Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas ištekėjus už užsieniečio

QUOTE(Shania @ 2010 11 19, 15:23)
Gal pakalbam geriau apie sventes artejancias smile.gif  o tai vel tema apie uzsieniecius virto tema apie musulmonus. Svesit/nesvesit Kaledas, Naujuosius? Gal ten, kur gyvenat yra kokiu idomiu paprociu, tardiciju, sventimo ypatybiu? bigsmile.gif

Švesim švesim, kaip gi ne bigsmile.gif Ypatingų tradicijų mes čia nesusialvojom, švęsim kukliai: bažnyčia, šiek tiek kuklių užkandžių per Kūčias ir jaukūs Kalėdų pietūs su karštu vynu biggrin.gif Žodžiu, paminėsim tai, dėl ko Kalėdos ir yra švenčiamos.
O Naujieji kažkaip nėra mum didelė šventė, dažnai švenčiam spontaniškai. Nieko dar nežinom, ką darysim šiais metais g.gif
Atsakyti
QUOTE(biziukas @ 2010 11 19, 14:26)
*pasiprašysit laisvos dienos per Ramadaną - negausit, nes UK tai eilinė darbo diena. Krikščionis dirbą Kūčių vakarą, nors turėtų švęsti? Dirba. **Vadinasi dirbsit ir jūs per kokią maldos valandą ir neturėsit teisės nedirbti. Ir t.t.

*Bet laisvadienius, atostogas kiekvienas gali imti daugmaz kaip nori- ar cia specialiai neduotu? g.gif

**keisciau darba wink.gif Blogiausiu atveju- sali. Bet tai cia as, nes turiu tokia galimybe.

QUOTE(Moonte @ 2010 11 19, 14:27)
*Na matot MOOnte yra baisus sutverimas. Tik ji linkusi i krastutinumus. Jus gi sveta, neinerpretuojate Moontes teksto nesuteikiat jai savus akcedntus, o ji butinai turi buti kalta, kas jums pasiveidena, ar jus izvelgiat jos parasymuose. Net jos atsiprasymas jums neuzsifiksavo,gal todel, kad jis jums nereikalingas...

**Man vienodai rodo jusu apdarai (dabar tikiuosi gerai), bet man visada knieti suzinoti, kodel musulmones  atsrovaujanciu puse visada juos diskutuodamos kisa.

*Ka ten psichologai sako apie zmones, snekancius apei save treciuoju asmeniu? biggrin.gif

** Tai kad ne as kisau g.gif Nu nesvarvu.

Su paryskintu tekstu sutinku. Isskyrus antra fraze. Kol savo istatymai nepriestarauja tos valstybes istatymams- nematau problemu.
Papildyta:
Shania: Gal pakalbam geriau apie sventes artejancias  o tai vel tema apie uzsieniecius virto tema apie musulmonus. Svesit/nesvesit Kaledas, Naujuosius? Gal ten, kur gyvenat yra kokiu idomiu paprociu, tardiciju, sventimo ypatybiu?

Nu tikrai kad as cia paleidau vejais temos kelis puslapius blush2.gif Visiskai off topic..

Mes, zinoma, nesvesime 4u.gif

Bet idomu, kaip cia dirba UK med istaigos tokiomis dienomis, nes musu pirmagimis kaip tik tuo metu turetu pasibelsti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(R.M. @ 2010 11 19, 15:28)
As asmeniskai, na ir mano aplinka, irgi neturime iliuziju bei planu paversti islamo UK (kur siuo metu gyvenu) dominuojanciu. Bet yra zmoniu, kurie mano, kad vien mano rubai ir vien mano vyro barzda jau yra invazija, nepageidaujama invazija i ju erdve ir siekis isoriskai pakeisti valstybes veida. O kaip jus manote? Ar jie teisus?

Turiu pažįstamų gan netolerantiškų musulmonams. Niekada nėra paminėję išorinės jų pusės. Kažkaip tai neužkliūna, o užkliūna kiti dalykai. Man atrodymas taip pat nerūpi. Aš net nebūčiau tokia kategoriška burkų atžvilgiu Europoje. Na jei nori, lai nešioja, man tai niekaip gyventi netrukdo.
Yra krūva gyvenimiškų atveju, kur žmonėms tie musulmonai tiesiogiai užkliūna. Ir manau apranga įgavo neigiamą pobūdį tik dėl to, kad ji iškart pasako: štai čia musulmonas/musulmonė. Aš nežinau, ar iš tiesų giliau pasikapščius ta aprana labai didelį vaidmenį vaidina g.gif
Atsakyti
QUOTE(R.M. @ 2010 11 19, 15:38)

Manyciau turetu vis vien kazkas budeti, galima ir savo gydytojos pasiklausti ar reikalui kilus galima ja "sutrukdyt". Labai grazus metas (man asmeniskai) ateiti i pasauli. Sekmes 4u.gif
Papildyta:
Mes tai kaip tik atsventem su draugais aukos svente (berods taip vadinasi lietuviskai g.gif ) ir Kaledas svesim kartu, nes draugai maisytu religiju, auge multikulti terpeje, tai jiems priimtinos abi sventes. Kucioms busim tik mes su MB, gal dar vienisas kaimynas prisijungs, jei tinges vaziuoti pas giminaicius, ruosim viska "lietuviskai" tik kaledaiciu nesilauzysim (keista, net vokieciai to nedaro, bent tie su kuriais yra teke svesti). Man tai Kucios visad buvo kazkokia ypatinga diena, net labiau sventine nei pacios Kaledos.
Beje cia butinas artejanciu svenciu atributas kaledinis vainikas su 4 zvakem (LT tokio neturedavom).
Atsakyti
QUOTE(Shania @ 2010 11 19, 16:05)

Beje cia butinas artejanciu svenciu atributas kaledinis vainikas su 4 zvakem (LT tokio neturedavom).

Dėl vainiko, aš jį irgi pinu bigsmile.gif Jis simbolizuoja Kristaus laukimą, todėl kiekvieną advento sekmadieni uždegama po vieną naują žvakutę.
Shania, šiaip ši tradicija yra gan protestantiška. Ar jūs taip pat perkate vainikėlį? Ar jį visi vokiečiai turi ar tik protestantiška jos dalis. (Šiaip smalsu 4u.gif )
Atsakyti
QUOTE(R.M. @ 2010 11 19, 16:38)
*Ka ten psichologai sako apie zmones, snekancius apei save treciuoju asmeniu?  biggrin.gif

** Tai kad ne as kisau  g.gif  Nu nesvarvu.

Viskas aisku.
Pradzioje kalta kad apibendrinu visu musulmonus. Nors tai netiesa
Po to kalta, kad kalbu aplamai apie musulmonus ir gvildenu ta prolema.
Ir vel kalta.

Aaa tai vel ne jus, kita kisa, na taip, na taip... Visi kalti, tik ne jus. Ka psichologai raso apie tokius? Jus gi gerai zinote ka sako psichologai 4u.gif

Keistas noras pakeisti diskusijos krypti, kai nera argumentu i tema.
Papildyta:
QUOTE(Shania @ 2010 11 19, 16:23)
Gal pakalbam geriau apie sventes artejancias smile.gif  o tai vel tema apie uzsieniecius virto tema apie musulmonus. Svesit/nesvesit Kaledas, Naujuosius? Gal ten, kur gyvenat yra kokiu idomiu paprociu, tardiciju, sventimo ypatybiu? bigsmile.gif

Nesvenciu naujuosius, svenciu tik Kucias, Kaledas.
Kucias, Kaledas svnciame sodyboje, susirenka visa seima. Vaikai persirengia ir eina kaledavodami pas kaimynus. Kaimynai "reketuoja" mus, linksma mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 19 lapkričio 2010 - 16:24
Dar prisiminiau, Lietuvoj gyvenau daugiabutyje, mūsų aukšte gyveno daug smagių įvairaus amžiaus kaimynų, tai mes per Kūčias vėlų vakarą susirinkdavom laiptinėj su sausainiukais ir karštu vynu ir kartu pašvęsdavom. Per naujuosius taip pat, tik jau su šampės butelaičiais. Šito man labai trūksta. Čia žmonės sureikšmina dovanas ir daug bei prabangų maistą tokiom progom verysad.gif
Atsakyti
Zinokit kiek teko lankytis vokieciu namuose per kaledas, visu namuose maciau tuos vaikinus. Galima patiems pintis, galima jau pirktis pasiula milziniska. O siaip progai pasitaikius pasiaiskinsiu, ar cia visi taip ar tik daugelis smile.gif nes cia ir kataliku ir protestantu ir evangeliku daug. As tai matyt tradiciskai eglute vazone pirksiuos bigsmile.gif Vaikams jau visi pripirke Advento kalendoriu, miestai pasipuose ir viskas paruosta kalediniu mugiu atidarymui et pakvips greit karstu vynu ir desrelem su kopustais biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2010 11 19, 16:22)
Kucias, Kaledas svnciame sodyboje, susirenka visa seima. Vaikai persirengia ir eina kaledavodami pas kaimynus. Kaimynai "reketuoja" mus, linksma  mirksiukas.gif

O cia tai smagu, mes kadaise taip svesdavom. Pamenu net iki sodybos seneliu privazuot negalima buvo, reikejo masina pas kaimynus palikt o patiems per didziausias pusnis bristi jau sutemus. O ten tai budavo sventes wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Shania @ 2010 11 19, 16:28)
Zinokit kiek teko lankytis vokieciu namuose per kaledas, visu namuose maciau tuos vaikinus. Galima patiems pintis, galima jau pirktis pasiula milziniska. O siaip progai pasitaikius pasiaiskinsiu, ar cia visi taip ar tik daugelis smile.gif  nes cia ir kataliku ir protestantu ir evangeliku daug. As tai matyt tradiciskai eglute vazone pirksiuos bigsmile.gif  Vaikams jau visi pripirke Advento kalendoriu, miestai pasipuose ir viskas paruosta kalediniu mugiu atidarymui et pakvips greit karstu vynu ir desrelem su kopustais biggrin.gif

Pas mus jau irgi pamažu gatvės puošiasi. Tuoj ir prekeiviai karšto vyno į gatves išleks. Man tai labai patinka, kai tenka visą dieną šaltame ore prasimaskatuoti, vakare grįžtant nusipirkti puodelį karšto vyno ir ramiai bei jaukiai pasigurkšnojant keliauti namo.
Shania, baltuoju pavydu jums pavydžiu. Esu pratus švęsti vokiškas Kalėdas, su vokišku maistu ir tradicijom. Būtų smagu kada tokiu metu atvykti i Vokietiją vaikystės prisiminti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(biziukas @ 2010 11 19, 16:27)
Čia žmonės sureikšmina dovanas ir daug bei prabangų maistą tokiom progom  verysad.gif

Sitai ir as pastebejau. Daugelis tik ir tekalba apie ta kaledini stresa, dovanu pirkimus o po kaledu prasideda dovanu ispardavimai ebay“juje biggrin.gif Mes seimoje ta savotiskai boikotuojame ir neperkame vieni kitiems jokiu brangiu dovanu kaledoms. Visai kas kita megzti dalykeliai, savo kepti saldumynai, ranku darbo atvirukas ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Shania @ 2010 11 19, 16:36)
Sitai ir as pastebejau. Daugelis tik ir tekalba apie ta kaledini stresa, dovanu pirkimus o po kaledu prasideda dovanu ispardavimai ebay“juje  biggrin.gif  Mes seimoje ta savotiskai boikotuojame ir neperkame vieni kitiems jokiu brangiu dovanu kaledoms. Visai kas kita megzti dalykeliai, savo kepti saldumynai, ranku darbo atvirukas  ir pan.

Taip pat ir mes drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(biziukas @ 2010 11 19, 16:33)
Būtų smagu kada tokiu metu atvykti i Vokietiją vaikystės prisiminti  rolleyes.gif

Jei teisingai suprantu tai "prancuze" tamsta esat, taip kad visai lengva svajones igyvendinti mirksiukas.gif Kiek zinau kalediniu mugiu atidarymas jau 24 d. ir atrodo kaip tik sniegas prognozuojamas rolleyes.gif
Atsakyti