Įkraunama...
Įkraunama...

Juokingi nutikimai kepant saldumynus

bigsmile.gif .... kas per temikė užvesta , thumbup.gif ...dabar sėdžiu ir mąstau , kurį nuotykį papasakoti g.gif , iš visų man nutikusių ...neišsirenku ...

Esu į plakamus trynius ( o ne į miltus ) pripylusi kepimo miltelių ... nieko , biskvitas vis tik iškilo .

Dar vietoj cukraus ant šimtalapio ištampyto blynelio barsčiau ne cukrų , o baltą želatiną , aišku nuimti jos jau nėjosi .....viską išmesti gailėjau , iškepiau ...skanus buvo , suvalgėme .

Kepant medaus tortą , pamiršau įdėti medų .... nesupratau , kodėl nekyla ir niekaip neparunda lakšteliai , ir dar taip nemaloniai dvokia .... teko išmesti kibiran .

Užsiminkiai mielinėms bandelėms tešlą .... be mielių , laukiau pusdienį kol iškils , nekyla nors tu ką .... o virtuvėje taip skaniai kvepia mielėmis , kurios išputojo keturgubai dubenėlyje .

Šiam kartui pakaks tongue.gif .

Atsakyti
Papasakosiu ir as viena nuotyki: buvo mano gimtadienis,tai ruosiausi kaip sakant baliui. nusipirkau liezuvio uzpiltiniams padaryti. issiviriau as ji,nusilupau oda. Verdu sultini tam uzpiltiniui.Isnarsiau visa spintele ir nerandu zelatinos.Galu gale radau permatomam indelyje.Paemiau pora saukstu,uzmerkiau ir laukiu kol isbrinks. praejo 10;15 min,pamaisau-kazkokia skysta man ji. Na dar truputi palaukiau(aisku ji tebebuvo skystos konsistencijos), galvoju pilu as i sultini ir viskas.akys jau pavargusios,buvo gal kokia 1h nakties. Na maisau ta sultini,ale tipo laukiu kol "istirps" neisbrinkusi zelatina. Ragauju... nugi skonio nesuprantu,kazko ligu saldoka. Susirandu as ta indeli su ta tariamai zelatina,o ten pasirodo besas rudasis cukrus lotuliukas.gif

uzpiltinius padariau,bet jau is ryto,nes ta vakara jau ir juokas ir pyktis eme biggrin.gif
Papildyta:
Prisiminiau dar viena,net dabar jau juokas ima. vaikystej su drauge kepdavom daznai triufelius. Budavo margarinas kepiniams(turbut vienintelis,pries beveik 23 metus) ,nuejom i parduotuve mudvi pirkti margarino tiems triufeliams. Jo nebuvo,bet buvo,kaip dabar prisimenu,toks "MARGAGUSELIN" ,cia toks pavadinimas. Nu ka mes zinom,kas ten per biesas. Nusipirkom. parejom,uzsiminkem tesla,darom tuos trufelius,nu lyg ir nieko gaunasi. tik kazko jis labai jau trapus buvo. issikepem tuos triufelius , viskas gerai,apvoliojom ,palaukem kol nudzius. Paragavom,ogi skonis slykstus,kaip kokios zasies tauku ar dar ko panasaus. Valgyti aisku nevalgem,o ykalcius reikia naikinti blush2.gif .Gyvenom tada senamiesty klaipedoj,gatveles siauros,akmenines... tai ismetem per langa tuos triufelius,o jie kaip pumpotauksliai sproginejo ir tokios demes "grazios" per visa gatvele liko. Mama parejo,klausia,kas ten prisaudyta ant gatves. Aisku mudvi pakraipem peciais pasiziurejom per langa,tuom ir baigesi. Bet nuotykis ir to ale margarino pavadinimo,turbut iki gyvenymo galo nepamirsiu lotuliukas.gif
Atsakyti
Vakarykštis nuotykis.

Iškepiau tortą, išvirau bezė - gavosi ji tokia, kaip turi būt. Nus apipuošiau šonus, apraičiau viršų, viskas liuks, galvoju, užkelius kur aukščiau, kad nei kašakas, nei vaikai per anksti neprilįstų. Užkėliau ant spintutės, lėkštės šonas tep gražiai lenda..... sėdžiu, žiūriu tv, o tada, kaip normaliam siaubo filme ,,Svetimas 16. Bezė prieš namų šeimininkės nervus", kažkas iš viršaus glitus tykšt, plekšt ant žemės..... nesusivokiau, prieinu, pakeliu galvą, o iš viršaus pakartotinė serija - tyyyykšt tiesiai ant akinių..... doh.gif dukra raitos iš juoko, mažius įtariai spokso, kas čia rausvo mamai per veidą nutįso.... lotuliukas.gif nučiuožė bezė, pasirodo doh.gif lotuliukas.gif nors nesupratau, kodėl, nes surinkta į dubenį ji forma išlaikė puikiausiai - iki pat dabar.... g.gif
Atsakyti
Na tema tai nereali thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Pati taip ant staigiuju neprisimenu nieko, taciau labai labai noriu paklausti kaip daryt su tais cesnakais bigsmile.gif lbai sudomino, taciau laidos nemaciau, kaip juos kepti, ka dar deti?
Atsakyti
o mums kaip buvo .. biggrin.gif kepem obuoliu pyraga ir vietoj cinamono obuolius su pipirais sumaisem.. biggrin.gif nu ir isivaizduokit koks skonis.. biggrin.gif biggrin.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(convict @ 2011 02 17, 23:40)
Na tema tai nereali thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Pati taip ant staigiuju neprisimenu nieko, taciau labai labai noriu paklausti kaip daryt su tais cesnakais bigsmile.gif  lbai sudomino, taciau laidos nemaciau, kaip juos kepti, ka dar deti?

aš paėmiau kad tik nesudygusias 6 česnako galvutes. Aplupinėjau lukštus, bet labai saugojau, kad nei viena skiltelė neatlužtų nuo pagrindo, ir kad nei viena skiltelė neliktų plika. Išėmiau tą sudžiūvusį stiebą. Tada paguldžiau šonu galvutę, ir aštriu peiliu nupjoviau visas česnako skiltelių viršūnėles, tarsi jas atidarydama. Sustačiau į skardelę. Apibarsčiau pipirais, druska ir apipyliau aliejum. šiek tiek. uždengiau folija ir pašoviau kepti 180 C orkaitėj. "ant keturias-dešimt minučių" biggrin.gif
Tepiau skrudintą batoną sviestu, ant viršaus - išgliaudyto česnako skilteles. Savotiškas skonis. TAčiau nuo trečios galvos netgi labai patiko biggrin.gif
Atsakyti
O mes su vyru karta kavineje uzsisakeme pyrago . Pyragas buvo karstas, puostas kiviais ir kitais vaisias. Atnesa padaveja vyrui ir man, o mano kazkodel labai putoja. As ir taip ziuriu ir kitaip, nu putoja biggrin.gif Paragauju, o ten... vietoj cukraus pudros soda pabarstyta lotuliukas.gif Na aisq - pakeite, bet jei buciau suvalgiusi tai tikriausiai "kilusi su balionais buciau" lotuliukas.gif
Bet kodel vyrui cukraus pudra buvo g.gif , tai iki dabar nesuprantu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2011 02 23, 16:01)
O mes su vyru  karta kavineje uzsisakeme pyrago . Pyragas buvo karstas, puostas kiviais ir kitais vaisias. Atnesa padaveja vyrui ir man, o mano kazkodel labai putoja. As ir taip ziuriu ir kitaip, nu putoja  biggrin.gif  Paragauju, o ten... vietoj cukraus pudros soda pabarstyta  lotuliukas.gif  Na aisq - pakeite, bet jei buciau suvalgiusi tai tikriausiai "kilusi su balionais buciau"  lotuliukas.gif
Bet kodel vyrui cukraus pudra buvo  g.gif , tai iki dabar nesuprantu  lotuliukas.gif

gal vyro tau pavydejo biggrin.gif:D
Atsakyti
esu valgiusi pyraga su citrinos rugstele vietoj cukraus... toks įdomus...

o čia vienas pirmųjų mano tortų. NAPALEONAS birthday.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2011 02 24, 13:36)
esu valgiusi pyraga su citrinos rugstele vietoj cukraus... toks įdomus...

o čia vienas pirmųjų mano tortų. NAPALEONAS  birthday.gif
user posted image

biggrin.gif biggrin.gif

Man primine ivyki kai tik pradejau draugaut su dabar jau esanciu mano vyru norejau jam pasirodyt kokia esu šeimininke tai iškepiau kugeli . siaubas kai istraukiau doh.gif švelniai pavadinus - blynas doh.gif dabar dar " patraukia per danti" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*karolina* @ 2011 02 25, 19:58)
biggrin.gif  biggrin.gif

Man primine ivyki kai tik pradejau draugaut su dabar jau esanciu mano vyru  norejau jam pasirodyt kokia  esu šeimininke  tai iškepiau kugeli .  siaubas kai istraukiau  doh.gif  švelniai pavadinus - blynas  doh.gif  dabar dar " patraukia per danti" biggrin.gif

Bet matyt gardus buvo, jei nepabego lotuliukas.gif
Atsakyti
Gaminu tesla pyragui, sudejau visus reikiamus ingridientus, liko kepimo milteliai. Paemiau prieskoniu dezute, surandu juos, bet betraukiant juos, vyras kazko uzklause, kol atsakiau, neziuredama drebteliu teslon... o ko jie tokie tamsus blink.gif , pasiziuriu, o jetau, pipiru iberiau, gerai, kad viskas ant virsaus buvo, nugraibiau, doh.gif pyragas iskepe ir pipiru nesijaute, nors dalis liko doh.gif
Atsakyti