Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

As panasu kibira turejau (patogu, kad tas dangtis savaime atsidaro), bet su juo man kildavo siokiu tokiu nepatogumu atejus sveciams. Kadangi dazniausiai tokie naudojami kaip siuksliu kibirai, o pas mane vonia-tuoletas bendras, tai sveciai vis pagalvodavo, kad tai siukliu kibiras ir as prie vaiko sauskelniu rasdavau pasaliniu dalyku. Teko kibira pakeist i kitoki biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(amama @ 2010 11 25, 15:39)
Kadangi daugkartinius vystyklus jau naudojam beveik du mėnesius, parašysiu savo neilgos patirties nuomonę užduotu klausimu. smile.gif
Kaip ir daugelyje dalykų nėra vieno recepto... aš supratau, kad kiek mamų tiek nuomonių ir šitoje vietoje reikia pačiai surasti sau ir leliukui priimtiniausią variantą. Niekas neparašys to atsakymo. Reikia imti, skaityti šitas forumo temas ir gilintis, rinkti info, ją sisteminti savo galvoje, o paskui eksperimentuoti. smile.gif
Vieną ką galiu patarti, tai neprisipirkti visko daug. Aš pirkau visokių variantų po vieną, o kai atsirado leliukas, tai pradėjau bandymus ir atsirinkau man patogiausius, ekonomiškiausius ir t.t.
Taigi, kol mažoji dar tik 2 mėnesių, man pats papraščiausias ir ekonomiškiausias variantas yra vilnonės kelnytės, flanelinis vystyklas, veltos vilnos įklotėlis ir frotinis, kanapinis ar marlinis įklotėlis. Vystyklą segu snapiais ir ant viršaus vilnones kelnytes. Pradžioje dar naudojau ryžių popierių, bet kai maniškė labai šauniai pasituština (dažniausiai) plikinėjimo metu (mokinamės natūralios higienos), tai jis jau beveik nebereikalingas.
Dar labai smagūs aprišami vystyklai, man dar ir labai gražūs wink.gif Tačiau kitoms mamoms gal toks vystyklų lankstymas sluoksniavimas, rišimas ir segiojimas pasirodys per sudėtingas, o gal po kokio mėnesio ir mano nuomonė pasikeis... kai pupa paaugs.
Labai džiaugiuosi kanapinio audinio įklotukais, jie tikrai labai gerai sugeria drėgmę.

Sėkmės. Džiaugiuosi, kad vis atsiranda mamų pereinančių prie vystykliukų.

Aciu uz nuomone. Ir as jau taip pagalvojau,kad kol neisbandysiu visko savu kailiu, tol nebus aisku kas geriau smile.gif Tai irgi nusprendziau visko po 1 pabandyt, kad paaisketu, kas mums labiausiai tinka. Mano pipirui jau 4 menesiukai. Daug juda, todel, manau, vystiklai jau nebetiks. Zodziu, bandysiu, ziuresiu kas gausis ir parasysiu savo nuomone, gal pades kitoms mamytems smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Pavasarine @ 2010 11 26, 10:56)
Aciu uz nuomone. Ir as jau taip pagalvojau,kad kol neisbandysiu visko savu kailiu, tol nebus aisku kas geriau smile.gif Tai irgi nusprendziau visko po 1 pabandyt, kad paaisketu, kas mums labiausiai tinka. Mano pipirui jau 4 menesiukai. Daug juda, todel, manau, vystiklai jau nebetiks. Zodziu, bandysiu, ziuresiu kas gausis ir parasysiu savo nuomone, gal pades kitoms mamytems smile.gif

Taip taip, būtinai parašykit savo nuomonę, nes kuo jų daugiau, tuo ryškesnis vaizdelis apie visa tai smile.gif

Jūsų bandymai pravers ir man po poros mėnesiukų. Ačiū
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2010 11 25, 17:06)
As panasu kibira turejau (patogu, kad tas dangtis savaime atsidaro), bet su juo man kildavo siokiu tokiu nepatogumu atejus sveciams. Kadangi dazniausiai tokie naudojami kaip siuksliu kibirai, o pas mane vonia-tuoletas bendras, tai sveciai vis pagalvodavo, kad tai siukliu kibiras ir as prie vaiko sauskelniu rasdavau pasaliniu dalyku. Teko kibira pakeist i kitoki  biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif

mes toki irgi turim, tik jau senas, tai nieko ten sandaraus absoliuciai ner.... nebent dabar kitokius gamina smile.gif kvapas eina vis tiek.
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 11 26, 16:18)
mes toki irgi turim, tik jau senas, tai nieko ten sandaraus absoliuciai ner.... nebent dabar kitokius gamina smile.gif kvapas eina vis tiek.

Kvapas eina, kai pradarai dangtį, metant nešvarias sauskelnes, nors.... bet kurį kibirą reiks pradaryti, kai mesi sauskelnes, taigi kvapelis praspruks vis tiek mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linucia: 26 lapkričio 2010 - 17:52
Del kvapo: ilasinkite kelis laselius arbatmedzio aliejaus ir kvapo nebebus 4u.gif
Atsakyti
Brangios mamos, as tuo pradejau tik dabar dometis, bet kaip sakant geriau velaiu nei niekad. Niekaip mano vyrukas nenori draugauti su puoduku, nors jam jam 1,5 m. Ar yra kokio neperslampamos daugartines sauskelnes, su kuriom galetumem keliauti drasiai i lauka, aciu uz pagalba.
Nes skaitant tema vis suprantu kad totaliai nieko nebesuprantu
Atsakyti
Laba diena smile.gif

planuoju isijungti i daugkartnes ekologiskas sauskelnes naudojanciu mamyciu buri, bet iskilo vienas klausimas ax.gif musu mazylis laaabai daznai tustinasi: visos sauskelnes ne tik prisisiotos, bet ir prikakotos doh.gif ar pradzioje, tai nebus problema? g.gif nes sito kakio tai jau nesurinksi ir neismesi...
Atsakyti
QUOTE(exsiauliete @ 2010 11 30, 14:58)
Laba diena smile.gif

planuoju isijungti i daugkartnes ekologiskas sauskelnes naudojanciu mamyciu buri, bet iskilo vienas klausimas ax.gif musu mazylis laaabai daznai tustinasi: visos sauskelnes ne tik  prisisiotos, bet ir prikakotos doh.gif ar pradzioje, tai nebus problema? g.gif nes sito kakio tai jau nesurinksi ir neismesi...

galite naudoti vystyklu popieriu, ir ji su kakiais ismesti smile.gif tik patarciau rinktis storesni popieriu...
arba sausuosius flisinius iklotus, maziukas jausis sausiau ir sauskelnes apsaugos. jie skalbiami, bet puikiai skalbiasi ir nelieka jokiu demiu....
Atsakyti
Laba diena smile.gif

planuoju isijungti i daugkartnes ekologiskas sauskelnes naudojanciu mamyciu buri, bet iskilo vienas klausimas ax.gif musu mazylis laaabai daznai tustinasi: visos sauskelnes ne tik  prisisiotos, bet ir prikakotos doh.gif ar pradzioje, tai nebus problema? g.gif nes sito kakio tai jau nesurinksi ir neismesi...

smagu smagu, kad planuojat jungtis smile.gif Drąsiau smile.gif
Kaip matau, jūsų sūnaitėlis dar naujagimis, taip, kad dažnas tuštinimasis turėtų greitu laiku sumažėti, o šiaip tai tam reikalui naudoju ryžių popierių. Aišku, kad prie "prikrauto" vystyklo yra daugiau vargo.... bet iš karto praplovus, praskalavus puikiai galima susitvarkyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laperik @ 2010 11 30, 12:48)
Brangios mamos, as tuo pradejau tik dabar dometis, bet kaip sakant geriau velaiu nei niekad. Niekaip mano vyrukas nenori draugauti su puoduku, nors jam jam 1,5 m. Ar yra kokio neperslampamos daugartines sauskelnes, su kuriom galetumem keliauti drasiai i lauka, aciu uz pagalba.
Nes skaitant tema vis suprantu kad totaliai nieko nebesuprantu

mano dukra dabar 1m ir 2 men, tai vis dar naudoju paprastas sauskelnes/medziagini vystykla (rinkis koki nori- bambuko, medvilnes, froto, kanapes...), idedu nakciai iklotu (velgi ka nors is tu medziageliu) ir ant virsaus visada yra maunamos VILNONES kelnytes, trumpom arba ilgom klesnem, kaip patinka. Jos ir neperslampa smile.gif viskas. Nereikia jokiu ten polietileniniu sluoksniu. :)Taip aprengta eina ir i lauka, ir visur uz namu ribu. Tiesa, maniske daznai slapinasi, jei ilgos keliones ar ka, bet jai su puoduko bedu jokiu nera, viska daro i ji, jei speju pasiulyti smile.gif bet tai situacijos nekeicia- nakti nesikelia, nesipraso, tad randu slapia rytais, o vilnones kelnytes buna blogiausiu atveju tik vos dregnos, niekas nepersisunkia i paklode smile.gif
Laba diena smile.gif

manoji turejo bedeliu, todel kol 12-16 kartu per para viduriavo vandeniu, nedrisau bandyti daugkartiniu, kaip buvau planavusi. Jei jusu situacija kiek geresne, siulau bandyt smile.gif
Atsakyti
Būčiau labai dėkinga, jei kas patartų, kur galima įsigyti lanolino ax.gif Vilniuje arba internetu. Ir dar norėtųsi, kad nebūtų labai brangu rolleyes.gif
Atsakyti