Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

QUOTE(sanzile @ 2010 10 23, 23:08)

Vovera, o LP man dare, skundziausi gyd. simtus kartu, arba tyli, arba auksine fraze- pasigimdysi praeis biggrin.gif  O tu nieko panasaus nejauti, ta prasme, taip baisiai neskauda?

Na man per mmm tai baisiai neskauda, bet uztat erzinanciai skauda kiekviena miela diena... Net darbo laika susitrumpinau, nes nebepatempiu, nuo to pastovaus skaudejimo labai bjaurus nuovargio jausmas atsiranda. O dar kai pagalvoji, kad sita nesamone bent 15 metu tesis... Nu ka as zinau... Atsirastu leliukas, tai paskui jau radikalesnius gydymo budus galima bandyti...

Na, prisipirkau kruvas arbatu be kofeino, bandysiu mazinti kavos kieki bigsmile.gif Gal pavyks bigsmile.gif
Atsakyti
Labas rytukas.As irgi sakiau,mazinsiu kavos kieki, o pati vakar isgeriau 4-5 puodelius late kavos verysad.gif
Atsakyti
as ryte dabar irgi geriu arbatele ,bet jau taip sunkiai man ji lenda.na bet nieko kaip nors.
Atsakyti
QUOTE(linuke79 @ 2010 10 24, 10:32)
Labas rytukas.As irgi sakiau,mazinsiu kavos kieki, o pati vakar isgeriau 4-5 puodelius late kavos verysad.gif

irnesakyk.gif mano variantas. Na man taip skanu kava su pienu, kad galeciau tik ja ir gerti. Reikes pradzioj kokiais 2 puodeliais per diena apsiriboti, paskui dar viena nubraukti.
QUOTE(Prince @ 2010 10 24, 12:02)
as ryte dabar irgi geriu arbatele ,bet jau taip sunkiai man  ji lenda.na bet nieko kaip nors.

Na va saunuole! Man rytas be kavos dar visai neisivaizduojamas, bet bandysim.
Atsakyti
QUOTE(linuke79 @ 2010 10 22, 09:07)
Sveikutes.Lauraz5, laikykis mergyte  praeis tas laikas ir galesite toliau planuoti.Levanda81, gali tik LP nustatyti endo, o taip tik galima itarti g.gif kad ji yra.

QUOTE(Ice tea @ 2010 10 22, 09:43)
Mažute,  susiimk console.gif
Kaip nors viskas išsispręs- juk vis geriau, kai KAŽKĄ darai, nei sėdi ir lauki verkdama  rolleyes.gif

aciu mergaites uz toki stipru palaikyma 4u.gif 4u.gif ka as be jusu daryciau ax.gif
QUOTE(Levanda81 @ 2010 10 22, 15:44)
aš irgi nežinau... Gal dėl to, kad užaudo endometriomos darinys ir todėl prisiskiria kažkokiai stadijai  Realiai aš net nežinau dar kas ta endometriozė... Žinau kad nieko gero, o kokios pastojimo galimybės irgi neaišku. Kiek realu pastoti?

pastojimo tikimybe labai nuo daug ko priklauso...tikriausiai patys pagrindiniai kriterijai stadija ir endo issidestymas...mano atveju gal ir butu viskas gerai su tuo endo del pastojimo jei ji butu tiki pilvapleveje...tai ji tada netrukdytu...bet ji parazituojanti rasta kaip saaugos...kurios uzgula kiausintakius....vot tada blogai...ir siaip pagalvojau kad pastojimas toooks sudetingas dalykas doh.gif priklausantis nuo n faktoriu apie kuriuos "normalios" moteriskes net nepagalvotu doh.gif o mes pagalvojam mirksiukas.gif
QUOTE(vovera @ 2010 10 22, 19:11)
nu turi tas juodas periodas baigtis. Laikykis!

aciu saulyt 4u.gif 4u.gif
QUOTE(Levanda81 @ 2010 10 22, 20:14)
O kaip jūs gyvenate su ta endometrioze? Ar kažkaip soeciali dieta ar pastovus vaiustų gėrimas? Kas ir kaip? Aš visai žalia  Internete net baisu skaityti apie ją nes labai negera pasidaro

dabar tokia laukimo ir bandymo stadija pas mus..vaistus skiria tik neplanuojancioms pastoti arba norincioms apmaldyti endo...gyvenu ir tiek tik su kiekvienom mmmm ziauriai pergyvenu...ir pastebiu atsinaujinancia endo...bet kaip pagalvojau pries LP visi tie pozymiai man tokie normalus atrode g.gif taip susigyvenus buvau...o man sunku ir baisu zinoti kad as tokia jauna esu ir turiu tokia slykscia liga....
QUOTE(vovera @ 2010 10 22, 20:35)
As kazkaip jau senokai su tais skausmais gyvenau, bet niekada nemaniau, kad tai endo... Po bet kokio fizinio darbelio labai nugaros apacia skaudedavo. Viska nurasydavau ''seniems kaulams''  Kaip ir susigyvenusi buvau su skausmu, bet paskutinius metelius tai jau labai ne kas, per ND skauda, sedi - skauda, stovi irgi skauda... Pasirodo cia endo bjaurybe  Butu daugiau bendraminciu, palaikymo, kompanija,  gal ir pajudetu tas reikalas
Tai va, jokiu naudingu patarimu is manes, pati blaskausi, nezinau ko stvertis...
O bjauriausia, kad didzioji dauguma zmoniu, nesupranta, netgi ir netiki, kad si liga gali buti skausminga ir varginanti..

vat vat man tie skausmai pazystami puikiai bet jie man pasireiskia kai buna mmm ir tuo metu einu ant rimto reikaliuko....tai atrodo kad mirsiu is skausmo....kai gimdai tai bent zinai kad kazka nuostabaus per skausmus padarai o cia blin kenti del kazkokios nelemtos ligos doh.gif o del nesupratimo tai pritariu...nepatikesit bet mano mama ka pasake...tai kas cia tokio per liga juk nieko tokio....ir kam tu kankini save su tais vaistais ir tom procedurom mazdaug veikelis nevertas tokiu kanciu pergyvenimu ir islaidu... blink.gif blink.gif buvau apsalus...neveltui seimoje visad jauciausi kaip suniui 5koja nors esu ir vienturte....siaubas blink.gif man netgi zinojimas kad endo auga ir tikimybe pastoti mazeja veda mane i nevilti doh.gif bent jau man vaikai viso ko prasme...be ju dabar gyvenimas toks tuscias...... verysad.gif

QUOTE(sanzile @ 2010 10 23, 16:35)
As turiu I stad. endometrioze, nezinau ar tai susije, bet mmm mano siaubingos. Sirdis stoja nuo skausmo, vaistai (leidziami) nepadeda, puse valandos turiu tiesiog tikra skausmo priepuoli, paskui pilvas kaip suspardytas ir taip kokias tris dienas

puikiai tave suprantu mane irgi kankina skausmai bet tik tustinantis toks jausmas kad kas peiliu pjautu....vos ne staugiu tada...baisu...o man per LP nustatyta II stadija bet buvo duota 15 tasku o 16 tasku duoda jau IIIstadijai....taigi jau itariu kad endo gali buti perkopus IIIst nes LP daryta balandi...
QUOTE(sanzile @ 2010 10 23, 23:08)
Aciu uz paguoda , bet mano mmm yra kraupus reikalas  Su baime laukiu kiekvienu mmm. Buna, kad is nevilties paskambinu kam nors ir verkiu i rageli (jeigu pajiegiu), nes baisu buna, atrodo neistversi.. O kartais uzvaldo toks pyktis ir neviltis, kad norisi viska ten issioperuoti, nes vaikucio nesusilaukiam ir dar tokie skausmai kankina. Na, bet jei ne VILTIS, tai nevertetu ir gyventi
Vovera, o LP man dare, skundziausi gyd. simtus kartu, arba tyli, arba auksine fraze- pasigimdysi praeis biggrin.gif  O tu nieko panasaus nejauti, ta prasme, taip baisiai neskauda?

taip ir norisi po tokiu zodziu nusaut kanors...baisu...o kaip pagimdyt jei neiseina pastot?????????!!!!!!!oj kaip mane tie gydytojai uzknisa...as po LP kreipiausi pas gydytoja del tragisku skausmu per mmmm nes 2 ciklai buvo tragiski...gydytoja tepasake...viskas tau padaryta..nereikia jokiu tyrimu tau...o del skausmo tepasake...kad mes negalim nieko padaryti gal endo isiskverbus i audinius ir mmm metu spazmuojant gimdai skauda...gerk analgetikus blink.gif siaubas man cia medicinine prieziura tai tragedija...pasijauti aklavieteje
Atsakyti
O taip! Man jau net kalbeti pabode. As isvis esu gilioj duobej lotuliukas.gif , net juokas ima.. Nes gydausi pas tokia gyd., kurios nors uzmusk nesuprantu, bijau to zmogaus emociju ir atsakymu i mano klausimus. Pagalvoju,- blin!, juk ne ranka gydytis atejau! Galetu suprasti, juk esam labai pazeidziamos tuo klausimu ir pernelyg jautrios nemaloniam bendravimui. Tad nustojau jau skustis ir pasakoti, kad viena menesi viena sona lb skauda, kita menesi dar kas nors, aj.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lauraz5 @ 2010 10 21, 21:07)

is mano fronto tik blogos naujienos...blogos mintys pastoviai puola nes jau jauciu kad atsinaujina su kiekvienu sirgimu mano endo...pozymiai vis stipreja ir stipreja....negaliu jau nzn is kur man jegu gaut.....  nei tikejimo jau nei gramo nebeliko  negaliu per savo neigiamas emocijas perlipt nors tu ka

Mergyt, svarbiausia dabar sukontroliuoti savo neigiamas emocijas. Nes endo labai stipreja nuo streso. Man LP dariusi gydytoja patare vengiant streso ne tik atisakyti nemegstamu darbu, bet ir atsiriboti nuo bet kokiu dalyku ir zmoniu, kurie ta stresa gali kelti. Dar norejau paklausti, ar jokiu zolyciu profilaktiskai negeri? As geriau Baravaja matka ir Krasnaja sciotka laselius. Kol nesidariau IUI, pozymiai buvo labai sumazeje. Zinoma, IUI viska isstimuliavo. Laikykis group.gif
Atsakyti
QUOTE(sanzile @ 2010 10 24, 12:49)
O taip! Man jau net kalbeti pabode. As isvis esu gilioj duobej lotuliukas.gif , net juokas ima.. Nes gydausi pas tokia gyd., kurios nors uzmusk nesuprantu, bijau to zmogaus emociju ir atsakymu i mano klausimus. Pagalvoju,- blin!, juk ne ranka gydytis atejau! Galetu suprasti, juk esam labai pazeidziamos tuo klausimu ir pernelyg jautrios nemaloniam bendravimui. Tad nustojau jau skustis ir pasakoti, kad viena menesi viena sona lb skauda, kita menesi dar kas nors, aj.. smile.gif

o tu siaube doh.gif o tai kur tu gyveni?tai gal ne viena ligonine ar gydymo istaiga yra doh.gif siaubas kazkoks kam tu tada pas ja eini??????neik susirask normalia gydytoja...juk db galima registruotis kur tik nori....nekankin saves su tokia "gydytoja"...mazut, paieskok normalios...nekentek..yra toks posakis kad sotus alkano nesupras taigi gydytojai nesupras...bet yra tokiu kurie nuosirdiziai savo darba ir as tikiu kad yra tik reikia tokius rasti....laikykis group.gif group.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos smile.gif Matau, endometriozės tema verčia puslapius, kad vytis sunku...
Lyg ir primiršusi buvau aš šitą zarazą taip pat turinti, nes kitas problemas naikinau, bet dabar ginekologė mano, kad ta nelaboji pas mane vėl siautėja doh.gif Nebežinau, nei ko imtis, nei ką daryti unsure.gif Nuo lipepos prasidėjo kraujavimai kas pora savaičių, gavau dabar "Duphastono" triskart perdien po tabletę, bet tepliojimas tebesitęsia jau beveik savaitę, kai be vaistų baigdavosi už trijų dienų. Skauda pilvo apačią, šonus... Kadangi jau seniai išbandžiau daugybę endometriozės apraiškų, galvoj nebetelpa, kas dar gali būti... Beje, nesusitvarkau ir su šlapimo pusle, nes kas savaitę kartojasi skausmas šlapinantis... gal ir čia endo prikišo nagus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(avvka @ 2010 10 23, 15:32)
Deja visai nebriedas!!! Siaip endo stadija nustatoma pagal surinktu balu skaiciu...

tai tą aš ir pati suprantu. bet ne vien cista prisideda, kaip ir rašiau: sąaugų paplitimas bei endo židiniai. Aš savo gydytojo klausiau kiek cista įtakojo IV stadijos patvirtinimui, tai pasakė kad vertinama buvo ne tik ji. g.gif
QUOTE(sanzile @ 2010 10 23, 16:35)
As turiu I stad. endometrioze, nezinau ar tai susije, bet mmm mano siaubingos. Sirdis stoja nuo skausmo, vaistai (leidziami) nepadeda, puse valandos turiu tiesiog tikra skausmo priepuoli,

du tokius patyriau, 4u.gif
QUOTE(Glamour @ 2010 10 24, 00:06)
Bet jau ilgą laiką turiu pastovių problemų su šlapimo pūsle, gal ji jau ir ten įsiveisė?

man pūslės uždegimai kartodavosi vos kojas pašalus, išsigydžiau pusiau netikėtai atrastas ureaplazmas-praėjo, nežinau kiek tai sutapimas
Atsakyti
QUOTE(kristinuke @ 2010 10 24, 22:19)
Sveikos, merginos  smile.gif Matau, endometriozės tema verčia puslapius, kad vytis sunku...
Lyg ir primiršusi buvau aš šitą zarazą taip pat turinti, nes kitas  problemas naikinau, bet dabar ginekologė mano, kad ta nelaboji pas mane vėl siautėja  doh.gif  Nebežinau, nei ko imtis, nei ką daryti  unsure.gif Nuo lipepos prasidėjo  kraujavimai kas pora savaičių, gavau dabar "Duphastono" triskart perdien po tabletę, bet tepliojimas tebesitęsia jau beveik savaitę, kai be vaistų baigdavosi už trijų dienų. Skauda pilvo apačią, šonus... Kadangi jau seniai išbandžiau daugybę endometriozės apraiškų, galvoj nebetelpa, kas dar gali būti...  Beje, nesusitvarkau ir su šlapimo pusle, nes kas savaitę kartojasi skausmas šlapinantis... gal ir čia endo prikišo nagus  verysad.gif

gali buti keli dalykai del slapimo pusles...uzdegimas...arba endo uzgulusi pusle... g.gif o kokia stadija tau rado seniau?ar gydytoja neuzsimine apie LP? g.gif
Atsakyti
Sveikutės,

aš paskaitau apie jūsų skausmus man šiurpas eina, vargšiukės console.gif Ir man tada DIDELIS klausimas - jei pas mane III stad. endometriozės tai kodėl man NIEKADA neskauda mer mm? Vienintelis dalykas, dėl kurio senai įtarinėjau sau endometriozę, bet aišku gydytoja numodavo ranka, kad man teplioja kokias 2-3 dienas prieš mm rudai, kol pramuša... Ir kartais skauda mylintis, bet kartais... O tokių kaip jūsų skausmai aš nejaučiu...

Laikykitės merginos console.gif
Atsakyti