Įkraunama...
Įkraunama...

Kaprizai ir isterijos

QUOTE(pliaplia @ 2006 02 09, 12:34)
Labutis, na as norejau pakomentuoti ta " salta dusa " ... kaip tik sia vasara buvo toks atvejis... (per zinias rode) kad tevas sugalvojo saltu vandeniu vaiko isterija nuraminti. baigesi tragiskai - vaikas mire. neatlaike soko jo sirdute. gal ir isivaizduoti niekas negalejo, kad taip gali buti...  tad pamastykit mamytes ar jus 100% zinot kokia jusu vaiko sveikata pries naudojant tokias drastiskas priemones verysad.gif

QUOTE(raimondami @ 2006 02 09, 13:19)
Na aš dėl to " šalto dušo" taipat nepritariu schmoll.gif čia dar didesnis vaiko traumavimas, nai jo isterijos. Net nesuprantu kurios mamos širdis tai leidžia daryti - baisu  schmoll.gif manau yra daug normalesniu, žmogiškesniu būdų vaika nuramint, netokiu drastišku.  g.gif

Na visą įkišti į dušą gal kie žiauroka, mano močiutė į burną prisileisdavo šalto vandens ir taip nupurkšdavo klykiančius vaikus.
Aš pati tai veiduką pradedu plaut su šaltu vandeniu iš krano - tikrai padeda thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2006 01 23, 23:28)
Gerai, jeigu nori kokio žaislo ar knygutės ar šiaip kokio daikto, o jeigu nori puoduko su vandeniu, tai aišku, kad viskas baigsis jo sudaužymu. Tai visko gi negalima duoti? Ir beto ar gerai, jeigu ką nori, tą visada gauna? Juk visi mes daug ko norime ir negauname.

visko duoti ir nereikia, bet:
1. turi buti ish anksto nustatyta, kas galima, kas ne - ir to turi vienodai laikytis visi - ir tetis, ir mama ir tt. be to, shios ribos turi augti kartu su vaiku (zhr. 2).
2. reikia leisti vaikui pachiam daryti tai, ka jis gali padaryti. mano nuomone, 14 men. amzhiaus vaikas jau kuo puikiausiai galetu gerti ish puodelio - ypach, jei jis to nori. sutinku, vaikas dar nepatyres, gali apsilieti arba sudauzhyti puodeli. bet jis turi teise pabandyti - kitaip juk neishmoks.
3. antraisiais metais vaikas jau pradeda suvokti save kaip asmeni ir "igyti savo nuomone", todel reikia leisti jam rinktis. paprastai, geriausia pasiulyti rinktis ish dvieju konkrechiu dalyku (pvz., mautis melynas pedkelnes ar pedkelnes su meshkuchiais). taip galima ishvengti daug konfliktu (pvz., del rengimosi, del to, ka valgyt ir tt).
4. kartais "isterika" buna vienintelis budas ishlieti susikaupusias emocijas, kuriu tokio amzhiaus vaikas nesuvokia ir nemoka valdyti. reikia leisti jam ishsirekti, ishsiverkti... nereikia guosti, ar dar blogiau - barti arba bausti. tereikia ramiai palaukti, kol isterija praeis... kartais reikia pasaugoti, kad nesusizheistu.
Atsakyti
nu baigit, mamos, cia gi tik bajeris su tuo saltu dusu? ane? neisivaizduoju, kokia motina gali taip bausti savo vaika...beje, noreciau suzinoti to psichologo/es varda, kuris rekomendeuoja si metoda. vokietijoj tai turbut valstybe atimtu motinai vaika uz tokius "auklejimus". as apie rykstes ir isvis fizine jega net nekalbu. visada yra kitokiu budu, tik reikia juos kiekvienam atrasti, o tokie "metodai" paliks vaikui kazkokius psichologinius pedsakus tai tikrai, ir be to, fizines bausmes nera veiksmingos ir ilgalaikes. paziurekit treciadieniais per (vok)RTL 21.15 liet.laiku labai super laida. pamaytsit, kokius vaikus ten isaukleja be fizines jegos. o ten vaikuciai- tevam f... rodo ir siuntineja, ir vis tiek "padaromi" gerieciais. be to, daugumoj atveju ne vaikas kaltas del savo blogo elgesio, o tevai...
Atsakyti
aš nesuprantu tų vaikų ir tų mamų kurios daro problemą, kad vaikas parėkęs praklykęs pats nurimsta ir kaip nieko nebuvę.
o va manoji doh.gif tik išgirsta negalima, ne - tai tuoj krenta šalia ir klykia. aišku nekreipiu dėmesio, bet tai negelbsti (kiti vaikai pamatę kad negaus to ko nori nurimsta patys) gali klykti kol balsą praklyks blink.gif
negelbsti ir išvedimas į kitą kambarį.
galiausiai ji nurimsta tik mano glėbyje. bet kad nurimtų turi praklykti vos ne pusvalandį, nes kitu atveju net nuo žvilgsnio dar labiau susierzina blink.gif
Atsakyti
Kaip ir vsi maziukai, manasis taip pat prie musu isterikuoja. As jam grieztai pasakau STOP ir SESK, kad nusiramintu. Kazkam tai atrodytu, kad kaip suniukui, taciau tas veikia. Jis pasedi, parekia, o po to ateina atsiprasyti. Taip pat muzika labai padeda, nes vaikinas megsta sokti, taigi jo TELEBIMBAM diskas, yra musu issigelbejimas biggrin.gif Bandem ir lovyte, ir kita kambary, bet neveikia, taigi atradom savo buda smile.gif Sekmes Mamytes, surasti savaji mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mamushiukas: 24 kovo 2006 - 18:50
As uz tai, kad kiekvienas vaikas yra skirtingas. Viena vaika nuraminsi isvesdamas i kita kambari, kita - guosdamas ir pan. Bet yra ir tokiu vaiku, kuriems reikia dirziuko ar ryksteles, nes nei viena kita priemone neveikia. Anksciau baisedavausi kaip uzsienyje vaikai islepinti: bausti negalima, rekti negalima, o ne duok Dieve musti schmoll.gif . O dabar ir pas mus tas pats. Vaikai klykia, spradosi, isterikuoja, tevus dauzo, o mes nezinome kaip juos nuraminti. Pas mus pedagogikos fakultete vienas psichologas pasake, kad tevai siais laikais bijo tureti vaiku, ne todel kad ju islaikymas brangus, o todel kad bijo, kad su jais nesusitvarkys fear.gif . Mano vaikas taip pat siandien suisterikavo taip, kad is akropolio begte isbegau, nes visi zmones ziuri, kaip jis rekia. Kol grizom namo, issireke- uzmigo. Bet manau ateity, bus didesnis, tikrai gaus dirza verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2006 02 03, 19:15)
Galiu pasiulyti gera buda, kuri uztektu panaudot 1 gal 2 kartus ir viskas baigtusi...
Kai vaikiukas klykia iki pamelynavimo ir krenta ant zemes, pakelkit, nuneskit i vonia (su visais rubais) ir paleiskit salta dusa...turetu per 2-3 sekundes nustot...
Tik nesakykit kad ziauru... juk ant vaiko nerekiate jo nemusate...jokios zalos jam nedarote...sis budas ne mano pacios sugalvotas, o rekomenduojamas psichologu..
Tik supraskit kad cia neauklejimo priemone o tik isteriku stabdis...negasdinkit vaiko kiekviena karta kai neklausys...(po to dar bijos praustis)...panaudokit si buda kai vaikas nesuvaldomas...
Sekmes  thumbup.gif

Tiesa paciai teko panaudoti tik 1 karta, to sunui uzteko...neklausyt aisku kartais neklauso, bet visos isterikos ir kritimai ant grindu baigesi  thumbup.gif

QUOTE(*DAIVA* @ 2006 02 04, 00:09)
Vat čia thumbup.gif patarimas aš sunaitį ir taip raminau pora kartų. Daugiau nebereikėjo schmoll.gif  smile.gif

QUOTE(Raganėlė @ 2006 02 09, 15:31)
aš manau kad kiekvienam vaikui savas metodas, nes dušas kaip matom yra pvz kažkam ir padeda, nes mano nuomone rykšte pliekti ar diržu dar gal ir baisiau.

Skaitau ir patikėti negaliu. Mamos nejau reikia tokių drąstiškų priemonių imtis. Kaip Jūs tik galit. Nesuvokiamas man dalykas. Čia gi visų vaikų toks etapas. Užtenka va kaip viena mama rašė nuvesti į kitą kambarį. Aš tokį metodą taikau, nuvedu ir tegul verkia kiek patinka, paskui ateina ramus. Arba aiškini kas negalima. O čia kalba apie duša, kitos dar analizuoja dirža, rykšte, nu siaubas kažkoks. Viešpatėliau mūsų vaikai dar mažiukai, kad imtis tokių auklėjimo priemonių.
Atsakyti
Aš irgi manau kad fizinės bausmės žemina ir traumuoja vaiką. Tačiau ignoravimas irgi nevisada padeda. Kartą dukrai užėjo isterijos priepuoliai, bandžiau nukreipti dėmėsį, nuraminti, bet vaikas dar labiau susinervavo, tada išėjau iš kambario, tai ji ant tiek save iškamavo kad prasidėjo traukuliukai. Po to karto dar nebuvo isterikos, bet dabar labai bijau ir nežinau kaip tinkamai elgtis, na gal pabandysiu veiduką nuprausti drugnu vandenuku gal suveiks? Tikiuosi kad iš vis isterijos nepasikartos.
Styprybės Jums Mamytės savo atžalėlių auklėjime! smile.gif
Atsakyti
Jau nežinau g.gif , atrodo ir stengiausi supažindinti ir su žodžiu NE, ir su NEGALIMA, bet mums įlindo schmoll.gif ožiukas ir nepabėga. Mano mažylei yra 1,8 metukai. Ir ji laqbai užpyksta jei kas nors ne pagal ją, pradeda verkti net pritrūkdama oro. Bandžiau ir dėmesį atitraukti į kitą daiktą 4u.gif ar situaciją, ir grasinti, kad bus nubausta. Tam kartui kartis ir padeda, bet sekantį kartą ir vėl. O taip labai linksma, visiems besišypsanti mergytė. bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(liutkė @ 2006 04 11, 15:55)
Jau nežinau g.gif , atrodo ir stengiausi supažindinti ir su žodžiu NE, ir su NEGALIMA, bet mums įlindo schmoll.gif  ožiukas ir nepabėga. Mano mažylei yra 1,8 metukai. Ir ji laqbai užpyksta jei kas nors ne pagal ją, pradeda verkti net pritrūkdama oro. Bandžiau ir dėmesį atitraukti į kitą daiktą  4u.gif ar situaciją, ir grasinti, kad bus nubausta. Tam kartui kartis ir padeda, bet sekantį kartą ir vėl. O taip labai linksma, visiems besišypsanti mergytė.  bigsmile.gif  bigsmile.gif

Labai gerai tokius oziukus pliaukstelejimas ranka per uzpakali isvaro lotuliukas.gif Reikalas patikrintas, nuo 1,5 metu taip variau, nes pamaciau, kad jokios ten psichologines priemones neveiksmingos. Kai paaugs vaikas-tada ir galesi ivairiai tartis su juo, o dabar vaikelis bando savo galimybiu(ir teveliu nervu) ribas. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(liutkė @ 2006 04 11, 15:55)
Jau nežinau g.gif , atrodo ir stengiausi supažindinti ir su žodžiu NE, ir su NEGALIMA, bet mums įlindo schmoll.gif  ožiukas ir nepabėga. Mano mažylei yra 1,8 metukai. Ir ji laqbai užpyksta jei kas nors ne pagal ją, pradeda verkti net pritrūkdama oro. Bandžiau ir dėmesį atitraukti į kitą daiktą  4u.gif ar situaciją, ir grasinti, kad bus nubausta. Tam kartui kartis ir padeda, bet sekantį kartą ir vėl. O taip labai linksma, visiems besišypsanti mergytė.  bigsmile.gif  bigsmile.gif

dabar tiksliai nepamenu bet kai buvo mazesne gerem berods melisos sirupeli,dabar Junior RELAX arba sedalia.....tai pykcio priepoliukai tikrai labai suretejo g.gif
Atsakyti
nu kazin ar melisos ar ten dar kokie nors sirupeliai isvaro ozius ir kaprizus g.gif Mano mergina turi ir oziu ir kaprizu,nu ir ka uzploju ir per uzpakali,ir i kampa pastatau,kartais iseina ir graziuoju susisneket,o buna kad ir ispyldau jos kaprizus kad tik ne zviegtu.Priklauso nuo situacijos ir nuo noru,bet jau jokiu sirupeliu tai negirdau,juk visi uzaugo ir su oziukai ir su kaprizais ir visi ta perioda pergyvena
Atsakyti