Įkraunama...
Įkraunama...

Galvos traumos, smegenų sutrenkimai

sveiki,

vakar pasiėmiau  vaiką iš darželio, vaikui 4 m., jis pasiskundė kad kitas vaikas jį buvio pastūmęs, ir taip jis sudaužė galvą,

auklėtoja pasakė, kad  jį tikrai pastūmė, bet kad jis net nekrito ir neverkė,
vaikas pradėjo sųstis galvos skausmu, buvo mieguistas, kartą vėmė, taigi nuvežėm į santariškės, ten padarė rentgeną, paliko porai valandų stebėjimo palatoje, kadangi galvos skausmas praėjo išleido namo, normaliai nieko nepaaiškinę, kai dar paklausiau dėl 10 dienų lovos režimo, gydytojas atsakė, kad dabar jau to nepraktikuoja, ir jei galvos neskauda, žmogus gerai jaučiausi - gulėti lovoje nebūtina, nors abejoju, visgi jei buvo galvos tarumą, reikėtų porą dienų ramiai pagulėti

kitą dieną sūnelis jaučiausi puikiai, toks kaip ir visada - žvalus, su nuotaika, valgo gerai, neatrodo nei pavargęs, nei mieguistas, nei kad jam būtų sutrikusi koncentraciją, ne vemia

paguldžiau į lovą, bet jsi netveria savo kailyje, atsisėda, nori kažką veikti, net nežinau, gal jam nebuvo smegenų sutrikimo

dar vakare nueisiu pas savo šeimos gydytoją, parodysiu gydytojo traumatologo atsakymą, kad dar vaiką apžiūrėtų

bet įdomu sužinoti, kaip jautėsi jūsų vaikai po smegenų sutrenkimo, kokia buvo jų savijautą kitą dieną? kaip gydytės itt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo olajju: 03 gegužės 2013 - 11:42
Sveiki, mum 2.5 metuku, vakar labai uzsigavom galvyte, gritom is ciuozyklos ant asfalto aukstyn galva, auksciau virs smilkinio vieno sono.. padare rentgena, luzio nera, liepe stebeti para laiko, svarbu kad tik nevemtu sake. Tai jis vakar toks mieguistas buvo, siandien taip pat vis sako pavargau pavargau, o kai miega tai labai trukcioja. Vakar dar pasiskambinau nakti i ligonine, sake jei norit atveskit. Taciau dauguma vaiku po sukretimu kazkokiu miegant trukcioja? as pati miegodama kartais trukcioju, taciau manau cia ne tas pats kaip tie traukuliukai? prasau pagelbekit.. verysad.gif
Atsakyti
Mano mazasis taip pat pries 5 dienas patyre gaalvos trauma, zaide su sese ir begdamas krito i stalo kampa su galva. Vaikas stipriai, bet neilgai paverke, ir vel visa vakara linksmas zaide. Tik galvoje pastebejau minkstima, tokia kaip vandens pusele butu, kokiu 5 cm, diametro...Kiek internete iskojau informacijos, panasu, kad gali buti kaukoles luzis,. Po 2 dienu nuvaziavome i Santariskiu ligonine vaiku ir pasirodo,kad tikrai kaukoles luzis linijinis per visa skliauta doh.gif Jokiu kitu vaiko elgsenos reakciju pokyciu nebuvo , linksmas, zvalus, net neitarciau nekad, kad jam kas ne taip....

Buvome 3 dienas ligonineje - stebejimui, vakar grizome, jokiu pasaliniu reiskiniu nebuvo...Gydytojas perspejo apie minkstimo kietejima galvoje, ir minejo ,kad gali buti ir temp., o ji kaip tycia siandien ir islindo, 37 temp.
Norejau paklausti, ar kam buvo veliau islindusi temp., jei buvo kiek dienu laikesi? Kazkaip nerimauju, 5 dienas viskas buvo gerai, o dabar kyla temp. gal kas negerai darosi.... unsure.gif
Atsakyti
Tai va mamos. Jei vaikas įsistatė didelį guzą galvoje, ir nors nėra jokių smegenų sutrenkimo požymių, vis viena nuvažiuokite į priėmimo skyrių. Mano atvejis toks, kad vyresnėlis bedūkdamas su mažaja, nustūmė ją nuo sofos. Nedėkinga situacija tame, kad pas mus akmens masės plytelės svetainėje. Mažoji klykė nesvietiškai, bet sąmonės neprarado, tik verkė ir iš glėbio gal pusvalandį negalėjau išleisti. Po pusvalanduko išgėre vandenuko, neišvėmė, po valandos suvalgė košytę, ir vėl viskas OK. Paleista ėjo kaip visada, jokio orientacijos sutrikimo. Žodžiu 3 paras jautėsi puikiai ir kaip visada. Tik va 3oje paroje laukiau, kada atslūgs patinimas, na kad jau būtų žymus pagerėjimas, bet atslūgus daliai patinimo išryškėjo gumbas, minkštas kaip puslė ir platus sutrenimo vietoje. Sunerimau ir apsidraudimui nuvykau į priimamąjį, kad nusiraminti, jog tikrai čia nieko tokio - praeis. Bet per ateinančias 4 valandas kone pražilau, tik pamatęs vaiko guzą traumatologas iš karto pasakė - kaukolės lūžis. Padarė rentgeną, traumotologas ir neurochirurgas patvirtino, kaukolės lūžis, mano vaikas guldomas į reanimaciją. Kadangi prieš 1 valandą buvo valgiusi, tad reikėjo laukti dar 4 valandas, kad būtų galima daryti sedaciją ir tamogramą. Tamograma patvirtino, nemenkas galvos kaukolės lūžis, laimei, vidinės hematomos nebuvo ir išsisukome be operacijos. Dabar lauksime kol sugis patinimas ir kaukolė sad.gif Gydymas - laikas, bet bent žinau, kad nėra vidinės hematomos, kuri savo blogį būtų parodžiusi tik praėjus kuriam laikui ir tai būtų paveikę mano vaiko sveikatą negrįžtamai. Nors ir dabar neramu, kaip tas kritimas atsilieps jos raidai.
Atsakyti
QUOTE(etnamir @ 2016 04 25, 16:18)
Tai va mamos. Jei vaikas įsistatė didelį guzą galvoje, ir nors nėra jokių smegenų sutrenkimo požymių, vis viena nuvažiuokite į priėmimo skyrių. Mano atvejis toks, kad vyresnėlis bedūkdamas su mažaja, nustūmė ją nuo sofos. Nedėkinga situacija tame, kad pas mus akmens masės plytelės svetainėje. Mažoji klykė nesvietiškai, bet sąmonės neprarado, tik verkė ir iš glėbio gal pusvalandį negalėjau išleisti. Po pusvalanduko išgėre vandenuko, neišvėmė, po valandos suvalgė košytę, ir vėl viskas OK. Paleista ėjo kaip visada, jokio orientacijos sutrikimo. Žodžiu 3 paras jautėsi puikiai ir kaip visada. Tik va 3oje paroje laukiau, kada atslūgs patinimas, na kad jau būtų žymus pagerėjimas, bet atslūgus daliai patinimo išryškėjo gumbas, minkštas kaip puslė ir platus sutrenimo vietoje. Sunerimau ir apsidraudimui nuvykau į priimamąjį, kad nusiraminti, jog tikrai čia nieko tokio - praeis. Bet per ateinančias 4 valandas kone pražilau, tik pamatęs vaiko guzą traumatologas iš karto pasakė - kaukolės lūžis. Padarė rentgeną, traumotologas ir neurochirurgas patvirtino, kaukolės lūžis, mano vaikas guldomas į reanimaciją. Kadangi prieš 1 valandą buvo valgiusi, tad reikėjo laukti dar 4 valandas, kad būtų galima daryti sedaciją ir tamogramą. Tamograma patvirtino, nemenkas galvos kaukolės lūžis, laimei, vidinės hematomos nebuvo ir išsisukome be operacijos. Dabar lauksime kol sugis patinimas ir kaukolė sad.gif Gydymas - laikas, bet bent žinau, kad nėra vidinės hematomos, kuri savo blogį būtų parodžiusi tik praėjus kuriam laikui ir tai būtų paveikę mano vaiko sveikatą negrįžtamai. Nors ir dabar neramu, kaip tas kritimas atsilieps jos raidai.

Uzjauciu...isgyvenau ta pati. Musu kaukole buvo per visa galva slikusi...Taip pat prazilau per pirma praverkta nakti doh.gif (dabar tenka kas menesi smilkinius dazyti, nes pati tamsi esu biggrin.gif ) Bet dabar praejo jau 2m. kazkaip viskas lyg ir uzsimirso...kaip ir viskas gerai, tik kiekviena karta jei nukrenta ant zemes - kas kart sirdis stoja is baimes...Praejus pusmeciui po traumos, atliko tyrimus - viskas tvarkoj. Kaip gydytojas guode, kaukoles luzis ne taip baisu - baisiau smegenu sutrenkimai, vidinis kraujavimas...o cia tik kaulas...bet pats zodis " kaukole" labai jau bauginanciai skamba. Likykites, viskas bus tvarkoj, jei tik kaukole luzo ir daugiau nieko... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Skorpione @ 2016 04 25, 16:34)
Uzjauciu...isgyvenau ta pati. Musu kaukole buvo per visa galva slikusi...Taip pat prazilau per pirma praverkta nakti  doh.gif  (dabar tenka kas menesi smilkinius dazyti, nes pati tamsi esu  biggrin.gif ) Bet dabar praejo jau 2m. kazkaip viskas lyg ir uzsimirso...kaip ir viskas gerai, tik kiekviena karta jei nukrenta ant zemes - kas kart sirdis stoja is baimes...Praejus pusmeciui po traumos, atliko tyrimus - viskas tvarkoj. Kaip gydytojas guode, kaukoles luzis ne taip baisu - baisiau smegenu sutrenkimai, vidinis kraujavimas...o cia tik kaulas...bet pats zodis " kaukole" labai jau bauginanciai skamba. Likykites, viskas bus tvarkoj, jei tik kaukole luzo ir daugiau nieko...  4u.gif

O po pusmečio vėl tamogramą darė Jums, nes šiandien išleisdami iš ligoninės nieko apie tai nesakė? Aš irgi save guodžiu, kad svarbu, jog nebuvo smegenų sutrenkimo ir vidinės hematomos, o ir vaikas gerai jaučiasi, tik tas guzas primena baisius išgyvenimus. O kas svarbiausia 1,4 metų vaikui, sunku nulaikyti ir nusaugoti.
Atsakyti
QUOTE(etnamir @ 2016 04 25, 16:46)
O po pusmečio vėl tamogramą darė Jums, nes šiandien išleisdami iš ligoninės nieko apie tai nesakė? Aš irgi save guodžiu, kad svarbu, jog nebuvo smegenų sutrenkimo ir vidinės hematomos, o ir vaikas gerai jaučiasi, tik tas guzas primena baisius išgyvenimus. O kas svarbiausia 1,4 metų vaikui, sunku nulaikyti ir nusaugoti.

Tas minkstas guzas kai gis prades kieteti, tad neissigaskite, taip turi buti. Paskui viskas savaime susitvarkys. Tamogramos lyg ir nedare, tik mieganciam sviesos terapija kazkokia biggrin.gif
Tai va ir mums buvo 1,5 m. ir kiekvienas kritimas lyg siol - man sirdies sustojimas... doh.gif Na, vis tikiuosi, kad angelai ir Dievas saugos nuo rimtesniu traumu...Nes mes mamos tikrai negalim nuo to apsaugoti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skorpione: 25 balandžio 2016 - 17:15
QUOTE(Skorpione @ 2016 04 25, 17:14)
Tas minkstas guzas kai gis prades kieteti, tad neissigaskite, taip turi buti. Paskui viskas savaime susitvarkys. Tamogramos lyg ir nedare, tik mieganciam sviesos terapija kazkokia  biggrin.gif
Tai va ir mums buvo 1,5 m. ir kiekvienas kritimas lyg siol - man sirdies sustojimas... doh.gif Na, vis tikiuosi, kad angelai ir Dievas saugos nuo rimtesniu traumu...Nes mes mamos tikrai negalim nuo to apsaugoti...

O Jūs rašėte, kad grįžus Jūsų vaikučiui pakilo temp. Tai ji buvo dėl tos traumos, kaip Jums sakė traumatologas, ar koks virusas buvo - dovanų iš ligoninės?
Beje dar klausimas, o maždaug per kiek laiko tas guzas išsiskirstė?
Atsakyti
Del temperaturos, matyt ligonineje pasigavom virusa, nes veliau perejo i gerkles uzdegima. Tiesiog sutapimas.
O guzas gal po kokiu 2 savaiciu isnyko...Pamenu, kad tikrai isleto po truputi kietejo ir pamazu jis mazejo, kol visai jo neapciuopiau...
Atsakyti
QUOTE(Skorpione @ 2016 04 25, 17:46)
Del temperaturos, matyt ligonineje pasigavom virusa, nes veliau perejo i gerkles uzdegima. Tiesiog sutapimas.
O guzas gal po kokiu 2 savaiciu isnyko...Pamenu, kad tikrai isleto po truputi kietejo ir pamazu jis mazejo, kol visai jo neapciuopiau...

Dar nerimstu smile.gif O kuo nors guzą tepėte? Nes vienas gydytojas sako nieko tepti nereikia, kitas tipo Lioton 1000 gali tepti - tai ir pasimečiau.
Atsakyti
Sveikos, mamytės,

Mano dešimtmetis sūnus "skrido" nuo laiptų (vedė šunį, šuo galvotrūkčiais puolė žemyn ir nutempė vaiką). Į ganėtinai aštrią cementinių laiptų briauną trenkėsi veidu, briauna įsirėžė nuo šnervės įstrižai žemyn link apatinio žandikaulio kampo. Važiavome į ligoninės priimamąjį, apžiūrėjo pediatrė, nustatė, kad smegenys nesutrenktos, dantys ir nosis nelūžo. Maždaug per porą dienų ištino visa traumuota veido pusė, akis "pasipuošė mėlynėmis. Vėliau tinimai pamažu slūgo ir tada pastebėjome, kad sruostuke yra kietas guzas. Kauno klinikose diagnozavo hematomą, ją operavo (5 savaitės po kritimo). Iškart po operacijos toje vietoje buvo minkštas guzas, dabar jis kietėja. Ir todėl man atrodo, kad tas kietas guzas vėl liks ir darkys mano vaiko veiduką. Gal kas turėjote tokių guzų ant veido? Ar jie išnyko? unsure.gif
Atsakyti