Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(mazute2008 @ 2010 12 16, 17:22)
Zinau tik viena, jei nori gyvent seimoj, turi bent vienas buti nuolaidesnis, ieskot kompromisu, kitaip nieko nebus. O as pavargau buti ta nuolaidziaja ir emiau galvot, na jei neimanoma gyvent taikiai, nereikia visai...
Siandien perskaiciau straipsni apie Smoriginu seima, mane jis istikruju priverte susimastyti, kad skyrybos lengviausias variantas, issidraskyti spesi visada, o viska sudelioti, isaugoti tai ka turi labai sunku. Manau atrasiu dar jegu bandyti.Tikiuosi pavyks smile.gif

zinai, nepazistu jusu seimos, bet is to ka parasei, tikrai niekas neatrodo rimta priezastim skirtis. Man atrodo tu tiesiog nori kad vyras ir seima butu tokia kokia tu isivaizdavai. Bet tavo vyras nera tavo senelis ir niekada toks nebus. Kai ir tu niekad nebusi tokia kaip tavo mociute. Ir apskritai - kitu grazus santykiai yra tik tol kol matai juos is sono, perskaitai laikrasty ir pan. O realybej manau visko buna. Kiekviena seima kuria savo santykius. Keikvienas zmogus tuos pacius dalykus supranta skirtingai. Mano vyras pvz didziausia nepagarba JAM laiko tai, kad as pvz nesusidedu savo rubu i vieta. Jis tia priima kaip asmenini izeidima. Tuo tarpu as tam visiskai jokios reiksmes neteikiu, man pagarba yra visai kitokie dalykai. Mes tiesiog skirtingai matom pasauli ir tiek. Tiesigo dabar stengiuosi prisiminti kad jam svarbu kad as tuos rubus susideciau, na tia ir stengiuos susideti, bet dazniausiai vistiek pamirstu biggrin.gif Uztat jis susideda savo, rupinasi vaikais, mano daiktus sudeda i vietas, man ideda koki obuoli i darba ir pan. Ir taip mane myli, nors as noreciau pvz gal kokiu romantisku buciniu kas vakara, siltu apsikabinimu, meiliu zodziu, bet jis tam tiesiog neteikia dideles reiksmes. Jis kitoks. Tai va taip po truputeli mokomes viens kita pazinti, suprasti ir nereikalauti neimanomo o priimti ir dziaugtis tuo ka turim. Koki karta i menesi pakalbam apie skyrybas biggrin.gif bet kol kas laikomes. Del vaiku. Ir del saves. Nes si kitais bus tas pats.
Papildyta:
QUOTE(Juknele @ 2010 12 17, 12:38)
Labas, saulytes!!!!!!!!!
Turiu du klausimus:
1. Vieno is dvyniu viduriukai dirba puikiai: tustinasi apie 10 kartu per savaite. O kitas 1-2 kartus per savaite. Kakutis kietas, vaikelis besitustindamas isprakaituoja, net plaukiukai suslampa, rekia. Turiu namines slyvu uogienes. Nevalgo net i kose imaisius. Kas butu mazesne blogybe: bandyti pamaitinti vaikams skirtu slyvu dzemu (netikiu, kad jis be konservantu) ar nuvirti dziovintas slyvas (girdejau, kad dziovinamos leidziant kazkokias dujas).  Tiesa, gali buti, kad ir tu nevalgys.
2. Labai noretume sulaukti dar vieno zmogucio. Bet del dideles laktacijos niekaip nesulaukiu mmm. Bet cia jau tikriausiai nieko nepadarysi. Reikia laukti, ne?

1. Maniskiams buvo panasiai. Vienas kokius 5 kart per diena, kitas - 1-2 kart par savaite. Bet cia kol MP gere tik. Kai pradejau primaitinti mazdaug abu kas diena padaro bent po karta. Tai ka, reiktu ieskoti skystinancio maisto. Labai gerai burokeliai mums veikia. Obuoliuku nemazai valgo, dar tipo avizine kose skystina, nors mes nepastebejom.
2. nebutina sulaukti mmm norint susilaukti vaikiuko, gali pastoti pirmo ciklo metu. Man ciklas atsinaujino kai vaikams buvo 1 m 10 men. Nors zindziau pakankamai intensyviai. Buvo dvejos mmm, nelabai reguliarios, bet jos niekad reguliarios pas mane nebuvo. Na o treciuju nesulaukiau smile.gif nors leliaus ir neplanavom ir TAI darem tik viena vieninteli karta ta menesi biggrin.gif uzteko biggrin.gif
na ir gerai, turesim dabar mergyte (greiciausiai)
Atsakyti
Labos,

Juknele,

aš taip ir nesulaukiau mmm ax.gif. Kai tik sumanėm, kad nėra čia ko saugotis ir visai smagu būtų du mažiukai, viskas ir pavyko (beveik nuo vien pagalvojimo biggrin.gif ). Aš pati net nesitikėjau tokio greito prisikvietimo (pirmąją dukrytę kvieteme virš dviejų metų)- aišku, tuo labai labai džiaugiusoi, tik turėta trauma- gydymas nėštumo pradžioje labai man kelia nerimą.
Linkiu sėkmės!
Atsakyti

Sveikos mamos!
Dekui visoms uz patarimus! Manau, kad mum pavyks gyventi seimoje, kad kaip nors isspresim visas problemas ir busim kartu. Mes abu labai mylim sunu ir norim stengtis del jo taip pat del musu abieju.
Zinot mane ir labai neramina dantuku problema, na pakolkas atrodo, kad dantukai sveiki, valom juos, bet man baisu, kad tas naktinis zindimas ju nesugadintu. Is tikruju mano susnus pastaruoju metu zinda daugiau naktim nei buvo kudikelis? Vis manaiu, kad paaugs ir nebezys nakty, deja... zinda ir net negalvoja sustoti. gal cia jam toks laikotarpis, bet su juo susitarti neimanoma, bandau kalbeti, kad tu jau gali uzmigti be papelio, o jis sako"man bus liudna jei neduosi papelio.Papelis toks fainas"mane nuginkluoja jis tais zodziais visus 200%. Ir toliau geriam pieneli diena ir nakty. Zinot labiausiai mane veikia mano artimuju pasakymai?"kiek tu gali ta vaika lepinti, pasakyk, kad nera pieno, pavirkdyk kokia savaite ir bus baigta". Kartais as pati save pagaunu galvojancia, o gal man tikrai truksta ryzto? Gal jau gana su tuo zindymu? Net nezinau, seniau buvau uztikrinta 100 %kad zindysiu, kiek reikes, o dbr jau pradejau dvejoti? Neseniai man vyras pasake, tu ir esi tokia viskuo nepatenkinta nes neissimiegi naktim, nepailsi. na taip miego man truksta, bet juk dauguma mamu neismiega, vaikutis tai susirges, tai susapnaves bloga sapna...
Norejau paklaust mamu, kurios maitina vyresnius nei 2metai vaikucius, kiek daznai Jusu mazyliai zinda diena ir nakty, ar ribojat tu zindimu skaiciau, ar duodat tiek kiek nori? kaip pavyksta susitarti su maziais?
Aciu

Atsakyti
QUOTE(mazute2008 @ 2010 12 20, 14:44)
Norejau paklaust mamu, kurios maitina vyresnius nei 2metai vaikucius, kiek daznai Jusu mazyliai zinda diena ir nakty, ar ribojat tu zindimu skaiciau, ar duodat tiek kiek nori? kaip pavyksta susitarti su maziais?
Aciu

manoji naktim zinde pojavascript:emoticon(':D') 3-7 kartus,daugiau nei kad kudikis budama blink.gif diena ir nn kartu,nes dudoavau kai noredavo, o dabar jau 3 naktis miegam be mp blush2.gif nes labai noriu issaugoti dantukus,tad emiaus griztai,diena jokio(.)(.) ir nakti,pirmas dvi naktis verke,bet tik po 10 min. keles tik du sykius,o sianakt jau nebesikele is vis bigsmile.gif tik sunkiai uzmigo ,teko laikyti apsikabinusia ant ranku wub.gif daviau tik rytais,kai pabusdavo jau,nes verzdavokrutine, o dienanet nebepraso,tik kai eina miegoti pamini dar,bet is kart sako nebera rolleyes.gif
nes bandziau graiuoju tartis,nekalbeji ji su manim tuo klausimu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mazute2008 @ 2010 12 20, 16:44)
Aciu

del tu dantuku tu nesijaudink, jau cia daug buvo rasyta - MP dantukams nekenkia.
O del tu zindymu...ateis laikas ir susitarsit. Tikrai nebutina vaiko virkdyt. Del miego - vieni pradeda gaeriau miegot nustojus zindyt kiti ne. Cia individualu. Mano pradejo - pasiseke biggrin.gif O kaip viskas buvo jau rasiau - pastojau, pasidare ziauriai jautri krutine ir pradejau po biskiuka sneketi kad jau dideli jie, kad pienukas baigiasi pas mamyte, po to kad sesytei pilvuke reik palikt ir tt. Ir tiap per koki menesi po truputi po truputi susitarem - nebeprase.
Atsakyti
QUOTE(spengla @ 2010 12 20, 14:29)
Labos,

Juknele,

aš taip ir nesulaukiau mmm  ax.gif. Kai tik sumanėm, kad nėra čia ko saugotis ir visai smagu būtų du mažiukai, viskas ir pavyko (beveik nuo vien pagalvojimo  biggrin.gif ). Aš pati net nesitikėjau tokio greito prisikvietimo (pirmąją dukrytę kvieteme virš dviejų metų)- aišku, tuo labai labai džiaugiusoi, tik turėta trauma- gydymas nėštumo pradžioje labai man kelia nerimą.
Linkiu sėkmės!

Sveikinimai biggrin.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif Tai dar karteli parodo kad antras,trecias nestumas uzkimba daug greiciau nei pirmasis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(spengla @ 2010 12 20, 14:29)
Kai tik sumanėm, kad nėra čia ko saugotis ir visai smagu būtų du mažiukai, viskas ir pavyko (beveik nuo vien pagalvojimo  biggrin.gif ).
aišku, tuo labai labai džiaugiusoi, tik turėta trauma- gydymas nėštumo pradžioje labai man kelia nerimą.

Saunuoliai, sveikinimai 4u.gif
O del tureto gydymo nepergyvenk... Bet kuriuo atveju Gamta sioje vietoje galingesne. Ir jei Zmoguciui lemta gyventi - jokie pavojai jam nebus baisus. 4u.gif To ir linkiu mirksiukas.gif wub.gif

QUOTE(mazute2008 @ 2010 12 20, 15:44)
Is tikruju mano susnus pastaruoju metu zinda daugiau naktim nei buvo kudikelis? Vis manaiu, kad paaugs ir nebezys nakty, deja...

Kartais as pati save pagaunu galvojancia, o gal man tikrai truksta ryzto?

Tavo sunus - normalus, sveikai augantis berniukas, kuris be viso ko ir labai laimingas, gaudamas MP 4u.gif O del ryzto... greiciau ryzto truksta toms, kurios nustoja zindyti anksciau laiko. Zindymas yra itin svarbus tiems pypliukams, tad kodel neleisti jiems patiems nuspresti kada gana? Juk jie irgi Zmones, su savo teisemis ir poreikiais. mirksiukas.gif Net neabejjoju, kad ateityje tikrai suprasi, kad tie zmones, kurie dabar daro spaudima, buvo visiskai neteisingi...
Motiniska meile ir...pagarba vaikui (jo prigimciai) cia turi priimti lemiama sprendima.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2010 12 21, 15:46)
Saunuoliai, sveikinimai  4u.gif
O del tureto gydymo nepergyvenk... Bet kuriuo atveju Gamta sioje vietoje galingesne. Ir jei Zmoguciui lemta gyventi - jokie pavojai jam nebus baisus.  4u.gif  To ir linkiu  mirksiukas.gif  wub.gif
Tavo sunus - normalus, sveikai augantis berniukas, kuris be viso ko ir labai laimingas, gaudamas MP  4u.gif  O del ryzto... greiciau ryzto truksta toms, kurios nustoja zindyti anksciau laiko. Zindymas yra itin svarbus tiems pypliukams, tad kodel neleisti jiems patiems nuspresti kada gana? Juk jie irgi Zmones, su savo teisemis ir poreikiais.  mirksiukas.gif Net neabejjoju, kad ateityje tikrai suprasi, kad tie zmones, kurie dabar daro spaudima, buvo visiskai neteisingi...
Motiniska meile ir...pagarba vaikui (jo prigimciai) cia turi priimti lemiama sprendima.
4u.gif

labas, drisiu pakomntuot jusu nuomone.
Jei jau tuoj 3m.kai valgo MP ir niekam jis nenori paleisti, tai kada jis pats nuspres?as manau kad cia jau iprotis, nepykit uzpalyginima, bet kaip suaugusiam mest rukyt.
o man ryzto truskta jau seniai nutraukt maitinima, nes naktinis valgymas vargina tikiu mus abu. verysad.gif verysad.gif verysad.gif praeita savaite bandziau neduot dienom 3diena buvo sunkiausia, vakare pakilo jam tempe, veme, itariu koky zarnyno visuriuka, kita diena vakare kaip niekur nieko, tikiu kad MP daro stebuklus...bet dabar vel nenulipa nuo krutines, vis praso praso ir praso...
Atsakyti
QUOTE(-zuvedra- @ 2010 12 21, 17:41)
o man ryzto truskta jau seniai nutraukt maitinima, nes naktinis valgymas vargina tikiu mus abu. verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

zinai, visur pabreziama - zindyti bent du metus ir ilgiau kiek vaikas ir MAMA nores. mama tikrai ne paskutinej vietoj sitam sprendime.
Atsakyti
QUOTE(-zuvedra- @ 2010 12 21, 17:41)
Jei jau tuoj 3m.kai valgo MP ir niekam jis nenori paleisti, tai kada jis pats nuspres?as manau kad cia jau iprotis, nepykit uzpalyginima, bet kaip suaugusiam mest rukyt.
o man ryzto truskta jau seniai nutraukt maitinima, nes naktinis valgymas vargina tikiu mus abu. verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif praeita savaite bandziau neduot dienom 3diena buvo sunkiausia, vakare pakilo jam tempe, veme, itariu koky zarnyno visuriuka, kita diena vakare kaip niekur nieko, tikiu kad MP daro stebuklus...bet dabar vel nenulipa nuo krutines, vis praso praso ir praso...

Siame Mamos zurnale raso straipsny apie ilga zindyma, kad naturali zmogaus zindymo trukme apie 2,5 -7 m 22psl Tik pas mus iskreipa viskas ir mamai salygos nepalankios ir zmn poziuris keistas 4u.gif
o cia vyru ir moteru santykiu tema linksmai
http://www.youtube.c...feature=related
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2010 12 21, 18:21)
Siame Mamos zurnale raso straipsny apie ilga zindyma, kad naturali zmogaus zindymo trukme apie 2,5 -7 m 22psl Tik pas mus iskreipa viskas ir mamai salygos nepalankios ir zmn poziuris keistas  4u.gif
o cia vyru ir moteru santykiu tema linksmai
http://www.youtube.c...feature=related

iki tokios amziaus kaip 7m, tai man cia pykit nepykit kazkoks iskrypimas. blink.gif
ir kas zinot kokia MP sudetis apie 3m.zindymo metus?ar yra naudingu medziagu? unsure.gif

Gyvenu nelietuvoj tad sio zurnalo paskaityt negaliu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(-zuvedra- @ 2010 12 21, 16:41)

Naktinis zindymas vargina tik tuomet, kai...mama taip nusiteikusi ir nuolat del to save grauzia. smile.gif

Is dalies naktinis zindymas yra iprotis, tik as lyginciau su maloniais dalykais, bet ne su rukymu (is kurio jokios naudos nera). smile.gif
Ir siaip - pagalvopkim apie save... Juk malonu pries miega priglusti prie salia snaudziancio vyro, jausti jo buvima, alsavima ir kvapa salia?? Man - labai (tiesa sakant neuzmiegu, kol jo nera salia). O maziesiems reikia daugiau tu silumos ir meiles 'irodymu', jie dar nesijaucia itin laisvi ir saugus visuomeneje, jiems reikia 'dopingo'=MP kartu su mamos artumu, kad pasijustu savarankiski ir drasus.... Vieni adaptuojasi ir 'pasileidzia' anksciau, kiti gi (jautresni ir turintys silpnesni imuniteta) - veliau. Taip Gamtos sudeliota... (cia galima butu pakreipti kalba apie zinduolius). mirksiukas.gif

QUOTE(-zuvedra- @ 2010 12 21, 19:13)
ir kas zinot kokia MP sudetis apie 3m.zindymo metus?ar yra naudingu medziagu?  unsure.gif

Gyvenu nelietuvoj tad sio zurnalo paskaityt negaliu verysad.gif

Be jokios abejones MP yra naudingas bet kuriuo amziaus periodu. Kai vaikelis pats palaipsniui atsisako MP, jo sudetis keiciasi...Paskutine MP stadija kaip ir pirmoji, sudetimi virsta panasiu i ...priespieni.

Straipsneli (kuris yra Mamos zurnale) rasi cia - ilgalaikio zindymo nauda 4u.gif
Atsakyti