Man prie žuvies labai tinka pakepintas svogūnas žiedais, prieskoniai ir grietine arba grietinėlė 
                
                                    
                
                
                
            
                Žuvie blyneliai(kepsniukai)
po ranka receptuko neturiu, bet manau atkartosiu. Kepsniukus galima valgyti karštus su bulvėmis ir salotomis ir šaltus su duona ir majonezu (rekomenduoju su krapais)
 
4 juostelės jūros lidekos file
2 kiaušiniai
2 svogūmai
2-4 šaukštai majonezo
4-6 šaukštai majonezo
druska, pipirai, petražolės
Žuvį supjaustyti kubliais, susmulkinti svogūną, petražoles. Iš kitų ingridientų užmaišyti tešlą, sudėti žuvį, svogūnus, petražoles. Kepti keptuvėje ant aliejaus kol gražiai apskrus. Jei atrodys kad daug prigeria aliejaus - išėmus iš keptuvės padėti ant popierinio rankšluostuko.
Skanaus!
                
                                    
                
                
                
            po ranka receptuko neturiu, bet manau atkartosiu. Kepsniukus galima valgyti karštus su bulvėmis ir salotomis ir šaltus su duona ir majonezu (rekomenduoju su krapais)
4 juostelės jūros lidekos file
2 kiaušiniai
2 svogūmai
2-4 šaukštai majonezo
4-6 šaukštai majonezo
druska, pipirai, petražolės
Žuvį supjaustyti kubliais, susmulkinti svogūną, petražoles. Iš kitų ingridientų užmaišyti tešlą, sudėti žuvį, svogūnus, petražoles. Kepti keptuvėje ant aliejaus kol gražiai apskrus. Jei atrodys kad daug prigeria aliejaus - išėmus iš keptuvės padėti ant popierinio rankšluostuko.
Skanaus!
                Ar kas nors esate ragavę keptos skumbres???  
  jei ne, tai patariu tai padaryti  
  as kazkaip isivaizdavau,kad skubre tik rukyta gali buti ir man ji labai nepatinka, riebi ir t.t. bet siandien valgem kepta, su cesnakais ir prieskoniais, tai skonis nerealus, net sakyciau siek tiek i tuna panasi buvo  
  super!
                
                                    
                
                
                
            QUOTE(Pomona33 @ 2011 02 27, 19:38)
Ar kas nors esate ragavę keptos skumbres???  
  jei ne, tai patariu tai padaryti  
  as kazkaip isivaizdavau,kad skubre tik rukyta gali buti ir man ji labai nepatinka, riebi ir t.t. bet siandien valgem kepta, su cesnakais ir prieskoniais, tai skonis nerealus, net sakyciau siek tiek i tuna panasi buvo  
  super!
pomona33,
Kas liečia skumbrę esu valgiusi šviežią pagautą Norveguose,kepta ant grilio.
Aš,manau,kad galima išsikepti ir orkaitėje [folijoje}
QUOTE(regna @ 2011 02 27, 18:48)
pomona33,
Kas liečia skumbrę esu valgiusi šviežią pagautą Norveguose,kepta ant grilio.
Aš,manau,kad galima išsikepti ir orkaitėje [folijoje}
Kas liečia skumbrę esu valgiusi šviežią pagautą Norveguose,kepta ant grilio.
Aš,manau,kad galima išsikepti ir orkaitėje [folijoje}
Tai taip, mes ir valgeme sviezia, ne saldyta, kepta orkaiteje (folijoje)
                Gelbekit, vyras nupirko 5,5 kg saldyto tuno file gabala. Supjausciau porcijomis ir uzsaldziau. Pabandziau kepti kaip steika pamarinuota su alyvuogiu aliejum druska ir pipiriukais, man gavosi ziauriai neskanu fui toks sviezios zuvies prieskonis liko...O daugiau receptu nelabai randu...
Ka is jo pagaminti, kad butu nesausa ir neliktu to zuvies skonio. Koks padazas tiktu?
                
                
            Ka is jo pagaminti, kad butu nesausa ir neliktu to zuvies skonio. Koks padazas tiktu?
QUOTE(ceburashka @ 2010 11 26, 15:06)
Gal kas zinote,koki padaziuka prie keptos zuvies?MB buvo isvaziaves zvejoti,pagavo menkes 
 Tai noriu tesiog apvolioti miltose ir iskepti bet nesugalvoju koki padaza padaryti 
 morku+svogunu+pomidoro padazas jau atsibodes....
as tai prie pakeptos zuvies darau garnyra:
saldytas darzoves (man hortex'o su kukuruzu burbuol, brokol, mork, ...
dedu pora saukstu tomato ir girtines(nuo jos spalva tik isbala, tai svenciu stalui nededu)
patroskinu 3-5 min; biski vandens, jei veliasi ipilu;
ziauriai skanu tiek karstai, tiek saltai valgant
tinka zuvi valgant ir su bulvem, ir su duona, ir tik su jom
QUOTE(vajuke @ 2011 03 01, 12:35)
Gelbekit, vyras nupirko 5,5 kg saldyto tuno file gabala. Supjausciau porcijomis ir uzsaldziau. Pabandziau kepti kaip steika pamarinuota su alyvuogiu aliejum druska ir pipiriukais, man gavosi ziauriai neskanu fui toks sviezios zuvies prieskonis liko...O daugiau receptu nelabai randu...
Ka is jo pagaminti, kad butu nesausa ir neliktu to zuvies skonio. Koks padazas tiktu?
Ka is jo pagaminti, kad butu nesausa ir neliktu to zuvies skonio. Koks padazas tiktu?
Man asmeniskai keptas tunas net labai skanu, as dedu zuvies prieskoniu ir tokiu mamos darytu kuriuose ir cesnako ir visokiu muskato riesutu ir t.t.yra, labai skaniai pasisude ir skaniai issikepe, super
                Siaip tunas skaniausias zalias, karpacio, straganina 
 Bet karpacio skaniau 
                
                                    
                
                
                
            QUOTE(Pomona33 @ 2011 02 27, 20:38)
Ar kas nors esate ragavę keptos skumbres???  
  jei ne, tai patariu tai padaryti  
  as kazkaip isivaizdavau,kad skubre tik rukyta gali buti ir man ji labai nepatinka, riebi ir t.t. bet siandien valgem kepta, su cesnakais ir prieskoniais, tai skonis nerealus, net sakyciau siek tiek i tuna panasi buvo  
  super!
Aš gana dažnai kepu skumbrę, perku šaldytą ir kepu orkaitėj. Man šiaip viena skaniausių žuvų iš tų šaldytų (šiaip apskritai neesu žuvies gerbėja, bet kartais norisi paįvairinti
Šaldytą skumbrę atšildau, išnagrinėju, apšlakstau sojų padažu ir palieku pasimarinuoti.
Keptuvėje patroškinu svogūnų, morkų ir jeigu turiu kitokių daržovių (tinka cukinija, saliero šaknis, brokoliai, taip pat puikiai tinka rūgštesni obuoliai).
Dedu daržoves į folijos "dubenėlį" daržovių, o ant viršaus - žuvies gabalą, užvynioju ir kepu apie 20 min., nes skumbrė iškepa labai greitai, o perkepus tampa sausoka.
Man asmeniškai prie tokios žuvies labai tinka keptos bulvės "ispaniškai" - bulves supjaustyti kubeliai, truputį aliejaus, prieskonių (dedu kmynų, itališkų žolelių mišinį, raudonosios paprikos, prieskonių nepagailėti) ir kepti orkaitėje.
Dar prie žuvies labai tinka brokolių garnyras - brokolius apšlakstyti aliejumi, pabarstyti česnaku ir migdolų plokštelėmis ir truputį pakepti orkaitėje
QUOTE(vajuke @ 2011 03 01, 12:35)
Gelbekit, vyras nupirko 5,5 kg saldyto tuno file gabala. Supjausciau porcijomis ir uzsaldziau. Pabandziau kepti kaip steika pamarinuota su alyvuogiu aliejum druska ir pipiriukais, man gavosi ziauriai neskanu fui toks sviezios zuvies prieskonis liko...O daugiau receptu nelabai randu...
Ka is jo pagaminti, kad butu nesausa ir neliktu to zuvies skonio. Koks padazas tiktu?
Ka is jo pagaminti, kad butu nesausa ir neliktu to zuvies skonio. Koks padazas tiktu?
Raudono ar pilko tuno?
                Taigis.. Turiu savo "firminį" žuvies receptą, nežinau, ar čia kada jis buvo paminėtas ar ne, bet labai paprasta pagaminti ir labai skanu..  
 
Reikės:
Poros svogūnų
Morka (vidutinė)
Žuvies file (aš naudoju skorpionžuvę)
Majonezas
Sūris (žiūrint, kas kokį mėgsta, aš kietojo sūrio mėgėja..)
Prieskoniai (naudoju Santa Maria Viduržemio jūros, pipirai, druska, krapai)
Svogūnai supjaustomi grežinėliais, morkos sutarkuojamos burokine tarka, žuvis įtrinama prieskoniais.
Į kepimo indą dedami svogūnai, ant jų morkos, žuvis. Ant žuvies užtepamas majonezas (ne plonu, bet ir nelabai storu sluoksniu), paskiausiai tarkuotas sūris.
Viskas.
 
Kepama maždaug 30-40min. orkaitėj apie 180-200 laipsnių temp.
Tai vienas iš mėgstamiausių mano žuvies receptų, pirmiausia dėl paprastumo ir greito paruošimo.. Kas jo dar nežinojo - tikiuosi patiks
 
                
                                    
                
                
                
            Reikės:
Poros svogūnų
Morka (vidutinė)
Žuvies file (aš naudoju skorpionžuvę)
Majonezas
Sūris (žiūrint, kas kokį mėgsta, aš kietojo sūrio mėgėja..)
Prieskoniai (naudoju Santa Maria Viduržemio jūros, pipirai, druska, krapai)
Svogūnai supjaustomi grežinėliais, morkos sutarkuojamos burokine tarka, žuvis įtrinama prieskoniais.
Į kepimo indą dedami svogūnai, ant jų morkos, žuvis. Ant žuvies užtepamas majonezas (ne plonu, bet ir nelabai storu sluoksniu), paskiausiai tarkuotas sūris.
Viskas.
Kepama maždaug 30-40min. orkaitėj apie 180-200 laipsnių temp.
Tai vienas iš mėgstamiausių mano žuvies receptų, pirmiausia dėl paprastumo ir greito paruošimo.. Kas jo dar nežinojo - tikiuosi patiks
    






