Įkraunama...
Įkraunama...

Psichologinės problemos ir nevaisingumas

QUOTE(*Gaja* @ 2011 01 20, 18:41)
Taigi,niekada nesakyk niekada 4u.gif

a taip, dar sitas postas primine man dar viena gyvenimo etapa. ax.gif Nagi, kai prasidejo paieskos nepastojimo priezasties ir galimybiu ieskojimas, prasidejo tikras mano oziavimasis. Ir..., gal pavadinciau, tas spjovimas i vandeni.
Kazkada senai senai, sukeliau chaosa ovuliacijos stimuliaciju temuteje. Vel gi, isakiau savo nuomone atvirai, bet kiek kategoriskai, kaip stimuliuojantys vaistai kenkia sveikatai, kad as labai nenoreciau ju ryti, nes man tie cheminai hormonai primena parsavedziu rujos sukelima (juk apie ju sveikata mazai tegalvojama, svarbu, kad duotu kuo daugiau parseliu) ir tt. Zodziu, velgi, buvau suprasta, kad lyginu zmones su kiaulemis, o tenorejau issiaiksinti, kokiu yra necheminiu, o kitokiu svelnesniu budu sukelti ovuliacijai ir tiek. Buvau isjuokta ir, zinoma, informacijos, kokios tikejausi, supratau, tam forume negausiu. Ieskojau kitur, kitaip, zinoma siek tiek info radau. blush2.gif Tad bandziau svelnesnius metodus.
Bet va tada, jauciu ir gavau ta likimo pamoka, kuria turejau issrebti. zinoma, mano eksperimentai ir naturalus gydymaisi nedave rezultatu.
Kitas mano uzsispytrimas del laparaskopijos. Ir cia gavau toki spyri i sikna, kad turejau nusileisti ir perlipti per save. zinoma, ir laparaskopija jokios naudos nedave. anaiptol, paliko dar daugiau klaustuku. Taip, supratau, kad vel esu pamokyta to pacio likimo, kuriam vis kaisiojau liezuvi.
Na, ir stai, kai perlipau pati per save, gavau tris saunius randelius (mano pirmoji gyvenime operacija, paradoksalu, bet ne del gyvybes ar mirties klausimo, o savu noru palindau po skalpeliu doh.gif ) ir kai vis tiek, kaip ta pati parsavede, kuriai reikia sukelti ruja, suryjau dufastona, kad nutraukti cikla, o po to sugeriau stimuliuojancius, brudna chemija mano pavadintus vaistus, tik tada ir pavyko.
As gavau tokias pamokas, kurioms nuleidau galva, ir turejau ta prispjaudyta vandeni isgerti.
Tegaliu dziaugtis ir dekoti Dievui, kad tik to uzteko. O, ka as zinau, kaip sakau, gal po 7 metu pati irgi daryciau IVF (jei iki to laiko neatsirastu kitu svelnesniu budu lotuliukas.gif ) ir mano poziuris i visa sita butu kitoks. Dabar bent jau as taip galvoju rolleyes.gif

Issipleciau isijautus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Linutas @ 2011 01 20, 20:48)
a taip, dar sitas postas primine man dar viena gyvenimo etapa.  ax.gif Nagi, kai prasidejo paieskos nepastojimo priezasties ir galimybiu ieskojimas, prasidejo tikras mano oziavimasis. Ir..., gal pavadinciau, tas spjovimas i vandeni.
Kazkada senai senai, sukeliau chaosa ovuliacijos stimuliaciju temuteje. Vel gi, isakiau savo nuomone atvirai, bet kiek kategoriskai, kaip stimuliuojantys vaistai kenkia sveikatai, kad as labai nenoreciau ju ryti, nes man tie cheminai hormonai primena parsavedziu rujos sukelima (juk apie ju sveikata mazai tegalvojama, svarbu, kad duotu kuo daugiau parseliu) ir tt. Zodziu, velgi, buvau suprasta, kad lyginu zmones su kiaulemis, o tenorejau issiaiksinti, kokiu yra necheminiu, o kitokiu svelnesniu budu sukelti ovuliacijai ir tiek. Buvau isjuokta ir, zinoma, informacijos, kokios tikejausi, supratau, tam forume negausiu. Ieskojau kitur, kitaip, zinoma siek tiek info radau.  blush2.gif Tad bandziau svelnesnius metodus.
Bet va tada, jauciu ir gavau ta likimo pamoka, kuria turejau issrebti. zinoma, mano eksperimentai ir naturalus gydymaisi nedave rezultatu.
Kitas mano uzsispytrimas del laparaskopijos. Ir cia gavau toki spyri i sikna, kad turejau nusileisti ir perlipti per save. zinoma, ir laparaskopija jokios naudos nedave. anaiptol, paliko dar daugiau klaustuku. Taip, supratau, kad vel esu pamokyta to pacio likimo, kuriam vis kaisiojau liezuvi.
Na, ir stai, kai perlipau pati per save, gavau tris saunius randelius (mano pirmoji gyvenime operacija, paradoksalu, bet ne del gyvybes ar mirties klausimo, o savu noru palindau po skalpeliu  doh.gif ) ir kai vis tiek, kaip ta pati parsavede, kuriai reikia sukelti ruja, suryjau dufastona, kad nutraukti cikla, o po to sugeriau stimuliuojancius, brudna chemija mano pavadintus vaistus, tik tada ir pavyko.
As gavau tokias pamokas, kurioms nuleidau galva, ir turejau ta prispjaudyta vandeni isgerti.
Tegaliu dziaugtis ir dekoti Dievui, kad tik to uzteko. O, ka as zinau, kaip sakau, gal po 7 metu pati irgi daryciau IVF (jei iki to laiko neatsirastu kitu svelnesniu budu  lotuliukas.gif ) ir mano poziuris i visa sita butu kitoks. Dabar bent jau as taip galvoju  rolleyes.gif

Issipleciau isijautus  blush2.gif

Dabar labai gerai parasyta.Ta ir norejau pasakyti, kad niekada nereikia taip drasiai kalbeti, nes gali viskas ir atsisukti.O merginos iki IVF prieina ne is neturejimo ka veikti, ne is mandrumo, o todel, kad kito pasirinkimo nera.
Papildyta:
QUOTE(Pelargonija @ 2011 01 20, 17:53)
Amir, na nereikia taip piktai sklaidytis.... šitokių dalykų jokiu būdu niekam nelinkim, tai geriau ir neminėti.  schmoll.gif

gink dieve as to nelinkiu...tik sakau, ji kalbejo, lygtai jau visos jos problemos isiprende ir viskas vyksta pagal plana kaip ji ir norejo,kad jai neprireiks IVF tai toli grazu gyvenime taip nebuna, kalbu is savo skaudzios patirties.
rasant intonacijos nepateiksi, akiu kalbant nesimato, todel zmones isskaito tai ka nori isskaityti smile.gif

Papildyta:
Tino nesupykit, bet man atrodo, kad pati motinystei dar nesubrendusi.
Nesvarbu pradejimo budas.Jei mama myli savo vaika, tai koks skirtumas kaip jis pradetas, nemylima vaiko labiau vien del to, kad i ji "investuota 15 ar 20 tukst.litu. ir ant pjedestalo nekeliama ir del to labiau nelepinama.
O siaip investuojama i vaika visa gyvenima ir ne vien pinigus.Pirmiausia meile, supratimas, siluma, laikas ir dar daug kitu dalyku.
Paprasciausiai kaip minejote, kad pati buvote lepinama vaikysteje, tiesiog nezinote kito seimos modelio , o noretumete ir to bijote ir visai nesvarbu, kaip bus vaikas pradetas.
Atsakyti
Linutas, na, labai viskas artima, tik as nuejau iki ivf, iki negimdinio nestumo, iki saldytu embrionu ir t.t

beje, del tu vaistu, kad ir kiek spaudziu musu genetikus, t.y ne tik del vaiku gimusiu naudojant papildomas priemones, bet ir musu paciu sveikatos, na, negavau jokio atsakymo, kad tai jau didziulis baubas ir baigsis beda. Rizikos visur yra, bet kartais per daug isijauciam, tiesa, as pati naudodama stimuliuojanciu jauciausi tragiskai ir galvojau, kad daugiau jau niekada, aciu D mums gavosi naturaliai, taciau zinau viena, jog ugtelejus Lejai tikrai buciau grizus i ta pati kelia....

Atsakyti
Bus matyt, kaip bus 4u.gif Gal po daug metu, kai lauksiu antro, ir po 6 ir daugiau stimuliaciju taip antro zirniuko ir nesulauksiu, ka as zinau, ko griebsiuosi? Gal to pacio isbrokinto ir iskeikto IVF unsure.gif
Atsakyti
nu labai teisingi zodziai thumbup.gif mastancio zmogaus zodziai thumbup.gif protingo zmogaus poziuris 4u.gif

tose salyse, kur proceduras kompensuoja valstybe, manau kad sitaip tikrai moterys neverkslena ir suvokia, kad jeigu naturaliai pastoti yra apie 20%/men, o IVF sekme apie 30%/men - tai kam pogalais save nervinti. Aisku cia galioja nepastojanciom ilgiau nei vienerius metus, pagal si apibrezima skaitomom nevaisingom seimom.

QUOTE(zirza @ 2011 01 20, 20:09)
... taigi visos esam suaugusios ir subrendusios moterys........
reikala reikia ziuret racionaliai: pasiskaiciuokit, kuri galimybe jums suteikia daugiau sansu susilaukt vaikucio, ar 10%-ine IUI sekme, ar 30%-ine IVF sekme ar ?+1 tikimybe uzkibt naturaliai. pasirinkot kelia - ir varykit juo be dvejoniu. ir be skundu apie artejancias senatves, tiksincius laikrodzius ar dar koki gala, prasom  smile.gif pastaruoju metu pamegau fraze, jog skundzias tik slabakai  smile.gif

Atsakyti
manau,visas požiūris į ivf ir aplamai gydyma priklauso,kiek metų gyveni su nevaisingumu.mano pirmi nevaisingumo metai.tuoj tuoj turėsim kūdikį.gi nereikia norėt iš karto.viena ausim girdėjau,jog yra keistuolių,kurie pas gydytojus laksto konsultuotis.ačiū dievui,mes ne tokie.gyvenime nemokėčiau pinigų,už patarimus kaip vaikus daryt.atsipalaiduojam smile.gif
antri meteliai.gerai pagalvojus ne taip ir brangi ta konsultacija.gal ką ir patars naudingo.bala nematė to šimto litų.bet jau vyras tai tikrai nesmaukys kažkokioj poliklinikoj.pirmas iui.kad tik niekas nesužinotų.
jokių degradų vaikų iš vaikų namų aš neauginsiu.
treti metai.keletas iui.ivf.kad prasmegtų skradžiai visos nėščios su savo išsipūtusiais pivais.jei būčiau pastojus po vestuvių,mažylis jau eitų darželin.tegyvuoja joga,ajurveda,sveika gyvensena,mityba,protingos knygos.
ketvirti metai.sveikas alkoholi,žolyte,kazino,anstoliai.kažkodėl mūsų šeimai neleido įsivaikint,tipo neatitinkam kriterijų.pasauly nėra žmonių,labiau norinčių ir tinkančių būt tėvais.
penkti metai.aš buvau mirus.pamenu tik ašaras ir lubas prieš akis.
šešti metai.ei,pasauli,mes negalim turėt vaikų.help.keletas iui,ivf.vyrukas jau atsipalaidavęs,netgi visai nieko tas sexsas klinikoj.
septinti metai.bandymas su šaldytais.darom stulbinančias karjeras,keliaujam ir nereikia mums tų vaikų.nuostabus gyvenimas pilnas galimybių.myliu visas nėštukes ir apsiseilėjusius pyplius.
aštunti metai.keletas iui,ivf.sveiki burtininkai,ekstrasensai,psichologai.viso gero pinigai.nu ir kokiu degradu reik gimt,kad per tiek metų nepagimdyt vaiko
devinti metai.bandymas su šaldytais..nebera ką užstatyti ir ko prarasti.galiu vartot bet kokius vaistus,daryt bet kokias procedūras,galiu dalyvaut bandymuose,galiu permiegot su bet kuo,pinigai nesvarbu,susipykau su dievu,ir su sveiku protu,donorine motinyste ar įvaikinimas tinka be abejonių
dešimti metai.arba dabar arba niekada.suvokimas,kad balansuoji ties išprotėjimo riba ir sprendimas tik vienas,vaikas.ivf.pavyko.gimsta nuostabus,sveikas kūdikis.kai gerai pagalvoji,ne taip ir ilgai jo laukėm ir ne toks jau sunkus tas kelias buvo.dėl jo iškęsčiau tiek pat ir daugiau.
vienuolikti metai.sveika supermama.ojezau,as ne viena tokia
dvylikti metai.po gimdymo pasikeicia harmonai ir tuoj tuoj turėsim antra kūdikį
trylikti metai.panašūs į septintus
keturiolikti metai.tokių kaip aš begalė.laikyk mergyt liežuvį už dantų ir nesivelk į kvailas diskusijas,galai žino,kurie pas jas meteliai su nevaisingumu
Atsakyti
QUOTE(etera @ 2011 01 20, 23:59)
....tokių kaip aš begalė.laikyk mergyt liežuvį už dantų ir nesivelk į kvailas diskusijas,galai žino,kurie pas jas meteliai su nevaisingumu

biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(etera @ 2011 01 20, 22:59)
vienuolikti metai.sveika supermama.ojezau,as ne viena tokia

Labai tiksliai viska surasei biggrin.gif Ir liudna, ir juokinga,bet taip tikra biggrin.gif
Atsakyti
biggrin.gif man tai sita saviironija labiausiai patinka biggrin.gif

QUOTE(etera @ 2011 01 21, 00:59)
...nu ir kokiu degradu reik gimt,kad per tiek metų nepagimdyt vaiko
devinti metai....

Atsakyti
QUOTE(etera @ 2011 01 20, 23:59)
manau,visas požiūris į ivf ir aplamai gydyma priklauso,kiek metų gyveni su nevaisingumu....
tokių kaip aš begalė.laikyk mergyt liežuvį už dantų ir nesivelk į kvailas diskusijas,galai žino,kurie pas jas meteliai su nevaisingumu

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif super istorija.
turiu pasakyt, kad Jūs labai veiklūs, pas mane viskas dvigubai-trigubai ilgiau, o metų man daugiau. akivaizdu, kad problemos su ryžtingumu ir veikimu ax.gif
tiesą pasakius, ir maniau, kad galiausiai man bus diagnozuota, kad nenoriu (nesubrendus) vaikams... kadangi nežinau, koks tas noras turi būti, kad visiškai nesiskaitytum su savim ir savo sveikata, taip viską aukotum, tai turbūt tame yra tiesos, bet tai ką dabar... žmonės kažkodėl viakų turi ir jų nenorėdami, bet niekam dėl to galvos neskauda.
Atsakyti
Linutas as visoje sioje istorijoje nesupratau vieno dalyko - na jei nepriimtina priemone, tai KAM tada ja keikti bet galu gale lipti per save (juo labiau jei buvo susitaikymas)? Galu gale apsisprendi ar esi pasizyrusi sumoketi tokia kaina uz ta "turejima viena koki vaika" ir ramiai darai, ar aprisamini ir nieko nedarai ar ieskai toliau sau priimtinu priemoniu. Ir juo labiau kam reikejo eiti i skyrelius kur sedi tos kurioms tie metodai yra priimtini (o greiciausiai NEISVENGIAMI nes niekas is gero gyvenimo nedaro IVF'u) ir jau vyksta procesas bei balamutinti zmones g.gif
Jei tokia tavo nuomone, tai niekas juk nevercia tu metodu taikyti. Juo labiau suprask kad ne visi turi pasirinkima, jei kazkas dar turi sansu susilaukti naturaliai, kitiems IVF paskutinis siaudas, tai akivaizdu kad zmonems pikta, ivertinus ju isgyvenimus ir skausma.
Gal vertejo eiti i visai kitus skyrelius, netradiciniu gydymo metodu, dvasinio tobulejimo ar dar kur nors.
...
Ir dar tas posakis "tiesiog atejo laikas" bet kazkodel jis sutapo su vaistu vartojimu man biski nesirisa. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lin4ia: 21 sausio 2011 - 10:49
QUOTE(Tino @ 2011 01 21, 11:31)
akivaizdu, kad problemos su ryžtingumu ir veikimu

kadangi nežinau, koks tas noras turi būti, kad visiškai nesiskaitytum su savim ir savo sveikata, taip viską aukotum, tai turbūt tame yra tiesos, bet tai ką dabar... žmonės kažkodėl viakų turi ir jų nenorėdami, bet niekam dėl to galvos neskauda.

butent, kad jauciasi, jog kiti gyvenime uz jus priimdavo sprendimus ir prisiimdavo atsakomybe...

kiekvienas zmogus yra savo kuno seimininkas ir renkasi ka su juo daryti.
ir kitims atrodo, kad rukymas, gerimas, nesveika mityba ir kiti zalingi iprociai daug daugiau kenkia tam kunui nei stimuliacijos
Papildyta:
ir beje vakar kalbejot, kad jei po IVF gimsta kudikis su negalia, tevai save kaltina del to, galiu pasakyti, kad bet kokiu atveju, jei kudikis gimsta su negalia tevai kaltina del to save, nesvarbu kaip jis pradetas.
Atsakyti