QUOTE(-zuvedra- @ 2010 12 21, 17:41)
labas, drisiu pakomntuot jusu nuomone.
Jei jau tuoj 3m.kai valgo MP ir niekam jis nenori paleisti, tai kada jis pats nuspres?as manau kad cia jau iprotis, nepykit uzpalyginima, bet kaip suaugusiam mest rukyt.
o man ryzto truskta jau seniai nutraukt maitinima, nes naktinis valgymas vargina tikiu mus abu.

praeita savaite bandziau neduot dienom 3diena buvo sunkiausia, vakare pakilo jam tempe, veme, itariu koky zarnyno visuriuka, kita diena vakare kaip niekur nieko, tikiu kad MP daro stebuklus...bet dabar vel nenulipa nuo krutines, vis praso praso ir praso...
Tikrai paleis

Tai ne įprotis, o poreikis, kai poreikis bus patenkintas, ir paleis. Kartais su mamytės pagalba, kartais visiškai patys, bet visi nustoja. Maniškis nustojo 3 m. 8 mėn. Paskutinius pusantrų metų gaudavo vieną du kart į parą. Aišku, mamos savijauta čia lygia greta eina su vaiko. Man nebūdavo pernelyg malonu žindyti didįjį, tai ribodavau laiką - žįsdavo gal kelias minutes per dieną, ir nėštumo metu, ir po to tas jausmas nepasikeitė. Tačiau neperžengiau tokios ribos, kai jau norėčiau nutraukti, viskas. Kartais apribojus laiką, kiekį, galima pasiekti abi puses tenkinančią situaciją. Beje, saviškio nėštumo metu viešai jau nebežindžiau, kažkaip tai buvo privatus mūsų reikalas

Aš irgi sunkiai įsivaizduoju 6-7 m. vaiką su krūtimi, bet tai turbūt dėl to, kad lb neįprasta. Be saviškio, turbūt ir trijų metų vaiko nesu mačiusi žindomo, gal tik kelis kartus. Taigi tai turbūt iš to, kad nėra pavyzdžių. Aišku, jei slėpsimės su didčkiais namie, gal kitų nepiktinsim, bet ir nešviesim... Kaip sužinos apskritai žmonės, kad galima didelius vaikus žindyti, kad tai natūralu, jei nematys savo aplinkoje? Tik ar aš išdrįsiu su antruoju būti tuo liudijančiu asmeniu? nežinau.
Papildyta:
QUOTE(spengla @ 2010 12 22, 00:45)
Sveikos,
širdingai dėkoju už sveikinimus :aciukas:.
Prisipažinsiu, su nerimu galvoju, kaip bus su pienuku ir dviem mažiukais bei kaip dukrytė pabus be manęs kol gims antras mažylis. Aišku, kad dar toli, bet sunkiai įsivaizduoju. Na, niekis, laikas parodys.
Tam mamytei duoti du pienukai, kai mazgius valgo, kitam galima duoti "pasitikrinimui" iš kitos pusės, ar kartu prieš miegą pamaitinti. Čia pradžioj būna, kad paaštrėja poreikis. Buvo net pasiskyręs savo pienuką didysis. Paskui viskas grįžo į nėštumo metu buvusius tempus ir gražiai užsibaigė. O dėl pabuvimo - papratinkit pabūti su artimais žmonėmis - močiute, seneliu ar drauge, kad nebijotų pabūti. Gi gimdymas amžinai netruks. O tėtis irgi galės grįžti po gimdymo. Mes grįžom kitą dieną, nakčiai buvau užmigdžius, o šiaip pabuvo su aukle, per pietus jau sugrįžom

Vien dėl to nujunkyti nebūtina

Yra temukė apie nėštumą ir žindymą, šiaip angliškai terminas tandem nursing, pasiieškokit. Jei pačiai jausis, kad reikia nutraukti, silpna, su sveikata kas nors, tai aišku, tada taip, o jei ne - lengvo nešiojimo ir lengvo žindymo tiek nėštumo metu, tiek po jo.