atnešu aš saviškį labai visų pamėgtą keksą
Keksas su vyšniomisreikės:Margarinas/sviestas/aliejus 50 g (ką tuo momentu turite)
Cukrus 200 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Miltai 300 g
Vanilinis cukrus 2 arbat. šaukštel.
Kepimo milteliai 1,5 arbat. šaukštel.
Pienas 100 ml
Vyšnios (šaldytos arba iš kompoto) 100 g
gaminimas:Gerai išplakti kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo, suberti miltus, kepimo miltelius, ištirpintą margariną/sviestą/ar aliejų, pieną. Viską sumaišytim iki vientisos masės. Tešla išeina panašiai grietinės konsistencijos. Supilti tešlą į kepimo indą, ant viršaus primėtyti vyšnių (aš mėgstu kai jų būna kuo daugiau). Kepti apie 45 min 180 laipsnių karštumo orkaitėje. Išėmus apibarstyti cukraus pudra. Pagal šį receptą kepu ir keksiukus, į kiekvieną įmesdama po 3-5 vyšnias

Skanaus