QUOTE(lod @ 2010 10 19, 17:40)
o maniskis tai vis ilgai sysiu uzlaiko,ir kaskart i kelnes prislapina,po nedaug bet visgi .naktim daznai lova prisisioja.ir dar jo nenoras sestis sysiuko daryt,ypac rytais kai pabunda.turi per jega sodinti,nes kitaip pats nenueis iki tuoleto.
gal padetu grojantis puodukas,jei dar nebandete?mums tai labai pasiteisino,nes kai turejom paprasta,niekaip pasodinti nejo,o su grojanciu realiai mazdaug per savaite atprato nuo puoduko

na su tuo puoduku tai tikrai vargas buvo kokias 4 dienas, sodinau kone per prievarta kai jau matydavau jog nori, baisei jis bijodavo i kelnes pridaryti o ir i puoduka nenorejo daryt. kelias dienas sisodamas tiesiog cype. bet dabar dziaugiosi kad nenusileidau, o paskui palaipsniui eme patikt, tai kai namuose tai praso ir praso kad ir po kelis lasiukus padaro. dar tetis ismokino kaip tikra vyra atsistojus sisiot is viso kaifas, zodziu esu savim patenkinta kad turejau tiek kantrybes. darziuky dar biski prisibijo bet vakar sake pasisiojo i puoduka. tai gal dabar nebebijos. dar logopede siandien sake kad mazulis noriai dirba, aiskiai zodelius atkartoja
QUOTE(laguna11 @ 2010 10 19, 21:29)
gal padetu grojantis puodukas,jei dar nebandete?mums tai labai pasiteisino,nes kai turejom paprasta,niekaip pasodinti nejo,o su grojanciu realiai mazdaug per savaite atprato nuo puoduko
o darzely ismoko eit i tualeta,kazkaip lengvai su tuo susitvarke,o gal tiesiog dar nepasiruoses jusu maziukas?

labas,na mes kokie 3men kaip puoduko nebeturim,sudauze.ant grojancio visai nesedejo,issigazdavo muzikos.tai pirkom kita spec berniukams.bet pykscio priepuoliams uzejus jis ji sudauze.tai ismetem lauk.darzelyje praeitais metais dare tik i puoduka.siemet nezinau,neteko matyt.nezinau,kodel jis nenori eit sysiot,o laiko iki paskutinio momentokartais nebespejam nueit iki tuoleto,kai prislapina kelnes.mano vaikui 4metai.ir as itariu kad cia viska reguliuoja jo smegenis.kartias buna,kad sisioja ir tuoj nutraukia procesa,dar nebaiges pilnai pasisiot.po keliu minuciu jis vel trypia,ciupineja klynuka,bet jokiu budu neses ant tuoleto.
Papildyta:
QUOTE(veiducka @ 2010 10 20, 08:38)
na su tuo puoduku tai tikrai vargas buvo kokias 4 dienas, sodinau kone per prievarta kai jau matydavau jog nori, baisei jis bijodavo i kelnes pridaryti o ir i puoduka nenorejo daryt. kelias dienas sisodamas tiesiog cype. bet dabar dziaugiosi kad nenusileidau, o paskui palaipsniui eme patikt, tai kai namuose tai praso ir praso kad ir po kelis lasiukus padaro. dar tetis ismokino kaip tikra vyra atsistojus sisiot is viso kaifas, zodziu esu savim patenkinta kad turejau tiek kantrybes. darziuky dar biski prisibijo bet vakar sake pasisiojo i puoduka. tai gal dabar nebebijos. dar logopede siandien sake kad mazulis noriai dirba, aiskiai zodelius atkartoja
o kada mano berniukas taip ismoks ..,jauciu pati is laimes numirsiu.
QUOTE(lod @ 2010 10 20, 08:54)
labas,na mes kokie 3men kaip puoduko nebeturim,sudauze.ant grojancio visai nesedejo,issigazdavo muzikos.tai pirkom kita spec berniukams.bet pykscio priepuoliams uzejus jis ji sudauze.tai ismetem lauk.darzelyje praeitais metais dare tik i puoduka.siemet nezinau,neteko matyt.nezinau,kodel jis nenori eit sysiot,o laiko iki paskutinio momentokartais nebespejam nueit iki tuoleto,kai prislapina kelnes.mano vaikui 4metai.ir as itariu kad cia viska reguliuoja jo smegenis.kartias buna,kad sisioja ir tuoj nutraukia procesa,dar nebaiges pilnai pasisiot.po keliu minuciu jis vel trypia,ciupineja klynuka,bet jokiu budu neses ant tuoleto.
Papildyta:
Papildyta:
na kaip mano vyras sako, reikia nusipirkt pora pakeliu vaistu nuo galvos skausmo, apsisarvuot kantrybe, ir butinai keliom dienom vyra 'isgint' is namu, nes tikrai nepadeda kai kazkas dar zyzia ant galvos jog vaika kankini. viskas vardan vaiko geroves.

QUOTE(lod @ 2010 10 20, 08:54)
Papildyta:
Papildyta:
O jus gal irgi pabandykit kaip cia veiducka rase,paprasyt ,kad vyras pamokytu "vyriskai"sisiot,nes maniski irgi pamenu vyras butent taip ir ismoke.o iki to irgi teko pavargt,sest ant puodo nenoredavo.
QUOTE(veiducka @ 2010 10 20, 08:38)
dar logopede siandien sake kad mazulis noriai dirba, aiskiai zodelius atkartoja
kaip faina,kaip jums pavydziu geraja prasme

QUOTE(laguna11 @ 2010 10 20, 15:05)
kaip faina,kaip jums pavydziu geraja prasme
as vakar maximoj nupirkau tokia logopedine lavinamaja priemone,korteliu daug su raide ir daiktu ar gyvunu is tos raides,piesiniu tokiu,vaikas susidomejes,ziuri kas ten kas ten,bet nori kad as sakyciau kas tai,kaip visada
pats nekartoja 

maniskis irgi ilgai nieko nekartojo, net jokio susidomejimo nebuvo, eidavau ir vis kartodavau grazus medis, lapai ant medzio, medis ant kalno... ir taip su kiekvienu pamatytu, gyvunu daiktu ar bet kuom, vis kartodavau ir kartodavau.. letai ir aiskiai, kartais matydavau kad kazka bando pasakyti ir vel kartodavau aiskiai ir is leto.. beje logopede sake kad kiekviena veiksma reikia vaikui ivardinti, begalo daug kalbeti, letai ir aiskiai. ieskoti vaikui idomios veiklos ir bandyti ji sudominti. kad vaikas isiklausytu ir kazka atkartotu jie turi susikaupti. tai pripirkau dazu popieriaus knyguciu, skaiciau pasakas kai jis zaide, nesvarbu kad pradzioj nesiklause, bandziau su idomia intonacija skaityti, tada pastebejau kad jam patinka eilerastukai, piesti (teplioti) akvarele. kazka nupiesdavau pati ir ivardindavau kas tai, tada jis uzpiesdavo mano piesini... ir vel kazka piesdavau, taip ismokom labai daug zodziu
ir dar nereikia jokiu brangiu paveiksleliu pirkt, karpykit su vaikuciu is kokiu reklamu piesinukus, duokit jam klijuoti, pamatysit kaip idomu, ant lapuku rasykit pavadinimus, perskaitykit ir prasykit kad vaikas ta uzrasa ar paveiksleli nunestu prie tokio pat namuos esancio daikto, aisku pradzioj padeliokit pati kad vaikas matytu ko is jo norit...
QUOTE(veiducka @ 2010 10 20, 17:50)
karpykit su vaikuciu is kokiu reklamu piesinukus, duokit jam klijuoti, pamatysit kaip idomu, ant lapuku rasykit pavadinimus, perskaitykit ir prasykit kad vaikas ta uzrasa ar paveiksleli nunestu prie tokio pat namuos esancio daikto, aisku pradzioj padeliokit pati kad vaikas matytu ko is jo norit...
maniskis atpazista kas kur,tarkim jei per tv rodo reklama jis su dziaugsmu parodo kas kur,jei rodo sampuna,jis paima tuscia sapmuno buteliuka,ir trina sau plaukus,jei mato dantu pastos reklama,tuoj rodo kad dantukus valyt reikia,jei rodo pvz Viasat reklama greti suranda sena saskaita su viasat zenkliuku,ta tai jis pazista kas kur,as jam vis kartoju,kai lauke einam pasakoju kas kur,virtuvej kai padeda pasakoju ka darau,sakau paduok man sakute,maziuk,suranda,paduoda,bet nekartoja kad cia sakute..

QUOTE(laguna11 @ 2010 10 21, 11:08)
maniskis atpazista kas kur,tarkim jei per tv rodo reklama jis su dziaugsmu parodo kas kur,jei rodo sampuna,jis paima tuscia sapmuno buteliuka,ir trina sau plaukus,jei mato dantu pastos reklama,tuoj rodo kad dantukus valyt reikia,jei rodo pvz Viasat reklama greti suranda sena saskaita su viasat zenkliuku,ta tai jis pazista kas kur,as jam vis kartoju,kai lauke einam pasakoju kas kur,virtuvej kai padeda pasakoju ka darau,sakau paduok man sakute,maziuk,suranda,paduoda,bet nekartoja kad cia sakute..
siandien po savaites slogos pasveikom i darzeli nuvedziau,tai ejo su dziaugsmu,pats atsikele ryte,o rubineje pasipyle asaros,verkianti palikau,vel iprast reikes jam prie ritmo
bet kai parejau parase man sms kad zaidzia vaikas su kaladelem ,nebeverkia..

maniskis pernai visus metus taip, palikdavau verkianti o paskui nurimdavo. bet matyt ta sirdgela labai veike jo sveikata, labai daug sirgo, darziuky daugiausia savaite istempdavom, turejau net is darbo iseiti, tada ilga laika namuose ji turejau, visa vasara kartu praleidom o dabar noriai eina i darziuka, nori vaikuciu. manau ir jums ateis tas laikas kai versis vaikas pats i darzeli

tiesa gyvenam visai salia darziuko ir kai vasara vaiksciodavom matydavo kaip vaikai zaidzia, matyt uzpavydejo tai jau rugpjucio vidury pats eme prasytis i darzeli
Mano merginai iki 5 metuku buvo visi abi o aš mama, tik tiek teištarė. Šiaip ko paprašysi viską atnešdavo lyg ir viską žinojo tik pati jų nevardindavo. Jinai atsivėrė nuo 5 metuku. Aišku dirbo su ja ir logopedė ne tik aš. IKI 7 metuku su rašymo piešimo priemonėmis nieko neišeidavo tik kaip 1 metuku vaikui tiesios linijos, net apvesti nupiešta nesugiabėdavo, bet pradėjusi eiti į mokykla jinai pramoko rašyti ir skaityti tik matematika nuliui liko. Nepraraskite vilties dėl savo vaikelių tikrai augant jie keisis ir jus džiugins tik nepailskit pačios dirbikt su jais ir tkrai sulauksit džiugių akimirku.
sveikos mamytes
norejau paklausti,ar nepasikeite jusu vaikuciai pradeje lankyti darzeli?nes man penktadieni aukletoja sako jusu vaikutis pasikeites labai,is pradziu buvo toks ramus nedrasus,dabar jau grupes isdykelis visur lakstantis,negana to ir pietuku atsisake valgyti jau 2 dienas,nors anksciau mielai valge prie stalo su vaikais..aukletoja bande su juo vienu atskirai susedus papiesti,palipdyti,bet po minutes jis jau meta ir eina kitur,visai nesusikaupia kazka padirbeti..darzeli lankome beveik menesi,ar cia tai iprasta pasikeites elgesys,ar kaip nebezinau..sakau gal kitus vaikus kopijuoja,ar pats demesio troksta..