Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaulių mokyklos

QUOTE(somebody else @ 2010 11 25, 22:27)
Nebūtinai. Pagrindinėse mokyklose pradinukų korpusai yra atskirti, jei patys nenori - su didžiukais jie gali praktiškai nesusitikti. O va jei nori bendrauti tai tai puikus būdas pratintis prie didesniųjų pasaulio.

drinks_cheers.gif

mes svarstem i Romuva ar i Saules pradine. Isleidom i Romuva ir viskas gerai 4u.gif 4u.gif Lanke darzeli 4m 4u.gif laikas pratintis prie tikros mokyklos smile.gif
nenusivylem smile.gif
Atsakyti
Mielos buvusių pirmokų mamytės, pasidalinkite savo sunkumais, pradėjus lankyti mokyklą. Kaip jūsų vaikučiai pritapo? Ar teko papildomai samdyti mokytoją? Nes programos kiek girdėjau nelengvos. Pvz., pirmus du mėn. mokosi raidžių, o trečią mėnesį jau diktantas. g.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vilra @ 2010 11 25, 15:41)
Mano manymu, saugiausia pradinukui pradinėje mokykloje.... thumbup.gif

na man rodos kad kartasi mes tėvai labiau bijome tų pagrindinių nei patys vaikai doh.gif ir stengiamės juos ir tokiau auginti šiltnamio sąlygomis ax.gif teisingai viena mamytė pastebėjo - kiekviena šeima sprendžia kas jai geriau ax.gif
Papildyta:
QUOTE(saulyte33 @ 2010 11 26, 13:36)
Mielos buvusių pirmokų mamytės, pasidalinkite savo sunkumais, pradėjus lankyti mokyklą. Kaip jūsų vaikučiai pritapo? Ar teko papildomai samdyti mokytoją? Nes programos kiek girdėjau nelengvos. Pvz., pirmus du mėn. mokosi raidžių, o trečią mėnesį jau diktantas. g.gif  verysad.gif

na aš irgi kai išgirdau kad taip greitai diktantas tai doh.gif doh.gif doh.gif va jau 3 mėnuo baigiasi ir diktantą tikrai vaikai rašė - bet diktantas tai iš raidelių atskirų buvo, o ne žodžiai kaip kad įsivaizdavau biggrin.gif

beje apie pagrindinę galiu pasakyti - pirmokiukai turi savo rūbinę, į kurią eina visi kartu, mokytoja į valgyklą juos nuveda, taip kad tikrai pirmokėliai nėra taip jau paleisti patys vieni klaidžioti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo riešutėlis: 27 lapkričio 2010 - 12:23
Ačiū riešutėliui, už išsakytą nuomonę. O ko būsimam pirmokui reiktų išmokti ruošiantis į mokyklą? Gal galėtumėte išvardinti pagrindinius pastebėjimus. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2010 11 27, 13:17)
Ačiū riešutėliui, už išsakytą nuomonę. O ko būsimam pirmokui reiktų išmokti ruošiantis į mokyklą? Gal galėtumėte išvardinti pagrindinius pastebėjimus. biggrin.gif

na nežinau ax.gif susirenka į mokyklą skirtingo lygio vaikai - vieni laisvai jau skaito, rašo tvarkingai. Mano nuėjo į pirmą klasę sakyčiau skaitydama tragiškai (priversti skaityti buvo sunku - verkdavo), rašo irgi.... Bet mokykloje po truputį persilaužė ir pradėjo norėti skaityti, rašo....na nežinau kaip vertinti patirties neturiu, bet vertinimas visoks būna - ir geras, ir kad pasistengti reikėtų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Saga @ 2010 11 26, 12:56)
1. beje is tos pacios pradines beveik visa klase persikele i pagrindine pas mus (is 23 atejo lyg ir 19), taip pat persikele ir salia buvusi klase pradineje....... manau cia per didelis sureiksminimas ir kabliuku ieskojimas, tiek ta tiek ana mokykla turi pliusu ir minusu.....
2. pvz man pradineje buvo laaabai didelis pliusas tai avalynes persimovimas,
3. rubines kiekvienai klasei atskiros, tuoletas irgi klaseje atskiras, nebuvo bufeto (cia jau labai didelis pliusas)
4. koks didelis noras, klase ta pati, mokykla didzkiu ir t.t. ..... minusus mamos mato o va, kad vaikui iskilo bent vienam problemos negirdeau.... negi vienas tas vaikas ateina is pradines?
5. atejusius stengiasi pagal klases delioti ir labai nemaisyti.

1. nebutinai. o tie likusieji 3? jie tikriausiai papuole i ivairas mokyklas. cia tik jusu klases pavyzdys.
mano biciules pavyzdys: visi vaikai issibarste po ivairias mokyklas.

2. pas mus, pagrindineje, taip pat persiauna.

3. toje pacioje pagr. m. , rubine irengta klaseje. niekur eiti ir lakstyti po mokykla nereikia.

4. tai individualu. reakcija vieno vaiko, nebutinai tokia pati kaip ir kito. vieno vienokia, kito kitokia. sioje veitoje turetu buti individualus sprendimai.

5. Nemaiso, jei ateina didesne klases dalis - dauiau kaip puse. kitu atveju, issbarsto juos po klases.

QUOTE(saulyte33 @ 2010 11 26, 14:36)
Mielos buvusių pirmokų mamytės, pasidalinkite savo sunkumais, pradėjus lankyti mokyklą. Kaip jūsų vaikučiai pritapo? Ar teko papildomai samdyti mokytoją? Nes programos kiek girdėjau nelengvos. Pvz., pirmus du mėn. mokosi raidžių, o trečią mėnesį jau diktantas. g.gif  verysad.gif

Labai daug kas priklauso nuo mokytojos. Programos yra ivairios. Ir pagal atskira dalyka. Bet paprastai tos pacios mokyklos pirmoku mokytojos stengiasi dirbti pagal viena programa.
Skirtingi ir darbo metodai ivairiu mokytoju.
Tarki, mano pirmokele diktantu dar nerase. O stai bendraujant su Vilnietemis, ju vaikuciai jau rase antra menesi diktantelius. tas pats ir su metematikos testais ivairiais. Ir pan.... ir t.t...
O pasirengimas vaiku labai ivairus.

QUOTE(saulyte33 @ 2010 11 27, 14:17)

yra SM tema, ten kalbasi pirmoku mamytes. joje galima pasiskaityti ir susidaryti bendra vaizda.
imetu nuoruoda. cia jau antra tema.
http://www.supermama...;#entry42437258

Atsakyti
QUOTE(janna @ 2010 11 28, 10:43)
1. nebutinai. o tie likusieji 3? jie tikriausiai papuole i ivairas mokyklas. cia tik jusu klases pavyzdys.
mano biciules pavyzdys: visi vaikai issibarste po ivairias mokyklas.

2. pas mus, pagrindineje, taip pat persiauna.

3. toje pacioje pagr. m. , rubine irengta klaseje. niekur eiti ir lakstyti po mokykla nereikia.

4. tai individualu. reakcija vieno vaiko, nebutinai tokia pati kaip ir kito. vieno vienokia, kito kitokia. sioje veitoje turetu buti individualus sprendimai.

5. Nemaiso, jei ateina didesne klases dalis - dauiau kaip puse. kitu atveju, issbarsto juos po klases.

nu nezinau negi mokantis pagrindineje visi visada 100 proc pereina i ta pacia pagrindine penkta klase be jokiu nukrypimu ir jokiu isimciu..... blink.gif vieni pakeite gyvenama vieta, tai baige pradine ir rinkosi kitur........ vienas klaseje nepritapo, buvo didele problema ten, tai jis ejo i ta pacia mokykla tik prisijunge prie kitos klases, kuri pradines baige toje pagrindineje (dabar ten jis didele problema)........ o i musu klase ir naujoku atejo, nes klases pagrindines tai didesnes nei pradines........atejo gal 8 ar 9 is kitos mokklos tai ir prijunge juos prie dukros klases.... nebarste, nors ir maziau ju nei puse atejo na bet as problemos vis vien neizvelgiu.......mokesi draugu vaikas pagrindineje tai ten jiems prijunge penktoje klaseje vaiku.... nu tiek man po pradines tiek draugei po pagrindines jokiu probelmu neikilo..... ir i namus pas dukra daznai ateina mergaite butent prisijungusi penktoje klaseje...... cia mamu problemos ne vaiku, yra islikes dar tas is senu laiku pradejau eiti i pirma klase ir baigiau ten pet visas 12, o naujokai ateje tai jau gaidziai....... dabar, mano akimis ziurint, nei vaikam nei klasej tokiu problemu nekyla .
Atsakyti
QUOTE(Saga @ 2010 11 28, 16:38)
.. ir i namus pas dukra daznai ateina mergaite butent prisijungusi penktoje klaseje......

jusu pavyzdys vienoks, mano kitoks 4u.gif
nesuabsoliutinkime visko mirksiukas.gif
tiesiog tokia tikimybe yra ir tiek. del to ir rasau, kad mokyklos parinkimas labai individualus reikalas. kas tinka vienam, nebutinai tinka kitam.
kiekviena jauciam savo vaikus, tad ir renkames, kas musu manymu musu vaikams butu geriausiai.
nei vienas nei kitas variantas nera absoliutus geris. ir pliusu ir minusu galima rasti abiejuose mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, ziuriu ir aš griztu i supermamas po 5 metu ir randu pazystamu.... Labas Barone... 4u.gif Matyt vel tos pacios problemos.
Tai ir as labai svarstau apie Saules pradine ir Romuvos pagrindine.. baisiai blaskausi ir nezinau ka pasirinkti... Kitas dalykas kaip su ta registracija dabar yra gal kas zino.. ar galima pakliut nesant registracijai...
Del mokyklos pasirinkimo girdėjau ir tokia nuomone, kad pirmose klasese svarbiausia mokytoja o ne mokykla...
Atsakyti
QUOTE(LinaKin @ 2010 11 29, 21:30)
Del mokyklos pasirinkimo girdėjau ir tokia nuomone, kad pirmose klasese svarbiausia mokytoja o ne mokykla...

Tai bene svarbiausias kriterijus butu 4u.gif
Bet ir cia yra nemazai bet.... kaip jusi si rinksites. Ar ieskoite geriausio konkrecioje mokykloje, ar dairysites tarp mokyklu.

Antruoju gi atveju, cia jau is savo patirties, ivertinciau tokius faktorius kaip:

susisiekimas (jo paprastumas, gatviu judrumas),
jusu galimybes vaika nuvesti/nuvezti ir pasitikti ir kaip ilgai,
dienos centro buvimas ar ne (jei nenorite ar neturite galimybiu palikti viena), ir pan... ir t.t. , kitaip tariant be mokytojo pasirinkimo dar uzgriuna tevus ir gana "zemiski" rupesciai... tai ivertinus visa puokste atsirandanciu rupesciu atsizvelgiant i indiviadualius poreikius ir galimybes, ir renkates mokykla...

sekmes. 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes, as sioje temoje naujoke. Ziuriu nagrinejate itin aktualia tema, apie mokyklas. Zinot, merginos, o mano nuomone svarbiausia yra mokytoja ir vaiko noras mokytis, o mokykla tai jokios reiksmes neturi, jei vaikas nores mokytis mokysis visur Mi skirtingas mokyklas, vyresnele ejo i 7 vid. mokykla, mat as pati ejau i 6, tai norejosi,kad vaikas ten neitu, o pasekmes tokios:_ mokytojai baisus, direktore dar baisesne ir mokytis jai buvo nei idomu, nei ji norejo. O mazoji eina i Kudirkos m-0kla. NUOSTABU, kolektyvas mokytoju nuostabus, mokyklos direktoriu tai is vis be zodziu, fantastika, tokiu reikia paieskoti, o ir vaikas labai noriai ir i mokykla eina ir apie mokytojus atsiliepia. Ji 5 kl. tai va, mergaites, cia siaip priklauso nuo vaiko, nuo mokytoju kolektyvo o mokykla katra tai tikrai jokio skirtumo.
Atsakyti
Sveikos įkišiu ir aš čia savo nuomonę blush2.gif nebijokit jūs tos Kudirkos mokyklos mirksiukas.gif nebe tie laikai ,kiti mokytojai doh.gif mano trys vaikai ten mokėsi ir mokėsi tikrai labai gerai blush2.gif Mokytojų yra nepaprastų tiesiog net neįsivaizdavau ,kad tokių būna thumbup.gif veskit vaikus drąsiai ir visai nebūtina mokėti pinigėlius ar ieškoti pažystamų kad patektumėte į kokį stebūklingą Jovarą ar Juventą 4u.gif
Atsakyti