Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos * 30 namučiai

aistuliaa, o tu man paieškojai medžiagos per savaitgalį? biggrin.gif

Ir labai atsiprašau už OT, bet turiu vieną klausimą. Kai laminuoji lapą, ar užsispaudžia ten tik kraštai, ar visas lapas. Tarkim jeigu paskui aš jį karpysiu, ar neiškrenta paveikslėlis? Prilimpa viskas? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2010 10 01, 00:14)
aistuliaa, o tu man paieškojai medžiagos per savaitgalį?  biggrin.gif

doh.gif doh.gif doh.gif ne blush2.gif gėda. primink man šeštadienį ar sekmadienį, kai matysi prie kompo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(adžani @ 2010 09 30, 17:21)
Sveikos,gavau dykumu gele labai pigiai . bigsmile.gif

dry.gif iš kur? g.gif pavydžiuuu ir aš cool.gif

QUOTE(katilina @ 2010 09 30, 18:27)
Aš irgi skaičiau "Pernakt". Kai sakei, kad kažko nesupratai, aš iškart pagalvojau apie antrąją seserį, tą, kur ilgai miega. Kiek prisimenu, tik įvykiai, susiję su ja, buvo sunkiai suprantami. Nors čia tik antra mano skaityta Murakamio knyga, aš nusprendžiau viską, kas tai seseriai atsitiko (ypač tas dalykas apie du kambarius), priimti kaip normalų dalyką- t.y. per daug nebandyti suprasti, ką autorius tuo norėjo pasakyti, ar tai iš tikro įvyko, ar tik kokios nors fantazijos. Kažkur neseniai skaičiau, kad jis labai mėgsta įterpti į knygas dalykų, kurie su pasakojimu gali būti per daug nesusiję, ir daug ko nepaaiškinti. Žodžiu, perskaitai knygą ir galvoji- kam reikėjo apie tą ir tą rašyti, jei ir be jų būtų buvę gerai. Todėl jei ko nors nesupratai, gali būti, kad ir neturėjai suprasti (čia mano tokia išvada  smile.gif ).

Na gal ir tiesa. Bet man keista tada, kad kai pagalvoji nieko įspūdingo ir pati istorija, tik rašymo stilius tada. Na nėr ka čia per daug kalbėt perskaičius tik vieną knygą g.gif

QUOTE(aistuliaa @ 2010 09 30, 23:08)
Sputnik bent man labai gera. Kaip ir ta „Į pietus nuo sienos, į vakarus nuo saulės“. Šios abi mano favoritės. Avies medžioklė nors ir stora, bet mane įtraukė ir persiskaitė lengvai. Va dabartinės Paukščio kronikos sunkiau ir gerokai ilgiau skaitosi.

Oho tai tu jau visai pasikauščius "ant" Murakamio umn.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2010 09 30, 21:24)
Prašau, jeigu nieko gero nerasi, rašyk, paieškosiu dar knygų.

Manau, kad vis tiek kažką rasiu. Plius dar nemažai prisirašiau anglų kalba. Taip kad į šaltinius tikrai rasiu biggrin.gif

Tiesa, noriu paklausti dėl bibliotekų. Šiaip ne taip gavau kortele, tai su ją galiu eiti į bet kurią Vilniaus biblioteką?

Šį vakarą pabaigiau Onorė de Balzako 'Trisdešimties metų moteris'.

user posted image

Kaip ir visos jo knygos labai gerai atspindi to laikmečio aukštuomenės gyvenimą, smulkmeniškumą, paranojiškumą. Jauna mergina, išteka už kariškio vien del to, kad ją žavi kariškiai ir jų gražiosios uniformos. Bet gyvenimas juk negrindžiamas tuo. Kai nėra meilės santuoka subyra, vyras vaikšto į šoną, o tu lieki viena ir pasineri į vaiko priežiūrą. Tačiau kai aplanko pirmoji meilė, tu supranti, kad visas tavo gyvenimas iki šiol tai lyg kotų namelis. Toks nestabilus. Kad nesuteršti savo reputacijos ji atsisako tikrųjų jausmų, jos mylimasis nusižudo ir ji praranda bet kokį norą gyventi. Dingsta gyvenimo džiaugsmas ir viskas pasidaro pilką. Net gi nuosavas vaikas veda iš proto ir nebenori jo matyti. (Ties šita vieta niekaip negalėjau suprasti tos moters motyvacijų, kaip galima atstumti savo vaiką vien todėl, kad negali mylėti mylimojo). Tiesiog, praleidi savo gyvenimą sedėdamas kėdėje ir laukdamas mirties. Knyga man patiko, kaip ir kiti Balzako kūriniai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fatimaallaa: 01 spalio 2010 - 00:01
Fati, taip su ta žalia kortele gali eiti į visas bibliotekas, tik kiekvienoj dar vistiek ten užregistruos tave, kad turėtų savo bazėj ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2010 09 30, 23:05)
Fati, taip su ta žalia kortele gali eiti į visas bibliotekas, tik kiekvienoj dar vistiek ten užregistruos tave, kad turėtų savo bazėj  ax.gif

dėkui dėkui 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mergaitės, atėjau paklausti kuom šita tema skiriasi nuo kitos t.y. "Knygų skaitytojų klubo" temos?

Ar reikia tokių pačių dviejų temų skyrelyje? (O jei ne tokios pačios, tai kuom jos skiriasi?)

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2010 10 01, 02:05)
Sveikos mergaitės, atėjau paklausti kuom šita tema skiriasi nuo kitos t.y. "Knygų skaitytojų klubo" temos?

Ar reikia tokių pačių dviejų temų skyrelyje? (O jei ne tokios pačios, tai kuom jos skiriasi?)

Ačiū  4u.gif

ohmy.gif blink.gif huh.gif doh.gif wacko.gif

O kitoms labas rytas 4u.gif
perskaičiau "Kabulo knygininkas" nepasakyčiau,kad labai.Ypač pabaiga.Tokia įdomi dokumentika...
dabar "Kaulų sodas" čia jau geriau biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas

QUOTE(Dorifore @ 2010 10 01, 00:14)
Ir labai atsiprašau už OT, bet turiu vieną klausimą. Kai laminuoji lapą, ar užsispaudžia ten tik kraštai, ar visas lapas. Tarkim jeigu paskui aš jį karpysiu, ar neiškrenta paveikslėlis? Prilimpa viskas?  blush2.gif

Priklauso nuo to, kaip labai tu jį apkarpysi. Reiktų palikti bent po 2-3 mm iš šonų, nes jei apkirpsi prie pat lapo, jis gali susiraityt, bus neatsparus drėgmei, gali išsisluoksniuot pats lapas viduj... Arba reikia, kad laminuotų šaltai... 4u.gif

Vakar buvau "Žmonių knygose" bigsmile.gif Bet jau kol radau, blondinė (neįsižeidžiam biggrin.gif ) doh.gif Pirkau Karin Alvtegen "Išdavystė" ax.gif

Pradėjau "Hudinis. Slaptas magijos pasaulis"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sphinx: 01 spalio 2010 - 07:15
Labas rytas visoms 4u.gif Labai jau letai man skaitosi,nera vis kada,o dabar dar sveciu bus savaitele,taip kad nepavyks vel skaityti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Meskute5 @ 2010 09 30, 15:50)

Trapumas Jodi Picoult jau pardavime  biggrin.gif  nu sakes, nespeji zmogus skaityt o jau ziurek vel pirkt laikas  doh.gif

Geras...
Vakar relaksavausi po darbo knygyne, rodos visas knygas iškilnojau, o tos nepastebėjau....
Bet su Picoult viskas, užrišau, nes dabar skaitau „Kuprotųjų banginių dainos“, na man tokia jau vidutiniška knyga doh.gif , kad nebeturių jokio noro pirkti naujų Picoult knygų.

Nebent pasitaikytų koks didelis išpardavimas.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

QUOTE(miaubraske @ 2010 10 01, 00:59)
Oho tai tu jau visai pasikauščius "ant" Murakamio  umn.gif

blush2.gif biggrin.gif panašiai. Turiu tikslą po truputį perskaityti visas jo knygas. Net nežinau kodėl taip sugalvojau g.gif biggrin.gif

---------------------
Vakar pradėjau ir baigiau Jurgos Ivanauskaitės "Viršvalandžius"
Įkeliu ir nuotrauką iš knygos galo, skaitydava virs atsiversdavau ir žiūrėdavau, nesu mačiusi tokios gražios Ivanauskaitės.
user posted image
user posted image
"Viršvalandžiai" - nebaigta paskutinė knyga. Rašydama apie dramatiškus paskutinius savo gyvenimo metus, ji apmąsto kiekvienos gyvenimo akimirkos grožį, kančios prasmę, tikėjimo, meilės, vilties svarbą.
Tai va, knyga persiskaitė lengvai, įdomu buvo visai, nors gal daugiau norėjosi jos pačios išgyvenimų.. O čia labai daug buvo įvairių minčių, citatų.. Kažkaip mintyse norisi lyginti šią knygą su "Vienos krūties istorija", tai visgi ji buvo geresnė.. Dar kas nelabai patiko, vis minimas Dievas ir daugybė minčių apie jį, na, bet ką žmogus jautė, tą ir rašė tokiu laiku..
------------------------------
Kelios patikusios citatos:
Alesandro Baricco: " (...) ar galima sukurti žmones, kurie neskaudins? Matyt, to paties savęs kažkada klausė ir Dievas".
------------------------------
Oscar Wilde: "Meilę maitina vaizduotė, tai ji padaro mus išmintingesnius už savo pačių išmintį, geresnius už savo pačių gerumą, kilnesnius už savo pačių kulnumą...
Oscar Wilde: "Daugelis žmonių gyvena tam, kad juos mylėtų, kad jais žavėtųsi. Tačiau yventi turėtume mes patys mylėdami ir žavėdamiesi"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuliaa: 01 spalio 2010 - 08:06