Įkraunama...
Įkraunama...

MRU moksliukių klubas (tęsinys Nr.2)

QUOTE(Arija2003 @ 2010 10 17, 10:53)
Mums buvo testas, jei atviri manau is viso man butu sakes, nes testas jei skaitai tai mazdaug atsimeni, ten labai daug informacijos, na zodziu man tai tikrai sis egzaminas buvo labai sunkus ir painus.

Gal kuri turi bylas is tos Monkeviciaus knygos, esu girdejusi, kad is ju bus per egzamina, ir dar gal kas turi koki darbo teises konspekta, nes as tai mokausi is kodekso ir komentaro.

Turiu kažkokį darbo teisės konspektą, galiu atsiųsti , laikiau šį semestrą pas V. Kudirkaitę tai iš mūsų grupės daug kas neišlaikė, buvo 2 teoriniai klausimai ir uždavinys. Teoriniai tai:
1)Subtilumo principas darbo teisėje
2) Lokaliniai teisės aktai, jų įsigaliojimo tvarka
kitas variantas buvo
1) teisė į laisvą darbo pasirinkimą (aprašyti principą)
2)Įstatymų ir teisės analogijos taikymas darbo teisėje

kai ėjo perlaikyt tai buvo tokie klausimai:
1) teisingas darbo apmokėjimas
2) darbuotjų kolektyvo atstovavimas
Atsakyti
Sveikutes mielosios ax.gif
Gal netycia kuri turit CPT specialiosios dalies ir lyginamosios konstitucines teises konspekta? ax.gif buciau dekinga jei atsiustumete ax.gif julitam@gmail.com
Atsakyti
QUOTE(Nansy @ 2010 10 17, 12:01)
Sveikutes mielosios ax.gif
Gal netycia kuri turit CPT specialiosios dalies ir lyginamosios konstitucines teises konspekta?  ax.gif  buciau dekinga jei atsiustumete  ax.gif  julitam@gmail.com

Išsiunčiau CPT spec. dalies konspektuką ir lyginamosios KT ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Milala: 17 spalio 2010 - 11:11
QUOTE(Eileiteja @ 2010 10 16, 18:12)
sveikos pas mane ES buvo 3.2 variantas.  mirksiukas.gif  Klausimai maždaug tokie:
1. Kokia 3 ramsčių sudėtis po lisabonos sutarties?
2. Europos Komisiją sudaro?
3. Europos Taryba
4. Subsidiarumo principas
5. Viršenybės principas
6. Reglamentas
7. Europos Teisingumo Teismo sandara
8. Kas yra prejudicinis sprendimas?
paskutinio nepamenu.
atviri klausimai:
Kuo skiriasi reglamentai ir direktyvos?
Direktyvos tiesioginis taikymas?
Pagal eiliškumą išvardinti EB ir ES reformas

beje dėl destytojų elgesio, aš laikiau su paskutiniu srautu tai nieko panašaus nebuvo kaip tašes kampe, dokumentai ant stalo  biggrin.gif  tiesiog susėdom, ir tik iš paskutinių eilių liepė persėst į pirmas. Matyt atsibodo kabinėtis į darbo pabaigą biggrin.gif

laikiau 11 val. tai buvo cirkas-tikra to zodzio prasme, susedom visi kas antras, tvarkingai, atejo destytoja- ar lektore, viems liepe sunesti daiktus i auditorijos prieki- rankines, paltus ir pan, vidurine eile liepe atlaisvint, tuomet susedom visi viens prie kito- susispaude "kaip silkes backoje". Vienu zodziu padare tvarka biggrin.gif lotuliukas.gif vietoj to, kad visi tvarkingai susede buvo kas antra auditorijoj, tai sedejo susiglaude vienas prie kito, vidurine eile atlaisvinti kam reikejo... liepe visiems tureti ant stalo tik rasymo priemones ir asmens dokumentus, kuriu egzamino pabaigoj renkant darbus net neziurejo. ir vidurine eile pasiliko sau praejimui kai rinko darbus. biggrin.gif vienu zodziu atejo pradejo kazka daryti, ka? kazka norejo... bet gavosi... "Is didelio rasto isejo is krasto". atrode tikrai gan... kvaila. pati maciau tikrai keleta studentu kurie graziai rankutej varte "popierine armonikele"-spera, nes dekingesnes situacijos kokia sudare pati destytoja buti negalejo tokiam reikalui biggrin.gif , tie kas priekyje ar krastuose sedejo, tiems buvo aisku nelabai... Vietoje to, kad visi auditorijoj butu sedeja tvarkingai kas antras, ir jos pacios butu tiesiog grieztai stebeja tai gavosi... na svelniai tariant juokinga ir gan absurdiska. vis delto auditorija is suaugusiu zmo g.gif niu ir man palikti savo daiktus bendroj kruvoj o paskui eiti ir vel kedenti viska kad rastum savo... g.gif

rasiau 2 varianta.
atviri klausimai buvo: prejudicinio sprendimo savoka, kas del jo gali reiptis; direktyvos netiesioginis taikymas, ir kazkas nepamenu tiksliai apie ES ir saliu nariu kometencija, kompetenciju pasiskirstyma.
is testo ka atsimenu:
1. Kokia 3 ramsčių sudėtis po Amsterdamo sutarties?
2. Europos Komisijos sudetis ?
3. Europos parlamentas
4. Subsidiarumo principas
5. Viršenybės principas
6. Vieningos europos aktas
7. Reglamentas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Solemn still: 17 spalio 2010 - 11:19
as ir noreciau lyginamosios konspekto, ir darbo teises konspekto, buciau dekinga, i evelincik@gmail.com
Cia kazkas prase aplinkosaugos tai ka turiu ta siunciu smile.gif man ir antradieni du egzai, zemes ir aplinkosaugos, beje is zemes teises gal turi kas tas bylas is monkeviciaus knygos , arba reikia ryt vaziuot susirasti, na as jau klausiau bet dar karta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Arija2003 @ 2010 10 17, 12:18)
as ir noreciau lyginamosios konspekto, ir darbo teises konspekto, buciau dekinga, i evelincik@gmail.com
Cia kazkas prase aplinkosaugos tai ka turiu ta siunciu  smile.gif man ir antradieni du egzai, zemes ir aplinkosaugos, beje is zemes teises gal turi kas tas bylas is monkeviciaus knygos , arba reikia ryt vaziuot susirasti, na as jau klausiau bet dar karta  biggrin.gif

darbo ir lyginamosios išsiunčiau, ten kartu atrodo ir CPT netyčia išssiuntė bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Arija2003 @ 2010 10 17, 10:18)
Cia kazkas prase aplinkosaugos tai ka turiu ta siunciu  smile.gif man ir antradieni du egzai, zemes ir aplinkosaugos, beje is zemes teises gal turi kas tas bylas is monkeviciaus knygos , arba reikia ryt vaziuot susirasti, na as jau klausiau bet dar karta  biggrin.gif

Aciu uz konspektus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laurikee @ 2010 10 17, 08:54)
Butu labai gerai,jei permestum:) llaurrytti@gmail.com  Tai jau taip,kursiokes matyt busim,nes as ir 3kurse istestinese smile.gif kaip sekasi sesijai ruostis?ar cia as viena tokia ir pries pora sav. jau mokintis pradejau  doh.gif

tuoj permesiu wink.gif
ir daug jau ismokai? smile.gif as tai nuo vakar BPT skaitau, nes po CPT jam bus tik 2dienos, sakau reikia bent karta iki tol permest, kas ten gero smile.gif o nuo ryt CPT imtis... Kriminalistika pridaviau, o daugiau kaip ir nieko nesiruosus...

Baltu pavydu pavydziu ketvirtakursems, kurioms jau vargai visai i pabaiga rolleyes.gif
Atsakyti
man tai buvo es nepamenu kazkoks ketvirtas variantas.
atviri buvo: prejudicinis sprendimas,
reglamentas, kuo direktyva skiriasi nuo reglamento, ir es steigimo sutarciu virsnacionaliskumo pobudis.

kiti:
1. stegimo sutartis tai: (ir isvardinti variantai, nelabai pamenu, ivairus vairiantai minint pagrndines sutatis.
2. subsidiarumo principas tai: (ir variantai) nuo a iki g buvo
3. parlamentas: buvo variantai, renkamas tiesiogiai nuo 1979, turi iniciatyvos teise del antrines teises aktu, priima tises atus kartu su komisija, priima teises aktus su taryba, ir dar kazkoks.
4.trys ramsciai po lisaonos sutarties

Kazkas dar buvo su komisija, gerai kitu klausimu nebepamenu sorry .......... sad.gif
Papildyta:
kai laiket zemes teise pas monkeviciau mazdug kokio pobudzio buvo klausimai ?
Atsakyti
QUOTE(Arija2003 @ 2010 10 17, 12:18)

Ir gal man galėtumėt atsiųsti? ax.gif akacijaorama@gmail.com ačiū 4u.gif
Papildyta:
Prisiminiau, kad man dar buvo ES egzamine Vieningos Europos Aktas 4,4 variante. O 9 klausimo iš atvirų nebeprisimenu blush2.gif

Deimmi>>> matau mums tokie patys testiniai klausimai buvo, tik skirtingi atviri 2 iš 3 klausimai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(akacijaorama @ 2010 10 17, 14:23)
Ir gal man galėtumėt atsiųsti?  ax.gif  akacijaorama@gmail.com    ačiū  4u.gif
Papildyta:
Prisiminiau, kad man dar buvo ES egzamine Vieningos Europos Aktas 4,4 variante. O 9 klausimo iš atvirų nebeprisimenu  blush2.gif

Deimmi>>> matau mums tokie patys testiniai klausimai buvo, tik skirtingi atviri 2 iš 3 klausimai  smile.gif

ai dar viena prisiminiau, kad buvo europos sajungos salys ir isvardinti variantai po kelias salis

jo kad ten visiems panasus buvo, kose makalose padaryta kazkokis,

gal turi kokiu ziniu del zemes teises jei laikai
Atsakyti
QUOTE(Fanfan @ 2010 10 16, 17:11)
As tai neatsimenu savo testo klausimu.
Atviri buvo tai: prejudicinis sprendimas, lankstumo savoka ir kazkas apie virsenybe taikimas ar veikimas tai. Zodz cool.gif

Kaip kokiem dundukam, tases i kampa, tusinius ant stalo cool.gif  Jau studentas, tai ne zmogus. O jei neakivaizdininkas, tai, matyt, isvis nieko vertas cool.gif

Reikia kazka organizuotis vakare... nors nuotaikos, tai nulis dry.gif

Ko Jūs taip pykstat, kad tas tašes liepė į kampą sumesti? Pas mus beveik visi dėstytojai dieniniam taip reikalaudavo daryt:) Ir dabar per egzą tas pats buvo, tai nė kiek nenustebau:)
Atsakyti