Troškinta stirniena
Reikės:
Apie 1 kg mėsos.
4 vnt svogųnų galvų
3 vnt saldžių paprikų
Krapų, petruškų ir pan.
Prieskonių.
Mėsos sultinio(jautienos) du kubeliai.
Konservuotų pomidorų savo sultyse mažoji skardinė.
Mėsos paruošimas: kiti mirko mėsą acte kiti nemirko. Dingsta kraujas. Aš pamirkiau kokias 15 min. Kiti žinau mirko ilgiau, apie keletą valandų.
Mėsą supjaustome plonomis juostelėmis.
Dedame į keptuvę ir kaitiname be aliejaus, turi išgaruoti visi skysčiai iš jos.
Prieš skysčiui dingstant sudedami pjaustyti svogūnai, leidžiame svogūnams pasigarinti kartu su mėsa kol dings skystis.
Po to įpilame aliejaus, sudedame prieskonius, truputį pakepame.
Tada sudedamos paprikos.
Pakepiname vėl trumpai, kad apkristų daržovės.
Tada sudedami konserv.pomidorai ir susmulkinti jautienos kubeliai.
Dar patroškinama, laikas priklauso nuo mėsytės skonio.
My WebpageMy WebpageMy WebpageMy WebpageMy Webpage