Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai skanumynai

QUOTE({Boruzele} @ 2010 11 25, 10:06)
Koks yra tobulas kuciuku receptas?  bigsmile.gif


kūčiukų receptas:
600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui,
250gr.cukraus,
80gr.margarino arba sviesto,
70gr.aguonų,
40gr.mielių,
druskos,
vandens (galima įpilt šlakelį pieno, bet su vandeniu gaunasi "šližyškesni").

į pašildytą vandenį (ne verdantį!) dėti sutrupintas mieles, margariną, druską ir cukrų, ištirpdyti ir ištrinti iki vientisos masės. Suberti miltus, aguonas ir užminkyti tešlą. Ji turi pakilti- kai pradės lipti per kraštus, perminkyti dar kartą. Ir taip kokius 2- 3 kartus. O paskui formuoti kūčiukus

--

tik man per saldūs, todėl dedu mažiau cukraus wink.gif
Atsakyti
Proporcijas kuciukams,kazkaip is atminties,va tik aguonas parasyt pamirsau blush2.gif O gyvuliniu reibalu Kuciu stalui netinka naudoti 4u.gif Todel ir naudoju alieju smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mano_svajone: 25 lapkričio 2010 - 09:33
Laba,

pabandymui iškepiau meduoliukų pagal Cipciuko receptą. Tikrai minkštutėliai, nuostabūs. Liuks. 4u.gif Ačiū už receptą.
Atsakyti
Dekuj 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2010 11 25, 09:10)
o su kuo jūs paišote meduolius, tas visas baltas linijas?

su prakirptu uzspaudziamu maiseliu.
Atsakyti
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 11 25, 12:48)
su prakirptu uzspaudziamu maiseliu.

ir taup gražiai gaunasi? o su teptuku nei viena bebandėte?
Atsakyti
manieji meduoliai ,reikia papuosti ax.gif
user posted image
receptas

Reikes:
500 g miltų
100 g margarino
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušiniai
kepimo milteliai
arbatinis šaukštelis prieskonių mišinio (gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, muškato riešutas, viskas sumalta)

Paruosimas:
Medų, cukrų ir margariną šildom kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinam, įmušam kiaušinius, išmaišom, tada dedam persijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišom. Valandai dedam tešlą į šaldytuvą. Tada kočiojam ant miltais pabarstytos lentos. Išpjaustom sausainiukus ir kepam 200C orkaitėje apie 10-15 min. Iškepti meduoliai sudedami į sandarų indą ir paliekami, kol ataušta.
Atsakyti
QUOTE(eglejk @ 2010 10 12, 15:12)
Merginukes, ateinu su tokiu prasymu gal nelabai i tema bet vistiek paklausiu  ax.gif

Gal prisimenat, pernai rudeni IKI pardavinejo stai tokias sausainiu formeles
user posted image

Kitoje sios pakuotes puseje, buvo sausainuku-meduoliuku receptas, gal kuri turite ji usirasiusi? nIekur nerandu, o atsimenu, kad sausainukai buvo labai labai skanus  smile.gif  Butu saunu jei kuri turetu tu sausainuku-meduoliuku receptuka  4u.gif



Kam reikia, maciau IKI yra tokiu sausainiu formeliu. Su nuolaida dabar, kainuoja apie 9 lt. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2010 11 25, 13:14)
ir taup gražiai gaunasi? o su teptuku nei viena bebandėte?


Aš iš sviestinio popieriaus susisuku tūbelę, suskrečiu aisingą ir piešiu. Juk jis nėra skystas. Kai baltimas išsiplaka su cp. ir cr. pasidaro standus ir tirštas.
Atsakyti
Man tai meduoliai patinka didesni, kad vienas grazus i dovanele tilptu supakuot. Tad as susipirkus is Arevitos kalna grazuoliu formeliu biggrin.gif
Atsakyti
Ar kepant meduolius jie nesitraukia?? kepiau pgl Cipciuka ir susitrauke jie man, deformavosi, kazin ka blogai padariau? Labai noreciau namuko, bet vel gi ka daryt, kad tesla nesitrauktu?
Atsakyti
QUOTE(Lietaus lasas @ 2010 11 25, 12:56)
Ar kepant meduolius jie nesitraukia?? kepiau pgl Cipciuka ir susitrauke jie man, deformavosi, kazin ka blogai padariau? Labai noreciau namuko, bet vel gi ka daryt, kad tesla nesitrauktu?


Man tai nesitrauke schmoll.gif nezinau kodel tau deformavosi.. ar jau iskepti prarado forma, ar dar tik iskociojus traukesi? Nes jei tik iskociojus, tai per daug skysciu.
Atsakyti