QUOTE(blondinas Nr.254 @ 2011 01 07, 19:00)
Kas nors galit atsakyt man i klausima -kodel statot rastini nama, pro kuri svilps vejai, bet isistatot triju kameu hermetiskus plastmasinius langus, baisu skardini stoga
Triju kameru, tik ne plastikiniai, aisku, langai tam, kad pakeistum tai, ka gali pakeisti, jei jau statomes
kiek imanoma naturalesni nama, kuriame, nepaisant visu norvegisku - lietuvisku-rusisku ir tt kampu sukirtimo budu, vis tiek pro juos svilps vejas, ypac kai lauke labai labai salta, stiprus vejas, tikrai tai jauciasi, tai bent ten, kur galima ta nama padaryti sandaresni, taip ir darome, langai - viena is tokiu vietu. Anot Taves, statant rastini nama, visai langu nedeti, ar aptraukti jaucio oda juos, vardan naturalumo?
O dabar, kas liecia ta vejo svilpima per visus kampus

Na, gyvenam jau 8-ta ziema, kad per kampus "traukia", ypac salta, vedjuota diena, tikrai pridejes ranka pajusi, bet kaip beignoruotumet, ir saipytumetes is to, man tai daugiau pliusas, nei minusas ir ta privaluma labai puikiai jauciu, uzejusi pas kaimynus, kurie gyvena iprastuose blokeliu namuose, o dar geriau skirtuma pajuntu uzejusi pas greta musu isikurusius kaimynus , gyvenancius keleto taip vadinamu "pasyviuju" namu kvartale....

Na, namai ten pagal visus naujausius klyksmus energijos taupym ir tt. srityse - namas - kvadratas, jame irengtos visos ventiliacijos - rekuperacijos ir tt, bet....Na, uzejus, jausmas apima toks, ipac vasara, kad pirma , ka padaryciau, tai placiai atidaryciau tu namu langus ir leisciau gerai issivedinti, nes oras tuose namuose toks sunkus, slegiantis, tvankus, na, toks vaizdziai ir kukliai tariant - "priduses" kaip koks stovintis vanduo

Tiesa pasakius, neisivaizduoju kaip zmones ten issimiega ir siaip, gali dirbti, mokytis, man ten pabuvus kelias minutes pasidaro jau tvanku ir sunku kvepuoti, taigi, parejus namo, bent trumpam pamirsti savo kiauro, vaikstancio, skilinejancio namo minusus ir ir megaujiesi vien tuo, kad tiesiog gera name buti
QUOTE(blondinas Nr.254 @ 2011 01 07, 23:04)
O as tuo tarpu ka nors parasysiu grazaus.
Gamtoj yra keli elementai, su kuriais zmogui tenka dirbt daznai.
Tai medis, vanduo, ugnis, metalas, zeme..
Na, zinok ir parasai, tikrai....tik laaaaabai jau retai...bet is kur ir kam tiek pykcio? Jei ivestum cenzuros i savo pasisakymus, nuomoniu ivairoves delei, idomu butu paskaityti ir Tavo mintis.