Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

hm, man siaip idomu, kodel isivyravus tokia mada, kad vaikiukams nuo kazkur metuku laiko, mamos nori "deti" vadinamas "atprastukes"? kodel neuztenka tiesiog sauskelniu, vienokiu ar kitokiu?smile.gif ir kodel jos vadinamos atprastukemis g.gif , gi jas panesiojus, vaikutis neprades stebuklingai sestis ant puoduko jei tiesiog nera ir siaip prie jo pratinamas:)
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2011 01 31, 18:58)
Kazin ar medziagos labiau sintetines  negu firminiu sauskelniu? Tas pats PUL ir flisas arciau uzpakaliuko. Tik pasiuvimo kokybe, patogumas gal kitokie?

mes firmines nesiojam Pul kelnytes. man labai patinka. gal man kuku, bet tas pul'as nesiliecia prie kunelio. todel nesiparinu doh.gif
siaip kokybe manau mazai kuo skiriasi. ir dar, daznai pirktines buna su lipdukais, kas daugumai nepatinka. mes tik Hema firmos, kur su spaudem, nerealios tokios smile.gif

o kas del atprastukiu, tai manau daugiau mados reikalas. bet siaip gal ir patogu. kai viduj yra kazkas, ne triusikeliai, ir sugeria, visai patogu gi smile.gif cia ano nuomone smile.gif
Atsakyti
Na kiek as suprantu, atprastukes skiriasi nuo paprastu sauskelniu tuo kad yra panasesnes i triusikelius, t.y. uzmaunamos (patogu kai vaikas nebenori guleti kol uzseksi sauskelne). Bet jei pridaryta, galima numauti atsegus, kaip paprastas sauskelnes.
Atsakyti
QUOTE(JulieTa @ 2011 01 31, 20:08)
mes firmines nesiojam Pul kelnytes. man labai patinka. gal man kuku, bet tas pul'as nesiliecia prie kunelio. todel nesiparinu  doh.gif
siaip kokybe manau mazai kuo skiriasi. ir dar, daznai pirktines buna su lipdukais, kas daugumai nepatinka. mes tik Hema firmos, kur su spaudem, nerealios tokios smile.gif

o kas del atprastukiu, tai manau daugiau mados reikalas. bet siaip gal ir patogu. kai viduj yra kazkas, ne triusikeliai, ir sugeria, visai patogu gi smile.gif cia ano nuomone smile.gif

Man irgi kuku ir nesiparinu del tokiu dalyku, jei mazio uzpakaliuko nerzina tai ir liuks. As tik apie tai, kad man atrodo dzin, kad kinietiskos ir pigesnes, jei leliui patogios, ir kazin ar labai blogesnes ir labiau sintetines, negu kokios firmines po 60 litu is to pacio PUL.

Atprastukes man asmeniskai atrodo patogiau negu paprastos sauskelnes, nes jas lengviau kas valada numaut, uzmaut, negu sauskelnes atsagstyt, paskui ta zmoguti paguldyt ir uzsagstyt.
Jei labai saziningai, as sodinu vaika tik po pokaicio, kai ar taip ar taip sauskelne keiciu, nes tikrai tingiu pastoviai su juo kovot sagstydama sauskelnes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(juurag @ 2011 01 31, 20:14)
hm, man siaip idomu, kodel isivyravus tokia mada, kad vaikiukams nuo kazkur metuku laiko, mamos nori "deti" vadinamas "atprastukes"? kodel neuztenka tiesiog sauskelniu, vienokiu ar kitokiu?smile.gif ir kodel jos vadinamos atprastukemis g.gif , gi jas panesiojus, vaikutis neprades stebuklingai sestis ant puoduko jei tiesiog nera ir siaip prie jo pratinamas:)

aisku cia tik mano subjektyvi nuomone, kuria susidariusi tik as:isivaizduoju, jog mazoji tikrai visa laika augusi su pampersais ir nezinojusi kas yra slapia, su sitokiom pajaus dregmes nemalonu jausma, kurio pasekoje, kartu su sodinimu ant puodelio aiskint galima.Kaip sakant-mokomoji pro "jutimika" pamokele blush2.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo torturo: 31 sausio 2011 - 20:28
QUOTE(torturo @ 2011 01 31, 20:27)
aisku cia tik mano subjektyvi nuomone, kuria susidariusi tik as:isivaizduoju, jog mazoji tikrai visa laika augusi su pampersais ir nezinojusi kas yra slapia, su sitokiom pajaus dregmes nemalonu jausma, kurio pasekoje, kartu su sodinimu ant puodelio aiskint galima.Kaip sakant-mokomoji pro  "jutimika" pamokele blush2.gif  ax.gif

Manau juurag klausimas buvo apie medziagines sauskelnes ir atprastukes g.gif ta prasme, kodel butinai deti atprastukes, o ne kokias kitas uzsegamas medziagines sausklenes?
juurag ar taip supratau? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2011 01 31, 22:13)
Manau juurag klausimas buvo apie medziagines sauskelnes ir atprastukes  g.gif  ta prasme, kodel butinai deti atprastukes, o ne kokias kitas uzsegamas medziagines sausklenes?
juurag ar taip supratau?  ax.gif

butent, kazkaip pagalvojau, turbut atprastukes labiau deda mamos, kurios nera naudojusios medziaginiu sauskelniu, nes su medziaginem jei auga vaikiukas, tai jis ir "pratinas"..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2011 01 30, 17:11)
O kaip prefoldai, ar patogu juos naudoti?

patogiausia tas sauskelnes, kur minejau, bet nesudetinga prefoldus uzsegti, tiesiog jie tokie "kietesni", ir per krastus nepriglunda idealiai (o gal nemoku dar), tai prabega kakutis skystas kartais, jei daugiau padaro. Bet dar bajeris, turejau pabandymui nuspirkus is JYSK uz 2 lt paprastus "veidui" ranksluotukus, aisku, jie spalvoti, bet principas, kad lankstau kaip prefoldus. Jie frotiniai minkstuciai, ir geriau priglunda prie slaunyciu. DAbar va slapias nusegiau, tai niekur nepraleido. O gal nedaug slapinosi sikart smile.gif laabai patogu, ir labai pigu smile.gif

QUOTE(juurag @ 2011 01 30, 19:43)
ooho, ir tokiam mazuliukui uztenka treju sauskelniu?smile.gif ar cia jos tiesiog mylymiausios prie kitu?

oi neeee, tiesiog sauskelnes, kurios siuo metu yra tinkamo dydzio, turiu tik trejas, ir jos labai patogios, tai iskart ir skalbiam. Tureciau daugiau prisipirkus, tai naudociau tik jas smile.gif bet dabar gaila jau islaidaut smile.gif

beje, kelis kartus pavyko pagaut sysiuka kriaukleje thumbup.gif sutaupem sauskelniu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2011 01 31, 22:55)
beje, kelis kartus pavyko pagaut sysiuka kriaukleje  thumbup.gif  sutaupem sauskelniu  thumbup.gif

thumbup.gif
naturalia higiena bandot uzsiimt?
Atsakyti
Jei nešalta namuose, kiekvieno sauskelnės keitimo metu galima pasiūlyt į kriauklytę daryt, mum veikė thumbup.gif . Visą vasarą ir dirbom ta linkme mirksiukas.gif ,kai vaikeliui jau iš vis namuose beveik nereikdavo sauskelnių, bet rudenėjant jau sunkiau pasidarė nurengt/aprengt...Bet to rezultatas- nuo 4mėn. didįjį reikalą darome tik į puodą.
Atsakyti
O kokius jūs puodus naudojat tokiems mažuliukams, ypač iki pusės metukų? Aš apžiūrėjau dukros puodukus, jetus kokie gigantai palyginus su mažiaus užpakaliu, bet pasidairiau po parduotuves, tai kad nelabai ir yra ko mažesnio unsure.gif
Atsakyti
Atitinkamai iki 6mėn. kol sėdėt leliukas negali, rasdavom išeitį daryti į kitur,laikant vaikelį rankose mirksiukas.gif
Atsakyti