Kas geriau? Ar butas palyginti netoli centro, ar namas, bet toliau...
Aišku, viskas turi savų privalumų ir trūkumų, bet kai reikia apsispręsti, oi kaip nelengva...Labai norisi savos erdvės, kiemo, šuniuko kieme vaikams, miškelio netoli, bet...Tada turbūt reikės dviejų mašinų, negalėsiu va taip paprastai imti ir išeiti į miestą (o aš mėgstu vaikščioti pėstute), o kaip prisišauksiu auklę, o vaikus reikės kasdien vežioti į darželį/mokyklą ir atgal, o ir namą bei aplinką reiks prižiūrėti...
Kokie jūsų argumentai už/prieš namą? Įdomu būtų paskaityti...
Zvirbliuke, idealiausia-butas centre plius sodyba uzmiestyje
Man kaip tik patinka namai tik miegamuosiuose rajonuose Centre, bent jau Kaune, nei už ką nenorėčiau, kad mano vaikas augtų, ten tik dulkes ir asfaltas. Antrą mašiną šiais laikais nėra prabanga įsigyti, juolab, kad galima rasti visai ne brangių
kol vaikai mazi man priimtinesnis yra butas, nes namas iskelia problemu - nuvezimas ir parvezimas i/is darzelio dar nieko. Bet kas bus kai vaikas bus pirmokas, kazkaip abejoju ar noresis, kad jisai vienas namo vaziuotu per puse miesto.
Na nebent namas bus Jeruzaleje, ar kokiam nors panasiam rajone, kuris yra mieste ir darzelis, mokykla, parduotuves... viskas yra salia
Na nebent namas bus Jeruzaleje, ar kokiam nors panasiam rajone, kuris yra mieste ir darzelis, mokykla, parduotuves... viskas yra salia
Ech Zvirbliuke ir man ta pati dilema, baigiu isprotet. is vienos puses taip namo norisi, kad kaimynai netrukdytu, kad zolyte kieme, ramybe, iseini vasara i kiema ir sasla gali kept, grynas oras, ech... rojus rozinis na masinas mes dvi turim, ir bute gyvenant siais laikais su viena neprasisukam niekaip ir kelias, jeigu nelabai toli nuo miesto, laiko atzvilgiu panasiai susigaista ar is kur nors mieste trenktis per kamscius, zodziu nu labai namo norisi, dar ir taupumo sumetimais, draugai kurena per ziema 100Lt iseina visas kurenimas + vandens pasildymas.
Bet kita vertus kaip pagalvoju kad kitais metais panai i mokykla, na nuvezt dar galima, vistiek i darba, bet ka po to daryt yra aisku prailgintos dienos grupes, bet vistiek iki 16val tiktai, zodziu nebent nedirbt, arba su autobusias leisti vazinet, bet juk tokia mazyte neisleisi
zodziu pasimetusi as...
Bet kita vertus kaip pagalvoju kad kitais metais panai i mokykla, na nuvezt dar galima, vistiek i darba, bet ka po to daryt yra aisku prailgintos dienos grupes, bet vistiek iki 16val tiktai, zodziu nebent nedirbt, arba su autobusias leisti vazinet, bet juk tokia mazyte neisleisi
zodziu pasimetusi as...
Gi ir kaimynų vaikai eina į mokyklas, tad galima susikooperuot Be to, gi dabar yra geltonieji autobusiukai, kurie vežioja vaikus į mokyklas
Yra žmonių kurie nemėgsta gyvent name, jiems geriau geras butas. Bet kai yra noras ir galimybė gyventi name, tad nematau jokių problemų. Taip sakant, nėra padėties be išeities
Yra žmonių kurie nemėgsta gyvent name, jiems geriau geras butas. Bet kai yra noras ir galimybė gyventi name, tad nematau jokių problemų. Taip sakant, nėra padėties be išeities
Eli negi is visur vezioja? as tiesa pasakius nemaciu ne vieno, gal tik kaimuose kur jie vazineja?
Vieni pazystami daro taip. Jie turi mieste teta, kuri gyvena netoli mokyklos ir nedirba, tai vaikas pas ja buna kol tevai dirba, po to mano vaziuoja, bet mum tas netiks. O del kaimynu, juk nezinai tu zmoniu su kurias gyvensi kaimynysteje, jeigu tik isikelsi, tad baisu bus patiket vaika.
Vieni pazystami daro taip. Jie turi mieste teta, kuri gyvena netoli mokyklos ir nedirba, tai vaikas pas ja buna kol tevai dirba, po to mano vaziuoja, bet mum tas netiks. O del kaimynu, juk nezinai tu zmoniu su kurias gyvensi kaimynysteje, jeigu tik isikelsi, tad baisu bus patiket vaika.
Mano sesers namas sodo teritorijoje, bet mieste ir važinėja tas autobusiukas Bet pasiimt vaikus reikdavo pačiai, tad pakaitomis su kaimyne tai darydavo.
Aš jau savo kaimynus pažįstu ir beveik visi jaunos šeimos, tad nesijaudinu dėl to. Gal dar ir todėl, kad mano dukrai į mokyklą po 7 metų
O yra dar labai geras variantas - pasigimdyti vaikelį prieš vyresnėliui einant į pirmą klasę Dar galvoju, kad jei jau bus labai sudėtinga, tai pasamdysiu žmogų, kuris galėtų parvežti iš mokyklos. Bet manau, kad suderinsiu ir be to Juk ir mikriukai dabar patogiai kursuoja
Manau, kad reikia tik noro, o variantų tai jau atsiras
Aš jau savo kaimynus pažįstu ir beveik visi jaunos šeimos, tad nesijaudinu dėl to. Gal dar ir todėl, kad mano dukrai į mokyklą po 7 metų
O yra dar labai geras variantas - pasigimdyti vaikelį prieš vyresnėliui einant į pirmą klasę Dar galvoju, kad jei jau bus labai sudėtinga, tai pasamdysiu žmogų, kuris galėtų parvežti iš mokyklos. Bet manau, kad suderinsiu ir be to Juk ir mikriukai dabar patogiai kursuoja
Manau, kad reikia tik noro, o variantų tai jau atsiras
geriausia tada pirkti nama nuosavu namu komplekse pavyzdziui kaip bendoreliai arba prie pavilnioten taip pat yra. tenais yra ir mokykla ir darzelis ir tokiu problemu tikrai nebus . na bet cia aisku priklauso nuo finansu
QUOTE (ely @ 2003 12 09, 09:31) |
O yra dar labai geras variantas - pasigimdyti vaikelį prieš vyresnėliui einant į pirmą klasę |
na kur jau cia gerumas sito varianto-negi su kudikiu bus labai patogu tampytis pirmyn atgal..
be to, siais laikais ne visi sau gali leist imt ilgas kudikio prieziuros atostogas, ypac tokie, kurie statosi namus-juk reikia kazkaip uzsidirbti
Na tai nereikia gimdyti prieš pat rugsėjo pirmą, o kelių mėnesių leliuką kuo puikiausiai galima vežiotis mašina