Nesu tikra ar čia visai į temą, bet papasakosiu ir aš savo nutikimus virtuvėj...
Per vienas kalėdas gavau nuostabią (bent taip galvojau pradžioje) konditerijos knygą Šokoladas, ten visi receptai su šokoladu. Apsidžiaugiau iki negalėjimo, tokia graži, receptų daugiausia... kol nepradėjau iš jos gaminti, nes permetu akimis kokių produktų reiks, gaminimo eigą, pradedu ruošti pyragą. Prie ingredientų kiaušinių nenurodyta, galvoju maža kas, ruošiu ruošiu tešlą, žiūriu parašyta, kad reik kiaušinius įplakti, tai klausimas, kiek tų kiaušinių dabar dėt... Tai pasivarčiau kitus receptus, įdėjau porą kiaušinių ir viskas gerai kavosi... Su kitu receptu vėl tas pats, dėti ne mažai sviesto ir dar aliejaus vos ne pusė litro
Draugė juokėsi, kad gerai, jog nesu pradedanti šeimininkė, nes iškepčiau vieną neišeitų, antrą, trečią, o tada turbūt nuleisčiau rankas ir sakyčiau, kad esu netikusi kulinarė ir daugiau nebegaminsiu pyragų

PS. pamoka tokia, kad ne visad gali pasitikėti knygomis