Įkraunama...
Įkraunama...

MRU moksliukių klubas (tęsinys Nr.2)

I pirmine teise ieina stojimo sutartys, kiek as radau, taip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Besishypsanti: 15 spalio 2010 - 20:47
QUOTE(Besishypsanti @ 2010 10 15, 21:47)
I pirmine teise ieina stojimo sutartys, kiek as radau, taip?

tikrai taip
Atsakyti
del 12, tai klausimukas skamba DIREKTYVU TIESIOGINIS TAIKYMAS, tai ir reikes rasyti kokiomis salygomis ji taikoma.
sekmes rytoj laikantiems, labanakt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alfis @ 2010 10 15, 21:50)
del 12, tai klausimukas skamba DIREKTYVU TIESIOGINIS TAIKYMAS, tai ir reikes rasyti kokiomis salygomis ji taikoma.
sekmes rytoj laikantiems, labanakt smile.gif

labanakt ir tau sėkmės smile.gif
aš dar panaktinėsiu su ES.
Atsakyti
Wow, kad priplepėjusios bigsmile.gif Šaunuolės, kad sprendžiat testus thumbup.gif
Kas dėl to testo kur 2A, tai labai gali būti, kad jis materialinei ES arba dieniniokams. Mums manau bus lengvesnis, nes čia 20 klausimų, o mums bus 9 + atvirų.
Tikėkimės bus kažkas panašaus į tą kitą testą, kurį čia sprendėt. Nes kažkuri mergaitė ir sakė, kad kitam variante buvo panašūs klausimai.

O kažkuri čia klausė dėl tiesioginio taikymo ir veikimo, tai mano galva ne tas pats, nes:
TAIKYMAS- teisės akto savybė, reiškianti, kad jis turi teisines pasekmes nacionalinėje teisėje ir jo nereikia perkelti į nacionalinę teisės sistemą.
VEIKIMAS- galėjimas pasiremti teisės akto norma tiesiogiai teisme.

Oj pavargau nuo tos ES doh.gif

Gal kuri žinot kokie požymiai būdingi teisės šaltiniams? g.gif Ir kur parašyta apie bendrą ir vieningą rinkas? Ir kas neperimta iš Konstitucijos Lisabonos sutartyje? g.gif
Atsakyti
Lisabonoje neliko tik himno, veliavos ir dar kazko, pries tai kazkuri nuoroda dave i straipsni, tai as ji skaiciau, tai ten parasyta kad 99 proc Konstitucijos
Atsakyti
QUOTE(Arija2003 @ 2010 10 15, 22:39)
Lisabonoje neliko tik himno, veliavos ir dar kazko, pries tai kazkuri nuoroda dave i straipsni, tai as ji skaiciau, tai ten parasyta kad 99 proc Konstitucijos

Nelabai supratau: kas 99 proc Konstitucijos? Perimta ar neperimta?
Atsakyti
Sekmes ryt visoms 4u.gif ir man sekmes biggrin.gif nutariau nebeskaityt, nes siandiena visa diena beveik skaiciau, ir jauciu, kad dabar man viskas susipainiojo, tai gal ryte dar paziuresiu ka nors geriau. Labanks ir dar karta sekems smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Arija2003 @ 2010 10 15, 20:46)
Sekmes ryt visoms  4u.gif ir man sekmes  biggrin.gif nutariau nebeskaityt, nes siandiena visa diena beveik skaiciau, ir jauciu, kad dabar man viskas susipainiojo, tai gal ryte dar paziuresiu ka nors geriau. Labanks ir dar karta sekems  smile.gif

Perimta 99 procentai viskas tas pats
Atsakyti
QUOTE(Arija2003 @ 2010 10 15, 22:47)
Sekmes ryt visoms  4u.gif ir man sekmes  biggrin.gif nutariau nebeskaityt, nes siandiena visa diena beveik skaiciau, ir jauciu, kad dabar man viskas susipainiojo, tai gal ryte dar paziuresiu ka nors geriau. Labanks ir dar karta sekems  smile.gif
Papildyta:

Perimta 99 procentai viskas tas pats

Tikrai žinot? Ačiū už atsakymą.
Labanaktis ir Jums sėkmės mirksiukas.gif
Atsakyti
Sekmes visoms rytoj. 4u.gif O kai atsilaisvinsit gal kas parasys atsiliepimus apie vok destytoja Laimute Dantiene, ir teises istorijos destytoja R.Gelumbauskiene. Ar sunku pas jas egzaminus islaikyti, ar grieztos, nu ir pan. ax.gif is anksto aciu smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(akacijaorama @ 2010 10 15, 22:45)
Nelabai supratau: kas 99 proc Konstitucijos? Perimta ar neperimta?

dėl konstitucijos dar

neperimta - ES vėliava, himnas ir kitų europietiški simboliai. Taip pat skiriasi šių dokumentų teisinė forma. Nors turinys tas pats, Lisabonos sutartis, kitaip nei ES konstitucija, tėra tarptautinis suverenių valstybių susitarimas, o jam ratifikuoti užtenka ir nacionalinių parlamentų pritarimo.
Atsakyti
QUOTE(ewacka @ 2010 10 15, 23:18)
Sekmes visoms rytoj. 4u.gif  O kai atsilaisvinsit gal kas parasys atsiliepimus apie vok destytoja  Laimute Dantiene, ir teises istorijos destytoja R.Gelumbauskiene. Ar sunku pas jas egzaminus islaikyti, ar grieztos, nu ir pan. ax.gif is anksto aciu smile.gif  4u.gif

Superine destytoja pas ja jei gerai per paskaitas pasirodysi tai bus lengviau per egza man pvz antra pusmeti egzo iskaita parase kad per paskaitas gerai atsakinejau ir nereikejo egzo laikyt uzskaite o siaip tai stengiasi istraukt uzduoda papildomu klausimu arba zodziu paklausineja thumbup.gif
Atsakyti