QUOTE(Limcamca @ 2013 01 27, 12:31)
Labai smagu, kad vaikutis turi hobi, užsiėmimą, ar sritį kurią itin domisi. Šaunu. Tačiau, šešiamečiui nieko daugiau nematyti, apart vieno vienintelio daikto, - nėra normalu. Nereikia jo atvertinėti, tačiau bandykite sudominti dar kažkuo papildomai, kad ir pvz vietoj popietės praleisiančios namuose prie mašinyčių, eikit su dviračiu į parką. Pvz. perkant dviratį, plokit rankomis, džiaukitės ir visaip kitaip aiškinkit, kad tai taip pat yra gėris, įdomu, smagu, ir pan.
Vaikas turi domėtis visu aplinkiu pasauliu, ir viskuom kas jame yra. Jeigu jam pačiam nepavyksta taip padaryti, būtinai privalote padėti.

Keistas prisirišimas prie kažkurios vienos rūšies daikto ar žaislo, gali būti ir sutrikimas.
mano sūneliui dabar 4 metukai, nuo mažu mažens jis irgi labai domėjosi mašinytėm, jo mėgstamiausios knygelės būdavo su mašinėlių paveiksliukais, net mano mama buvo sunėrimus, sakė, blogai kad jis tik tuo ir te domisi, nors aš asmeniškai nieko blogo tame nemačiau,
dar turėjo žaislinę mašiną (skirta važinėtis), tai mes ji vadindavom mažu shumacheriu, duodavosi su ja po būtą, ir šiaip jis pas mus labai judrus, energingas vaikas, tokia nepasėda, kai jam buvo 3 metukai, su vyru nupirkom jam puzzle "Ratai", tai jam taip patiko ją dėlioti, stebėjomes kaip jis galėjo gan ilgai ramiai tyliai išbūt deliodamas puzzle.
šiuo metų jis kaip dera berniukams, vis dar žaidžia su mašinėlėm, bet jau ne su tokia manija kaip anskčiau, mėgsta piešt, žaist su delionėm.
na o jeigu Jus taip nerimaujat dėl savo berniuko pomėgio, gal nueikit pas vaiko psichologę, pasikonsultuokit,