas) Anakardžiai (100 200 g; pamirkyti per naktį) Vanilės ekstraktas
Sumalkite pusę graikinių riešutų, sumaišykite su morkų mase, įdėkite trečdalį su trintuvu sutrintų datulių (pamirkytos datulės susitrina į vientisą, kremą primenančią masę) ir į miltus sumaltus avižų dribsnius. Iš paruoštos tešlos suformuokite apatinį pyrago sluoksnį.
Kremas
Sutrinkite anakardžius su datulėmis, pridėkite medaus ir vanilės ekstrakto. Užpilkite kremą ant morkų sluoksnio. Papuoškite pyragą graikiniais riešutais ir porai valandų įdėkite į šaldytuvą. Geriausias, sveikiausias pyragas be cukraus ir be miltų. Valgykite į sveikatą ir būkite laimingi.