Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka - 59

Gelių darželis rudenį , arba pagiriamasis žodis Jurginams daugiamečių gėlyne:

Po svogūninių žydėjimo, pavasario/vasaros sandūroj, žydėjimą perima daugiametės. Jurginai pasodinti vietoje pirmųjų, arba vietoje žiemos nuostolių. Visą vasarą jie kukliai gražiai užpildė ''skyles'' savo žaluma - auga žemi, vidutinio ūgio ir aukšti, žalialapiai ir ''raudonlapiai'', o ir patys ''lapai'' skirtingi ir kartu panašūs.
Pirmieji jurginai pražydo dar vasarą, o rudenį, žinoma, groja pirmuoju smuiku. Be jų tikrai būtų liūdniau, liktų tik pavargę tradeskantės ir saulakio žiedeliai.
Fotografuota užvakar.

user posted image
kairiau citrininio neaukšto jurgino yra taškuotoji šilingė Aleksander ir žaliai balta melsvė, taigi baltalapio saulakio ''margalapė tema'' visaapimanti smile.gif.

kiti rakursai:
user posted image user posted image

mano favoritas Amber Qartz (antroj nuotraukoj matyti gražiai pageltę baltašaknės lapai):

Daržo sargybiniai (Afrikietiški agurkai) tebestovi:
user posted image

Įžiūrėkit dešinėj tako žydinčias purienas biggrin.gif taigi pas mane jau pavasaris lotuliukas.gif
persodinau/išskaidžiau jas vasaros vidury:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 03 spalio 2010 - 23:22
QUOTE(zmogs @ 2010 10 03, 22:03)
Na vat, čia anksčiau buvo rašyta, kad kai kurių aktinidijas nugraužia, kitų - ne. Pardavėjas man sakė, kad saugoti reikia kelis pirmus metus, suaugusioms ne taip baisu. Atseit katės mėgsta nugraužti jaunus stiebelius. Gal taviškė jau pagyvenus?
Aš ir nesuprantu ar aptvert man jas „spygliuota viela“ ar nieko nedaryt. Katės pas mus dažnai apsilanko, būtų labai gaila, jei augalus nugraužtų  unsure.gif

apjuosk aplink augaliuka metaliniu tinkleliu (kur triusiu budoms buna ideti i rema) smile.gif .
Atsakyti

Antroji dalis.

Visą sezoną ''rankos nedaėjo'' perdaryt augalyną su spygliuočiais, t.y. realizuot sumanymus/supaprastinimus.
Bet ten, kur auga ''žolės'' su šilokais, rudenį viskas būna gerai.

čia matyti priekinėje ''uodegoje'' augantis astras ''lady in black'', ''draiskalas'' toks smile.gif
user posted image

Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 10 03, 23:03)
Na vat, čia anksčiau buvo rašyta, kad kai kurių aktinidijas nugraužia, kitų - ne. Pardavėjas man sakė, kad saugoti reikia kelis pirmus metus, suaugusioms ne taip baisu. Atseit katės mėgsta nugraužti jaunus stiebelius. Gal taviškė jau pagyvenus?
Aš ir nesuprantu ar aptvert man jas „spygliuota viela“ ar nieko nedaryt. Katės pas mus dažnai apsilanko, būtų labai gaila, jei augalus nugraužtų  unsure.gif

Dabar jau 3 metai,bet kai nusipirkau katinai jau buvo ir ne karto nenugrauze,pardaveja irgi perspejo saugoti.(Arba jie protingi arba perdaug gerai seriami lotuliukas.gif )
Atsakyti
Rokoko, mielos rudeniškos spalvos Tavo spygliuočių augalyne 4u.gif Varpiniai plius šilokai thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites,

ar pries sodindamos augalus kreipiate demesi i menulio fazes?
Nusipirkau vakar silauogiu, norejau pasodinti, bet uosviene sako, kad reiktu sodinti per priespilni ar pilnati, nes kitaip blogai deres. Kazin ar laukti pora savaiciu (gero menulio biggrin.gif ) ar sodinti ir nekreipti demesio? g.gif
Atsakyti
Ar buvo pas jus salnos sianakt?

Kardelius ir mazuosius jurginukus vakar issikasiau. Kanai dar lauke. O jus?
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 10 04, 09:29)
Ar buvo pas jus salnos sianakt?

labas rytelis

visur zole net balta nuo salnos, o as vakar raganes persodinau, begau ryta ziuret lygtais viskas ok. o jurginukus , palergonijas jau issikasus ir viska susinesus smile.gif savaitgali aplamai begalo daug darbavaus, savo gelynau retinau, tankinau, pergrupavau, persodinau jau krokus susodinau ir hiacintus. Tulpes uz kokios geros sav. sodinsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ingole @ 2010 10 04, 08:07)
Sveikos mergaites,

Nusipirkau vakar silauogiu, norejau pasodinti, bet uosviene sako, kad reiktu sodinti per priespilni ar pilnati, nes kitaip blogai deres. Kazin ar laukti pora savaiciu (gero menulio  biggrin.gif ) ar sodinti ir nekreipti demesio?  g.gif

Aš bandau kreipti smile.gif Turiu apie tai dvi knygas apie mėnulio fazes. Persodinimui rašo, kad tinkamas laikas, kai mėnulis pilnėja, t.y., jau kitą dieną po jaunaties ir iki pat pilnaties pirmos dienos, pastaroji jau netinkama. Labai gerai persodinti, kai mėnulis keliauja per Mergelės ženklą (tai bus rytoj ir poryt), tada nėrasvarbu ar pilnėja ar dyla mėnulis. Vengti reikia dienų, kai mėnulis Vandenyje (bus po 2-jų savaičių, 15 ir 16d.).
Nežinau, ar veiksminga, nes neseniai perskaičiau tas knygas, rezultatų dar nėr. Vėlgi, svarbu nepamest galvos dėl mėnulio. Pvz., vakar sodinau slyvą, nes plikom šaknim pirkom, tai jau mėnulio nelauksi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 10 03, 23:17)
Antroji dalis.

Visą sezoną ''rankos nedaėjo'' perdaryt augalyną su spygliuočiais, t.y. realizuot sumanymus/supaprastinimus.
Bet ten, kur auga ''žolės'' su šilokais, rudenį viskas būna gerai.

Nuostabios spalvos. Jurginus rudenį pamačius visada imu įkalbinėt save juos augint ir per žiemą rūsy laikyt, bet paskui praeina smile.gif
Spygliuočių kampas žavingas, o jau miskanto dydis blink.gif Koks ten švelnus kilimėlis palei viksvinius?

QUOTE(zydrunyte @ 2010 10 04, 08:40)
labas rytelis

visur zole net balta nuo salnos, o as vakar raganes persodinau, begau ryta ziuret lygtais viskas ok. o jurginukus , palergonijas jau issikasus ir viska susinesus  smile.gif savaitgali aplamai begalo daug darbavaus, savo gelynau retinau, tankinau, pergrupavau, persodinau jau krokus susodinau ir hiacintus. Tulpes uz kokios geros sav. sodinsiu  smile.gif

Buvo šalna, stiproka. Kol kas tik nasturtos nulinko.
Atsakyti
4u.gif sveikutės,aš taip durnai paklausiu,bet mirksiukas.gif
juk žolę dar galima ir po šalnų pjauti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 10 04, 07:39)
Rokoko, mielos rudeniškos spalvos Tavo spygliuočių augalyne 4u.gif Varpiniai plius šilokai  thumbup.gif

Ačiū.
man pačiai tas spygliuotynas - praktiškai standartas, ir tiek smile.gif.

gėlynas džiugina labiau - nes stipri kaita per sezoną: augalų, spalvų, formų, vis naujų atsirandančių derinių ir tt., žodžiu, viskas kas įmanoma wub.gif

megstu "lapus" smile.gif

QUOTE(ingole @ 2010 10 04, 08:07)
Sveikos mergaites,

pasikartosiu, kad mėnulis mergelėje - liuks. (čia kolegė pašnibždėjo man blush2.gif )
rytoj ir poryt.

QUOTE(Tina* @ 2010 10 04, 08:29)

viskas lauke.
jurginams gerai po šalnų pabūti dar dirvoj ir ''pabręsti''.

QUOTE(zmogs @ 2010 10 04, 09:21)
Nuostabios spalvos. Jurginus rudenį pamačius visada imu įkalbinėt save juos augint ir per žiemą rūsy laikyt, bet paskui praeina smile.gif
Spygliuočių kampas žavingas, o jau miskanto dydis  blink.gif Koks ten švelnus kilimėlis palei viksvinius?

ačiū.
žemas žalias eraičinas.

Jurginai man mieliausi tuščiaviduriai.
Atsakyti