Mano mazyle ne tik rekia,klykia,bet griuna ant zemes ir dauzo galva.
As net nebezinau kaip su tuo ir kovot,isbandziau visus budus,bet niekas nepadeda
Oi oi, ožiukų metas ir pas mus - ir krinta, ir spiegia, ir verkia
. Kartais tai trūksta kantrybė, prisipažįstu
. Bet va radau čia SM eilėraštuką apie ožiuko ragiukus, tai vis pradėjau sakyti ir rodyti, kur jai ragiukai dygsta. Oi, kokia nepatenkinta ir susinepatoginusi būna
, o dar kai paprašau parodyti, kur tie ragiukai dygsta - kartais nelaiminga baksnoja viršugalvį, o kartais vaizduoja, kad negirdi, ko čia prašau. Labai juokinga stebėti. O su spiegimu, tai kai labai užkankina, suspiegiu taip pat, kaip ji ir paklausiu, ar patinka. Purto galvą visa nepatenkinta ir matosi, kad dar nori spiegti, bet nefasonas jau, nes ir mama taip moka
Gal ir netinkami psichologiniu požiūriu būdai, bet bent kažkokia išeitis, kad visai iš proto neišsikraustytum.
Mano dukrytei oziai su kritimais ir galvos dauzymais buvo nuo kokiu 1m iki 1.3m kai ji tai darydavo as visiskai nekreipdavau demesio ar isvis iseidavau i kita kambari .
Dabar jai 1.5m ir zinot nepamenu
kada paskutini karta maciau situs cirkus
O parduotuvej , tfu3* , bedu dar neturim , nes sedi vezime
, o jei paleidziu pabegiot ir neklauso tai tiesiog imu uz rankos keliu i ora ir biski papurtau , kad atsikvosetu ... tada vel ramu
QUOTE(una @ 2008 01 21, 22:33)
Maniškiam nebūna (kol kas?), bet tfiu tfiu... Na, jam būna kitokių kaprizų, kurių aš dažniausiai negaliu įveikti. Užsispyrimo jam pakanka...
Bet va neseniai verčiau tokią a la pedagoginę knygą apie tai, kas tokiu atveju rekomenduojama. Ta knyga skirta Škotijoje gyvenantiems lietuviams, taigi ten škotų pedagoginė metodika ir pan. Ten rekomenduojama tiesiog leisti vaikui "išsirėkti", stebėti situaciją iš šalies, kad ir kaip būtų tau gėda. O kai matysi, kad vaikas jau šiek tiek "išsikvėpė", iš karto bandyti jį "nukalbinti", pasiūlyti nueiti ko nors pažiūrėti, "padėti" nupirkti ką nors iš reikiamų produktų, jei tas veiksmas įvyko parduotuvėje, žodžiu, kaip nors įdomiai nukreipti dėmesį. Neakcentuoti "negatyvo", t.y., kad kažko negalima, nebus, o pasiūlyti pozityvią alternatyvą.
Bet va neseniai verčiau tokią a la pedagoginę knygą apie tai, kas tokiu atveju rekomenduojama. Ta knyga skirta Škotijoje gyvenantiems lietuviams, taigi ten škotų pedagoginė metodika ir pan. Ten rekomenduojama tiesiog leisti vaikui "išsirėkti", stebėti situaciją iš šalies, kad ir kaip būtų tau gėda. O kai matysi, kad vaikas jau šiek tiek "išsikvėpė", iš karto bandyti jį "nukalbinti", pasiūlyti nueiti ko nors pažiūrėti, "padėti" nupirkti ką nors iš reikiamų produktų, jei tas veiksmas įvyko parduotuvėje, žodžiu, kaip nors įdomiai nukreipti dėmesį. Neakcentuoti "negatyvo", t.y., kad kažko negalima, nebus, o pasiūlyti pozityvią alternatyvą.
Labai
QUOTE(Laumiux @ 2008 01 22, 01:17)
O ar būtina su tokiu mažu trankytis po parduotuves? Nebent mama viena visam pasauly - nei vyro, nei kitų artimųjų.
Tokių nuomonių nesuprantu...jei vyras dirba 14 val. per parą, yra verslas, o artimieji kituose miestuose, o tu su mažium viena
QUOTE(virugie @ 2008 01 23, 17:31)
Mano sunelis turi visų ožių po truputį, bet aš nepergyvenu manau išaugs dabar tiesiog tos etapas. Jei einam ne šį tą pusę kurią jis nori griūna ir bliauna parodau ate ir po truputį nueinu, greit pasiveja ir eina kartu, jei ko negauna užeina klykimo banga visi juokiamės ir nieks nekreipia dėmesio tiesiog ožiuką ignoruojame. Man visai neįdomu ka mano kiti apie mane, nesu tobula ir tarp tokių pat ir gyvenu
Na aš irgi sutinku
Papildyta:
QUOTE(bulia @ 2008 01 24, 02:27)
Mano dukrytei oziai su kritimais ir galvos dauzymais buvo nuo kokiu 1m iki 1.3m kai ji tai darydavo as visiskai nekreipdavau demesio ar isvis iseidavau i kita kambari .
kada paskutini karta maciau situs cirkus
, o jei paleidziu pabegiot ir neklauso tai tiesiog imu uz rankos keliu i ora ir biski papurtau , kad atsikvosetu ... tada vel ramu 
Maniškei tai papurtymai, sukelia dar didesnį norą rodyti ožiukus...
QUOTE(Laumiux @ 2008 01 22, 00:17)
O ar būtina su tokiu mažu trankytis po parduotuves? Nebent mama viena visam pasauly - nei vyro, nei kitų artimųjų.
jo tas komentaras man irgi uzkliuvo. Mano vyras dirba uzsenyje. Mociutes irgi dirba. Tai su vaiku visa diena namie viena. Taip kad tenka i trankytis po parduotuves su vaiku.
Mano dukrai 1 m. 6 men. Irgi nezinau ka su jos oziais daryti
Kai maza buvo, buvo ramus vaikas. Tikiuosi gal praeis tas periodas
QUOTE(Laumiux @ 2008 01 22, 01:17)
Labai cia gerai pasakyta,ar butina trankytis su tokiu mazu po parduotuves
As manau ce oziai.Maniskis ir megino kristi ant zemes ir trankytis,tai as ji palieku ir iseinu i kita kambari nekreipdama demesio.Tai pakartojau kelis kartu ir jau taip nedaro....kol kas.
QUOTE(Laumiux @ 2008 01 21, 23:17)
o kodel vaika reikia palikti kazkam einant i parduotuve
as nieko blogo nematau kartu einan kartu i parduotuve,ar seip kur kitur
Mes stengiamės neiti kartu į parduotuves
nes labai nenoriu to pašalinių žvilgsnio skerso
Šiaip aš ramiai į ožius reaguoju - t.y. dažniausiai nereaguoju. Gali sau klykt kiek nori. Kai matau, kad jau reik manęs - apkabinu, paglostau, išbučiuoju ir einam veikt ką nors. bet šiaip maniškė linkus ir kandžiotis pradėt ir oi oi
būna kai aš toliau ir sau įsikanda
na bet ką dabar, išaugs
Šiaip aš ramiai į ožius reaguoju - t.y. dažniausiai nereaguoju. Gali sau klykt kiek nori. Kai matau, kad jau reik manęs - apkabinu, paglostau, išbučiuoju ir einam veikt ką nors. bet šiaip maniškė linkus ir kandžiotis pradėt ir oi oi
tai oziukai tikiuosi dinks,mano dvinukai labai skiriasi charakteriu,vienas ramus okitas labai piktas kai papyksta tuoj puola kasti arba galva dauzo nors tik jiems 1 metai ir menuo
Maniskis tai kai ka nors neduodi ar uzdraudi tai pradeda verkti isteriskai,netgi kandziotis kartais pradeda nuo tu nervu nezino kas jam darosi.Bet krist tai dar kol kas nekrenta.Jei jau labai uzsipsihuoja tai biski griesciau pabaru...tai apsiramina siek tiek.
Pas mano pupą ne tai kad ožiai, bet toks priešgyniavimas. Sako "ne", nors supranta, kad bus taip, ne kitaip. Ant žemės negriūna ( tfu tfu tfu ), bet paspiegt kartais mėgėja.

Papildyta:
Tiesa, dar kanda kartais
.
Papildyta:
Tiesa, dar kanda kartais