Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (VI)

Labas vakaras,

Merginos, Kalėdos gi.. 4u.gif

Horo, ar nebus čia tiesiog paprasčiausias PMS? smile.gif

O aš atšalau visai... unsure.gif jau 22 dienas (įskaitant ir buvusį tą neaiškų kraujavimą) temperatūra aukščiau 36,2 nepakilo... 36,0-36,1 laikosi... su keliais dar žemesniais taškais... Visai ne karšta moteris kažko pastaruoju metu.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2010 12 20, 23:31)
O man dabar suknietėjo paklausti... Negi mūsų temoje yra face control? Tarkim toleruotumėte moterį, kuri tarkim besilaikydama NŠP taisyklių pastotų ir būtų nusiteikusi negimdyti vaikelio? O jei lankytųsi moteris, kuri NŠP taiko ne tik su savo sutuoktiniu, bet ir meilužiu? Ką darytumėte?
Na, o dabar į temą. Žodžiu aš nebežinau, kas darosi su mano krūtine unsure.gif Ji dydžiu didesnė ir tokia skaudi, jog negaliu gulėti ant pilvo. Man šiandien 13 DPO. Kas nors jaučiat ką nors panašaus prieš mėnesines?

Tolerancija šiais laikais yra tokia retenybė, tuo labiau internete, bet bent jau šioje temoje esate gan mandagios moterytės, palyginus su kitom temom...
O dėl užklausimo...Nei pirmu nei antru atveju man asmeniškai ir tokia moteris pagarbos nesulauktų, bet gerai pagalvojus, juk negalime teisti moters, kuri nenori gimdyti ar turi meilužį. Nors aš ir nesu religinga, bet man teisingos vertybės buvo nuo mažens skiepijamos ir aš puoselėju jas iki šiol smile.gif Jei vienas vyras - tai iki grabo lentos, kad ir ugnį ir vandenį praeini kartu, bet nuo to santykiai tik tvirtėja...
Man tokia krūtinė būdavo, kai laukiausi smile.gif Bet kitoms taip būna prieš mm.
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2010 12 20, 19:37)
pievu_kamane, labai ačiū, kad pasidalinai patirtim thumbup.gif manau, neseniai sulaukusioms mažylių moterims bus labai naudinga thumbup.gif Jei galima ar dar paklausiu: kodėl Tu pamanei, kad nevaisingos dienos? Tiesiog, vadovavaisi nekintančių gleivių taisykle (t.y. jei matomos gleivės, tačiau jų tipas nesikeičia daugiau nei 14 dienų, manoma, jog jos yra nevaisingo tipo. Info radau Bilingsų knygelėje. Ar buvo kokia kita priežastis?
O aš maniau, kad trečio mažylio laukiesi blush2.gif
mirksiukas:

Taip ir yra , Horo, dabar laukiuosi trečio vaikelio. O pastojimas buvo netikėtas, nes pasigavom vaikelį, kai gleivių visiškai nesijautė, o temperatūros pakilimo pagal tuos 5 mėn tikėjausi sulaukti vėliau. Tie 5 ankstesni ciklai atrodė idealūs, 32-33 d, labai panašiu metu vykstanti O. Supratau, kad 5mėn laikotarpis kažkokių apibendrinimų darymui yra tas pats, kas ir nieko. Reikėjo atsižvelgti į tai, kad iki pirmo nestuke.gif ciklų trukmė būdavo ir 26 d.
Atsakyti
na, mano dabartinis ciklas yra toks.. Velgi "kreivas" g.gif Ka cia fertilitis nupiese tai isvis neaisku, kur jis ta O mato nesuprantu.. doh.gif Nelabai tikiu, kad ji buvo.
user posted image
11 ir 23 CD BT "pazeminta", nes biski pramigus buvau.... blush2.gif
o 16 CD itakota alkoholio, del to gal biski issisokus.
Del gleiviu tai situacija tokia - iskart po mm buvo toks pats sakyciau dregnumas ir slidumas, kaip ir 18-20 CD.. Kaip jau pirma minejau, tokiu kaip apciuopiamu tasiu gleiviu nemaciau, tik va kad slidu viduj buvo... O taip tai visada kazkiek tu kreminiu yra, biski daugiau, biski maziau...
Idomu, man dabar mm prasides, kai taip BT nukrito? Ar gali ir neprasideti?? g.gif Nes siaip tai jau butu pats trumpiausias mano ciklas..
Tai ka manot?
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2010 12 20, 23:31)

Na, o dabar į temą. Žodžiu aš nebežinau, kas darosi su mano krūtine unsure.gif Ji dydžiu didesnė ir tokia skaudi, jog negaliu gulėti ant pilvo. Man šiandien 13 DPO. Kas nors jaučiat ką nors panašaus prieš mėnesines?

man kiekvieno ciklo gale ant pilvo gulėti skaudu pasidaro smile.gif sukietėja, ir neliestina pasidaro biggrin.gif na bet as turiu siokiu tokiu problemų su krūtine, tai profilaktiskai tikrinuos kas metus, nors vienas gydytojas buvo patikinęs, kad tai liausis, kai turėsiu vaikeli ir žindysiu, tai norėčiau tuo tikėti smile.gif

o gal nepradedam vėl tų santykių aiskinimosi tiesioginiam etery? tikrai neverta tersti temos, pasikalbėkit asmeniskai. as irgi turiu nuomone, kurią irgi gal čia galėčiau tėksti, bet nuo to niekas nepasikeis, nes nepraeis mėnesis ir vėl konfliktas tarp Smalsutės ir kurios nors kitos forumo dalyvės vėl iskirs i aikstę. Naujokės pasitraukia is sitos temos, o Horo aiskinasi... tai tesiasi jau labai ilgai smile.gif gal kartais geriau patylėti ir isgerti arbatėlės salia eglutės, nei cia akis draskyti.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 12 09, 13:07)
unsure.gif Tikėjausi, kad visgi kažką ne taip Tavo žinutėje supratau  ir būsiu palaikyta besikabinėjančia prie žodžių (o gal ir toliau nesusikalbame? unsure.gif ), bet jei jūs tikrai nesisaugote savaitę iki gleivių piko dienos, tai... na aš tikrai labai rimtai, nuoširdžiai, draugiškai ir visaip kitaip linkiu pirma atsakingai pasidomėti NŠP, nes tai, ką darote dabar, tai mėginate pataikyti į pačias vaisingiausias dienas. doh.gif

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 12 17, 21:41)
5 mėn. po gimdymo ir jau tokios improvizacijos? g.gif Net įdomu, kada sulaukei pirmųjų mmm, pirmosios O, kada atsistatė įprastas ciklų ilgis, kiek laiko žindei (jei žindei) mažylį?

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 12 19, 15:00)
Ruduoke, nėra jokio reikalo taip įsižeisti. Tiesiog sunku ką nors patarti taip savimi patenkintam žmogui, atėjusiam pasiguosti, kad pavargo nuo NŠP, pusę kone absoliučiai nevaisingos fazės praktikuojančiam NLA.

O NŠP įmanoma sėkmingai taikyti nors ir visą amželį su minimaliomis ar net klaidingomis žiniomis. Juk porų vaisingumas labai skirtingas - vienoms norint pastoti tenka gaudyte gaudyti O (ir vaikelius planuoti pvz. pagal Bilingsą mirksiukas.gif ), o kitos pastoja per pirmą nesisaugojimo ciklą ar dėl menkiausios NŠP taikymo klaidelės.

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 12 19, 22:39)
Aš asmeniškai rinkčiausi būti palaikyta permažai žinių turinčia moteryte, nei post factum gimdyti nelauktą vaiką, bet čia jau matyt kiekvienam savo.

O klausimais "užverčiau" todėl, kad pirmąkart sutinku moterį, kuri taip sklandžiai taikytų NŠP nepraėjus nė pusmečiui po gimdymo. Žindymo trukmė mano smalsumą visiškai patenkino.

Gal paskaitykit "baisiosios" Smalsutės postus dar kartą be išankstinės nuostatos. Aš juose matau tik norą išsiaiškinti, kaip konkrečiu atveju taikomas NŠP ir bandymą perspėti, kad kai kas šiame taikyme yra rizikinga - ar ne toks šios temos tikslas? Kodėl jūs viską priimat kaip asmeninį įžeidimą, o ne kaip galimybę geriau išsiaiškinti metodą? Man, beje, kaip 19 metų taikančiai NŠP, Ruduokės taikomas metodas labiau panašus į NLA, nei į NŠP, nes vaisingu periodu taikomas NLA, kurio patikimumas ir šiaip nėra didelis, o jei naudojant išskirtinai vaisingomis dienomis, tai ir dar mažesnis. Tokiu atveju tiesiog maišomos sąvokos - teigiama, kad naudojamas NŠP, o iš tiesų NLA, pastojimo atveju kas bus kaltinama dėl nepatikimumo - NŠP ar NLA, dedama spiralė dėl NLA ar NŠP nepatikimumo. Štai ir turim naują patvirtinimą, kad NŠP nesąmonė, nepatikimas, juk niekas nesigilins, kaip buvo tas NŠP naudojamas. jei Ruduokė pasitiki savo naudojamu metodu, vėl gi nematau reikalo pulti Smalsutės - tiesiog pasakai, aš pasitikiu savo metodu, patarimų man nereikia.
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2010 12 21, 11:35)
Gal paskaitykit "baisiosios" Smalsutės postus dar kartą be išankstinės nuostatos. Aš juose matau tik norą išsiaiškinti, kaip konkrečiu atveju taikomas NŠP ir bandymą perspėti, kad kai kas šiame taikyme yra rizikinga - ar ne toks šios temos tikslas? Kodėl jūs viską priimat kaip asmeninį įžeidimą, o ne kaip galimybę geriau išsiaiškinti metodą? Man, beje, kaip 19 metų taikančiai NŠP, Ruduokės taikomas metodas labiau panašus į NLA, nei į NŠP, nes vaisingu periodu taikomas NLA, kurio patikimumas ir šiaip nėra didelis, o jei naudojant išskirtinai vaisingomis dienomis, tai ir dar mažesnis. Tokiu atveju tiesiog maišomos sąvokos - teigiama, kad naudojamas NŠP, o iš tiesų NLA, pastojimo atveju kas bus kaltinama dėl nepatikimumo - NŠP ar NLA, dedama spiralė dėl NLA ar NŠP nepatikimumo. Štai ir turim naują patvirtinimą, kad NŠP nesąmonė, nepatikimas, juk niekas nesigilins, kaip buvo tas NŠP naudojamas. jei Ruduokė pasitiki savo naudojamu metodu, vėl gi nematau reikalo pulti Smalsutės - tiesiog pasakai, aš pasitikiu savo metodu, patarimų man nereikia.

Ne kiekviena šeima nori naudoti tik NŠP. Tarkim mes: mano ovuliacija vyksta 16-29 CD. Skirtumas 13 dienų. Paprastai ji įvyksta 20-22 CD, kartais 18 CD. Taigi, mūsų atveju susilaikymas truktų nuo 9 CD iki vidutiniškai 23 CD. Tai yra dvi savaites. Tiek susilaikydami, mudu nesijaustumėme gerai. Todėl mes derinam NŠP su prezervatyvais, nes tik NŠP neatitinka mūsų gyvenimo būdo ir poreikių. Labai maža tikimybė, kad mūsų šeimoje kada nors bus naudojamas tik NŠP ir tokių šeimų kaip mano begalės. Mums nebuvo, kas daryti, nes aš negaliu naudoti nei spiralės, nei hormoninių priemonių. Ar jums būtų ramiau, jei tokioje šeimoje būtų naudojami tik prezervatyvai (kad neteršti NŠP vardo)? Gyvenant intensyvų lytinį gyvenimą, kiekvieno ciklo metu yra pataikoma į vaisingas dienas. Todėl nemanau, kad labai skiriasi prezervatyvų patikimumas naudojant tik juos arba naudojant juos ir NŠP. Galėtų būti tokia situacija, tarkim moteris buvo labai ilgą laiką neturėjusi trumpo ciklo pritaikė taisyklę trumpiausias per 12 mėn ciklas - 20, nepastebėjo vaisingų gleivių, tą dieną nenaudojo prezervatyvų ir pastojo. Lygiai taip pat ji gali manyti, jog kalti yra prezervatyvai. Lygiai taip pat jie gali būti apkaltinti nepatikimumu, kad yra nesąmonė ir t.t. Ar vien dėlto jūs manote, kad ji neturi teisės derinti šių metodų, tik todėl, jog būtų vedama aiški statistika?
Mūsų temoje tokios moterys kaip mat užverčiamos krūva klausimų, nuolat kalbama apie jų metodų nepatikimumą ir t.t. Bet aš manau, kad geriau jau taip negu farširuotis hormonais, ar ne taip? mirksiukas.gif ir labai tikiuosi, kad mes visos galima gražiai bendrauti vienoje temoje? Ar mums įsikurti atskirą vaisingumo pažinimo temą?
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2010 12 21, 12:44)
Ar vien dėlto jūs manote, kad ji neturi teisės derinti šių metodų, tik todėl, jog būtų vedama aiški statistika?
Mūsų temoje tokios moterys kaip mat užverčiamos krūva klausimų, nuolat kalbama apie jų metodų nepatikimumą ir t.t. Bet aš manau, kad geriau jau taip negu farširuotis hormonais, ar ne taip? mirksiukas.gif ir labai tikiuosi, kad mes visos galima gražiai bendrauti vienoje temoje? Ar mums įsikurti atskirą vaisingumo pažinimo temą?

Horo, kiek pastebėjau, tu labai aiškiai suvoki, ką keiti NŠP ir dėl kokių priežasčių, tuo tarpu yra moterų, kurios tiesiog rizikingai naudoja metodą dėl nežinojimo. Nejaugi norėtum, kad kitos iš mandagumo nutylėtų - ne mano daržas, ne mano pupos. Man rodos kiekviena norime, kad metodas veiktų, kad šitokia daugybė moterų bereikalingai nefarširuotų savęs hormonais, negadintų sveikatos spiralėmis. Tie klausimai keliami tam, kad pasitikslintum situaciją ir pasidalintum savo žiniomis, o ne, kad įžeistum pašnekovą. Tikrai nesinori tylėti, kai matai, kad metodas taikomas itin rizikingai ar net klaidingai, o šeima būtų šoke, sulaukus neplanuoto nėštumo. Tada, manau, geriau atkreipti dėmesį į metodo taikymo klaidas, nei paskui guosti pasidariusią abortą, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2010 12 21, 20:33)
Horo, kiek pastebėjau, tu labai aiškiai suvoki, ką keiti NŠP ir dėl kokių priežasčių, tuo tarpu yra moterų, kurios tiesiog rizikingai naudoja metodą dėl nežinojimo. Nejaugi norėtum, kad kitos iš mandagumo nutylėtų - ne mano daržas, ne mano pupos. Man rodos kiekviena norime, kad metodas veiktų, kad šitokia daugybė moterų bereikalingai nefarširuotų savęs hormonais, negadintų sveikatos spiralėmis. Tie klausimai keliami tam, kad pasitikslintum situaciją ir pasidalintum savo žiniomis, o ne, kad įžeistum pašnekovą. Tikrai nesinori tylėti, kai matai, kad metodas taikomas itin rizikingai ar net klaidingai, o šeima būtų šoke, sulaukus neplanuoto nėštumo. Tada, manau, geriau atkreipti dėmesį į metodo taikymo klaidas, nei paskui guosti pasidariusią abortą, ar ne?

drinks_cheers.gif visiškai pritariu Tavo nuomonei 4u.gif Kaip sakoma iš ginčų gimsta tiesa thumbup.gif Man atrodo, kad viskas bus gerai 4u.gif tik man niekaip neina priprast prie Smalsutės rašymo stiliaus, kiek skaitau tiek man jos pasisakymai tokie kandoki atrodo šiaip galvoju, gal žmogus visai nėra nei kandus nei ką. Tikrai nieko blogo, apie ją asmeniškai nemanau ir netgi pasigendu jos temukėj, kai prapuola mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(MildukasK @ 2010 12 21, 10:23)
na, mano dabartinis ciklas yra toks.. Velgi "kreivas"  g.gif Ka cia fertilitis nupiese tai isvis neaisku, kur jis ta O mato nesuprantu..  doh.gif Nelabai tikiu, kad ji buvo.
user posted image
11 ir 23 CD BT "pazeminta", nes biski pramigus buvau....  blush2.gif
o 16 CD itakota alkoholio, del to gal biski issisokus.
Del gleiviu tai situacija tokia - iskart po mm buvo toks pats sakyciau dregnumas ir slidumas, kaip ir 18-20 CD.. Kaip jau pirma minejau, tokiu kaip apciuopiamu tasiu gleiviu nemaciau, tik va kad slidu viduj buvo... O taip tai visada kazkiek tu kreminiu yra, biski daugiau, biski maziau...
Idomu, man dabar mm prasides, kai taip BT nukrito? Ar gali ir neprasideti??  g.gif Nes siaip tai jau butu pats trumpiausias mano ciklas..
Tai ka manot?

Mildukai, anas ciklas buvo anovuliacinis ar ne taip(kiek pamenu)? Man atrodo, kad ovuliacija dar ateityje mirksiukas.gif manau, kad reikia stebėti toliau, kas čia bus. O jūs dabar planuojat vaikutį ar saugotės? Jei saugotės, nemanau, kad saugu užsiimti meile, reikia laukti aiškumo. Jei sulauktum kraujavimo manau, kad tai nemėnesinės, tiesiog atsidalins gleivinė ir tiek. Svarbiausia gera nuotaika ir pamatysi, tuoj ciklas grįš į vėžes thumbup.gif
Na, o aš pati baiginėju 14 DPO, su ta pačia skaudama ištinusia krūtine. Ir vieną krūtį švelniai paspaudus pasirodė kažkokio skysčio lašelis, kaip priešpienis doh.gif Kas čia darosi man?!!! Jums taip nėra pasitaikę? Toje pusėje, kai maitinau savo kačiukus visada turėjau gerokai daugiau pieno unsure.gif Šį mėnesį nežymėjau lytinių santykių, tai nepamenu buvo kažkas vaisinguoju metu ar ne g.gif Nesusirgsiu Kūčių rytą darysiuos NT.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 21 gruodžio 2010 - 21:48

Naujokės pasitraukia is sitos temos, o Horo aiskinasi... tai tesiasi jau labai ilgai smile.gif gal kartais geriau patylėti ir isgerti arbatėlės salia eglutės, nei cia akis draskyti.[/color]
[/quote]

drinks_cheers.gif Tikrai taip-nors neturėjau čia(tfu tfu tfu,tikiuos ir neturėsiu) su niekuom konflikto bet..net rašyti visai nesinori-jaučias šaltukas šitoj temoj net labai..Tai tyliai sau skaitinėju ir tiek...
Atsakyti
klaara, o tiksliau dėl kokių priežasčių nesinori rašyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 22 gruodžio 2010 - 10:25
QUOTE(Horo @ 2010 12 21, 22:34)
Mildukai, anas ciklas buvo anovuliacinis ar ne taip(kiek pamenu)? Man atrodo, kad ovuliacija dar ateityje  mirksiukas.gif  manau, kad reikia stebėti toliau, kas čia bus. O jūs dabar planuojat vaikutį ar saugotės? Jei saugotės, nemanau, kad saugu užsiimti meile, reikia laukti aiškumo. Jei sulauktum kraujavimo manau, kad tai nemėnesinės, tiesiog atsidalins gleivinė ir tiek. Svarbiausia gera nuotaika ir pamatysi, tuoj ciklas grįš į vėžes thumbup.gif

Taip, pries tai buves ciklas buvo anovuliacinis...
Sian kai ivedziau aukstesne BT nei buvo vakar, fertilitis nueme ir ta punktyrine O linija.. Matyt jis tikejosi, kad cia jau pakritimas pries mmm, o jei jau nea, tai ir O vadinasi nebuvo biggrin.gif
Na, mes nei labai saugomes, nei labai planuojam... Laukiu, kas cia bus? Visgi pastaruoju metu gumyte vis panaudojam.
och, greiciau tas ciklas vel susinormalizuotu doh.gif
Atsakyti