Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 24 tema

QUOTE(Nova @ 2010 10 29, 11:58)
Medaus tortas - mano mamos medaus tortuko receptas smile.gif Skanus, šlapias, ir man - tiesiog tobulas  wub.gif


Kepiau si tortuka, tik kazkaip man nesigavo tie laksteliai...viska dariau pagal recepta, taciau jie man labai trukinejo, kai minkiau ir kociojau, tarsi tokia kaip sausa tesla...o kai kepe, nei per kiek neiskilo unsure.gif
tada sumaniau ismaisyt antra partija teslos, galvojau gal miltu padauginau arba atvirksciai...taciau ir vel tas pats verysad.gif galiausiai, visus tuos nepavykusius lakstelius sutepiau, tik ju isejo 10 plonyciu ir labai kietu, trapiu...
kremas irgi laaabai ilgai stingo, tad zelatinos dviguba porcija mestelejau blush2.gif

noreciau suzinoti ka ne taip dariau su tesla, kad visiskai nesigavo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ruju @ 2010 11 01, 21:09)
Kepiau si tortuka, tik kazkaip man nesigavo tie laksteliai...viska dariau pagal recepta, taciau jie man labai trukinejo, kai minkiau ir kociojau, tarsi tokia kaip sausa tesla...o kai kepe, nei per kiek neiskilo  unsure.gif
tada sumaniau ismaisyt antra partija teslos, galvojau gal miltu padauginau arba atvirksciai...taciau ir vel tas pats  verysad.gif  galiausiai, visus tuos nepavykusius lakstelius sutepiau, tik ju isejo 10  plonyciu ir labai kietu, trapiu...
kremas irgi laaabai ilgai stingo, tad zelatinos dviguba porcija mestelejau  blush2.gif

noreciau suzinoti ka ne taip dariau su tesla, kad visiskai nesigavo  doh.gif

Medučio lakštai ir neturi kilti, kokius iškočioji tokius beveik ir turi... o iškepti jie būna kieti ir trapūs... taigi nuo kremo sumirksta ir suminkštėja. O kam dvigubinti želatiną? Kremas ir neturi būti labai stangus, kitaip nesumirks papločiai. Aš esu dariusi su grietine ir visai be želatinos ir viskas gerai buvo.
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 10 29, 08:58)
1 a.š. sodos

Pilame į ją išplaktus kiaušinius, gerai išmaišome.

turbūt, nu turbūt bandysiu artėjančiom dienom tą medutį, nes labai jis gundo ir iki šiol akyse stovi doh.gif

turiu pora kl.
vietoj sodos galiu naudot kepimo miltelius, ir jei taip, tai tiek pat - 1.a.š?

kaiušinių nereikia atskirt - t.y. trynių nuo baltymų?

ir dar klausimas - kaip taip gražiai apibarstyt šonus? nu viršų suprantu, bet šonus? juk torto nepaversi, o iš viršaus beriant tai kaip taip lygiai mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grange: 01 lapkričio 2010 - 21:04
Klausimas Ulei, gal pamatys ax.gif
Kepiau Sniego pyraga, skonis super, bet jis man gavosi tikras "sniego pyragas" - net ir pastovejes saldytuve tezo akyse, ir is formos (kepiau silikoninej) negalejau isimti,buvo per minkstas.... unsure.gif
Jau kai baige kepti ( kepiau 10 min), ta virsutine mase buvo tik uzsitraukus plutele,o viduje liuliavo blink.gif bet maniau,sustings....sustingo, bet pastovejes kambary, sutezo ....zodziu, tikrai sniego pyragas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajuni @ 2010 11 01, 22:56)
Klausimas Ulei, gal pamatys  ax.gif
Kepiau Sniego pyraga, skonis super, bet jis man gavosi tikras "sniego pyragas" - net ir pastovejes saldytuve tezo akyse, ir is formos (kepiau silikoninej) negalejau isimti,buvo per minkstas....  unsure.gif
Jau kai baige kepti ( kepiau 10 min), ta virsutine mase buvo tik uzsitraukus plutele,o viduje liuliavo  blink.gif bet maniau,sustings....sustingo, bet pastovejes kambary, sutezo ....zodziu, tikrai sniego pyragas  smile.gif

4u.gif
kaip man baisu kaip mergaites uzduodat man klausimus,o as atsakymu i juos nezinau unsure.gif group.gif

tik iskepes taip jis ir turejo atrodyti virsuj lengva plevele ir skystas,atvesinus kambario temperaturoj apie kelias val. as palieku jis siek tiek suketeja,o paskui dedu i saldytuva 12 val. ir ne nezvilgcioju kas ten vyksta,man tas pyragas visad tvirtas,sunkokai net pjaunas..net ir visa vakara prie sveciu ei padedu ant stalo jis netyzta...
nezimnau mergaites ka Jums pasakyti verysad.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ruju @ 2010 11 01, 21:09)
Kepiau si tortuka, tik kazkaip man nesigavo tie laksteliai...viska dariau pagal recepta, taciau jie man labai trukinejo, kai minkiau ir kociojau, tarsi tokia kaip sausa tesla...o kai kepe, nei per kiek neiskilo  unsure.gif
tada sumaniau ismaisyt antra partija teslos, galvojau gal miltu padauginau arba atvirksciai...taciau ir vel tas pats  verysad.gif  galiausiai, visus tuos nepavykusius lakstelius sutepiau, tik ju isejo 10  plonyciu ir labai kietu, trapiu...
kremas irgi laaabai ilgai stingo, tad zelatinos dviguba porcija mestelejau  blush2.gif

noreciau suzinoti ka ne taip dariau su tesla, kad visiskai nesigavo  doh.gif


ruju, o kartais ne Karaliskus ar Extra miltus naudojai? g.gif As pati kepiau vel penktadieni, turejau tik Extra miltu doh.gif tai kociojant tesla buvo kaip smeline - trukinejo, trupejo. Bet issisukau smile.gif Nors biskvitai iskepe trapesni, nei su paprastais miltais.

O del kremo, tai jis ir neturi greitai sustingti iki galo. Jis turi apstingti taip, kad galima butu sutept torta, o saldytuve sustingsta iki galo (as visada palieku per nakti). As si karta tik 1 v.s. zelatinos dejau, tai stingo ilgiau. Sutepus torta jis toks visas judantis buvo biggrin.gif Bet ryte viskas kuo puikiausia sustinge buvo.


QUOTE(grange @ 2010 11 01, 21:54)
turbūt, nu turbūt bandysiu artėjančiom dienom tą medutį, nes labai jis gundo ir iki šiol akyse stovi  doh.gif 

turiu pora kl.
vietoj sodos galiu naudot kepimo miltelius, ir jei taip, tai tiek pat - 1.a.š?

kaiušinių nereikia atskirt - t.y. trynių nuo baltymų?

ir dar klausimas - kaip taip gražiai apibarstyt šonus? nu viršų suprantu, bet šonus? juk torto nepaversi, o iš viršaus beriant tai kaip taip lygiai mastau.gif


grange, as su kepimo milteliais nebandzius. Bet ju reika daugiau, nei sodos. Kiausiniu nuo baltymu atskirt nereikia. O sonus tiesiog imi ranka ir meti trupinius biggrin.gif A kai apmetai truputi, tada peiliu, ar mentele dar ju lipdai. Bent jau as taip darau. Paskui tik trupiniu trupineliu buna aplink doh.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Luella @ 2010 11 01, 21:26)
Medučio lakštai ir neturi kilti, kokius iškočioji tokius beveik ir turi... o iškepti jie būna kieti ir trapūs... taigi nuo kremo sumirksta ir suminkštėja. O kam dvigubinti želatiną? Kremas ir neturi būti labai stangus, kitaip nesumirks papločiai. Aš esu dariusi su grietine ir visai be želatinos ir viskas gerai buvo.


Pakyla jie, bent jau mano recepte. O kai iskocioju, tai jie isvis buna plonyciai. Bet aisku pakyla nedaug, ne taip, kaip biskvitai paprasti.

Del kremo tai ir man - kuo maziau zelatinos, tuo skaniau thumbup.gif Slapesnis tortas buna.
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2010 11 02, 08:12)
4u.gif

nezimnau mergaites ka Jums pasakyti verysad.gif  4u.gif

Manau, tiesiog pabandysiu dar karta 4u.gif Nes labai jau skanus,aciu uz receptuka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajuni @ 2010 11 02, 09:37)
Manau, tiesiog pabandysiu dar karta  4u.gif Nes labai jau skanus,aciu uz receptuka  mirksiukas.gif

smagu,kad vistiek bandysit 4u.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 11 02, 07:33)

grange, as su kepimo milteliais nebandzius. Bet ju reika daugiau, nei sodos. Kiausiniu nuo baltymu atskirt nereikia. O sonus tiesiog imi ranka ir meti trupinius  biggrin.gif  A kai apmetai truputi, tada peiliu, ar mentele dar ju lipdai. Bent jau as taip darau. Paskui tik trupiniu trupineliu buna aplink  doh.gif  biggrin.gif


nu aišku,tai reiks ieškot sodos, nu manau rasiu gal ir naudoja čia žmonės g.gif
o dar toks durnas klausimas - nugesinti actu - tai kaip čia ant sodos užpilt šiek tiek acto? išmaišyt ir palikt ,kiek nors palaikyt ar kaip? blush2.gif nesu aš darius taip ir iš vis sodos nepamenu ar esu kur naudojus g.gif

nu įsivaizduoju kaip mesiu tuos trupinius wacko.gif aš sakau su fenu reikia pūst biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2010 11 02, 11:21)
nu aišku,tai reiks ieškot sodos, nu manau rasiu gal ir naudoja čia žmonės  g.gif
o dar toks durnas klausimas - nugesinti actu - tai kaip čia ant sodos užpilt šiek tiek acto? išmaišyt ir palikt ,kiek nors palaikyt ar kaip?  blush2.gif  nesu aš darius taip ir iš vis sodos nepamenu ar esu kur naudojus  g.gif

nu įsivaizduoju kaip  mesiu tuos trupinius wacko.gif aš sakau su fenu reikia pūst  biggrin.gif


I valgoma sauksta suberk sauksteli sodos, tada uzpilk biski acto - prades putot. Ir as pirstu tiesiog greitai pamaisau saukste, kad sodos milteliu neliktu. Iskart pili i tesla ir greitai ismaisai tas putas. Ir vsio smile.gif

Nu su tais trupiniais,tai ten toks ne is fainuju darbas, bet uztat paskui skanu bus valgyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2010 11 01, 21:54)
vietoj sodos galiu naudot kepimo miltelius, ir jei taip, tai tiek pat - 1.a.š?

ir dar klausimas - kaip taip gražiai apibarstyt šonus? nu viršų suprantu, bet šonus? juk torto nepaversi, o iš viršaus beriant tai kaip taip lygiai mastau.gif


1 a. š. sodos = 2 a. š. kepimo miltelių 4u.gif ax.gif

O ant torto šonų trupinius patogiausia barstyt, kai vienoj rankoj tortas - kitoj trupiniai biggrin.gif Tuomet tortą po truputį suki ratu ir lipdai trupinius. Labai patogu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Įdomi @ 2010 11 02, 11:59)
1 a. š. sodos = 2 a. š. kepimo miltelių 4u.gif  ax.gif

O ant torto šonų trupinius patogiausia barstyt, kai vienoj rankoj tortas - kitoj trupiniai biggrin.gif Tuomet tortą po truputį suki ratu ir lipdai trupinius. Labai patogu thumbup.gif


Mano medutis toks, sakyciau, galingas iseina, tai laikant ant delno galima ir neislaikyt pusiausvyros lotuliukas.gif
Atsakyti