Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas ištekėjus už užsieniečio

Nuosirdziai tikiuosi, kad moterys, istekejusios ar draugaujancios su musulmonais, nesupyks, o tiesiog priims kaip paprasta poksta. Tai tik islamiskas Adomo ir Ievos viariantas:

http://www.part.lt/i...99ffe006756.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matrigna: 17 spalio 2010 - 17:17
QUOTE(matrigna @ 2010 10 17, 20:15)
Nuosirdziai tikiuosi, kad moterys, istekejusios ar draugaujancios su musulmonais, nesupyks, o tiesiog priims kaip paprasta poksta. Tai tik islamiskas Adomo ir Ievos viariantas:

http://www.part.lt/i...99ffe006756.jpg

Geras lotuliukas.gif
Atsakyti
jeigu, pavyzdziui, yra arabas ir turi zmona.
O jo zmona moka paisyt.
Ir ji nupaiso muhameto karikatura, jojancio ant liaules, juokinga tokia...
Ar vyras ima kersyt zmonai , ar pasijuokia sau linksmai?
Atsakyti
As gyvenu Italijoje, cia daznai pasitaiko atveju, kai pvz. musulmonai grasina nuzudyti dukras, jeigu ji draugauja su italu. Beja, retai pamatysi dirbancia ar vairuojancia musulmone. Gal jusu vyrai ir netokie, bet manau statistiskai musulmonai motery laiko kaip namu seimininke ir vaiku aukle.
Papildyta:
QUOTE(Angel*ina @ 2010 10 06, 04:10)
Labas. Esu istekejusi uz argentiniecio  ax.gif  Jau pora metu kartu, taigi spejau susipazinti su pietietisku temperamentu  lotuliukas.gif  Siaip is karto noriu pasakyti, kad as niekada neapibendrindavau, kad VISI yra tokie, nei kalbant apie lietuvius, nei apie ispanus, nei argentiniecius.. Kiekvienas yra asmenybe, daug priklauso  nuo auklejimo, nuo seimos, nuo isprusimo, aisku, kulturiniai skirtumai, paprociai yra.. Na musu tikejimas tas pats, skirtumai, tai pvz. jie Kuciu nesvencia, jokiu 12 valgiu neturi, per Velykas nedazo kiausu - bet jas svencia, nors mes su vyru abu per daug su religija nedraugaujam. Kaledos ir Naujieji metai pas juos vasara  lotuliukas.gif , maniski sniega mates gal pora sykiu. Del to karsto budo, kaip daug kas sako, kad pietieciai "karsti", tai is tiesu bendravime jauciasi, kad emocingesni, maniskis uzsiplieskia kaip degtukas, bet greit ir nurimsta. Aisku, tas gal ir nuo metu priklauso, nuo brandos. Maniskiui jau tik neduok pavalgyt bet duok pasneket, labai lengvai bendraujantis - apskritai argentinieciai turi toki ivaizdi kaip mergisiai, mazdaug bla bla bla, makaronu prikabina panoms, mazdaug kaip italai ar tie patys ispanai. Bet kaip sakau, negalima visu tempti ant to paties kurpaliaus. Maniskis savo laiku ir kabino makaronus, ir vartesi ne su viena ir ne su dviem (o kas ne???), bet kaip sako pats, viskam savas laikas, iki 30ies issilakstai, o po to seima ir leliukai. As esu tos pacios nuomones (o ne 20tiems leliukai, o 30ties norisi eit lakstyti, atsiimti uz prarasta laika...), ir pati laksciau ir varciausi ne su vienu  blush2.gif
Na kas cia dar? Siaip, tai tikrai nejauciu dideliu kazkokiu skirtumu. Aisku, is pradziu buvo kalbos barjeras, taciau as beveik per metus ismokau ispanu kalba (argentinietisku stilium dar pavarau  lotuliukas.gif ), jis vis ka nors ismoksta lietuvisko. Abu gyvenam Ispanijoj, turim nemazai draugu ir pazistamu argentinieciu. Yra kiles is grazios seimos, is kurios atsinese idiegtas moralines vertybes (seimos, atsakomybes, pagarbos). Tai yra svarbiausia, o ne ar valgo ccepelinus, ar ne (siaip lietuviska virtuve labai patinka, kaip man argentinietiska). Musu nuomones esminiai seimos, gyvenimo klausimais sutampa (aisku del smulkmenu, buities pasigincijam, apsipykstam kaip ir visos normalios poros). Ai tiesa, nerealus futbolo fanatikas. Domisi bei zino beveik viska apie tai - nuo istoriniu ivykiu, iki rungtyniu rezultatu, zaideju, treneriu, ir siaip visokiu nesamoniu kas susije su futbolu. Man tai netrukdo, juolab kad pati esu buvusi prof krepsininke, taigi esame sporto fanai  drinks_cheers.gif  Domisi daugeliu pasaulyje vykstanciu dalyku, ka as zinau, globaliniais atsilimais, istoriniai ivykiais, saliu istorijomis ir pan. As tuo tik didziuojuosi, is tiesu yra ziauriai apsiskaites, ispruses ir intelektualus. Nu cia jau prigyriau savo brungiausia  blush2.gif  lotuliukas.gif 
Su lietuviais lyginti nei noriu, nei galeciau. Tiesiog visada zinojau, kad su lietuviu negaleciau nugyventi viso gyvenimo, visad mane trauke pietieciai, o jis visada svajojo apie zmona is rytu europos, zaliomis akimis, balta oda, ir tamsiais plaukais, cha cha cha!
Na jei dar ka prisiminsiu, parasysiu  4u.gif

Papildyta:
Sutinku  drinks_cheers.gif    Is tiesu, tai net dvejojau rasytis i sia tema ar ne, nes tu skirtumu kazkokiu esminiu tiek nera kiek apie juos kalbama, ypac jei bendraujama tarp europieciu, ar su kokiais amerikieciais, kanadieciais, australais ir pan.  Esu gyvenusi Amerikoje, ir siaip daug keliavau, 4 m draugavau su meksikieciu, turiu draugu is iv saliu. Jauciuosi zymiai geriau internacionalineje aplinkoje nei lietuviskoje (sorry, bet taip yra..  g.gif ). Ir su zmonemis reikia ieskoti pliusu ir panasumu, o ne minusu ar skirtumu..

nu mano draugas italas, bet tikrai nemergisius, kaip tik rimtesnis uz mano ex lietuvi. be to, visai nekarsto temperamento, kaip tik letas, letesnis uz mane. as su juo nejauciu kulturinio skirtumo, su jo tevais jauciu tik poziuriu i tam tikrus klausimus skirtuma.
maniskis kaip ir as issilavines, daug keliaves, gal del to nejauciu skirtumo..
kazkokie sunkumai kyla ne del musu asmeninio bendravimo, o del to, kad esu svecioje salyje, kur uzsienieciai nemegstami. turiu problemu su darbo radimu ar kitais italiskais ypatumais- maisto kultu ir t.t.
kas tiesa, tai kad italams labai svarbu mama
Atsakyti
QUOTE(ZBITKA @ 2010 10 18, 02:10)
As gyvenu Italijoje, cia daznai pasitaiko atveju, kai pvz. musulmonai grasina nuzudyti dukras, jeigu ji draugauja su italu. Beja, retai pamatysi dirbancia ar vairuojancia musulmone. Gal jusu vyrai ir netokie, bet manau statistiskai musulmonai motery laiko kaip namu seimininke ir vaiku aukle.

Is tiesu daugumoje treciojo pasaulio saliu, tiek musulmonisku, tiek ne, vyrai ir moterys dazniausiai uzima tradicinius vaidmenis seimoje. Paprasciausiai tos salys sia prasme vystesi leciau negu vakaru salys. Taciau jei trecius metus gyvenu musulmoniskoje salyje, ir ne is tu turistiniu, galiu pasakyti, kad matau nemazai dirbanciu ir vairuojanciu moteru. Tik moterys cia retai dirba nekvalifikuotus darbus, pvz, pardavejos ar padavejos.

O kas del garbes nuzudymu, tai neturi nieko bendra su religija, tik su kultura. Labai gaila, kad tokie dalykai yra islike iki siu dienu.
Papildyta:
QUOTE(ZBITKA @ 2010 10 18, 02:18)
esu svecioje salyje, kur uzsienieciai nemegstami. turiu problemu su darbo radimu ar kitais italiskais ypatumais- maisto kultu ir t.t.

Italijoje uzsienieciai nemegstami? Niekada nebuciau pagalvojusi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2010 10 17, 23:20)
Is tiesu daugumoje treciojo pasaulio saliu, tiek musulmonisku, tiek ne, vyrai ir moterys dazniausiai uzima tradicinius vaidmenis seimoje. Paprasciausiai tos salys sia prasme vystesi leciau negu vakaru salys. Taciau jei trecius metus gyvenu musulmoniskoje salyje, ir ne is tu turistiniu, galiu pasakyti, kad matau nemazai dirbanciu ir vairuojanciu moteru. Tik moterys cia retai dirba nekvalifikuotus darbus, pvz, pardavejos ar padavejos.

O kas del garbes nuzudymu, tai neturi nieko bendra su religija, tik su kultura. Labai gaila, kad tokie dalykai yra islike iki siu dienu.
Papildyta:
Italijoje uzsienieciai nemegstami? Niekada nebuciau pagalvojusi g.gif

Deja, taip. Italai bijo, kad uzsienieciai is ju darbus pavogs, o moterys, kad "tos" is Rytu Europos vyrus pavogs (teko net straipsniu ivairiuose zurnaluose ta tema skaityt). Ypac nemegstami marokinai, albanai, rumunai. Uzsienieciai "megstami" tik kai reikia seniu slauges, ar gatves sluot, namus statyt. Bet butu geriausia, kad tokie darbai patys pasidarytu, ir nereiktu uzsienieciu thumbup.gif . Aisku, ir Italijoje yra visokiu zmoniu, bet tikrai daug rasizmo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZBITKA: 17 spalio 2010 - 23:30
QUOTE(ZBITKA @ 2010 10 18, 02:28)
Deja, taip. Italai bijo, kad uzsienieciai is ju darbus pavogs, o moterys, kad "tos" is Rytu Europos vyrus pavogs (teko net straipsniu yvairiuose zurnaluose ta tema skaityt). Ypac nemegstami marokinai, albanai, rumumai. Uzsienieciai "megstami" tik kai reikia seniu slauges, ar gatves sluot, namus statyt. Bet butu geriausia, kad tokie darbai patys pasidarytu, ir nereiktu uzsienieciu thumbup.gif . Aisku, ir Italijoje yra visokiu zmoniu, bet tikrai daug rasizmo

Is dalies as galiu suprasti toki poziuri, nes tikrai labai daug imigrantu isivaizduoja, kad vakaru salyse pinigais lyja, vaziuoja ten be jokio issilavinimo, nemokedami kalbos ir gyvena is pasalpu. Salyje, kur gyvenu, sklinda kalbos apie berascius zmones, kurie isvyke i Prancuzija valydami batus uzsidirbo namui biggrin.gif Tokiu imigrantu Europai tikrai nereikia. Zinoma, blogai, kai nusistatymas kyla pries apskritai visus imigrantus ir vien del to jiems sunkiau darba susirasti.

Kai buvau Turkijoje, tai pastebejau, kad turkes i mane labai snairuoja, turbut kaip itales bijo, kad nuvogsiu ju vyrus biggrin.gif
Atsakyti
arabai ir negrai migruoja i europa ne todel, kad nori daug pinigu uzdirbt.
Bet todel, kad tingi dirbt.
Jiem nereik ten tu dideliu pinigu.
Uztenka nedideles ismaldos..Ir svarbiausia, kad tik nieko nedirbt.
Nebutu pas musulmonus naftos ir narkotiku, jau seniai butu ismire nuo bado.
Atsakyti
QUOTE(ZBITKA @ 2010 10 17, 23:18)

kaip keista, nes Voketijoje, bent jau kiek teko pamatyti, musulmonę pažinsi nebent tik jeigu galvą prisidengus, o nei iš aprangos, nei iš to kad jos vairuoja, nei kad jaunos panos krykštauja eidamos gatve ir pan.. o moters "vaidmuo" auklės ir indaplovės, tai čia ir Europos gludumose yra dar tokių "šeimų", kur ir lupa, ir žemina.. o ta vis gimdo, auklėja, gamina, plauna...
Atsakyti
QUOTE(Angel*ina @ 2010 10 06, 06:10)
Labas. Esu istekejusi uz argentiniecio  ax.gif  Jau pora metu kartu, taigi spejau susipazinti su pietietisku temperamentu  lotuliukas.gif  Siaip is karto noriu pasakyti, kad as niekada neapibendrindavau, kad VISI yra tokie, nei kalbant apie lietuvius, nei apie ispanus, nei argentiniecius.. Kiekvienas yra asmenybe, daug priklauso  nuo auklejimo, nuo seimos, nuo isprusimo, aisku, kulturiniai skirtumai, paprociai yra.. Na musu tikejimas tas pats, skirtumai, tai pvz. jie Kuciu nesvencia, jokiu 12 valgiu neturi, per Velykas nedazo kiausu - bet jas svencia, nors mes su vyru abu per daug su religija nedraugaujam. Kaledos ir Naujieji metai pas juos vasara  lotuliukas.gif , maniski sniega mates gal pora sykiu. Del to karsto budo, kaip daug kas sako, kad pietieciai "karsti", tai is tiesu bendravime jauciasi, kad emocingesni, maniskis uzsiplieskia kaip degtukas, bet greit ir nurimsta. Aisku, tas gal ir nuo metu priklauso, nuo brandos. Maniskiui jau tik neduok pavalgyt bet duok pasneket, labai lengvai bendraujantis - apskritai argentinieciai turi toki ivaizdi kaip mergisiai, mazdaug bla bla bla, makaronu prikabina panoms, mazdaug kaip italai ar tie patys ispanai. Bet kaip sakau, negalima visu tempti ant to paties kurpaliaus. Maniskis savo laiku ir kabino makaronus, ir vartesi ne su viena ir ne su dviem (o kas ne???), bet kaip sako pats, viskam savas laikas, iki 30ies issilakstai, o po to seima ir leliukai. As esu tos pacios nuomones (o ne 20tiems leliukai, o 30ties norisi eit lakstyti, atsiimti uz prarasta laika...), ir pati laksciau ir varciausi ne su vienu  blush2.gif
Na kas cia dar? Siaip, tai tikrai nejauciu dideliu kazkokiu skirtumu. Aisku, is pradziu buvo kalbos barjeras, taciau as beveik per metus ismokau ispanu kalba (argentinietisku stilium dar pavarau  lotuliukas.gif ), jis vis ka nors ismoksta lietuvisko. Abu gyvenam Ispanijoj, turim nemazai draugu ir pazistamu argentinieciu. Yra kiles is grazios seimos, is kurios atsinese idiegtas moralines vertybes (seimos, atsakomybes, pagarbos). Tai yra svarbiausia, o ne ar valgo ccepelinus, ar ne (siaip lietuviska virtuve labai patinka, kaip man argentinietiska). Musu nuomones esminiai seimos, gyvenimo klausimais sutampa (aisku del smulkmenu, buities pasigincijam, apsipykstam kaip ir visos normalios poros). Ai tiesa, nerealus futbolo fanatikas. Domisi bei zino beveik viska apie tai - nuo istoriniu ivykiu, iki rungtyniu rezultatu, zaideju, treneriu, ir siaip visokiu nesamoniu kas susije su futbolu. Man tai netrukdo, juolab kad pati esu buvusi prof krepsininke, taigi esame sporto fanai  drinks_cheers.gif  Domisi daugeliu pasaulyje vykstanciu dalyku, ka as zinau, globaliniais atsilimais, istoriniai ivykiais, saliu istorijomis ir pan. As tuo tik didziuojuosi, is tiesu yra ziauriai apsiskaites, ispruses ir intelektualus. Nu cia jau prigyriau savo brungiausia  blush2.gif  lotuliukas.gif 
Su lietuviais lyginti nei noriu, nei galeciau. Tiesiog visada zinojau, kad su lietuviu negaleciau nugyventi viso gyvenimo, visad mane trauke pietieciai, o jis visada svajojo apie zmona is rytu europos, zaliomis akimis, balta oda, ir tamsiais plaukais, cha cha cha!
Na jei dar ka prisiminsiu, parasysiu  4u.gif

Papildyta:
Sutinku  drinks_cheers.gif    Is tiesu, tai net dvejojau rasytis i sia tema ar ne, nes tu skirtumu kazkokiu esminiu tiek nera kiek apie juos kalbama, ypac jei bendraujama tarp europieciu, ar su kokiais amerikieciais, kanadieciais, australais ir pan.  Esu gyvenusi Amerikoje, ir siaip daug keliavau, 4 m draugavau su meksikieciu, turiu draugu is iv saliu. Jauciuosi zymiai geriau internacionalineje aplinkoje nei lietuviskoje (sorry, bet taip yra..  g.gif ). Ir su zmonemis reikia ieskoti pliusu ir panasumu, o ne minusu ar skirtumu..

maniskis is chiles! irgi gyvenam ispanijoj, uz menesio planuojam vaziuot i chile pakeliaut, pro sali ir i argentina thumbup.gif siaip palygint MB su lietuviu net negaleciau, nes tiesiog nz kokie tie lietuviai blush2.gif paskutini karta su lietuviu draugavau, kai man buvo 16 blink.gif visa laika trauke kitatauciai blush2.gif
Atsakyti
kas man patinka arabuose, tai kad jie, budami tinginiai ir apsileideliai, niekada neverkia, kad yra neturtingi ir jiem nesiseka.
Vot sitas bruozas tai man patinka.
Nes jei paimt lietuvi tingini, tai jis kaltina visa pasauli.
O arabas ne.
Jam pofig..svarbu ti,kad is jo dievu ir motinos nesisaipyt.
Atsakyti
QUOTE(blondinas Nr.246 @ 2010 10 18, 07:07)
arabai ir negrai migruoja i europa ne todel, kad nori daug pinigu uzdirbt.
Bet todel, kad tingi dirbt.
Jiem nereik ten tu dideliu pinigu.
Uztenka nedideles ismaldos..Ir svarbiausia, kad tik nieko nedirbt.
Nebutu pas musulmonus naftos ir narkotiku, jau seniai butu ismire nuo bado.

thumbup.gif thumbup.gif pas mus pilna marokinu ir kitu juodziu kurie lupikauja- turgaus dienom pas mus miestelyje, viesoje masinu stovejimo aiksteleje "padeda" tau pasistatyt masina. uz tai praso pinigu. milane kiekvienoje metro stoteleje prasineja pinigu arba ikyriai siulo pirkt visokius sudus, net praeit negali. pagrindinej milano aikstej priesais katedra pilna negru ir kitu juodziu kurie prasineja pinigu. dirbt nenori tik lupikaut. pas mus kurie turgaus dienom prasineja- jauni vyrai galetu eit gatves sluot, ar kitaip pinigu uzsidirbt, bet lengviausia juk paprasyt..duosiu as jaunam vyrui kuris uz mane stripresnis pinigu gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif bash.gif
Papildyta:
QUOTE(balioonelis @ 2010 10 18, 11:24)
kaip keista, nes Voketijoje, bent jau kiek teko pamatyti, musulmonę pažinsi nebent tik jeigu galvą prisidengus, o nei iš aprangos, nei iš to kad jos vairuoja, nei kad jaunos panos krykštauja eidamos gatve ir pan.. o moters "vaidmuo" auklės ir indaplovės, tai čia ir Europos gludumose yra dar tokių "šeimų", kur ir lupa, ir žemina.. o ta vis gimdo, auklėja, gamina, plauna...

taip ir lietuvoje daug moteru uzsima indaploves vieta, net ir eidamos i darba.
galit sakyt kaip norit, bet vistiek musulmonuose moterys daugiausiai sedi namie, ir daro vaikus, nedirba, negali vairuot. aisku, priklauso nuo salies ir jos rezimo.
po 100 metu europoj nebus europieciu, tik arabai, nes jie turi po 3-4 vaikus o italai ir kiti europieciai po 1-2.
man nepatinka arabai, nes jie atvaziuoja i europa ir bando savo taisykles statyt atseit burkas uzdraust negerai, mokyklose nuo sienu reikia nuimt kryzius (buvo italijoj toks atvejis) nes ju teises pazeidzia, o jeigu mes nuvaziuojam i kokia saudo arabija, ar galim laikytis savo taisykliu? ten neiseisi i gatve neprisidengus plauku schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti