Įkraunama...
Įkraunama...

Kai tėvai nedrausmina savo vaikų...

Sunku spręsti nežinant situacijos. Kol kas aišku tiek, kad reguliariai susirenka šeimos, draugai, tarp kurių priimtinas principas moterims neleisti susimokėti, moka vyrai. Ir štai, į tą kompaniją ateina moteriškė, galbūt - giminaitė, be vyro, su vaiku, kuris užsisainėdamas nejaučia saiko, kai tuo tarpiu visi kiti vaikai mokomi pajusti ribas ir nepiktnaudžiauti gardumynais.

Visiškai nieko nežinoma apie tos moters (ar šeimos) finansinę būklę ir kontekstą, dėl ko ji kviečiama į panašius pasisėdėjimus. Jei tai - sunkiau gyvenanti šeima, tai gali būti, kad tokie dalykai priimami kaip savaime suprantama, jei dar neprivaloma, labdara - tu turi daugiau už mane, tai pirmyn, mokėk. Gal ir vaikas tokio požiūrio mokokmas ("jie turi daugiau, tai už viską ir sumokės, o ką jiems rieškia").
Jei šeimos finansai lygiaverčiai visiems likusiems, man visgi keista, kad moteriškė ateina be savo vyro ir leidžiasi šitaip "šelpiama" ( jei negalėčiau susimokėt, aš, matyt, išvis neičiau).

Žodžiu, daug situacijų, galimų variantų..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 18 rugpjūčio 2013 - 12:42
Ne giminaitė, tiesiog šeimų draugė. Taip, finansai skirtingi, bet ji tikrai gerai gyvena, gerai uždirba ir nieko nestokoja, ir šelpimas nelabai įsivaizduojamas. Tiesiog toks principas ir tiek. O kad toks požiūris, kad kas daugiau turi, tas ir moka, tikriausiai taip ir įdiegta. Bet skaičiuojame tai visi. O vyras niekada nedalyvauja, nes jis nemoka daugumos kalbos, jam tiesiog neįdomu ir tiek.
Atsakyti
Tokiu atveju nurašyčiau į nuostolius ir tiek. Šeimos principų, suaugusių žmonių nepakeisi, o vaiką vis tiek auklėja tėvai. Na, galima prieš užsisakinėjant vaikams garsiai pasakyti, kad bendru kopmanijos nutarimu, jiems leidžiama išsirinkti PO VIENĄ (ne kelis) desertą, gėrimą ir pan.

Šiaip, mano vaikai kavinėse gali užsisakyti po antrą gėrimą ir pan., tas yra norma, bet žinoma, mes valgome ne iš draugų kišenės.

Atsakyti
Tai ir mūsų vaikai užsisako, papildomai, bet visada prieš tai pasiklausia ar galima, jei matau, kad viršija normas ir bus tiesiog per daug, neleidžiu, kad po to nebūtų sveikatos sutrikimų. Bet nėra taip, kad daro ką nori ir užsisakinėja ką nori bei kiek akys mato. O akys gi didelės. Čia liaudies posakis.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 08 18, 14:33)
Bet nėra taip, kad daro ką nori ir užsisakinėja ką nori bei kiek akys mato.

Taip, tas savaime suprantama.

Iš panašios serijos - man buvo labai, kraupiai gėda, kai porą kartų maniškis, anksčiau už visus atsikėlęs vasaros rytą, nukūrė pas kaimynų berniuką ir ten papusryčiavo. Tokius dalykus kategoriškai draudžiu, tam yra namai.
Žinau, kaip nemalonu iš kitos pusės - mano sesuo skundžiasi, kad sueina jos vaikų draugų nemaža kompanija, kaip tik tuo metu, kai ji gamina pietus keturių asmenų šeimai, ir rezultate, privalo pamaitinti dar keturis ar daugiau nekviestų bernų. doh.gif Tėvai vis tik turėtų apšviestii vaikus, kad, na, - kartais pasivaišinti siūlomu saldaniu ar ledais galima, bet ne nuolatos ateiti pavalgyti...
Atsakyti
Kažkur minėjau, kad dukrelė pas drauges turbūt 3 kartus per dieną valgytų, jei kas leistų doh.gif maždaug namie sumuštinis neskanus, o va pas draugę... Ir aš tokios nuomonės, kad nėra čia ko pas kitus į virtuves landžiot.
Išties tada net nežinai kaip elgtis: visų kiekvieną kartą juk nemaitinsi, bet pvz 3 žmonėm valgyt o 1 žiūrėt irgi kažkaip schmoll.gif
Atsakyti
Tos moters nusistatymas turbūt toks, nemokėti ir viskas. biggrin.gif , taip griežtai. O vaikas nekaltas juk.., kaip jį auklėja, taip jis elgiasi, drausmės duotų, paaiškintų ir viskas ok būtų. Pastebėjau, kad išvis šiais laikais tėvai (ne visi), bet dauguma griežtumo vaikams beveik neduoda, kas yra labai svarbu. Aš manau, kad duodant griežtumo, užbrėžiant ribas (iki kelių grįžt namo, tvarkyt kambarį ar kambarius, gerai mokytis, neatsikalbinėt prieš tėvus) ir t.t- nuo to tik gyvenime bus geriau. Aš saviškius prilaikau griežtai, bet tai dar nereiškia, kad jie nieko negali, jie gyvena pilnavertį gyvenimą, bet už tai turiu auksinius vaikus. blush2.gif , tikiuosi, kad ir toliau taip bus, kol kas nesiskundžiu. Vat kažkaip netyčia prisiminiau tokį įvykį. Ėjau su dukra į parduotuvę, netoliese vaikštinėjo moteris su savo vaiku ir šuniuku. Šunelis buvo ant kelio ir net nemanė trauktis, su pavadėliu, per kurį tik perlipt teliko. Aš apėjau aplink, o dukrytė peršoko per šuniuką.., tai pateisinama, juk tik vaikas ir mano manymu nepadarė nieko, dėl ko ta moteris vedžiojusi šunį pradėjo klykti. Net krūptelėjau. Atsisukau, o ta kad rėkia kad rėkia ant mano vaiko. blink.gif , sakė, kad peršokdama manoji kliudė šuniuką, nors pati puikiai mačiau, kad net neprilietė. Mažylė atbėgo pas mane apsiverkus, o tuomet prasidėjo. Pamaniau: kokią teisę kažkokia boba turi rėkt ant mano vaiko, vadint visokiais žodžiais mus abi?, juk nieko blogo nepadarėm. Pradėjau aš ant jos rėkt, vos ne už plaukų viena kitai. Susiėdėm baisiai. biggrin.gif Gal čia ir ne į temą bišky pavariau, bet tą įvykį visada prisiminsiu.
Mano manymu, tėvai, iš tikrųjų mylintys savo vaikus, juos drausmina. Taip pat jie turi žinoti, kaip elgtis įvairiose situacijose, laikytis etiketo. Viskas priklauso nuo tėvų. Pastebėjau, kad kai griežti tėvai- vaikai auksiniai, o tik nusileisk jiems kartą kitą, jau lips ant galvos ir neklausys.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 08 18, 13:55)
Žinau, kaip nemalonu iš kitos pusės - mano sesuo skundžiasi, kad sueina jos vaikų draugų nemaža kompanija, kaip tik tuo metu, kai ji gamina pietus keturių asmenų šeimai, ir rezultate, privalo pamaitinti dar keturis ar daugiau nekviestų bernų.  doh.gif Tėvai vis tik turėtų apšviestii vaikus,  kad, na, - kartais pasivaišinti siūlomu saldaniu ar ledais galima, bet ne nuolatos ateiti pavalgyti...

Jei tai ne vienkartiniai atvejai, aš mėginčiau kažką panašaus pasakyt, kad dabar šeimos laikas, einam pietauti, o draugai turi eiti namo. Nelabai gražu būtų iš mano pusės, bet kai ruošiu pietus, nedarau aš tokio kiekio, kad užtektų pamaitinti dar kažkiek žmonių papildomai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonrisita @ 2013 08 19, 11:10)
Nelabai gražu būtų iš mano pusės, bet kai ruošiu pietus, nedarau aš tokio kiekio, kad užtektų pamaitinti dar kažkiek žmonių papildomai  doh.gif

Va būtent. Ir aš neruošiu pietų galvodama apie dukros drauges doh.gif ir aš pasakiau, kad dukra nesivedžiotų draugių kai mes turim valgyt. Ypač po vieno įvykio. Padariau pietus, su vyru prieš išeidami į darbus pavalgėm, dukrai palikom, bet tik vienam kartui(neverdu keliom dienom iš eilės, paskui niekas nevalgo), o ji drauges atsivedė. Tą kartą sumuštinius tepiau, bet paskui pasakiau, kad tiesiai po pamokų nieko nevestų.
Atsakyti
Jeigu pas mus būtų valgyt pridaryta daug, tegul kviečia tas drauges, ar man gaila maisto?, jeigu būtų tarkim pilnas puodas sriubos. Tegul kviečia tas drauges/draugus. Jeigu jie tokie alkani ir namie nepavalgo, tuomet prašom. biggrin.gif , svarbiausia, kad tai nesikartotų per dažnai. Su saiku- taip, man negaila. Bet jeigu išeidama į darbą palieku valgyt tik tam kartui, vieną porciją, tada kokia gali būt kalba apie draugus?, kad po to vaikas alkanas būtų?
Atsakyti
Šiandien baseine matytas vaizdelis: 2 berniukai(maždaug 5m) ir jų tėvas įlipo į jakuzzi. Vaikai pradėjo stumdytis, taškytis, atsigeria vandens ir spjauna vienas kitam. Tėvas nei žodžio, maža to žvengia iš jų doh.gif vienai moteriškei paprašius, kad vaikai nurimtų, tėvas užbaubė "vaikai einam kitur, gal ten visokios bjaurybės nesikabinės" blink.gif
Dar kažkada kavinėj lakstė vaikai ant tų minkštasuolių, mama su drauge plepa, dzin jom visiškai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Loranija @ 2013 08 27, 19:32)
Šiandien baseine matytas vaizdelis: 2 berniukai(maždaug 5m) ir jų tėvas įlipo į jakuzzi. Vaikai pradėjo stumdytis, taškytis, atsigeria vandens ir spjauna vienas kitam. Tėvas nei žodžio, maža to žvengia iš jų doh.gif vienai moteriškei paprašius, kad vaikai nurimtų, tėvas užbaubė "vaikai einam kitur, gal ten visokios bjaurybės nesikabinės" blink.gif
Dar kažkada kavinėj lakstė vaikai ant tų minkštasuolių, mama su drauge plepa, dzin jom visiškai doh.gif

Vaikai yra vaikai,nesedes jie jakuzzi ramiai atsisede.Jei butu spjove i moteriske,suprasciau,kad piktinasi,bet jei taskosi ir duodasi tarpusavyje tai normalu.
O kas jau tap blogo,kad ant minkstasuolio uzlipo? Dirbau kavinej,lipa daugelis vaiku,jei oda-paskui padaveja pavalo,jei medziaga-papraso nusiauti batukus.
Nervina zmones,kurie visur tragedijas daro,ypac pagyvene,kurie uzmirso kad patys vaiku turejo arba auklejo kaip kareivius :-p
Atsakyti