
Agrastų ir migdolų pyragas
125 g minkšto sviesto
200 g cukraus
3 dideli kiaušiniai
75 g miltų
75 g maltų migdolų
¾ a.š. kepimo miltelių
350 g agrastų
35 g migdolų plokštelių
1 šaukštas cukraus pudros užbarstymui
Sviestą gerai išmaišyti su 125 g cukraus, maišyti, atseit kol pabala, (man paprastai nepabala labiau negu buvo blyškus, o tuo labiau neišputoja nė padidėja tūris, bet dažniausiai receptuose rašo, kad taip turi nutikti).
Į sviestą cukrų dėto po vieną kiaušinį vis gerai išmaišant,
Sudėti maltus migdolus (naudojau kapotus, nes man patinka kai yra gabaliukai), sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais (dėja truputį daugiau miltų).
Supilti į skardą. Ant viršaus užberti agrastus, perpjautus pusiau ir sumaišytus su likusiu cukrumi.
Kepti 190C apie 30-40 min. 10 min iki kepimo pabaigos užberti ant viršaus migdolų plokštes (nebėriau, nes neturiu tokių). Ar iškepę, tikrinti įsmeigiant peilį- jis turi išsitraukti neaplipęs tešla. Bekepdami agrastai nuskęsta ir tolygiai pasiskirsto.
is cia:
http://www.7ravioli....lu-pyragas/html