Įkraunama...
Įkraunama...

Tuštinimosi problemos

mums 5 mėn. su puse, valgom pieno mišinukus ir viena kart į diena daržovių tyreles (cukinijas,bulves,moliūgus). labai pūčia pilvuką, todėl į mišinuką lašinu espumizaną. kakodavom kas 2 dienas, dabar rečiau, bet kelis kartus pakakojom tik klizmutes pagalba, po to vėl viskas normaliai buvo, o paskutinį kart kakojom prieš 3 dienas, tai 6iandien niekaip negalėjo prakakot, net klizmutė nepadėjo, tik po geros valandos per kelis kartus pakakojom.
kokios daržovės,vaisiai laisvina vidurius? ar tokoi amžiaus kūdikiui galima duoti kivi, žalia obuolį?

ačiū už atsakymą.
Jūratė ir Stepukas
Atsakyti
Jau darote klaidas- per 2 savaites išbandėte net 3 pieno mišinius ir vis einate neteisinga linkme.
Kadangi kūdikis tik mėnesio, vidurių užkietėjimas gali būti vienas iš mišinio netoleravimo požymių. Todėl netiks bet koks įprastos sudėties pieno mišinys, nesvarbu kokios firmos jis būtų.
Išeitis- tik stiprios hidrolizacijos prevencinis pieno mišinys- o toks yra tik HiPP HA1. Jį galite nusipirkti Nuko parduotuvėse arba Rimi tinklo parduotuvėse.
Atsakyti
O kokį mišinį kūdikis valgo? Visa problema gali būti jame. O visi atvežtiniai vaisiai kūdikiams netinka dėl to, kad jie yra apdoroti chemikalais. Kūdikiams - tik vaisinės tyrelės, kai nėra ekologiškų vaisių.
Atsakyti
Labas vakaras
mano mažylei 10 parų, nuo pat gimimo maitinu mišinėliu, savo pienelio neturėjau. ligoninėje maitino Nan 1 mišiniu, grįžusi namo maitinu Similak mišineliu. Viskas buvo gerai, nebėrė, kakutis buvo gražus. Bet va jau antra diena mažylė tuštinasi kietokai, labai steni kol padaro kakutį. Ar tai gali būti kaltas mišinukas? šiaip neberia mažylės, miega labai ramiai ir dienomis ir naktimis.
Ačiū už atsakymą
Atsakyti
Nuo gimimo musu dukryte tustinosi po 10-12 kartu per para, bet po mazai ir ne skystai. Neseniai ji nesitustino 2,5 paras, o po to pasitustino labai gausiai gelsvomis vandeningomis dvokianciomis rugsciai ismatomis. Dabar jau kelios dienos taip ir tustinasi, po 2 kartus i diena. Tik labai pries tai steni, rieciasi, verkia. Mes visa laika geriam Yogurt bakterijas, Sab Simplex, retkarciais Babynos Carminatyvum, taip pat mus uzpuolus sloga , tai nuolat plaunam juros vandeniu nosyte. Gal mano isvardinti vaistai turi itakos viduriavimui?
Tai pat musu mergaite labai neramiai miega, nors ji ir nemiegodama kankinasi: pusvalandi guli ramiai, o paskui rieciasi, steni, inkscia, veidas persikreipia, pasidaro raudonai melynas. Dedu prie kruties, bet toks ispudis, kad jai dar blogiau po to. Galvojau, kad tai diegliai, bet ar gali diegliai testis istisai visa diena ir nakti?
Siaip svorio priaugom daug 1400 g per menesi. Dietos laikausi.
Gal vietoj vaistu pabandyti nuo diegliu duoti Mazas pankoliu arbatos?
Aciu.
Atsakyti
Laba diena,

mano sūneliui 1m., prieš pora dienų suviduriavo (greičiausiai nuo maisto), pakilo temp. 37,2, kitą dieną temp. nebebuvo, šiandien jau neviduriuja, bet tuštinasi labai dažnai po nedaug, per dieną kokius 8 kartus, dar naktį porąkart. Vidurius laisvinančių produktų neduodu, geria kmynų arbatą, valgo ryžius, duodu Linex 1kap. į dieną per tris kartus. Vaikas žvalus, linksmas. Ar laukti kol susinormalizuos tuštinimasis ar reikia imtis kokių priemonių?
ačiū
Atsakyti
Taip, tai gali būti nuo netinkamo pieno mišinio. Vidurių užkietėjimas yra vienas iš mišinio netoleravimo požymių. Jei netiko įprastos sudėties pieno mišiniai (Nan, Similak), netiks ir kitų firmų įprastos sudėties pieno mišiniai. Todėl nedarykite klaidų, kad netrikdytumėne kūdikio vystymosi ir augimo. Pirmų mėnesių kūdikiui, kai mama pati nemaitina, idealiausia yra stiprios hidrolizacijos mišinys- toks yra HiPP HA1. Todėl patarčiau prie jo ir pereiti.
Atsakyti
Manau, kad tai gali būti nuo Jūsų netinkamo maitinimosi. Parašykite, ką Jūs valgote.
Ar mergaitei nepūliavo akys, ar nebuvo bėrimų naujagimystės periodu.
Mažas arbatos nepadės. Pabandykite tuos lašus, kuriuos vartojate pakeisti į Espumisan L.
Atsakyti
Klausete, ka valgau? Pusryciams dazniausiai sumustini su fermentiniu suriu, kartais su lydytu, megstu ir jogurta su miusli. Pietums pieniska sriuba, vistienos sultini, koses ivairias su virta arba troskinta mesa, kotletais, zuvimi, vakarienei omleta ir ta pati, ka ir pusryciams, arba koses, uzkandziauju dziuveseliais su arbata, vakare isgeriu kefyro, per diena suvalgau ne daugiau 1 banano.
O pulinuku jokiu mergytei nebuvo, akytes nepuliavo, o vat paberta tai ji iki siol, ypatingai, kur kakliukas, bet dabar ziuriu, kad nuejo ir ant krutines, ir ant pilvuko tas berimas. BEt toks nelabai zymus. MAn sake, kad kudikeliams iki kazkeliu men. taip buna g.gif , tai as ir nesijaudinau.
Tiesa, viduriavimas pas mus baigesi smile.gif , dabar tusitnames apie 5-6 kartus po nedaug, bet tas neramus miegas su stenejimais, pasiraivymais, krenkstimais, paraudonavimais ir pamelynavimais, tai neramina sad.gif
Mums nuo pat pradziu disbioze itare, tai mes is pradziu Linex, dabar Yogurt geriam.
Aciu.
Atsakyti
Jei vaiko būklė gera, dar reikėtų jį papildomai girdyti elektrolitais. Šiuo atveju labai efektyvus yra HiPP ORS200.
Atsakyti

Mano 5 sav. sūnelis buvo suviduriavęs. Tuštinosi maždaug kas 2 - 3 valandas, žalsvomis vandeningomis, gleivėtomis, su pavienėmis kraujo gyslelėmis išmatomis. Prieš tai išmatos buvo kiek tirštesnės, geltonos su tokiais lyg grūdeliais. Tuomet tuštindavosi maždaug po kievieno maitinimo, t.y. 7 - 8 kartus per parą. Suviduriavęs labai stenėdavo, skausmingai tuštindavosi.

Gydytoja nusprendė, kad visa tai nuo persivalgymo, nes maitinu tik MP, vaikiukui labai gerai auga svoris. Pieno vienu metu buvo ženkliai sumažėję, todėl man buvo liepta primaitinti HIPP Pre mišinuku. Primaitinau tik tris kartus, po to pieno kiekis atsistatė. Po mišinuko viduriai buvo net užkietėję - tuštinosi kartą per parą gausiai geltonos spalvos išmatomis, bet ne kietai. Po to vidurių susilaikymo epizodo iškart sekė tas mano aprašytas viduriavimas.

Gydytoja paskyrė gerti Bipholac miltukus, liepė maitinti dažniau ir po mažiau. duodu kmynų ir rmaunėlių arbatų. Dabar jau tuštinamės kas 4 - 6 valandas, išmatose nebėra ar labai mažai gleivių, nėra kraujo gyslelių. Tačiau išmatos vistik lieka skystos, žalsvos. Berniukas jaučiasi gerai, nustojo skaudėti ir raižyti pilvelį, ramiai miega naktį.

Nupasakojusi mūsų situaciją nurėčiau paklausti, kokios turėtų būti normalios tokio amžiaus žmogiuko išmatos. Per kiek laiko po ligos jos turėtų tapti tirštesnėmis, ar jos tokios ir turi būti? Nes dabar kai pasituština, tai praktiškai viskas susigeria į sauskelnes ir tirštų masių paviršiuje nelieka. Ką dar galėtume daryti, kad viskas greičiau normalizuotųsi?

Iš anksto ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Jeigu kūdikis jaučiasi gerai, vadinasi ir išmatos dabar jau geros. Tuštinimosi dažnis tokio amžiaus kūdikiui yra tiek kartų, kiek jis valgo. O išmatų žalsva spalva gali būti nuo ramunėlių ir kmynų arbatų.
Atsakyti