QUOTE(mėnulis @ 2011 02 24, 11:48)
vienas vaikas netrumparegis
Beto, o pagalvokite, koks gali buti iskreiptas mastymas, jei trumparegyste prasideda vaikysteje. Arba kodel praktiskai visiems senoliams prasideda akiu ligos arba reikia akiniu, nepriklausomai reikejo anksciau ar ne?
Arba jei zmogaus labai silpnas regejimas, praktiskai nemato viena akimi, kita blogai. ar pakeitus mastyma isgytu?
Mano mama jaunystėje buvo trumparegė, tėvo akys buvo kaip erelio. Aš trumparegė, brolio regėjimas puikus. Dabar mano mamai 80 m., jai nereikia jokių akinių, nors vienu metu, pamenu, reikėjo ir TV žiūrint, ir laikraščius skaitant. Tėčiui akys jau daugiau nei 10 m nebereikalingos.
Mėginu paanalizuoti savo šeimos situaciją. Mano brolis visą gyvenimą buvo atkaklus ir darė tai, ką norėjo. Aš buvau paklusni, nuolanki ir dariau tai, ką norėjo mano tėvai. Tad normalu, kad mano brolio regėjimas puikus, o mano- nekoks. Aš atsisakiau jau vaikystėje savaip matyti pasaulį, būti savimi. Mano mama senatvėje atsisakė žodžio "reikia" ir džiaugiasi gyvenimu. Jos optimizmas ir energija pavydėtini. Tad nenuostabu, kad jos regėjimas pagerėjo ir akinių jai nebereikia...
Akys, pagal kiniečių mediciną, atspindi kepenų ir tulžies pūslės sveikatą. Šiuos organus ištirti mediciniškai, kiek žinau, yra sudėtingai. Todėl normalu, kad dažnas, turintis bėdų su regėjimu, nežino, kokių sveikatos problemų turi.
Dėl migrenos. Vakar viename forume radau teiginį, kad migrenos priežastis gali būti nesveika tulžies pūslė bei problemos su viršutiniais kaklo slanksteliais bei įtampos prie kaklo esančiuose raumenyse. (Na, patarąsias priežastis žinojau.)
Tulžies ligos, kiek žinau, yra susiję su pykčiu, kartėliu, nuoskaudomis, smerkimu, puikybe.